Dana i Muszkieterowie Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Zajrzałam po wieści o Beniu ... Zajrzyjcie tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f28/nefretette-lysy-szkielet-134613/#post12050538 :-(:placz: Quote
ANETTTA Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [SIZE=5]czy tak trudno podać gdzie pies przebywa ( w jakiej klinice) jakie badana mu zrobiono? jaka jest daignoza? I czy w ogóle ten pies ŻYJE ?! Gadanie o braku czasu jest żenujące; mu chcemmy wiedzieć co z tym psem, co go PistdZ "ratował" czy to za dużo?!! chciałabym może i pomóc temu psu ale skoro nie wiem czy nawet pies zyje ...2 zdania 2 słowa czy to tak dużo .....czasu zajmuje ????? ja tez nie mma czasu wchodze tu z doskoku ...????/i co da sie .... xxxxxxxxxxx Quote
iwi10 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Mówią o wpłacaniu pieniędzy i pomoc dla psiaka ale nie raczą nawet dać informacji jak ja mam zaufać osobą które są nie słowne moim skromnym zdaniem to zrażają do siebie takim postępowaniem. Nie wierze że informacje może podać tylko jedna osoba przez sobotę i niedziele nie odzywałam się myślałam że będą te inf. a tu po pracy i nic. Quote
Paulina_mickey Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 byłam na stronie pogotowia i straży dla zwierząt i albo jestem ślepa albo tam nie ma nawet informacji o tym bernardynie...:roll: Quote
epe Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Strona jest chyba w ogóle nieaktualizowana,bo jak ja ją odwiedziłam,to prezesem nie jest Grzegorz Bielawski- na stronie PiSDZ jest on tylko inspektorem:crazyeye: A dziewczyny piszą,że jest aktualnie prezesem! To co się dziwisz,że o jakimś bernardynie nie ma info? Wykazu darczyńców i kwot wpłacanych na psy z różnych akcji - też brak!:diabloti: Quote
Paulina_mickey Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Dziś wieczorem podobno mają być informacje... Takiego maila dostałam, ciekawe. Quote
andzia69 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 no....nie żyje, przerobiony na smalec, albo na sajgonki - chyba zmartwychwstał z okazji zblizających się świąt!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Weronia - powinnaś jeszcze gazetę na zdjeciach umieścić, bo zaraz ci zarzucą, ze to stare zdjęcia:diabloti: Quote
niufek Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 iwi10 napisał(a):Mówią o wpłacaniu pieniędzy i pomoc dla psiaka ale nie raczą nawet dać informacji jak ja mam zaufać osobą które są nie słowne moim skromnym zdaniem to zrażają do siebie takim postępowaniem. Nie wierze że informacje może podać tylko jedna osoba przez sobotę i niedziele nie odzywałam się myślałam że będą te inf. a tu po pracy i nic. Praktycznie to nie oni zrazaja do siebie ,ale osoby podkrecajace atmosferke . Nie wiem czy znacie watki np. Przyborowka tez?? Akurat te osoby co najbardziej naciskaly ,to znaja i wiedza ,ze Weronika nie tylko jest w PiSdZ ,ale rowniez pani Wandzie Jerzyk pomaga w schronisku i przytulisku .Wiedza doskonale ,ale to nie przeszkadza im w robieniu nacisku , pisaniu jak zwykle domnieman i podkrecania innych ,ktorzy sytuacji nie znaja . Nic dziwnego ,ze potem pojawiaja sie posty typu:czy pies zyje , jesli pare osob wypowie sie tu dwuznacznie . Ja to nazywam szkodzeniem Zwierzetom . Quote
