agamika Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Dogo07 napisał(a):Roumiem, że jak psiaka się nie wyniesie z jego boksu na zieloną trawkę to siedzi bidak cały czas w tym boksie, świata pięknego nie widząc :-(. niestety tak właśnie jest :shake: nie wiem jak jest w tygodniu,może pracownicy go wynoszą do zewn części boksu na słońce ,ale sam na pewno nie jest w stanie wyjść Quote
Onaa Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 A psiak ma jakieś ogłoszenia ? Tylko że tyle tych psiaków bezdomnych :(, wciąż przybywa a gdzie ludzi chętnych przygarniać takie bidy szukać ? Quote
marysia55 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 szkoda, że u nas nie ma takich fundacji jak w Niemczech, które zrzeszają ludzi których jedynym celem jest niesienie pomocy dla starych i chorych psów. To takie hospicja dla tych ciężko doświadczonych przez los biedaków. Quote
Onaa Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 marysia55 napisał(a):szkoda, że u nas nie ma takich fundacji jak w Niemczech, które zrzeszają ludzi których jedynym celem jest niesienie pomocy dla starych i chorych psów. To takie hospicja dla tych ciężko doświadczonych przez los biedaków. Przecież są różne fundacje pomagające psiakom. Ale Marysiu zawsze taką fundację można założyć. A jeśli chodzi o Lunaka to bardzo mi go żal. Quote
marysia55 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Dogo07 napisał(a):Przecież są różne fundacje pomagające psiakom. Ale Marysiu zawsze taką fundację można założyć. A jeśli chodzi o Lunaka to bardzo mi go żal. Rozwinę temat aby być dobrze zrozumianą. Miałam na mysli fundacje, które mają stały kontakt z osobami dla których jedynym celem jest zapewnienie staruszkom i chorym psom bardzo godziwe warunki i opiekę we własnych domach. Nie biorą do siebie więcej jak po dwa, góra 3 psy i poświęcają im cały swój czas i miłość. Pies ma przy sobie kochającego człowieka do dyspozycji 24 godz. na dobę. Quote
Onaa Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Teraz rozumiem Marysiu co miałaś na myśli, to taka jakby sieć dobrych domów tymczasowych dla starszych zabiedzonych psiaków ale wraz z pomocą innych osób i z funduszami na ten cel. Kiedyś właśnie myślałam o tym, żeby w Polsce było więcej DT, ale potrzebne byłoby dobre zorganizowanie czegoś takiego. Połączenie ludzkich możliwości z psimi potrzebami. Obawiam się jednak że u nas małowykonalne, skoro wiele ludzkich spraw nie może być właściwie rozwiązana :shake:. Quote
agamika Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 " ufff, w koncu w moim zagraconymkompie odnalazłam tekst doi ogloszen Lunaka od Majki jakby ktos miala chwile i mozliowsc pomoc bede bardzo wdzieczna " [FONT=Tahoma]Gdybyś mnie pokochał to poszedłbym za Tobą na koniec świata. Poszedłbym, gdybym tylko mógł. A nie mogę. Nie chodzę ; Nie potrafię ;Wiem, że już nikt takiego mnie nie pokocha[/FONT][FONT=Tahoma] przepraszam za moje kalectwo. Przepraszam, że nie potrafię się podnieść i podbiec do Ciebie żebyś mnie zauważył. Przepraszam, że pokochanie mnie jest takie trudne, bo jestem stary i chory ; Przepraszam. [/FONT] [FONT=Tahoma]Gdybym tylko mógł to wstałbym i poszedł ;Wtedy może ktoś kiedyś by po mnie przyszedł , zapiął na smycz i poszlibyśmy na spacer. A ja leżę i nie potrafię wstać sam. Trzeba mnie nosić i pomagać mi się podnieść, a jak już wstanę to pomalutku idę niezdarnie układając swoje pokrzywione stare łapki. Nie mogę nigdzie nadążyć dlatego