Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dorothy']a ja myslalam ze on w domu. Przeciez ktos pisal ze ktos chce go adoptowac? Rety:-(
to jak to jest z nim, nie chodzi i na przod i na tyl? Musi byc noszony? Do niedawna jakos sobie radzil, wklejalyscie filmik... ogorszylo sie? Czy tylne lapy to efekt zwyrodnienia? Straszna znieczulica w tym schronie:-(
Nie wiem ale to najbardziej poszkodowany przez los pies jakiego w życiu spotkałam.Najpierw połamane przednie nogi,potem kilka lat w azylu,wreszcie trafia do pani Chechlińskiej-kilka lat szczęścia i znowu na końcówkę życia trafia do azylu,gdzie nie ma mu nawet kto podać miski z wodą.Przerażające a człowiek jest bezsilny.:-(
Niestety nadal przebywa w schronisku i to na boksach ogólnych.Sam nie chodzi ponieważ stopniowo zanikają mu mięśnie w tylnich nogach.Dlatego zaczęłyśmy zbierać na wózek żeby mógł choć trochę codziennie pochodzić.Ale w obecnej sytuacji gdy zagrożone jest jego życie najważniejszą sprawą jest dom.Niestety przy jego niepełnosprawności szalenie trudno będzie go znaleźć.Ale nie można tracić nadziei,może zdarzy się cud jak w przypadku Jeżyka http://www.dogomania.pl/forum/f85/nie-zna-zapachu-trawy-od-15lat-w-schronisku-ma-cudowny-dom-144044/index51.html Tylko że w przypadku Lunaka liczy się czas.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Teraz, to po pierwsze to gdzie znaleźć DT lub hotelik który go przyjmie, a po drugie to może być dt nawet na parę lat.

Niestey w jego przypadku musi to być już dożywotnie miejsce,bo nie ma się co czarować.Młodemu ,zdrowemu psu ciężko znaleźć dom a co dopiero takiemu biedakowi.:-(

Posted

Dorothy napisał(a):
ale dlaczego nastepuje zanik miesni w tylnych lapach? czy znacie przyczyne?

a co bedzie jak tylne nogi odmowia posluszenstwa? pies zalegnie?

Nie jestem osobą kompetentną do wypowiadania się w tym temacie ale od siebie mogę powiedzieć że Lunak jest słaby(nie wiem co on tam je, jeżeli w ogóle mu się to uda)nie chodzi,nie rusza tylnimi nogami i chyba to jest przyczyną.Gdyby miał nogi masowane,robioną jakąś rechabilitację,gdyby ktoś go trochę prowadził to na pewno sytuacja uległaby zmianie.Na pewno powinien dostawać jakieś leki na wzmocnienie,ale lekarka stwierdziła że psy w azylu mają wszystko i nie ma potrzeby dawać mu żadnych leków.Przykro mi że tyle musiałam się nagdybać bo raczej opieram się na faktach a nie na tym co by było gdyby:shake:.

Posted

Gdyby znalazł się dobry domek z ogródkiem to Lunaczek z pewnością by odżył. A tak to siedzi samotnie w boksie, zestresowany pewnie co go może spotkać od innych towarzyszy niedoli, nie rusza się i tak marnieje bidak. Ja jednorazowo też coś dorzucę, tylko gdybym zapomniała to prosze o pw. A może to jakoś na początku wątku dać, i że zbieramy na pomoc dla psiaka.
I może jednak robić mu ogłoszenia, chociaż allegro, czasami cuda się zdarzają.

Posted

nie umiem sobie nawet wyobrazić jak on cierpi w tym schronie :placz:

może zwrócić się o pomoc do jakiejś fundacji zagranicznej? tam chyba będzie większa nadzieja na dom niż u nas :-(

Posted

Trzeba go jak najszybciej z schronu wyciagnac moze jest jakis platny hotelik na ten miesiac sie uzbiera jesli bedzie brakowało ja doloze miesiac to sporo czasu moze przez ten czas znajdzie sie jakaś dobra dusza i psiaka wezmie

Posted

ketunia napisał(a):
Ja tez jestem za tym żeby go wyciagnąc . Tylko gdzie??

Ja wiem ze to nie jest łatwe ale moze jest jakis hotelik cena nie gra roli ja dołoze prosze popytajcie chociarz na miesiac pozniej bedziemy myslec

Posted

diana79 napisał(a):
pieniążki myślę, że się uzbiera tylko jaki hotelik przyjmie psiaka w takim stanie? :-(

ale cos trzeba zrobic On nie moze tam byc tymbardziej ze tam taka znieczulica a sa dt płatne

Posted

lika1771 napisał(a):
ale cos trzeba zrobic On nie moze tam byc tymbardziej ze tam taka znieczulica a sa dt płatne

tak coś trzeba zrobić, trzeba szukać DT tylko gdzie? ja nie mam pojęcia ale może inni mają? porozsyłajcie proszę wszędzie gdzie się da zapytanie o DT
ja nie mogę przestać myśleć o tym biedaku :-(

Posted

feliksik napisał(a):
w jakiej miejscowości teraz jest piesek, przeglądnę domy tymczasowe, żeby było jak najbliżej. Trzeba go wyciągnąć!!!

jest w krakowskim schronie