Paulina_mickey Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 http://img525.imageshack.us/img525/7717/benek8.jpg Ale On jest pięknym psem! Widać chyba, że mu lepiej? Quote
ANETTTA Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 andzia69 cytuje no....nie żyje, przerobiony na smalec, albo na sajgonki - chyba zmartwychwstał z okazji zblizających się świąt!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Andzia dla mnie to nie jest smieszne .....:mad: ja sie martwiłam o psa a TY se jaja robisz ... te fotki są słodkie ale widać ze psiak jeszcze bardzo obolały ..i smutny ...... ale w dalszym ciagu brak inf najważniejszych ... jakie badania mu zrobiono i co stwierdzili lekarze!! TO NIE MOŻE BYĆ ŻADNĄ TAJEMNICĄ!~ Chyba,że coś ukrywacie ; ???/ GDZIE JEST TERAZ PIES? W jakiej lecznicy? Werona pisałam CI wiele razy na gg że chce tam pojechać, i sama sprawdzić jak sie pies ma.... więc czemu jest to tajemnica- na każdym wątku gdzie padaja takie pytania pada i odp ....!!!! wtedy tez i więcej osób pomaga :shake: czekam na odp tu nie na gg .. Quote
Weronia Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 [quote name='Asior']nooo i za 6 minut koniec weekendu :roll: Dajcie sobie trochę na wstrzymanie, bo maszynką nie jestem. Odliczać mi będziecie???? No ładnie:) A ja Wam zatańczę tak jak mi zagracie.. taa :) Zaraz napiszę co z benkiem, jednak nie zapominajcie, że robię to po to, żebyście wiedzieli co z nim jest. Mogłabym się zachować jak pewna Pani na pewnym wątku, proszona o informacje:)... http://www.dogomania.pl/forum/f936/emir-fundacja-niechciane-zapomniane-sos-dla-zwierzat-zamyka-piekielna-pseudohodowle-103836/index6.html ale jednak staram się, więc proszę się nie zagalopować:/ Pies żyje, ma się dobrze. Nie został zjedzony, sprzedany, uśpiony( ;) ) ani uprowadzony. Nie zdążyłam uporać się ze wszystkim w weekend. Zdjęcia zamieszczam dziś. Zaraz będą info oraz filmik. Quote
Weronia Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Mike i Morgan napisał(a): A Weronia niech nie robi z siebie taka psią Matkę Teresę bo nie uwierzę że siedzie w schronie od rana do późnej nocy i nie ma czasu by nawet wejść na kompa na 5 minut i dodać nowych fotek i info. o psie :shake: W którym miejscu ja robię z siebie Matkę Teresę, jak to określiłaś? Nie wierzysz? To zapraszam do Przyborówka niedaleko Szamotuł. Tam właśnie pracujemy od rana do nocy. I to nie raz w tygodniu. Wybacz, że z tego powodu brak mi czasu na robienie fotek, wklejanie ich by zaspokoić twą ciekawość..:shake: Bez odbioru! Quote
gagata Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 niufek napisał(a):Praktycznie to nie oni zrazaja do siebie ,ale osoby podkrecajace atmosferke . Nie wiem czy znacie watki np. Przyborowka tez?? Akurat te osoby co najbardziej naciskaly ,to znaja i wiedza ,ze Weronika nie tylko jest w PiSdZ ,ale rowniez pani Wandzie Jerzyk pomaga w schronisku i przytulisku .Wiedza doskonale ,ale to nie przeszkadza im w robieniu nacisku , pisaniu jak zwykle domnieman i podkrecania innych ,ktorzy sytuacji nie znaja . Nic dziwnego ,ze potem pojawiaja sie posty typu:czy pies zyje , jesli pare osob wypowie sie tu dwuznacznie . Ja to nazywam szkodzeniem Zwierzetom .Niufek,atmosferę to podkrecasz Ty i Andzia..Nikt nie odbiera zasług Weroni,....Trzeba było jej pomóc a nie klepac kolejne złośliwe posty