zazwyczaj mnie noszą. Dlatego wszyscy ze mnie już dawno zrezygnowali . Przepraszam, tak bardzo przepraszam , że jestem ciężarem dla człowieka, który może dałby mi miłość gdybym był piękny, młody i zdrowyr. Gdybym potrafił to wstałbym i poszedłbym go szukać, ale nie mogę, muszę sam leżeć i czekać na kogoś kto mnie zabierze chociaż na chwilę na spacer żebym mógł leżeć na trawniku i wtulać się w ręce. Tak bardzo chciałbym być normalnym psem bez tych krzywych połamanych łap. Żyję już z nimi 10 lat. Nie bolą mnie, nie cierpię, czasem nawet da się na nich szybko chodzić, nie jestem sparaliżowany przecież, mogę się ruszać, sam jem i załatwiam się. Tylko potrzebuję trochę więcej opieki. Czy ktoś mi ją da?? [/FONT] [FONT=Tahoma]Nie będę wprawdzie biegał przy nodze, ani chodził na długie spacerki, ale oddam swoje całe psie serce za chwile spędzone razem. Chciałbym w końcu do kogoś się tak mocno przytulić. Do kogoś ,kogo nie obrzydzą moje źle pozrastane koślawe łapy, ani nie znienawidzi mojego kalectwa tak jak ja go nienawidzę, choć już się do niego przyzwyczaiłem i potrafię z nim sobie radzić. Mówili że trzeba mieć nadzieję. Kiedyś miałem. a teraz już we mnie wygasa, bo wiem, że będąc tak chorym i kalekim staruszkiem nie ma się szans. Jestem skazany na cierpienie i samotną śmierć"[/FONT] Quote
siekowa Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Dodałam go do profilu psich seniorów na nk Logowanie do nasza-klasa.pl Agamiko wklej do pierwszego postu zdjęcia Lunaka bo fotosik je zeżarł. szkoda, że u nas nie ma takich fundacji jak w Niemczech, które zrzeszają ludzi których jedynym celem jest niesienie pomocy dla starych i chorych psów. To takie hospicja dla tych ciężko doświadczonych przez los biedaków. Mam nadzieję, że kiedyś i u nas taka powstanie bo bardzo by się przydała. Teraz mogę jedynie zaprosić Was na ten wątek http://www.dogomania.pl/forum/f98/siwa-mordka-jak-zachecac-do-adopcji-starszych-psow-134345/ Quote
agamika Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 oo, dzięki za info , już wrzucam je na inny serwer i bardzo dziękuje za dodanie go do profilu ... ja dałam go teraz na cafeanimal _______________________________________________________ WIECEJ ZDJĘC LUNAKA JEST TU : http://pl.tinypic.com/a/vfvo/4 ZDJECIA KTÓRE SIE NIE ZMIESCIŁY DO PIERWSZEGO POSTU Quote
Onaa Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Lunak, biedny w taką pogodę to w ogóle nie ma szans żeby trochę świata zobaczyć. Quote
agamika Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 ketunia napisał(a):Czy można jakoś pomóc temu psiakowi? kochana mu potrzebny dom jest "tylko", gdyby znalzł sie DT byłoby cudnie, ale musiałby byc świadomy ze Lunak może okazać sie dożywotnim tymczasowiczem , on jest kaleki , stary i na to się już nic nie poradzi :-( jakbys dała rade go poogłaszac to będę bardzo wdzięczna za pomoc :oops: Quote
MajeczQa Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Wczoraj byliśmy z rudasem na polku. Na spacerze i to był bardzo dobrze wykorzystany spacer, bo mały sobie pochodził. Wstyd mi tak trochę, bo zrobiłam z niego kalekę totalnego, a on sobie tak dobrze radzi. Aga, zmień w tekście to moje że nie umie chodzić na " pójdę za tobą na koniec świata,tylko musisz na mnie poczekać, bo chodzę powoli" :) Zazwyczaj to go widywałam z kimś na trawniku, albo go komuś wynosiłam to mi się zdawało że on lezy tylko. A tu wczoraj jak zaczął zasuwać tak się zaczęłam zastanawiać czy on mi czasem