anica Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 Witam serdecznie w Nowym tygodniu i dla wszystkich życzę, Dobrego tygodnia! Dnia 14.04.2018 o 13:52, Patmol napisał: miło, mi, że lubisz wrotycz - mam do niego sentyment http://www.rozanski.ch/tanacetum.html . Wrotycz zawiera bardzo dużo substancji przeciwzapalnych, silnie odkażających (przeciwroztoczowych, przeciwrobaczych, przeciwbakteryjnych, przeciwwirusowych, przeciwgrzybiczych), przeciwalergicznych (przeciwwysiękowych, przeciwhistaminowych), przeciwbólowych (inhibitory synetetazy prostaglandyn), uspokajających, przeciwderpesyjnych, rozkurczowych, żółciopędnych, żółciotwórczych, regulujących przemianę materii, odtruwających. /Znosi bóle głowy, bóle miesiączkowe, kolki./Stosowane doustnie i na skórę działają hamująco na procesy autoagresji immunologicznej, dzięki czemu mogą być z powodzeniem stosowane w fitoterapii chorób autoimmunologicznych typu łuszczyca, reumatyzm, toczeń./Wrotycz niszczy większość pierwotniaków, obleńców, płazińców, owadów i roztoczy pasożytniczych. (...) no i przyjemnie jest pojeść kwiaty na spacerze z psami ( najpierw trzeba poczytać oczywiście które można ) niektóre są bardzo smaczne ... dziękuję Quote
hop! Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 Mika miała gorsze dni, ale to już za nami. Powolutku idzie do przodu, przyzwyczaja się do wielu rzeczy i zaczyna je traktować jako coś naturalnego i nie stwarzającego zagrożenia. W towarzystwie miłego psa czuje się zdecydowanie lepiej i ma lepszy stosunek do człowieka. Potrafi mnie nawet polizać w rękę i nieśmiało się cieszyć. Gorzej, gdy jest sam na sam z człowiekiem. Traci dobre samopoczucie i zaczyna być ostrożna. Quote
hop! Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 Dotarła obroża foresto. Mika już przystrojona. ;-)) Quote
Tyśka) Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 Jak zareagowała na nową obróżkę? :) Dała sobie założyć bez problemu? Quote
b-b Posted April 19, 2018 Author Posted April 19, 2018 23 godziny temu, hop! napisał: Mika miała gorsze dni, ale to już za nami. Powolutku idzie do przodu, przyzwyczaja się do wielu rzeczy i zaczyna je traktować jako coś naturalnego i nie stwarzającego zagrożenia. W towarzystwie miłego psa czuje się zdecydowanie lepiej i ma lepszy stosunek do człowieka. Potrafi mnie nawet polizać w rękę i nieśmiało się cieszyć. Gorzej, gdy jest sam na sam z człowiekiem. Traci dobre samopoczucie i zaczyna być ostrożna. To tak jaka ja ostatnio . Mam nadzieję, ze nie przesyłam jej złej energii. Miałam doi Was dzwonić...i wychodzi mi to kiepsko. Niestety. Mikuniu ja o wszystko zadbam a ty się dziewczyno pilnie ucz i przyzwyczajaj do ludzi i otoczenia. 22 godziny temu, KrzystofGan napisał: Miejmy nadzieje że się przyzwyczai. Trzymamy za to kciuki! 17 godzin temu, hop! napisał: Dotarła obroża foresto. Mika już przystrojona. ;-)) No to dziewczyna zabezpieczona :) 13 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Jak zareagowała na nową obróżkę? :) Dała sobie założyć bez problemu? Też o to chciałam zapytać:) Z bazarku na zwrot pożyczki za transport Miki do Hop! uzbieraliśmy 42zł :) Jak Ela - skarbnik wróci to potwierdzi,że ma pieniążki na koncie :) Quote
anica Posted April 20, 2018 Posted April 20, 2018 Witamy się piąteczkowo, dobrego dnia wszystkim życzę Mikunia, będzie miała jeszcze długo dobre i niestety złe dni... oby tych pierwszych było jak najwięcej! :) Quote