na kolejnych wątkach.Przecież nie sama jedna Weronia jest w PiSdZ...Wszyscy już wiemy,że ona - mając tyle do roboty- musi jeszcze pilnować benia , plaskatkow a pewnie tez kawisiow i papug,bo Grzegorz jeżdzi na interwencje i tez jest zarobiony,Naprawde nie mogłyście jej pomóc i dać tu uczciwego info o beniu?I spekulacji by nie było i pretensji... Kto więc szkodzi tym zwierzętom bardziej? Zastanów sie... A komentarze andzi69 sa odrażające...:shake: Pies jest naprawde piękny,choc do wyzdrowienia jeszcze mu daleko... Quote
iwi10 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Widać na zdjęciach już małą przemianę teraz już musi być tylko lepiej Quote
andzia69 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='gagata']Niufek,atmosferę to podkrecasz Ty i Andzia..Nikt nie odbiera zasług Weroni,....Trzeba było jej pomóc a nie klepac kolejne złośliwe posty na kolejnych wątkach.Przecież nie sama jedna Weronia jest w PiSdZ...Wszyscy już wiemy,że ona - mając tyle do roboty- musi jeszcze pilnować benia , plaskatkow a pewnie tez kawisiow i papug,bo Grzegorz jeżdzi na interwencje i tez jest zarobiony,Naprawde nie mogłyście jej pomóc i dać tu uczciwego info o beniu?I spekulacji by nie było i pretensji... Kto więc szkodzi tym zwierzętom bardziej? Zastanów sie... A komentarze andzi69 sa odrażające...:shake: Pies jest naprawde piękny,choc do wyzdrowienia jeszcze mu daleko... a kto tu nakręca atmosferę? kto podjudza? kto zadaje 1001 pytań co 5 minut po to, by podjudzić, pooskarżac, doszukiwać się sensacji czy pies żyje, a może nie, czy wywieziony juz do Niemiec, a moze jeszcze nie itd itp - nie podoba sie wam - tobie, Anettcie i s-ce? to idźcie sobie popłakac w mankiet szefowej - nikt was tu nie zapraszał to i płakac po wan nikt nie będzie...za to będzie spokój i normalnie prowadzony wątek! Gagata - nie musisz czytać tego co ja piszę - ani ty, ani inni podobni tobie:diabloti: i jaka się zrobiłaś troskliwa nagle o Weronię! Tzreba było jej pomóc, a nie klepać w klawiaturę!:cool3: Weronia...a co do tego postu: http://www.dogomania.pl/forum/9347253-post51.html przytoczę go tu, bo moze co niektórym nie będzie się chciało tam biegać:evil_lol: "Nie otrzymałeś odpowiedzi na zadane pytania i na żadno tej odpowiedzi nie otrzymasz, bo nie mam zamiaru tobie ich udzielic. Jasne?? no! EMIR " nastepnym razem dostosuj się do tego;) jak widać nikt nie musi odpowiadac:p Quote
Weronia Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 gagata napisał(a):Niufek,atmosferę to podkrecasz Ty i Andzia.. Pies jest naprawde piękny,choc do wyzdrowienia jeszcze mu daleko... Sory Gagata, ale to nie Niufek i Andzia podkręcają atmosferę na niemalże wszystkich wątkach dotyczących PiSdZ... Pies jest mało powiedziane piękny.. to cudo po prostu. Już siadam i informuję, bo Wam zaraz żyłka pęknie zapewne.;) Quote
