Vitka Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Może przy budzie nie czuł się uwięziony? Widział wszystko... :roll: Pewnie przesadza ;p Quote
basia0607 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Wolontariuszy coraz mniej i Pachcio wychodzi na spacerki nie za często.:placz:dzisiaj razem z Olą wkąpałysmy go w specjalnym szamponie. Trochę pochodzilismy po schronisku. Aga mówi, że przy budzie chyba bylo mu lepiej, tzn. nie miał krat. Ja uważam, że w boksie ma dobrze. On ma takie delikatne ciało, gladkie, zero mnieszków włosowych na pustych placach i nieraz myśle, że on juz taki zostanie. temu psu nic nie trzeba , godzi sie na wszystko, kocha wszystkich, on powiniem mieć swój pomnik. Pomnik symbol --psa umęczonego przez człowieka. Quote
gameta Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Charly napisał(a):Pachyder będzie poddany leczeniu metodą autohemoterapii (leczenie własną krwią). To nie jest bezpieczna metoda, może spowodować zgon, szczególnie przy osłabionym organiźmie :cool1: Wet jest pewien co chce zrobić, czy poprostu inne pomysły mu się skończyły ? Quote
Charly Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 gameta napisał(a):To nie jest bezpieczna metoda, może spowodować zgon, szczególnie przy osłabionym organiźmie :cool1: Wet jest pewien co chce zrobić, czy poprostu inne pomysły mu się skończyły ? no wiesz...możesz zadzwonić i spytać. Quote
gameta Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Charly napisał(a):no wiesz...możesz zadzwonić i spytać. Ależ nie :) Chodzi mi o to, czy ty wiesz co kieruje wetem i czy masz do niego zaufanie :) Poprostu metoda jest ryzykowna ... Quote
taks Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 gameta napisał(a):To nie jest bezpieczna metoda, może spowodować zgon, szczególnie przy osłabionym organiźmie :cool1: No trochę przesadzasz z tym zgonem od razu;). Metoda jest bardzo skuteczna a co do ryzyka to owszem może wystąpić tzw. wstrząs ale : po pierwsze nie jest to aż takie częste, terapię wprowadza się stopniowo i w razie nietolerancji przerywa a po drugie nie robi sie tego "chałupniczo" i od wystąpienia objawów odrzucenia a śmiercią jest jeszcze miejsce na pomoc Surowica, ukąszenie owada, antybiotyki, znieczulenie i dziesiatki innych sytuacji tez mogą wywołać odczyn i co ? Nie mówię że nalezy lekcewazyc zagrożenie ale w tym konkretnym wypadku ryzyko jest niewspółmierne do mozliwych korzyści więc uwazam, że warto spróbować. Quote
agaga21 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 pachcio wygląda jak taka nieopierzona kaczuszka na chudych nóżkach (oj, nawet mi się zrymowało). wygląda jakby wyrastał na nim puch a nie sierść. śliczności, zarastaj, bo zima za pasem! Quote
Charly Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 agaga21 napisał(a):pachcio wygląda jak taka nieopierzona kaczuszka na chudych nóżkach (oj, nawet mi się zrymowało). wygląda jakby wyrastał na nim puch a nie sierść. śliczności, zarastaj, bo zima za pasem! no. dzis zaczął autohemoterapię. Oby to coś dało.... Quote
gameta Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Charly, będzie miał mu kto ubranko uszyć ? Noce już są zimne jak cholera :cool1: Daj znać, jak nie u was to na dogo kogoś szyjącego poszukamy... Quote
agaga21 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 na dogo arjuna szyje. dla schroniskowych psiaków za darmo prawie-zwrot kosztów wysyłki o ile dobrze pamiętam. Quote
Charly Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 gameta napisał(a):Charly, będzie miał mu kto ubranko uszyć ? Noce już są zimne jak cholera :cool1: Daj znać, jak nie u was to na dogo kogoś szyjącego poszukamy... tak. wymierzę go i albo ktoś od nas coś uszyje ( może jest ktoś zdolny manualnie), a jak nie to u dogo cioteczek kurteczkę zamówimy. Quote
agaga21 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Charly napisał(a):tak. wymierzę go i albo ktoś od nas coś uszyje ( może jest ktoś zdolny manualnie), a jak nie to u dogo cioteczek kurteczkę zamówimy. poszukajcie na wątku arjuny, tam były wzory-wykroje kubraczków i porady z jakich kurtek szyć, by były dobre. najważniejsze, żeby z nieprzemakalnych materiałów. Quote
Cantadorra Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Przepraszam za offik, tutaj mamy bazarek na rzecz Saruni, onki, ktorej ma zwapnienia kregoslupa! Ksiazki, cd, polecamy! http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-cd-dvd-na-onke-sare-do-01-10-do-20-00-a-146780/#post12988082 Quote
Marinka Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Sorry za offa: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/deklaracje-na-dt-pilnie-malutka-gabi-czeka-na-dom-145966/ Quote
Asiaczek Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='gameta']Charly, będzie miał mu kto ubranko uszyć ? Noce już są zimne jak cholera :cool1: Daj znać, jak nie u was to na dogo kogoś szyjącego poszukamy...[/quote] Wiem, że Vectra tez szyła, nawet sama jej kupowałam w ciuchlandach polarki... Pzdr. Quote
Charly Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Pachyderek wymierzony. Fundacja bokserów uszyje mu ubranko:) Quote
Becia2222 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Błagam zaglądnijcie tutaj [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1160/blagamy-o-dt-maly-chory-kundelek-z-interwencji-my-nie-mamy-dla-niego-miejsca-147248/[/URL] Quote
Ajula Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Charly napisał(a): Fundacja bokserów uszyje mu ubranko:) wcale mnie to nie dziwi, przecież Pachcio to czystej krwi boksio! :evil_lol: Quote
Vitka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 hahaha :diabloti: Zgadza się... tylko bez futerka tak wygląda jak owczarek :lol: Quote
maarit Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ajula napisał(a):wcale mnie to nie dziwi, przecież Pachcio to czystej krwi boksio! :evil_lol: O tak;).................. Quote
Marinka Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Sorki za offa Zajrzyjcie proszę, potrzebna pomoc w ogłaszaniu, zrobieniu banerka, dzielny i mądry psiak po ogromnych przejściach, a tak mało nas na jego wątku :-(: Przeżył koszmar,kto okaże mu serce?? Quote
basia0607 Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Pachciowi na razie zrobiłam prowizorkę kubraczka z koca ale jak się oziębi pójdzie do ciepłego pomieszczenia. Quote
Recommended Posts