Weronia Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Filmik o benku!!! Zapraszam do oglądania. YouTube - bernardyn1 Quote
Mike i Morgan Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Ok teraz czekamy na nowe wieści o cud psiaku i koniec z kłótniami:mad: I pamiętać ludziska ja jestem chłopakiem nie dziewczyną bo jak nie to się zdenerwuje:angryy::eviltong: Quote
ARKA Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 ockhama napisał(a):hmm... :hmmmm: przychodzi mi na myśl pewne powiedzonko "przyganiał kocioł garnkowi"... to tak nawiasem, do Wszystkich Krewnych i Znajomych Królika o mentalności Kalego :cool1: :shake: je nie mowie ,ze jestem swieta ale nie przypominam sobie abym pisala chamskie wycieczki personalne typu "ruszyla swoje stare kosci." Tez mam od Szamanki punkty, tak wogole:razz: Weronia, nie zaczynaj o Czarnym dyskusji , ok? :roll: Quote
ockhama Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='ARKA']:shake: je nie mowie ,ze jestem swieta ale nie przypominam sobie abym pisala chamskie wycieczki personalne typu "ruszyla swoje stare kosci." Świętych nie ma ale... ...no to gwoli przypomnienia (taki delikatniejszy cytacik, żeby nikogo nie urazić, jak już jesteśmy w temacie wieku)... do młodszej dogoleżanki: Ada, nie poszlo Ci cos w szkole, cos nie tak? [SIZE="1"]cytacik z: Wanilka po operacji... str.90, p.891 Spoko spoko nie będę cytować więcej i mocniej - wszyscy, którzy nie mają pamięci wybiórczej wiedzą/pamiętają... co tu, tam i ówdzie w trawie... leżało/leży EOT Quote
ARKA Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='ockhama']Świętych nie ma ale... ...no to gwoli przypomnienia (taki delikatniejszy cytacik, żeby nikogo nie urazić, jak już jesteśmy w temacie wieku)... do młodszej dogoleżanki: Ada, nie poszlo Ci cos w szkole, cos nie tak? cytacik z: Wanilka po operacji... str.90, p.891 Spoko spoko nie będę cytować więcej i mocniej - wszyscy, którzy nie mają pamięci wybiórczej wiedzą/pamiętają... co tu, tam i ówdzie w trawie... leżało/leży EOT Szkoda,ze nie zacytowalas tego dziecka wczesniejszych wypowiedzi, do mnie. A Ada potrafila zdobyc sie na przeproszenie mnie wiec chyba jednak czula sie winna, tak na marginesie. Byc zlosliwym a chamskim to zasadnicza roznica. EOT. Quote
iwi10 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Super filmik dziękujemy:loveu: jeszcze mam pytanie bo ponoć ten typ ma jeszcze sunie nie da mu się jej odebrać. Quote
Mike i Morgan Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Spoko filmik:loveu: A ja mam pytanko czy Cezar był już kastrowany czy macie zamiar go kastrować by nie wziął go potem znowu jakiś pseudo:cool3: A co z ta sunią od tego faceta będziecie też ją zabierać :cool1: Quote
ARKA Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Mike, na kastracje to jeszcze czas on musi dojsc do zdrowia, do swojej wagi.:shake: On faktycznie, jak Weronia pisze, ma cos napewno z jedna tylną noga, utyka i tak sztywno stawia i"ucieka mu do srodka". Moze miec problem z kolanem, wiezadla. Podobnie jak moja Felka chodzi, czasami. I tak az dziw bierze, ze nic wiecej po tym ciagnieciu:angryy: Weronia ten czeski preparat naprawde czyni cuda, przy jego obecnej wadze jedna butla na miesiąc: CHONDROCAN BIOSOL płyn 500ml ad u.v. Quote
Mike i Morgan Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 [quote name='ARKA']Mike, na kastracje to jeszcze czas on musi dojsc do zdrowia, do swojej wagi.:shake: On faktycznie, jak Weronia pisze, ma cos napewno z jedna tylną noga, utyka i tak sztywno stawia i"ucieka mu do srodka". Moze miec problem z kolanem, wiezadla. Podobnie jak moja Felka chodzi, czasami. I tak az dziw bierze, ze nic wiecej po tym ciagnieciu:angryy: Weronia ten czeski preparat naprawde czyni cuda, przy jego obecnej wadze jedna butla na miesiąc: CHONDROCAN BIOSOL płyn 500ml ad u.v. Ja wiem że trzeba poczekać tak tylko prowizorycznie zapytałem:eviltong: Jestem ciekaw co z tą sunią od tego właściciela będzie teraz:cool3: Quote
ARKA Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Mike i Morgan napisał(a):Jestem ciekaw co z tą sunią od tego właściciela będzie teraz:cool3: Pewnie bedzie skontrolowany, jak cos nie tak to zabrana..moze benek byl jako tatus potrzebny, dla kluseczkow na handel??:angryy: :shake:moze ta sunia jest w ciazy i przez to dobrze wyglada? Az trudno uwierzyc, ze tak potezny pies wazyl 23 i zyl jeszcze.:-( Jaki cel bylby jednego psa dobrze zywic a drugie nie:shake: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 [quote name='ARKA']................ On faktycznie, jak Weronia pisze, ma cos napewno z jedna tylną noga, utyka i tak sztywno stawia i"ucieka mu do srodka". Moze miec problem z kolanem, wiezadla........... Mnie się wydawało podczas oglądania filmiku , za który dziękuję Weroniu , że Cezar kuleje na przednią prawą łapkę... Wydaje mi się też , że ta łapa jest jakby skrzywiona , może to wynik niedożywienia i krzywica ? Czy Cezar miał robiony rentgen łap ? Zdjęcie rtg mogłoby wyjaśnić wątpliwości... Dobrym preparatem na problemy ze stawami jest Cortaflex . Na pewno pies był masakrycznie niedożywiony , powinien ważyć dużo więcej ... :shake: Quote