Mike i Morgan Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Weronia napisał(a):W którym miejscu ja robię z siebie Matkę Teresę, jak to określiłaś? Nie wierzysz? To zapraszam do Przyborówka niedaleko Szamotuł. Tam właśnie pracujemy od rana do nocy. I to nie raz w tygodniu. Wybacz, że z tego powodu brak mi czasu na robienie fotek, wklejanie ich by zaspokoić twą ciekawość..:shake: Bez odbioru! Po 1 to ja jestem facetem pisałem już na tym wątku więc czytaj go uważnie a nie pobieżnie:mad: Po drugie ty sama obiecywałaś foty w weekend więc teraz nie wymiguj się brakiem czasu:diabloti: Kolejna sprawa to w poście nie wolno dawać więcej niż 5 fotek(widać jak czytałaś regulamin:mad:) Kolejna sprawa to ludzie pytali się na dogo nie tylko o foty psa lecz także co mu jest,jak jest leczony jakie miał badania i ogólnie info o nim:eviltong: I nie zapychaj naszej ciekawości samymi fotami bo to za mało po całym tygodniu (+spóźnienie o jeden dzień) czekania na te info. W następnej kolejności nie atakuj organizacji o wiele lepiej zorganizowanych niż wasze PiSdZ. Następnym razem jak coś obiecujesz to zastanów się nad tym zanim to tu napiszesz :cool3: Quote
Weronia Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Cezar, kiedy trafił pod opiekę PiSdZ ważył 23kg. Lekarze nie stwierdzili u psa złamań ani pęknięć narządów. Był jednak mocno poobijany. Podawane mu były leki przeciwbólowe oraz antybiotyki, w tym tyg. antyb.zostaną odstawione. Stan benka poprawia się z dnia na dzień. Niestety ma problemy z chodzeniem (stawy), właściciel trzymał go na krótkim łańcuchu, głodził, weci zdecydowali, że dodatkowe badania będą przeprowadzone w ciągu kilkunastu dni. Na razie musi się ustabilizować jego stan. Pies boi się ludzi, aut, smyczy, nerwowo reaguje na szybkie ruchy. Wyczulony jest również na hałas. Regularnie odwiedza go zoopsycholog. Benuś jest psem dominującym. Chętnie poznaje inne psy, wydaje się, że wtedy zapomina o bólu i biega za nimi. Narzuca swoją wolę na spacerach innym psiakom, jednak nie wykazuje agresji. Jest grzeczny, można go spuszczać ze smyczy, jednak smycz trzeba zakładać "niewidzialnie", bo inaczej ucieka i chowa się:( Niewykluczone, że był bity przez właściciela. Dziś Cezar waży 28 kg :) Je sporo, ale jest już na etapie wybrzydzania:) Tzn kurczaka wybierze, ryż zostawi. Najchętniej je suchą karmę. Dostaje witaminy, został odpchlony, odrobaczony, na razie nie był kąpany - wet zabronił. Ciągle pozostaje pod opieką inspektorów PiSdZ. Quote
Odi Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Cezar u Was to już całkiem inny pies. Widać, że odżył - twarz mu pojaśniała, a w postawę cechuje należne mu dostojeństwo. Weroniu - wielki szacun dla Ciebie, dla Grzegorza, dla wszystkich Waszych Wolontariuszy - wielki szacun. Quote
zuzlikowa Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Cezarku...zdrowiej i staraj się zaufać!Nie każdy człowiek chce Ci zrobić krzywdę!Zdrowiej:loveu::loveu::loveu: Quote
andzia69 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 ANETTTA napisał(a): czy tu 1 pytane zadała EMIR /////////// a skadże! przecież jest zbanowana!:diabloti: za to ty i gagata od początku pytacie...i pytacie...i pytacie...i pytacie...i ...dlatego następnym razem jak w ten sposób będziecie "pytac" to już nikt wam nie odpowie:eviltong: wzorem "najlepszych i najmądrzejszych" :evil_lol: Quote
ANETTTA Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Andzia69 cytuje przytoczę go tu, bo moze co niektórym nie będzie się chciało tam biegać:evil_lol: "Nie otrzymałeś odpowiedzi na zadane pytania i na żadno tej odpowiedzi nie otrzymasz, bo nie mam zamiaru tobie ich udzielic. Jasne?? no! EMIR " odp ty masz jakąs obsesje ..kobieto idz sie leczyc na awersje do Emir czy tu 1 pytane zadała EMIR /////////// Quote
Recommended Posts