Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
4 minuty temu, Jaaga napisał:

Już nie ma misski Lukrecji, za to była szkoła życia wg Kaja i poszła spać wymęczona mała wieśniaczka. Najpierw Kaj wypanierował się u ptaków, potem bawił się z Luki, potem zmywał błoto w baseniku, i znowu bawił. Spryciula ukradła mu jego laleczkę i długo nie dała sobie jej odebrać. W konsekwencji, jesli szybko nie znajdzie domu, to nabierze jego nawyków. Jeszcze tylko kradzież jaj przed nią, choć po akcji z laleczką, to myślę, że dałaby radę. Wygląda już podobnie. Z trudem udało się ją złapać, żeby zabrac do domu, tak jej przypadły do gustu wiejskie atrakcje.

Tak właśnie rodzą się inteligentne, wesołe, odważne psiaki :) :) Lukrecjo  1148225893_kciukiok8.jpg.fae0c6ce9913bb6897ad9c2a1335f148.jpg

• Like 1
Posted
17 minut temu, Jaaga napisał:

Już nie ma misski Lukrecji, za to była szkoła życia wg Kaja i poszła spać wymęczona mała wieśniaczka. Najpierw Kaj wypanierował się u ptaków, potem bawił się z Luki, potem zmywał błoto w baseniku, i znowu bawił. Spryciula ukradła mu jego laleczkę i długo nie dała sobie jej odebrać. W konsekwencji, jesli szybko nie znajdzie domu, to nabierze jego nawyków. Jeszcze tylko kradzież jaj przed nią, choć po akcji z laleczką, to myślę, że dałaby radę. Wygląda już podobnie. Z trudem udało się ją złapać, żeby zabrac do domu, tak jej przypadły do gustu wiejskie atrakcje.

DSC00834.JPG

DSC00839.JPG

DSC00841.JPG

DSC00875.JPG

DSC00882.JPG

DSC00891.JPG

A co to za dziwny pies po drugiej stronie?:):):):):)

Obłędne te fotki:):):)

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Kaj też wspaniale się rozwija, ale nie zazdroszczę doprowadzania go do porządku :)

Elu, przyznam za pierwszym razem opadły mi ręce, ale człowiek jest w stanie przywyknać z czasem do wielu rzeczy. Konewką próbowaliśmy z niego zmywac pył w baseniku. Godzinę wczesniej wyszystko w domu zostało posprzątane i pomyte. Kaj to robi co dzień. Ma taki wilczy sposób, pewnie pierwotnie to walka z pasożytami. Spróbuję nagrać, jak sprytnie wybiera i zjada jaja prosto z gniazda. Rewelacyjnie obserwować jego "dzikie" zachowania. Jakby się miało wilczka w domu. Na szczęście to jego futerko jest całkowicie odrzucające wodę, nie przenika nawet błoto do skóry.

Beza rzeczywiście świetnie nabiera ciała. Je karmę bez zbóż, o niższej zawartosci tłuszczu, ale dzięki częstotliwości posiłków i jakości karmy ładnie wypełnia się. To tydzień, a wygląda jak podmieniona, jesli spojrzę na jej pierwsze zdjęcia po przyjeździe. 

• Upvote 1
Posted
6 minut temu, Jaaga napisał:

Kaj to robi co dzień. Ma taki wilczy sposób, pewnie pierwotnie to walka z pasożytami

Pewnie tak. To są  atawizmy.  On czuje potrzebę takiego zachowania.

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Pewnie tak. To są  atawizmy.  On czuje potrzebę takiego zachowania.

Nie chciałabym, żeby ktoś mnie zmieniał na siłę, więc go rozumiem i dlatego został. Nie wyobrażam go sobie mieszkajacego w bloku, bez wolności, bez skradania się, wyjadania jaj, kopania i innych dla niego normalnych zachowań. Ze stadem jest najszczęśliwszy. Za to Beza jest jego przeciwieństwem. To chyba najlepiej wychowany pies, jaki do nas trafił.

• Upvote 1
Posted
52 minuty temu, Jaaga napisał:

Nie wyobrażam go sobie mieszkajacego w bloku, b

Jaguniu, nie do wiary, ale ja tak właśnie napisałam, ale wykasowałam, bo bałam się, że zostanę zakrzyczana :) Też uważam, że Kaj męczyłby się w bloku.

