Charly Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 epe napisał(a):Wyglada na to,że "do badań odmaszeruj":evil_lol: Myślę,że jak się wszystko posprawdza,to już bedzie dobrze:lol: dokładnie tak. tu nie ma co gdybyc, tylko psa od A do Z porządnie przebadac. pieniądze są, "oszczędzania" juz nie ma. Quote
basia0607 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Pachyder był karmiony niedopowiednim jedzeniem . Obecnie dostaje Eukanubę. Jeżeli nie bedzie poprawy , zacznie dostawać specjalnie zbilansowaną karmę , gotowaną tylko dla niego. Są już zlecone badania, rownież w kierunku tarczycy. Będą przeprowadzone w niemczech. Dostanie również nowy kojec tylko dla siebie. To są informacje , które uzyskalam odnośnie tego psa. Quote
kordonia Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Dlaczego badania z krwi bedą robione az w Niemczech? W Polsce tez mozna zrobic stosowne wyniki, bedzie szybciej i taniej, np. w warszawskim laboklinie (słynna międzynarodowa firma wykonujaca naprawde specjalstyczne badania). Quote
basia0607 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Masz rację kordonia ale laboklin też wysyła kurierem pobrany material do Niemiec. W Polsce nie ma oczynników na badania w kierunku tarczycy. Agnieszka tam wysylała krew swojej Thety. To nie są bardzo drogie badania. Poczekajmy na te wyniki, poczekajmy na nowy boks dla Pachderka a martwić będziemy się jak i te badania nic nie wykarzą. Quote
Ajula Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 basia0607 napisał(a):Masz rację kordonia ale laboklin też wysyła kurierem pobrany material do Niemiec. W Polsce nie ma oczynników na badania w kierunku tarczycy.. tak samo powiedział nasz wet, jak robilismy badanie tarczycy naszemu Gackowi Quote
natalia_aa Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Jaką Eukanubę Pachyder jest karmiony? To raczej nie jest dobra karma, na takie problemy skórne. Chyba, że macie Eukanubę Dermatosis, ale ta jest bardzo droga. Można kupić podobnej i wyższej jakości karmę w niższej cenie takich firm jak Acana, Brit, Profilum. Myślę, że Acana np Lamb&Apple, czy Profilum Sensitive byłoby dla niego zdecydowanie lepsze... I jeszcze takie pytanie czy był robione testy na alergię pokarmową na różne alergeny? Może on po prostu nie toleruje np zbóż lub innego składnika w karmie i stąd nie porasta sierścią... Inna kwestia dziwi mnie karmienie puszkami takiego psa, tu powinna być zbilansowana dieta suchą karmą, dla psów z problemami skórnymi. Quote
Charly Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 natalia_aa napisał(a): Może on po prostu nie toleruje np zbóż lub innego składnika w karmie i stąd nie porasta sierścią... Inna kwestia dziwi mnie karmienie puszkami takiego psa, tu powinna być zbilansowana dieta suchą karmą, dla psów z problemami skórnymi. Pachyder nie jest karmiony puszkami. Był podobno wczesniej, ale teraz definitywnie nie jest. Quote
natalia_aa Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 To wiem, ale być może zła dieta jest powodem tak dużego pogorszenia stanu zdrowia psa... Ponowię pytanie o testy alergiczne? Czy były tak owe wykonywane? Quote
kordonia Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 basia0607 napisał(a):Masz rację kordonia ale laboklin też wysyła kurierem pobrany material do Niemiec. W Polsce nie ma oczynników na badania w kierunku tarczycy. Agnieszka tam wysylała krew swojej Thety. To nie są bardzo drogie badania. Poczekajmy na te wyniki, poczekajmy na nowy boks dla Pachderka a martwić będziemy się jak i te badania nic nie wykarzą. Rozumiem :) Ok :) Natali_aa, z tego co wiem, to pies miał wykonaną morfologię z rozmazem, pełną biochemię i zeskrobinę. Niczego więcej. Quote
emilia2280 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 A jest kasa zebrana na jego leczenie i ile? nie mozna psa poprostu oddac do lecznicy na stacjonarne leczenie i diagnostyke? Quote
Charly Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Rybcia wkleiła rozliczenie. jest w pierwszym poście. Wszystko to, co robione było do zmiany kierownictwa, także jest w pierwszym poście. Zeskrobiny, wymaz i inne ( w pierwszym poście są dokladne nazwy) nie wykazały nic. według badan pies nie ma żadnej choroby skórnej. Jutro pobrana zostanie krew na badania , o których pisała Basia. wyniki zamieszczę jak przyjdą. Psychicznie jest bardzo ok. Ale fizycznie poprawa jest w sumie zadna. Oczywiscie trochę się tam poprawiło na początku. Ale to wszytko. Edit: jakoś nie widzę tego w pierwszym poście. Przepisałam sobie. Mam nadzieje, ze nie zapomnialam kartki w schronisku. Hm..bylam pewna, ze gdzies to już tutaj czytałam. jakis blabladiagram i itp edit2: wybaczcie...zapomniałam. jutro napiszę. Quote
Charly Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 kordonia napisał(a):Rozumiem :) Ok :) Natali_aa, z tego co wiem, to pies miał wykonaną morfologię z rozmazem, pełną biochemię i zeskrobinę. Niczego więcej. dokładnie tak. coś jeszcze na grzyby- to jest to co zapomniałam w schronisku. to wszystko. emilia ja nie podejmuje takich decyzji, ale myśle ze w schronisku jest mu zdecyodwanie lepiej. Teraz będzie badany- aż do skutku. Poza tym jest cały czas na słoncu, na swiezym powietrzu. chodzi na spacery. wolontariusze się nim zajmują. pies jest bardzo radosny. myślę, ze w klatce w klinice nie byłoby mu lepiej. Quote
