Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jeszcze dziś wróciłam do domu. :) Nowych zdjęć nie mam, ale mogę wam pokazać takie sprzed 2 tygodniu, których nie widzieliście :cool3:

Posted

jaki szkielecik!:-o

zdjęcie z kwietnia:

zdjęcie dzisiejsze:

według mnie wygląda dużo gorzej niż w kwietniu! mam wrażenie że sierści ma jeszcze mniej! czy on przez cały czas był leczony czy nie? jeśli tak to dlaczego wygląda gorzej?

Posted

Oj, tak, minęło cztery miesiące, a piesio nie wygląda lepiej.Może ktoś nam coś bliżej wyjaśni, co się dzieje z Pachyderkiem?.
Dodam od siebie, że sunia, którą znalazłyśmy z koleżanką w lesie w czerwcu, była dwa razy odrobaczona, wzmocniona czym się dało, ale nie przybierała na wadze.Osobiście wożę jej prowiant/super oczywiście/i jest karmiona przez tymczasową opiekunkę, która też się o nią martwiła.Z badań kału wyszło,że ma dużo jaj tęgoryjca.Już porządnie przeleczona zaczęła przybierać na wadze.

Posted

od 9 lipca w schronisku jest nowa p. kierownik. weterynarz ma na dniach (tzn. ma to być dziś) przywieść dokładny opis tego, co było robione. dziś wieczorem ma być ustalone, co dalej.

no i na już Pachyder otrzymuje Eukanubę.

Posted

Z moich dzisiejszych informacji, wiem, że Pachyder nie ma żadnego świństwa na skórze. Ma bardzo słabe, zniszczone mieszki włosowe. Potrzebne są kapiele a potem ciepłe miejsce w boksie. W schronisku jest to małorealane. Wszystkie badania , które mial robione nie wskazują przyczyny jego stanu. To wielka niewiadoma !
Pachyder nie jest chudy, wygląda żle bo nie ma sierści.
Jemu potrzebny jest tymczas i cierpliwy opiekun.On ma takie zniszczone mieszki włosowe, że wątpie czy tam coś wyrośnie.
Jemu niby sierśc odrasta/ wiem jak wyglądal bo to pies z mojej interwencji/ale są takie sine , łyse z naroślami placki, na ktorych nic nie odrasta.

Posted

Wygląd poprawił mu się bardzo mało, ale psychicznie jest w bardzo dobrym stanie.
Ten pies na początku w ogóle nie zwracał uwagi na człowieka... myślał tylko jak iść na spacer. Teraz macha ogonem, liże po twarzy, skacze, cieszy się, biega! Według mnie to jest duży sukces, patrząc na to jak zachowywał się kilka miesięcy temu.
Pachyder bardzo ładnie trzyma się nogi, przychodzi na zawołanie i uwielbia smakołyki! :)
Na kolejnych zdjęciach pokażę Wam go z tej strony! :lol:

Posted

[quote name='agaga21']jaki szkielecik!:-o

zdjęcie z kwietnia:

zdjęcie dzisiejsze:

według mnie wygląda dużo gorzej niż w kwietniu! mam wrażenie że sierści ma jeszcze mniej! czy on przez cały czas był leczony czy nie? jeśli tak to dlaczego wygląda gorzej?

Faktycznie żebra zaczęły mu wystawać :crazyeye:

Szkoda, ze do tej pory nie miał wykonanych sugerowanych w kwietniu badań hormonalnych...

Posted

Vitka napisał(a):
Ale popatrzcie tu.

Jednak na zdjeciach sprzed dwóch tygodni, a nie na tych, które są wczeasniejsze, zaczeły mu wystawac żebra :(
Czemu?
Czyżby mu cos zaczęło nowego dolegac, mimo dobrego przeceiż karmienia?