Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wolontariuszy coraz mniej i Pachcio wychodzi na spacerki nie za często.:placz:dzisiaj razem z Olą wkąpałysmy go w specjalnym szamponie. Trochę pochodzilismy po schronisku. Aga mówi, że przy budzie chyba bylo mu lepiej, tzn. nie miał krat. Ja uważam, że w boksie ma dobrze. On ma takie delikatne ciało, gladkie, zero mnieszków włosowych na pustych placach i nieraz myśle, że on juz taki zostanie. temu psu nic nie trzeba , godzi sie na wszystko, kocha wszystkich, on powiniem mieć swój pomnik. Pomnik symbol --psa umęczonego przez człowieka.

Posted

Charly napisał(a):
Pachyder będzie poddany leczeniu metodą autohemoterapii (leczenie własną krwią).

To nie jest bezpieczna metoda, może spowodować zgon, szczególnie przy osłabionym organiźmie :cool1: Wet jest pewien co chce zrobić, czy poprostu inne pomysły mu się skończyły ?

Posted

gameta napisał(a):
To nie jest bezpieczna metoda, może spowodować zgon, szczególnie przy osłabionym organiźmie :cool1: Wet jest pewien co chce zrobić, czy poprostu inne pomysły mu się skończyły ?

no wiesz...możesz zadzwonić i spytać.

Posted

Charly napisał(a):
no wiesz...możesz zadzwonić i spytać.

Ależ nie :) Chodzi mi o to, czy ty wiesz co kieruje wetem i czy masz do niego zaufanie :) Poprostu metoda jest ryzykowna ...

Posted

gameta napisał(a):
To nie jest bezpieczna metoda, może spowodować zgon, szczególnie przy osłabionym organiźmie :cool1:

No trochę przesadzasz z tym zgonem od razu;).
Metoda jest bardzo skuteczna a co do ryzyka to owszem może wystąpić tzw. wstrząs ale :
po pierwsze nie jest to aż takie częste,
terapię wprowadza się stopniowo i w razie nietolerancji przerywa
a po drugie nie robi sie tego "chałupniczo" i od wystąpienia objawów odrzucenia a śmiercią jest jeszcze miejsce na pomoc
Surowica, ukąszenie owada, antybiotyki, znieczulenie i dziesiatki innych sytuacji tez mogą wywołać odczyn i co ?
Nie mówię że nalezy lekcewazyc zagrożenie ale w tym konkretnym wypadku ryzyko jest niewspółmierne do mozliwych korzyści więc uwazam, że warto spróbować.

Posted

pachcio wygląda jak taka nieopierzona kaczuszka na chudych nóżkach (oj, nawet mi się zrymowało). wygląda jakby wyrastał na nim puch a nie sierść.
śliczności, zarastaj, bo zima za pasem!

Posted

agaga21 napisał(a):
pachcio wygląda jak taka nieopierzona kaczuszka na chudych nóżkach (oj, nawet mi się zrymowało). wygląda jakby wyrastał na nim puch a nie sierść.
śliczności, zarastaj, bo zima za pasem!

no. dzis zaczął autohemoterapię. Oby to coś dało....

Posted

gameta napisał(a):
Charly, będzie miał mu kto ubranko uszyć ? Noce już są zimne jak cholera :cool1: Daj znać, jak nie u was to na dogo kogoś szyjącego poszukamy...

tak. wymierzę go i albo ktoś od nas coś uszyje ( może jest ktoś zdolny manualnie), a jak nie to u dogo cioteczek kurteczkę zamówimy.

Posted

Charly napisał(a):
tak. wymierzę go i albo ktoś od nas coś uszyje ( może jest ktoś zdolny manualnie), a jak nie to u dogo cioteczek kurteczkę zamówimy.

poszukajcie na wątku arjuny, tam były wzory-wykroje kubraczków i porady z jakich kurtek szyć, by były dobre. najważniejsze, żeby z nieprzemakalnych materiałów.

Posted

[quote name='gameta']Charly, będzie miał mu kto ubranko uszyć ? Noce już są zimne jak cholera :cool1: Daj znać, jak nie u was to na dogo kogoś szyjącego poszukamy...[/quote]
Wiem, że Vectra tez szyła, nawet sama jej kupowałam w ciuchlandach polarki...

Pzdr.