Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 5.10.2018 o 22:01, elik napisał:

Obawiam się, że wpłaciłaś na konto b-b - poprzedniego skarbnika Abi, bo Twoja wpłata do dzisiaj nie dotarła na obecne konto Abuni :)

Eluś wpłata poleciała dzisiaj rano na dobre konto czyli do Ciebie :)

Ja jak nie muszę - a nie rozliczam jeszcze bazarków -to nie zaglądam na konto bo po co mi wiedzieć, ze kiepsko tam z pieniędzmi ;)

Posted
7 godzin temu, b-b napisał:

Eluś wpłata poleciała dzisiaj rano na dobre konto czyli do Ciebie :)

Ja jak nie muszę - a nie rozliczam jeszcze bazarków -to nie zaglądam na konto bo po co mi wiedzieć, ze kiepsko tam z pieniędzmi ;)

Agat21 przepraszam za pominięcie przy zawiadamianiu o nowym numerze konta Abi. Było trochu zamieszania przy zakładaniu nowego wątku  i najwyraźniej umknęło to zawiadamiającemu.

Dobry sposób na nie zawracanie sobie głowy drobiazgami :) :) :)

Posted
8 godzin temu, Nesiowata napisał:

Zaglądam sobie do Abi. Są może jakieś wieści?

Tak, w weekend była dziewczynka, sąsiadka Anecik. Zabrała Abi na spacer po wybiegu i potem po ogrodzie. Abi ślicznie chodziła na smyczy i była spokojna. Natomiast nagródki nie wzięła. Potem Anecik włożyła tę nagródkę do kojca i Abi tam ją zjadła. Abi zaczęła chętnie bawić się z innymi pieskami nawet zachęca je do zabawy. Puszczana jest już luzem po wybiegu, gdzie ogrodzenie jest solidne i wysokie. Ale na zawołanie nie przychodzi. Jeżeli drzwi od budynku z kojcami są otwarte, to sama wraca i wchodzi do środka. Natomiast nie pokazuje chęci do pogłębiania więzi z człowiekiem. Jeszcze ciągle chowa się przy posłaniu i wycofuje jak widzi opiekunów. Czasami zdarza jej się podsikać w kojcu. Po ogrodzie, gdzie jest żywopłot i więcej krzewów Abi chodzi na smyczy.

Anecik uważa, że Abi potrzebuje kontaktu z innymi psami, bo je obserwuje i wtedy się otwiera i naśladuje. Dlatego dobrze by było gdyby trafiła do domu z innym pieskiem. Na razie jednak na ogłoszenia - cisza:(

43255888_1027539674096102_8853524775134298112_n.jpg

43325196_293521017920819_2440641695964987392_n.jpg

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Może teraz kiedy "widzi" inne psiaki zacznie się coś w niej zmieniać?

Oby. Oby zaczęła się po malutku otwierać.

Aneciek mówi, że to i tak duży postęp w stosunku do obojętności, jaka była na początku i że byłoby najlepiej gdyby trafiła do domku, gdzie już jest piesek. Niestety na razie nikt nie pyta:(

Posted
1 godzinę temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Aneciek mówi, że to i tak duży postęp w stosunku do obojętności, jaka była na początku i że byłoby najlepiej gdyby trafiła do domku, gdzie już jest piesek. Niestety na razie nikt nie pyta:(

To i tak są bardzo dobre wiadomości.Czy cały czas są promowane ogłoszenia?

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

To i tak są bardzo dobre wiadomości.Czy cały czas są promowane ogłoszenia?

Ogłoszenie na Kraków, które dawała  i wyróżniała Elik jest aktywne do 24 października. Jak się zakończy to damy i wyróżnimy na następne miasto.

Posted

Na konto Abi wpłynęły poniższe kwoty:

•   450,00 zł znajoma ZPP  -  12.10.
  •     20,00 zł Pani Irena z Katowic  deklaracja X  -  12.10.
  •     50,00 zł Agnieszka od elik  deklaracja X  -  14.10.

Bardzo serdecznie dziękujemy

849563755_kwiatki5.jpg.99919e33039aef23b1c4c96ab8d2dfb7.jpg

Posted

Nie było mnie tylko kilka dni a tu się tyle dzieje. Zauważyłam na FB Aneciek piękne zdjęcia psa. Poprosiłam Anecik aby też takie piękne pozowane zdjęcia zrobić Abi. Wstępnie umówione jest że w tym tygodniu zdjęcia zostaną zrobione puki jest piękna pogoda. Ponieważ trzeba przywieźć i odwieźć Panią fotograf, logistycznie będzie to trochę skomplikowane. Jak tylko będą zdjęcia to zrobimy nowe ogłoszenia.

Miałam wczoraj obiecujący telefon od Pani z Wrocławia. Opowiedziałam całą historię Abi i Pani zdecydowała, że porozmawia z mężem. Gdyby się zdecydowali to najpierw by odwiedzili Abi u Anecik. Państwo całe życie mieli psy i  teraz po pożegnaniu 16-letniego yorka Pani chciałaby znowu  przygarnąć psa. Córka mieszkająca osobno przygarnęła dwa pieski, których nie chciała rozłączać. Państwo mają dom z ogrodem ale Abi byłaby w domu. W domu cały czas ktoś jest, bo mama Pani mieszka razem nimi. Trzymajcie kciuki.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

A czy ta pani wie,  że Abi jest psem krańcowo wycofanym i chociaż, przerażona tym, co się dzieje, pozwoli się czesać i pójdzie obok człowieka na smyczy, to może nigdy nie wyjść ze swojego zamkniętego świata?

Posted

Tak, opowiedziałam wszystko dokładnie. Pani ma doświadczenie z psami wycofanymi. Miała takiego psa. Poza tym działa społecznie na rzecz psów. Pani córka od dwóch lat ma dwa przygarnięte dzikuski, które od szczeniaków socjalizowała i chodziła na na szkolenie.

Ostateczna decyzja zostanie podjęta po zapoznaniu się Pani i Abi u Anecik. Na razie czekam czy w ogóle Państwo się zdecydują na Abi.

Posted
1 godzinę temu, Sowa napisał:

No to trzymam za dobre pierwsze spotkanie i przyszły stały dom.

Podpinam się, żeby spotkanie i późniejsza wizyta PA wyszła bardzo dobrze :)

Posted

Bardzo dziękuję za wsparcie, bo martwię się czy Państwo się zdecydują. Jak tylko będę miała odpowiedź to napiszę.

Anecik mówiła, ze dała Abi nowy kocyk, a ta niewdzięcznica wywlokła go z legowiska i  potarmosiła, w ogóle nie doceniła prezentu. Widocznie stary kocyk pachniał jej lepiej.

Posted
9 godzin temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Widocznie stary kocyk pachniał jej lepiej.

A pewnie, że tak!  Pachniał nią więc to najwspanialszy, jaki tylko może być, zapach ;/

Może ona po prostu nudzi się w tym kojcu :(

Posted
16 minut temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Tak, to jest myśl:) Dopytam Anecik czy jej daje do kojca zabawki i czy Abi jest nimi zainteresowana.

No właśnie :) Co prawda nie wiadomo czy Abi umie korzystać z zabawek, ale to młoda sunia i jeśli nie umie, to czas najwyższy, żeby się naumiała :) Jeszcze długie życie przed nią i coś w nim trzeba robić :)