Mike i Morgan Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Jak Cezar przytyje to powinnaś Weronia wziąć go na spacer koło domu tego hodowcy i pokazać mu jak wygląda prawdziwy bernardyn:diabloti: Niech zobaczy jakiego wspaniałego psa stracił:eviltong: Quote
ANETTTA Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 oooooooo tak popieram przedmówce ..pokazać mu psa:mad::mad::mad: i w dupe kopnąć z 5 razy tak solidnie... misiek z niego piękny ....on stawia sztywno łapki może to dysplazja .... Werona dbajcie o niego .plis wiecie ze ja mam fiła na pukcie tych łaciatych ....:-( Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Mike i Morgan napisał(a):Jak Cezar przytyje to powinnaś Weronia wziąć go na spacer koło domu tego hodowcy i pokazać mu jak wygląda prawdziwy bernardyn:diabloti: Niech zobaczy jakiego wspaniałego psa stracił:eviltong: Mike - czy Ty myślisz , że ten facet , coś z tego ewentualnie pojmie ? :crazyeye::shake: Weroniu ponawiam pytanie o rentgen łapy Cezara ? Quote
pajunia Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 a moze by tak ktos z tych najbardziej " zainteresowanych " zesponsorowal zdjecia RTG i cos dorzucil na jego leczenie? Koszta na pewno niemale sa i beda? Weronia, filmik jest fantastyczny, to juz teraz piekny pies, a jaki bedzie sliczny, gdy calkowicie dojdzie do siebie:lol: Quote
Paulina_mickey Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 pajunia napisał(a):a moze by tak ktos z tych najbardziej " zainteresowanych " zesponsorowal zdjecia RTG i cos dorzucil na jego leczenie? Koszta na pewno niemale sa i beda? Pomoc finansowa owszem, ale my nawet nie wiemy co było robione a na co trzeba było by się zrzucić ... Quote
niufek Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Pomoc finansowa owszem, ale my nawet nie wiemy co było robione a na co trzeba było by się zrzucić ... Sa ludzie co lubia pisac , sa ludzie co cos robia ,sa ludzie ,co cos pisza i robia .Jesli chcesz wspomoc PiSdZ to nie ma problemu .Nawet jesli badania byly robione ,to jakos trzeba je zaplacic .Zobacz watek pekinkow . Tam zrobione USG u kazdego ( 27 razy 30 -50 zeta za usg); Badania kompleksowe ( kosciec ,oczka ) i co z tego?? Teraz sami zostana z tymi rachunkami :placz:.Nawet inni co pekiny wzieli ,takich kompletnych badan nie zrobili od razu ,ale watki za to "przejzyste" maja :oops: PiSdZ ,zamiast piekne watki robic ,dbaja o psy , wstyd co?? Eeeeeeeeee, do niczego to wszystko . Quote
gagata Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Niufek: 'PiSdZ ,zamiast piekne watki robic ,dbaja o psy , wstyd co?? Eeeeeeeeee, do niczego to wszystko ." Pewnie dbają, przecież po to się stowarzyszyli,ale zwykle robią to w takiej głębokiej tajemnicy,że nieraz trudno zgadnąć, co psu jest i jakiej pomocy potrzebuje... Quote
Paulina_mickey Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Ja nie mówiłam ogólnie o PiSdZ tylko o pomocy finansowej temu konkretnemu psu. To źle że jako miłośnik tej rasy chciała bym przede wszystkim pomagać bernardynom? Kilka innych osób również? Ja z chęcią bym wpłaciła na Niego pieniążki tylko chciała bym wiedzieć na jaką konkretną pomoc poszły... Quote
pajunia Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Ja z chęcią bym wpłaciła na Niego pieniążki tylko chciała bym wiedzieć na jaką konkretną pomoc poszły... Zauwazylam, ze konto jest w pierwszym poscie podane. A tutaj Weronia napisala: Podawane mu były leki przeciwbólowe oraz antybiotyki, w tym tyg. antyb.zostaną odstawione. Stan benka poprawia się z dnia na dzień. Niestety ma problemy z chodzeniem (stawy), właściciel trzymał go na krótkim łańcuchu, głodził, weci zdecydowali, że dodatkowe badania będą przeprowadzone w ciągu kilkunastu dni. Na razie musi się ustabilizować jego stan. Weronia na pewno napisze, jakie badania beda przeprowadzone. Zrozumialam tez z tego postu, ze poniewaz zadnych zlaman nie stwierdzono, wiec na pewno juz w tym kierunki go tez zbadano. Koszta juz byly ( antybiotyki, srodki przeciwbolowe, na pewno opatrzenie ran itd.) wiec to tez konkretna pomoc byla. Quote
zuzlikowa Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Cezarku...przemiziaste z ciebie misiątko! Zdrowiej...wbrew wszystkim i wszystkiemu!:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Paulina_mickey Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 jako że zajmuję się ogłaszaniem bernardynów, wstawiłam i Jego z apelem o pomoc finansową Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
Recommended Posts