b-b Posted April 20, 2018 Author Posted April 20, 2018 14 godzin temu, anica napisał: Witamy się piąteczkowo, dobrego dnia wszystkim życzę Mikunia, będzie miała jeszcze długo dobre i niestety złe dni... oby tych pierwszych było jak najwięcej! :) Oby Aniu :) Quote
anica Posted April 21, 2018 Posted April 21, 2018 Sobotnie serdeczności 10 godzin temu, b-b napisał: Oby Aniu :) postaramy się o to! ;) Quote
Tyśka) Posted April 21, 2018 Posted April 21, 2018 elik, b-b, będę krzyczeć :) Czemu nie upomniałyście się o alimenty Mikusi? Zapomniałam Wam wpłacić w kwietniu, a to już prawie maj... aj! ;) Następnym razem bijcie mnie solidnie, jestem zabiegana i zakręcona, więc się zapominam, gdzie wpłaciłam już, a gdzie nie. ;) Wpłacę po weekendzie za zaległy miesiąc i maj:) Quote
kiyoshi Posted April 21, 2018 Posted April 21, 2018 Dnia 15.04.2018 o 11:30, Alaskan malamutte napisał: Miki na Kalisz? a bobika zostawić na Zieloną Górę? my ogłaszamy psy z przytuliska na Kalisz....ostatnia adopcja do tego miasta była ponad rok temu:( czasem ktoś dzwoni z Kalisza (bardzo rzadko) ale nie jest brany pod uwage (zwykle na podwórko pies potrzebny albo do pilnowania). Szczerze, nie polecam ogłaszać na Kalisz....ale oczywiście to Wasza decyzja zawsze:) Quote
b-b Posted April 21, 2018 Author Posted April 21, 2018 5 godzin temu, Tyś(ka) napisał: elik, b-b, będę krzyczeć :) Czemu nie upomniałyście się o alimenty Mikusi? Zapomniałam Wam wpłacić w kwietniu, a to już prawie maj... aj! ;) Następnym razem bijcie mnie solidnie, jestem zabiegana i zakręcona, więc się zapominam, gdzie wpłaciłam już, a gdzie nie. ;) Wpłacę po weekendzie za zaległy miesiąc i maj:) Nie krzycz Tośka, nie krzycz ;) 8 minut temu, kiyoshi napisał: my ogłaszamy psy z przytuliska na Kalisz....ostatnia adopcja do tego miasta była ponad rok temu:( czasem ktoś dzwoni z Kalisza (bardzo rzadko) ale nie jest brany pod uwage (zwykle na podwórko pies potrzebny albo do pilnowania). Szczerze, nie polecam ogłaszać na Kalisz....ale oczywiście to Wasza decyzja zawsze:) Dziękujemy za radę. Faktycznie miałam telefon dla psa na dwór. Kiedy powiedziałam,że nie oddajemy na łańcuch to pani oburzona powiedziała, ze nie na łańcuch tylko na podwórko, duży ogród i buda...się pani wysiliła. Asiu proszę zmień na Koło:) Quote
b-b Posted April 21, 2018 Author Posted April 21, 2018 Odezwała się Pani, która chciałaby adoptować Bobiego. Ma sunię w jego wieku i po rozmowie z Hanią okazuje się,że zachowanie ich jest podobne - nie chodzi o wycie . Oboje nie lubią nachalnego zainteresowania innych psiaków. mają zawiechy... Psiaki nie będą zostawać same. Pani wie o wyciu Bobika i o jego niedosłuchu. Bobik wył pierwszego dnia po powrocie a później było już OK. No i najważniejsze . Bobik mieszkałby w Niemczech. Poprosiłam Bogusik o pomoc w przeprowadzeniu wizyty PA. Quote
Alaskan malamutte Posted April 21, 2018 Posted April 21, 2018 4 godziny temu, b-b napisał: Asiu proszę zmień na Koło:) Juz zmieniam - Quote
Tyśka) Posted April 21, 2018 Posted April 21, 2018 Czy Pani jest gotowa na pracę nad wyciem oraz dogadaniem się dwóch indywiduum? Trzymam kciuki! Quote
Bogusik Posted April 21, 2018 Posted April 21, 2018 1 godzinę temu, b-b napisał: Odezwała się Pani, która chciałaby adoptować Bobiego. Ma sunię w jego wieku i po rozmowie z Hanią okazuje się,że zachowanie ich jest podobne - nie chodzi o wycie . Oboje nie lubią nachalnego zainteresowania innych psiaków. mają zawiechy... Psiaki nie będą zostawać same. Pani wie o wyciu Bobika i o jego niedosłuchu. Bobik wył pierwszego dnia po powrocie a później było już OK. No i najważniejsze . Bobik mieszkałby w Niemczech. Poprosiłam Bogusik o pomoc w przeprowadzeniu wizyty PA. Bogduniu,jutro jeszcze zadzwonię do Pani i porozmawiam.Wizytę p/a jeżeli nie przeprowadzi osoba,którą o nią poprosiłam,to zrobię ale dopiero po 28.04. 1 Quote
