Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, IlonaS napisał:

Mnie się bardzo podobają  psy w typie Watsona, i do tego czarne. Moja adoptowana sunia jest dość duża i czarniutka. 

On jest naprawdę ładnym psem i sądzę, że może być wielkim przyjacielem człowieka, tylko nikt tego nie pojmuje. Czy w grę wychodzą warunki mieszkaniowe?

Moje dwa mieszkają ze mną w domu, niezadużym i daję radę. 

Myślę, że Watson byłby szczęśliwy w mieszkaniu. Bardzo ładnie zachowuje czystość, miałam go przez jedną dobę i ani razu nie nabrudził. Potrafi chodzić po schodach. 

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, beataczl napisał:

jakie warunki ma Watson w Tymczasiku?

czy Piła to schron z wolo?

Tak, tam jest wolontariat, ale warunki ogólnie średnie: karma ta najtańsza i niestety nie ma ogrzewanych kojców. I najgorsze to te wywózki do innego schroniska bez wolontariatu.

W Tymczasiku tylko jeden pies mieszka w kojcu, bo jest agresywny. Wszystkie biegają sobie luzem i śpią pod dachem. Mają cały czas człowieka, bo Ewa i Arek są we dwójkę, więc jak Ewa jedzie do weterynarza, to na miejscu jest zawsze Arek. No i cena przystępna. Dlatego ja te bidaki właśnie tam umieszczam.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Lubię duże i czarne, przez 36 lat miałam w niedużym mieszkaniu nawet 4 rottweilery ale teraz jestem już stasra, sama i mam trzy psy w tym ostatnią, zyjącą już 14-rok rottkę i parę średnich pinczerow więc nie dam już rady wziąć następnego.

• Like 1
  • Upvote 3
Posted
14 godzin temu, dwbem napisał:

Lubię duże i czarne, przez 36 lat miałam w niedużym mieszkaniu nawet 4 rottweilery ale teraz jestem już stasra, sama i mam trzy psy w tym ostatnią, zyjącą już 14-rok rottkę i parę średnich pinczerow więc nie dam już rady wziąć następnego.

Ale ... jak się czyta to kołacze się po głowie... że jednak te starsze, duże , czarne też mogą się podobać, też są kochane i  mają swoich wielbicieli, tylko trzeba ich znaleźć?... i  Watsonek ma szczęście! serduszka2.gif przecież Zosia 123 go wypatrzyła z tłumu potrzebujących pomocy schroniskowych bied a my musimy jej tylko pomóc ''zaopiekować''  chłopaka :)

• Upvote 1
Posted

Zaglądam do Watsonka, ten ciągły brak czasu jest czasem strasznie wkurzający, ale widzę że musimy szybko, szybciutko myśleć o jakichś zaproszeniach, żeby nasze cioteczki zaczęły zaglądać do Watsonka, może uda nam się wspólnie, razem , zmienić Jego życie :)

• Upvote 1
Posted
22 godziny temu, Nesiowata napisał:

Dziękuję za zaproszenie - ale wątek czytam od samego początku. Śliczne psisko.

Witaj, Nesiowata , niezawodna! dziękuję że jesteś buziak.gif

Posted
Dnia 31.10.2018 o 17:51, Figunia napisał:

Też przycupnę u Watsona i będę mu kibicowac..

Witaj ,Aniu buziak.gif

Dnia 31.10.2018 o 22:35, agat21 napisał:

Co słychać u Watsona? 

Dnia 31.10.2018 o 22:35, agat21 napisał:

Co słychać u Watsona? 

... i ja się dołączę do pytania :)

Posted
26 minut temu, asiuniab napisał:

Dzięki za zaproszenie, duże, starsze i czarne to moja ulubiona "rasa "

Witamy u Watsonkausmiech.gif ładnie powiedziane , jednak "ta rasa"  ma swoich miłośników, może jeszcze Watson, znajdzie 'swój' domek :)  

• Upvote 1
Posted
15 godzin temu, Olena84 napisał:

Ale piękny, ale my dogomaniaki to jesteśmy się w stanie zakochać w największym brzydalku, zapisuje, wspomogę ale niestety jednorazowo

Witaj Oleńko serduszka.gif... bardzo ,dziękujemy :) każdy grosik na wagę złota, to prawda, że jesteśmy w stanie ... zakochać się w każdymInvision-Board-France-131.gif

15 godzin temu, Yoana napisał:

Dziękuję za zaproszenie, niestety w tej chwili mogę tylko kibicować.

