Ajula Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Charly napisał(a):. Vitka masz może nowe zdjęcia? o tak, pokażcie Pachyderka :lol: Quote
mru Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 a ja dostałam info o Pachyderku :D pocztą! dziękuję bardzo, strrrrrrrasznie ładnie z Waszej strony :crazyeye: a ja tak mało wpłaciłam :roll::oops: trzymam ciągle za Ciebie kciuki, mały... Quote
diana79 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 ja tez dostałam piękne podziekowanie i info o psiaku :multi: jestem bardzo mile zaskoczona :loveu::multi: dziękuję bardzo :loveu::loveu::loveu: Quote
Asiaczek Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Ja tez dostałam miły liścik z informacjami o Pachyderku. To może ja we wrzesniu jakąś wpłatę zrobię...? W sierpniu nie dam rady...:oops: Pzdr. Quote
bumel Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Bardzo dziękuję za list (podziękowanie) - uważam, że to fajna i cenna inicjatywa ze strony schroniska w Elblągu. Quote
agaga21 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 ciotki...tragedia!:placz::placz::placz: http://www.dogomania.pl/forum/f28/przerazajacy-wrak-psa-za-jedyne-pol-litra-wodki-pomocy-144456/#post12812518 pomóżcie proszę! Quote
Lilmo Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Ja również otrzymałam dzisiaj list dotyczący Pachydera. Bardzo dziękuję! Quote
reksio7 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 to widze ze nie jestem jedyna, która dostała liścik ale mają racje to działa,trzeba cos jeszcze wpłacić na psiaka Quote
Izabela124. Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Również dostałam list. Przyznam była to super niespodzianka:p Quote
Charly Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Dzis przyszly wyniki wymazu/zeskrobin oraz kalu (krwi jeszcze nie ma). Weterynarz je obejrzy i potem napiszę co i jak:) Poza tym Pachyder od dnia dzisiejszego je royal skin support. http://www.krakvet.pl/royal-canin-skin-support-10kg-p-6142.html Quote
Marinka Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Ja równiez bardzo dziękuję za list, który otrzymałam...bardzo miły gest :loveu: Quote
Asiaczek Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 [quote name='Charly']Dzis przyszly wyniki wymazu/zeskrobin oraz kalu (krwi jeszcze nie ma). Weterynarz je obejrzy i potem napiszę co i jak:) Poza tym Pachyder od dnia dzisiejszego je royal skin support. ROYAL CANIN Skin Support 10kg No to czekamy na analizę wyników. pzdr. Quote
maja602 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Pismo o stanie zdrowia Pachyderka dostałam i było to bardzo miłe. Czekamy zatem na wyniki badań i trafną diagnozę. Quote
__Lara Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 maja602 napisał(a):Pismo o stanie zdrowia Pachyderka dostałam i było to bardzo miłe. Czekamy zatem na wyniki badań i trafną diagnozę. Ja też dostałam, bardzo dziękuję :loveu: Quote
Charly Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Asiaczek napisał(a):No to czekamy na analizę wyników. pzdr. nie rozmawialam dziś z weterynarzem. w piątek będę się z nim widzieć. wyniki widziałam. jesli chodzi o wymaz i zeskrobiny "coś" tam urosło- ale co-niech wypowie się weterynarz i wtedy napiszę. natomiast kał był czysty. nie było niczego. Quote
Becia2222 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Ja również otrzymałam list z informacją o Pachyderku. Jest mi bardzo miło, serdecznie dziękuję i mocno trzymam kciuki za jego zdrowie. Quote
natalia_aa Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Szkoda, że nikt wcześniej nie wpadł na to że pies powinien być na bardzo dobrej karmie dla psów z problemami skórnymi. Ale dobre i to. Quote
Charly Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 [quote name='natalia_aa']Szkoda, że nikt wcześniej nie wpadł na to że pies powinien być na bardzo dobrej karmie dla psów z problemami skórnymi. Ale dobre i to. nie do końca tak;) Jakis czas temu zamówiona zostala taka karma Köber's - Karma dla psa Light. Quote
natalia_aa Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Co to jest? Gdzie w tej karmie jest analiza składu? Gdzie procentowy skład mięsa i pozostałych składników? O boszsz... przy takich proporcjach białka i tłuszczy, ja się nie dziwię, że ten pies nie tył... To chyba nie był trafny wybór, jeśli chodzi o żywienie tego psa... RC mnie tez nie przekonuje, gdyż jakoś nie potrafię się przekonać do wartości karm gigantów i karma, w której składzie na pierwszym miejscu jest ryż... jakoś tak... osobiście nie zwróciłabym na nią uwagi. Oby pomogła. Świetnym preparatem do stosowania wewnętrznego, czyli do karmy, jak i zewnętrznego do smarowania jest Dermafit Dog. Preparat to 125ml za ok 50zł, podaje się, jak dla Pachydera 3 ml dziennie. Dermafit poprawia funkcję skóry i wygląd okrywy włosowej oraz działa wspomagającą przy: - dermatozach - wypadaniu włosów - alergicznych podrażnieniach skóry - stanach zapalnych skór Więcej o preparacie można poczytać w Internecie, stosuję czasem u mojej astki alergiczny. Quote
natalia_aa Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Nie wiem, w jakim celu... no ale niech Wam będzie. Dodatkiem powinny być preparaty jak Dermafit, Omegan, olej lniany, czy też siemię lniane, olej z pestek dyni, wszystko to, co zawiera duże ilości kwasów Omega 3, a nie mało wartościowe wynalazki... Quote
Charly Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 dobrze. nie nazywaj tego dodatkiem w takim razie:lol:. A czy mało wartościowe- o tym już decydują osoby w temacie:) Quote
basia0607 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Pachyder jest leczony i odpowiednio karmiony. Proszę osobiste uwagi zachować dla siebie. Dosyć jadu już się wylało na jego wątku. Trochę zaufania, dziewczyny. Quote
Charly Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 natalia_aa napisał(a):Co to jest? Gdzie w tej karmie jest analiza składu? Gdzie procentowy skład mięsa i pozostałych składników? O boszsz... przy takich proporcjach białka i tłuszczy, ja się nie dziwię, że ten pies nie tył... To chyba nie był trafny wybór, jeśli chodzi o żywienie tego psa... . od kiedy czytasz ten wątek? Pachyder od 9 lipca otrzymywał eukanubę dla szczeniaków, która bardzo dobrze tolerował i po której lekko przytył.(uwagi dot. żywienia i leczenia psa przed tą datą musisz kierować pod innym adresem) Karmę firmy Koebers otrzymywał dodatkowo (nie jako dodatek, tylko jako deser:roll:), ponieważ uwielbia tą karmę jak nic poza tym. Teraz otrzymuje royala dla psów z problemami skórnymi tylko i wyłącznie. Quote
Charly Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Są wszystkie wyniki; kał i krew nie wykazały nic. Natomiast badania wymazu/zeskrobin wykazaly gronkowca i drożdże. Quote
Recommended Posts