Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdwrdwd ja też myślę że taki niewysoki płoteczek by wystarczył, tylko może coś bardziej stabilnego i mocniejszego niż plastik, zwykle te plastiki służa tylko do odgrodzenia, zaznaczenia granicy, i nie są zbyt stabilne.

No ale właśnie, nie napalajmy się, porozmawiaj z rodzinką, i chwal się jak rozmowy idą, co oni o tym sądzą. A my trzymamy kciuki! :D

Posted

[quote name='yoshiyuki']zdwrdwd ja też myślę że taki niewysoki płoteczek by wystarczył, tylko może coś bardziej stabilnego i mocniejszego niż plastik, zwykle te plastiki służa tylko do odgrodzenia, zaznaczenia granicy, i nie są zbyt stabilne.

No ale właśnie, nie napalajmy się, porozmawiaj z rodzinką, i chwal się jak rozmowy idą, co oni o tym sądzą. A my trzymamy kciuki! :D

No tak myślałam o płotku, ale takim drewnianym, bardziej estetyczny będzie. I o Stefankę bym się nie bała, że zleci.

Dobra. W sobotę zaczynam pertraktacje :lol:.

Posted

yoshiyuki napisał(a):
Ja też Lunaka noszę bez problemu ;)
Taką wagową informacje dostałam z gabinetu pani weterynarz. Bo niestety nie mam możliwości zważenia psa sama.
Ale pani weterynarz, powiedziała że to też taka super dokładna waga nie jest ;)
Myślę że jego przedział jest właśnie jakies 15-20 ;)

Dobrze że jakiekolwiek zainteresowanie Lunakiem jest ;)

A gdzie Lunak teraz jest? Bo jak byłam w piątek, to nie było go w szpitaliku, powiedziano mi że wrócił na ogólne, ale który boks?

wrócił na ogólne??????? w takim stanie?????? przecież moga go psy zagryźć

Posted

17 kwietnia, byłam w schronisku, jak zwykle poszłam do szpitalika, wyprowadziłam kilka psiaków, i się pytam czy mogę wynieść Lunaka na słonko, i w tedy pani mi powiedziała że Lunak poszedł na ogólne.

Z jednej strony wydaje mi się o tyle to dobre, że może obecność innych psów go z mobilizuje do ruszania się np. do miski czy aby wyjść na słońce na betonik. Jest też większa szansa że jakaś dobra dusza go zauważy. Ale tak, fakt że będzie na pewno najsłabszym ogniwem w boskie nie jest pocieszający.

Posted

Dziewczyny... rozmawiałam z siostrą, rozpatrzyłyśmy wszystkie za i przeciw i... zdecydowałyśmy że NIE WEŹMIEMY Lunaka :-(. Waga, mnóstwo schodów u nas w domu i mojej wieczne niebycie w domu...

Weźmiemy jakąś inną bidę. Niestety podczas mojej rozmowy z siostrą było zbyt wiele wątpliwości. Po prostu nie jesteśmy w stanie zapewnić mu należytej opieki.

:-(:-(:-(

Posted

Lunak przebywa na boksie A1, nie wiem czy było to podawane.
Lunaczek nawet do nowego domku możliwe że dostanie swój wózeczek :)

zdwrdwd, dziękujemy za chęci :) proszę Lunaka dobrze reklamować ;)

Posted

yoshiyuki napisał(a):

Lunaczek nawet do nowego domku możliwe że dostanie swój wózeczek :)

Wózeczek? Ten do wożenia go na spacerki?? :D

A jak sobie radzi w tym boksie bidulek...??

Posted

Gabrysiu lepiej, sprawę przemyśleć i podjąć rozważną decyzję - nawet jeśli oznacza to brak adopcji . Niż kierować się samym odruchem serca, bo wtedy można wziąśc na siebie zbyt wiele i nie dac rady, a w takich sytuacjach pies zazwyczaj cierpi najbardziej ;)

Lunak szuka domu i baaaardzo bym prosiła o jakiś ładny tekst do ogłoszeń :oops: Majka mi napisała, ale mi przepadł i jej tez przepadł :roll::oops:

• 3 weeks later...
Posted

u Lunaka po staremu wszystko .. dnie spędza w boksie, światło dzienne widząc przez wyjście na zewnątrz wybiegu (którego on nie pokona, gdyż jest tam próg ... ) czy naprawdę do końca życia ma być skazany na gapienie się w białe ściany ? !

• 3 weeks later...
Posted

Lunaka dziś wzięła na spacer Ania , która po raz pierwszy go widziała . I jej też było ciężko uwierzyć ( dokąd nie zobaczyła ) ze on naprawdę całkiem nieźle sobie radzi . Strasznie sie nad nim rozczulała, i mu miskę pod nos podtykała, a na mnie popatrzyła sie jak na potwora, jak mu ta miske odsunęłam :oops: :evil_lol: .. Ale go trzeba pobudzać do poruszania się, bo jak zanikna mu mięśnie w tylnych łapkach to wtedy będzie tragedia dopiero .

Lunak sie porusza jak porusza, ale radzi sobie z tym całkiem nieźle , jest miłym. ślicznym psiskiem :cool1:

Posted

Roumiem, że jak psiaka się nie wyniesie z jego boksu na zieloną trawkę to siedzi bidak cały czas w tym boksie, świata pięknego nie widząc :-(.