Witaj Yoanaserduszka.gif kibicuj, kibicuj!  może się uda Watsonkowi ,wygrać ;)

14 godzin temu, auraa napisał:

Zapisuję się i póki co trzymam kciuki za Watsonka. Teraz będzie już tylko lepiej 

Witaj Auraaserduszka.gif trzymaj, trzymaj! taki jest plan! .. żeby było lepiej ;)

13 godzin temu, Jo37 napisał:

Niestety mało jest osób, które chcą podarować dom dużym i starszym.

Niestety mało... ale nie w ogóle ,może trzeba by spróbować ... no nie wiem ... wydarzenie na fb?  czy jakoś tak ,to się nazywa :)

13 godzin temu, uxmal napisał:

Jestem u Watsonka. Dziękuję za zaproszenie.

Niestety narazie nie mogę wspomóc finansowo :(

Witaj uxmalserduszka.gif  może razem uda nam się rozkręcić wątek i poprawić los Watsonka :)

10 godzin temu, AlfaLS napisał:

Dziękuję za zaproszenie.

Niestety na razie mogę tylko kibicować :-(.

Witaj AlfaSserduszka.gif kibicuj, kibicuj!  może się uda Watsonkowi ,wygrać ;)

5 godzin temu, Nesiowata napisał:

A ja poproszę o konto - wpłacę jednorazowo.

Bardzo Dziękujemy , Nesiowata, już podaję /zciągnęłam z pierwszej strony, jak dobrze zrozumiałam? dopytam Zosię123/

Pieniążki zbieramy na konto Fundacji Dwa plus Cztery:

Numer konta: 35 1940 1076 3137 8042 0000 0000 (Credit Agricole)

IBAN: PL35 1940 1076 3137 8042 0000 0000
BIC: SWIFT/BIC AGRIPLPR
Z dopiskiem: „Datek na cele statutowe - WATSON”.

39 minut temu, Martika&Aischa napisał:

Aniczka zawołała więc przybieglam do przeuroczego seniorka:* zapisuje ogonka:) 

Witaj, Marticzko serduszka.gif prawda ,że przeuroczy! zaglądaj do nas, proszę :)

• Upvote 1
Posted
Dnia 25.10.2018 o 19:17, Zosia123 napisał:

Tak, tam jest wolontariat, ale warunki ogólnie średnie: karma ta najtańsza i niestety nie ma ogrzewanych kojców. I najgorsze to te wywózki do innego schroniska bez wolontariatu.

W Tymczasiku tylko jeden pies mieszka w kojcu, bo jest agresywny. Wszystkie biegają sobie luzem i śpią pod dachem. Mają cały czas człowieka, bo Ewa i Arek są we dwójkę, więc jak Ewa jedzie do weterynarza, to na miejscu jest zawsze Arek. No i cena przystępna. Dlatego ja te bidaki właśnie tam umieszczam.

Zosiu czy pieniążki zbieramy ,bezpośrednio na to konto ?... tak dla jasności :)

Pieniążki zbieramy na konto Fundacji Dwa plus Cztery:

Numer konta: 35 1940 1076 3137 8042 0000 0000 (Credit Agricole)

IBAN: PL35 1940 1076 3137 8042 0000 0000
BIC: SWIFT/BIC AGRIPLPR
Z dopiskiem: „Datek na cele statutowe - WATSON”.

Posted

U Watsona wszystko w porządku. Ogólnie Watson jest bezproblemowy, więc w stado tymczasikowe wszedł jak w masełko. Ewa mówi, że to taka duża ciapa, taka sama jak inny tymczasikowiec, Jonasz. :)

Pieniążki zbieramy na konto Fundacji Dwa plus Cztery, podane w pierwszym poście :)

Rozliczenie zrobię za jakiś miesiąc, Irek Czerniejewski ma bardzo mało czasu i nie mogę mu co chwila zawracać głowy :)

Załączam zdjęcia z Tymczasika.

8.jpg

9.jpg

10.jpg

• Like 2
  • Upvote 1