basia0607 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Dziewczyny, trochę spokoju, dajcie odetchnąć . Jest bardzo dużo zaleglości po poprzednim kierownictwie. To wszystko trzeba wyprostować a czas ucieka. Pachcio będzie miał robione badania tarczycowe, ma zmienioną karmę. Poczekajmy na wyniki. Mam zaufanie do lekarza, który go leczy. Kasa z jego skarpety jest wydatkowana tylko na niego. On i tak teraz jest w raju. Widziałam jak żył na tej wstrętnej wsi, co jadl i gdzie spał.:placz: Quote
Ajula Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 basia0607 napisał(a): On i tak teraz jest w raju. Widziałam jak żył na tej wstrętnej wsi, co jadl i gdzie spał.:placz: To prawda, to dla niego inny świat Quote
basia0607 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Dla niewtajemniczonych podaję, że Charly jest osobą , która zajmuje się w schronisku chorymi psami i szczeniakami. Będzie nas informowała na bierząco o leczeniu Pachcia. Olka, nie zabijesz mnie ??? Quote
Charly Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 to nie jest tak. może teoretycznie, ale nie w praktyce. nie jestem w schronisku ( poza dzisiejszym wyjątkiem) w czasie kiedy jest weterynarz. więc tylko przekazuję relacje. Quote
zachary Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Charly, super,że krew pojechała na badania.Może coś się wyjaśni w zdecydowany sposób odnośnie zdrowia Pachyderka.Jeszcze tylko zapytam o badanie prostsze, czyli koooopki.Czy była szczegółowo badana pod kątem wszystkich pasożytów? Nam, po 2 krotnym odrabaczeniu wet zapewniał,ze znaleziona sunia nie powinna mieć robali....Ja, uparta ciotka zbadałam koopkę i wyszły jaja tęgoryjca.Leki odrabaczające poprzednio były za słabe, trzeba było wdrożyć nowe.Sunia nabiera już ciałka. Quote
kordonia Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Charly napisał(a):to nie jest tak. może teoretycznie, ale nie w praktyce. nie jestem w schronisku ( poza dzisiejszym wyjątkiem) w czasie kiedy jest weterynarz. więc tylko przekazuję relacje. Ale jak? Kurcze, nie zrozumiałam. To kto jest przy wecie w czasie obchodów, skoro nie Ty? Skoro Ty jestes od chorych psów i masz największa wiedzę o tych właśnie chorych psach? Hmm :roll: Quote
basia0607 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Też uważam, że Charly, powinna być przy obchodzie weta. Na dzień dzisiejszy wszystko dogrywamy, poznajemy ludzi, rozmawiamy. Każdy ma inne predyspozycje, jeden jest dobry w papierach , inny nie lubi dokumentów ale ma wielkie serce i oczy szeroko otwarte. Trzeba to poznać i wybrać najlepsze. Powiem jedno , można zjeść beczkę soli a czlowieka i tak się nie pozna ! Quote
Charly Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 zachary napisał(a):Charly, super,że krew pojechała na badania.Może coś się wyjaśni w zdecydowany sposób odnośnie zdrowia Pachyderka.Jeszcze tylko zapytam o badanie prostsze, czyli koooopki.Czy była szczegółowo badana pod kątem wszystkich pasożytów? Nam, po 2 krotnym odrabaczeniu wet zapewniał,ze znaleziona sunia nie powinna mieć robali....Ja, uparta ciotka zbadałam koopkę i wyszły jaja tęgoryjca.Leki odrabaczające poprzednio były za słabe, trzeba było wdrożyć nowe.Sunia nabiera już ciałka. nie chcę się teraz wychylać zbytnio i udzielić błędnej odpowiedzi... dziś nie było weterynarza i nie zapytałam o to.. sprawdzimy więc w poniedziałek.jeśli faktycznie kupka nie była sprawdzana, zbierzemy co trzeba i jak trzeba;) i pojedzie i kupa. wiem, ze to wszystko już miało być- ale było jak było. do tygodnia powinny być wyniki badania krwi. Quote
basia0607 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Byłam dzisiaj u Pachyderka. Cieszył się biedak na mój widok.Wrócilam ze schroniska przybita ! Quote
Charly Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Charly napisał(a):nie chcę się teraz wychylać zbytnio i udzielić błędnej odpowiedzi... dziś nie było weterynarza i nie zapytałam o to.. sprawdzimy więc w poniedziałek.jeśli faktycznie kupka nie była sprawdzana, zbierzemy co trzeba i jak trzeba;) i pojedzie i kupa. wiem, ze to wszystko już miało być- ale było jak było. do tygodnia powinny być wyniki badania krwi. tzn. przekazalam to dalej. nie widuję weterynarza. Quote
zachary Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Charly, dzięki.Chodzi przecież o Pachyderka, jego ciągle mizerną posturę:shake:.Nie ma co wracać do przeszłości, tylko mu pomóc odzyskać zdrowie.To jest ważne.Mam nadzieję,że niedługo będzie lepiej. Quote
__Lara Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 RATUNKU!!! POMOCY!!! ALARM!!! PILNE!!! Pod Częstochową została znaleziona UBOJNIA bernardynów,podhalanów,coli...psy były przerabiane na smalec!!! Znaleziono trupy,kosci...zywe szczeniaki,ponad 10 bernardynów,podhalany,coli...drobne pieski!!!! Mosii bierze kilka psów,szczeniaki.... PILNIE potrzebna domków tymczasowych dla 2 bernardynów oraz 2 podhalanów(suni i psa!)... Dzisiaj jeszcze zostanie założony watek!!! Gdyby ktoś mógł je zabrać do kontaktować się z : zuzlikowa, Lacrima, mosii!!!! Quote
Recommended Posts