hop! Posted April 22, 2018 Posted April 22, 2018 Dnia 19.04.2018 o 19:46, Tyś(ka) napisał: Jak zareagowała na nową obróżkę? :) Dała sobie założyć bez problemu? Nie było żadnego problemu z założeniem i akceptacją obróżki. :-) Quote
Tyśka) Posted April 22, 2018 Posted April 22, 2018 3 minuty temu, hop! napisał: Nie było żadnego problemu z założeniem i akceptacją obróżki. :-) Dzielna Mikusia :)) brawo! Quote
b-b Posted April 22, 2018 Author Posted April 22, 2018 11 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Czy Pani jest gotowa na pracę nad wyciem oraz dogadaniem się dwóch indywiduum? Trzymam kciuki! Została przez Hanię poinformowana o wszystkich wadach Bobiego i mimo to dzwoniła drugi raz i chce go zabrać. Ja chcę z Panią jeszcze pozozmawiać i zobaczymy. 11 godzin temu, Bogusik napisał: Bogduniu,jutro jeszcze zadzwonię do Pani i porozmawiam.Wizytę p/a jeżeli nie przeprowadzi osoba,którą o nią poprosiłam,to zrobię ale dopiero po 28.04. Dziękuję Bogusiu. Pani ma przyjechać najszybciej do Polski w połowie maja. 51 minut temu, hop! napisał: Nie było żadnego problemu z założeniem i akceptacją obróżki. :-) To już też jakiś postęp Mikusi :) Quote
anica Posted April 23, 2018 Posted April 23, 2018 Poniedziałkowe serdeczności zostawiam na cały tydzień ale tu się dzieje! super domek się kroi dla Bobisia! jak ma pani podobną sunię/ z charakterem/ to może ...na zasadzie... minus i minus daje plus! albo będzie...głośny duecik;) cieszę się z każdego postepu Mikusi! ważne że krok do przodu 1 Quote
Poker Posted April 23, 2018 Posted April 23, 2018 nadzieja na domek. Oby pani spełniła oczekiwane warunki dla Bobika 1 Quote
Havanka Posted April 23, 2018 Posted April 23, 2018 Zaciskam kciuki za potencjalny domek dla Bobika, no i za Mikusię. Żeby któregoś dnia, wszystkich mile zaskoczyła swoją metamorfozą w zachowaniu. 1 Quote
b-b Posted April 23, 2018 Author Posted April 23, 2018 10 godzin temu, anica napisał: Poniedziałkowe serdeczności zostawiam na cały tydzień ale tu się dzieje! super domek się kroi dla Bobisia! jak ma pani podobną sunię/ z charakterem/ to może ...na zasadzie... minus i minus daje plus! albo będzie...głośny duecik;) cieszę się z każdego postepu Mikusi! ważne że krok do przodu Dziękujemy za serdeczności :) 9 godzin temu, Poker napisał: nadzieja na domek. Oby pani spełniła oczekiwane warunki dla Bobika ..ja jakoś...no nie wiem nie wierze, że to może być ten domek. Zawiodłam się na Pani z Wrocławia i jakoś teraz już brak mi wiary. 3 godziny temu, Havanka napisał: Zaciskam kciuki za potencjalny domek dla Bobika, no i za Mikusię. Żeby któregoś dnia, wszystkich mile zaskoczyła swoją metamorfozą w zachowaniu. Ja też Elu. Ja też! Quote
Tola Posted April 23, 2018 Posted April 23, 2018 Ja też mocno zaciskam kciuki za wspaniale domki dla Bobika i Miki - one gdzieś są, może tylko trzeba na nie dłużej poczekać... 1 Quote
b-b Posted April 23, 2018 Author Posted April 23, 2018 12 minut temu, Tola napisał: Ja też mocno zaciskam kciuki za wspaniale domki dla Bobika i Miki - one gdzieś są, może tylko trzeba na nie dłużej poczekać... Wierzę w to Tolu a czasu mamy ...chyba dużo :) Quote
Recommended Posts