Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ta sobie pomyślałam, ze z uwagi na to, ze wiele osób wpłaciło swoje prywatne pieniądze na leczenie Pachydera, osoba zakadająca ten wątek i organizujaca akcję zbierania tychże pieniędzy winna jest darczyńcom takie zestawienie:

rodzaj badania z datą ---> wklejenie lub przepisanie, jaki wyszedł wynik ---> i koszt tego badania.

I tak po kolei wszystkie wyniki.

Tak przynajmniej na bieżąco robimy na forum miau w takich sytuacjach.
A tu już minęły 3 miesiące i nie ma czegos takiego.

To tak, żeby być wiarygodnym :)

Posted

Nie dostałam rozliczenia za maj, a wyniki badań prawdopodobnie posiada Pani Jola. Jeśli miałabym je u siebie- na pewno bym je tu napisała .
Spytam, jak będę w schronisku .

Posted

Zakładając wątek i prosząc ludzi o wpłaty zobowiazałas się tym samym do przedstawiania wpływów i [B]wydatków[/B].

Nie sposób jest, zebyśmy ja i kilkadzieisąt ofiarodawców, każdy z osobna, dzwonili sobie do pani kierownik z prośbą o te rzeczy :)
Po to powstał wątek :)

Chyba to nie jest jakiś problem?

Posted

Już dziś rozmawiałam z Panią Jolą w imieniu Rybci.
Rozliczenie będzie, bo pani wszystko ma. Za leczenie też wszystko podsumujemy i wpiszemy.
Wyniki badań już są. Lekarz je zobaczy i opisze. Wtedy pojawią się również tu. ;)
A! Badań endokrynologicznych JESZCZE nie było.

Posted

Vitka, to weź jutro jeszcze zeskanuj inne wyniki, które przedtem miał robione.

Ale nie te, które teraz sa powtarzane, tylko te z marca, kwietnia, maja i początków czerwca, te,. o kórych pisze Rybcia, ze poszło na nie 700zł (do 4 maja 700zł, a do teraz pewnie jeszcze o wiele wiecej). Pewnie ich lista jest bardzo długa, skoro mimo nie pobrania badań endokrynologicznych suma jest az taka wysoka!!!

I najlepiej od razu ze skanami weź rozpiske wydatków ( nazwę leku i jego koszt; nazwę i skan badania i jego koszt, i tak po kolei), i liste osob wpłacających pieniądze w maju i czerwcu na Pachyderka.

Wiem, ze to nie Twoja powinnosc, bo nie Ty zakładałas wątek, ale skoro już podjęłas sie tego, to wazne sa własnie te informacje, o których piszę.

Czeka na nie mnóstwo osób, kotóre opłaca leczenie Pachydera.

I nie rozumiem jeszcze, co z tymi badaniami endokrynologicznymi?>

To Rybcia napisała o nich tak sobie? NIe chcę uzyć słowa "skłamała", bo znam Rybcię i nie iwerze,z eby świadomie kogos chciała wprowadzić w bład. Mimo tego 10 maja pisała, ze JUŻ zostały wykonane.
Chciałabym to wyjaśnić

Posted

Być może to jakaś pomyłka- jutro spróbuję to wyjaśnić- bo daję sobie głowę uciąć, że takie informacje dostałam. Jeśli nie- przeproszę . :)

Gdybym miała rozliczenia i skany u siebie, nie byłoby problemu z wklejeniem . Ale wszystkie wyniki badań mają lekarze i pani Jola- a ja nie mam do nich codziennie "dojścia" .

Posted

Ja znam Rybcie od paru lat i jestem pewna,z e Rybc!a nie wymysłiła tego, i że takie informacje w schrosnku otrzymała...

Pani kierownik na pewno nie bedzie utrudniała pokazania na wątku wyników i rozliczeń- przeciez to za jej zgoda powstał wątek i porosba o wsparcie finansowe.

Posted

Spokojnie :) Ja zapytałam czy badania endokrynologiczne były. Odpowiedziano mi, że nie było jeszcze, ale będą na pewno. ;)
Pieniędzy na pewno jeszcze dużo mamy. Pani Jola powiedziała, że pieniędzy nam jeszcze wystarczy i rozliczenie na pewno się pojawi.

Posted

Vitka napisał(a):
Spokojnie :) Ja zapytałam czy badania endokrynologiczne były. Odpowiedziano mi, że nie było jeszcze, ale będą na pewno. ;)
(...)

Jednak na wątku pojawiały sie informacje, ze byly robione....

Na razie wiec jeszcze spokojnie czekamy na jutrzejsze przeklejenie pozostałych badań (wczesniejszych, nie tych, najowszych, które opisuje doipiero pan doktor).

Posted

Wszystkie informacje, które podawałam ze schroniska- nie są zmyślone, sama nie posunęłabym się do tego, by informować wszystkich o rzeczach, o których nie mam pojęcia . Jutro sprawa się wyjaśni . :)

Posted

Rozliczenie za maj
Izabela Golub 210,00zł
Marlena Frej 25,00 zł
Ewa Balas 45,00zł
Jolanta Woźniak 500,00zł

razem: 760,00 zł

Pierwszy etap leczenia Pachydera to koszt około 700zł, na co określiła się pani weterynarz Magdalena Podlasz. Dokumentacja leczenia znajduje się w jej gabinecie i są do wglądu u niej .
Teraz psa leczy pan Marek Bether, który w dniu dzisiejszym poda mi konkretnie nazwy leków i koszty z tym związane. Nadmieniam, że Pachyder miał ponownie wykonane badanie bakteriologiczne i antybiogram , co kosztowało 58,56zł ( co wynika z faktury ) . Opis stanu zdrowia oraz dalszego trybu leczenia zostanie przeze mnie przedstawiony na pewno do końca tego tygodnia .

Pachyder w tej chwili czuje się bardzo dobrze. Rany się goją, sierść odrasta . Codziennie chodzi na spacery z wolontariuszami .

PS Dodatkowa informacja dla wszystkich wpłacających - zostały nam jeszcze sporo pieniędzy na dalsze leczenie , środki wpłacane przez darczyńców znajdują się koncie sponsoringowym OTOZ Animals.
Wszystkim serdecznie dziękujemy .

Rozliczenie za czerwiec będzie dopiero po 15 lipca. Jako, że wtedy mnie nie będzie ( wyjazd ) , rozliczę się z tego pod koniec lipca.

Posted

Badania endokrynologiczne zostały zasugerowane przez wet. Podlasz, natomiast obeceny weterynarz nie widzi potrzeby wykonania tego badania w tej chwili. Obecnie należy ukierunkować lecznie pod kątem likwidacji bakterii w organiźmie, stąd antybiogram.

Przepraszam, za zamieszanie- widocznie coś pomyliłam .

Posted

Tak na dobrą sprawę, to nikt z wpłacających nie pyta o rozliczenia, a o stan zdrowia Pachydera . Ale rozumiem - taka jest moja powinność . :)