nie zwieje. Radzi sobie nieźle. I jest taki kochany:loveu: Wczoraj tak sobie pełzał i polożył się w słońcu więc podleciałam do niego i go przeniosłam do cienia to spojrzał na mnie taki zbulwersowany co ja z nim robię jak on chce się powygrzewać, więc wstał i przeczłapał w to samo miejsce. A jak go chciałam zabrac do bosku to się nagle przewrócił na plecy i z taką straszną radością zaczął się tarzać po trawie :loveu: To było najslodsze co widziałam :loveu: Mam kilka jakichś mało jakościowych fotek ale mam, to wgram niebawem. Domku,domku dla pięknego Lunaczka gdzie jesteś?? Quote
Onaa Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Powoli chcę się wycofać z dogomanii, powoli ponieważ "mam" jeszcze kilka psiaków, które chcę zobaczyć w nowych kochających domach :lol:. Ten bidak Lunak siedzi mi w sercu a ja nie mogę mu pomóc :-(. Quote
siekowa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Jeśli nawet na dogo prawie nikt nie zagląda do wątku Lunaka to co dopiero mówić o znalezieniu domku dla niego. :( Może znajdzie się tu chociaż sponsor na wyróżnione allegro dla niego? Ja go dziś tylko na warszawskie gumtree dałam. Co u chłopaka słychać?. MajeczQa wstawisz te lipcowe zdjęcia Lunaka? :) Quote
agamika Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Pogoda chyba mu troszkę dokucza , bo ostatnio coś oszczędzał jedna z przednich łapek :shake: . Niestety u niego jest bez zmian . ja mu tez kilka kiedyś zrobiłam jeszcze ogłoszeń , ale nic z tego :-( Quote
ketunia Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Ja mu zasponsoruję allegro. Proszę o nr konta i kwotę jaką mam przelać. pozdrawiam Kasia Quote
Onaa Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 A niedałoby się jakiegoś artykuliku o nim w jakiejś krak. gazecie napisać ? Quote
agamika Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 [quote name='Dogo07']A niedałoby się jakiegoś artykuliku o nim w jakiejś krak. gazecie napisać ? ja nie jestem władna go w żadnej gazecie umieścić , "moje" psy sa skazane na netowe ogłoszenia ketunia (bardzo dziękuję:loveu: ) masz juz konto ?? bo nie wem czy siekowa pisała w sensie ze zrobi allegro, czy tylko pomysł podrzuciła :oops: Quote
ketunia Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 [quote name='agamika']ketunia (bardzo dziękuję:loveu: ) masz juz konto ?? bo nie wem czy siekowa pisała w sensie ze zrobi allegro, czy tylko pomysł podrzuciła :oops: Niestety nie dostałam numeru konta. Trzymaj się pieseczku Quote
epe Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Aga! Napisałam o nim na tym wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/nie-zna-zapachu-trawy-od-15-lat-w-schronisku-najmniejszy-najbrzydszy-pies-144044/ To zaczarowany wąteki,bo nagle jest kilka domków,więc może Lunak mógłby się załapać?;) Quote
agamika Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 [quote name='ketunia']Niestety nie dostałam numeru konta. Trzymaj się pieseczku Ja jutro sobie robie wieczór ogłoszeniowy , i zrobię allegro . Jak będzie gotowe to wyślę Ci wtedy konto :) Kazda szansa dla niego jest na wage złota agamika a w tej internetowej gazecie??? wyśle , zobaczymy epe :angryy::mad: no ja nie wiem Lunak nie jest wcale najbrzydszy :eviltong: - wiec wymagań nie spełnia Quote
ulvhedinn Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Ja tu trafiłam za Epe, więc może więcej ciotek ściągnie, a może domek jaki? Na razie mam pytanie- ile Lunak waży...? Quote
Recommended Posts