Posted

Pisałam już kiedyś... dla mnie Kaj ma wiele z psów pierwotnych :) Taplanie w błocie to typowe hobby na przykład samojedów :) hihi. Ale on wie, że za takie rarytasy ludzie płacą, a on nie musi. Lukrecja ma świetną szkołę życia, tyyyle rzeczy poznaje. I duże psy też nie powinny ją przerażać w przyszłości: zdjęcia z Ciapciakiem i Lukrecji są obłędne :) Liliputek w krainie Gulliverów aż chciałoby się rzec.

Posted

Szczęśliwe psy i dzieci , to brudne stworzenia. I taki jest Kaj.

A Lukrecja jest po prostu cudowna. Oby nie było jak z prawdziwą lukrecją ,że jak za dużo , to przestaje być słodka .

Beza ma już piękną figurkę, służy jej jedzonko.

Posted

Wszytkie oczenka brzusie lapenki

jak  zaczrowane

bo w Zaczarowanej Krainie Jagusiow

w tej Krainie rajus rajus wszytkim tym lapenkom

Znalezione obrazy dla zapytania gify misie szare tedi

Bardzo bardzo bardzo dziekujemy ze te cuda wszytkie

tulinkamy za psie i kocie caluni czas

Posted

Szarlotka też już ma dom:) Są już fotki, czekam na nie..

Też dom z ogrodem i fajna Rodzina. Więcej napiszę jak  Madzia zda relację.Ona robiła wizytę i dała mi znać,że domek na medal (tfu, tfu ,tfu:))

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
17 godzin temu, ania75 napisał:

Tak sobie myślę, że Kaj i Lukrecja to pewnie w podobnym wieku dlatego tak dobrze się dogaduja... 

Tak, ona ma 2 mies., a Kaj 5. Mała z każdym psem potrafi się dogadać i każdemu coś podkrada. O dziwo, wszystko uchodzi jej na sucho. Na zdjęciu zwinęła kość naszej mopsicy i  jak już obiegła z nią cały ogród, to wspinała się po schodach do domu, żeby tylko gdzieś ukryć i nie dac sobie jej odebrać. Nawet Nadia ją zaakceptowała i ani razu na nią nie warknęła. Dziś zrobię Lukrecji jeszcze ogłoszenie, wczoraj nie miałam żadnego telefonu. Państwo nią początkowo zainteresowani, napisali, że będą w kontakcie i tyle. Druga pani chciała, ale docelowo malutką i musi porozmawiać, czy mąż zgodzi się na średnią. Może nie jestem obiektywna w przypadku Luki, ale gdybym chciała psa, to malutka dla mnie jest idealnym szczeniakiem i w nosie miałabym te kilka cm w którąś ze stron, zwłaszcza że obie rodziny mają domy z ogrodami. Zresztą naiwne jest oczekiwanie, że ktoś dokładnie określi docelowo wielkość 2-mies. kundelka.

DSC00903.JPG

DSC00895.JPG

• Like 5
  • Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Jaaga napisał:

... w nosie miałabym te kilka cm w którąś ze stron, zwłaszcza że obie rodziny mają domy z ogrodami. Zresztą naiwne jest oczekiwanie, że ktoś dokładnie określi docelowo wielkość 2-mies. kundelka.

No właśnie. Co za różnica czy psiak będzie miał 20, czy 30 cm w kłębie?   Gdy chce się psa z potrzeby serca, to nie ma znaczenia czy on będzie mały, czy średni.

Lukrecja jest tak urocza, że ktoś musi ją pokochać od pierwszego wejrzenia i bezwarunkowo. Z resztą wszystkie dzieci tej suni są urocze.

• Like 1
Posted
18 minut temu, elik napisał:

No właśnie. Co za różnica czy psiak będzie miał 20, czy 30 cm w kłębie? 

Centymetry nie, ale waga czasem jest ważna. Wysokie piętro i parówka, ważąca kilkanaście kilogramów, to niedobre połączenie na przykład. Lukrecja nie jest parówką, więc tutaj wymagania co do wielkości nie mają uzasadnienia.

• Like 1
Posted

Widzę, że dziewczyny cieszą się dużo większym powodzeniem niż chłopaki ;) Osobiście też jestem suczkowa, ale spodziewałam się większego zainteresowania chłopakami, w końcu jak to się mówi, chłopy mniej problemowe ;) Andrucik jest bardzo ładnie umaszczony, myślałam, że znajdzie domek w pierwszej kolejności.