Jump to content
Dogomania

* Bobiś odszedł w swoim kochającym domku [*]Mika -Sara już w swoim DS ! :D Mika nadal czeka na swój wyrozumiały domek. Bobiś już go ma! Wycofane psiaki - Mika i Bobi - kolejne zamojskie biedy liczą na cud.

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie  w Nowym tygodniu i dla wszystkich życzę, Dobrego tygodnia! okok.gif

Dnia 14.04.2018 o 13:52, Patmol napisał:

miło, mi, że lubisz wrotycz - mam do niego sentyment

http://www.rozanski.ch/tanacetum.html

. Wrotycz zawiera bardzo dużo substancji przeciwzapalnych, silnie odkażających (przeciwroztoczowych, przeciwrobaczych, przeciwbakteryjnych, przeciwwirusowych, przeciwgrzybiczych), przeciwalergicznych (przeciwwysiękowych, przeciwhistaminowych), przeciwbólowych (inhibitory synetetazy prostaglandyn), uspokajających, przeciwderpesyjnych, rozkurczowych, żółciopędnych, żółciotwórczych, regulujących przemianę materii, odtruwających. /Znosi   bóle głowy, bóle miesiączkowe, kolki./Stosowane doustnie i na skórę działają hamująco na procesy autoagresji immunologicznej, dzięki czemu mogą być z powodzeniem stosowane w fitoterapii chorób autoimmunologicznych typu łuszczyca, reumatyzm, toczeń./Wrotycz niszczy większość pierwotniaków, obleńców, płazińców, owadów i roztoczy pasożytniczych. (...)

no i przyjemnie jest pojeść kwiaty na spacerze z psami ( najpierw trzeba poczytać oczywiście które można )  niektóre są bardzo smaczne

... dziękuję buziak.gif

Posted

Mika miała gorsze dni, ale to już za nami. Powolutku idzie do przodu, przyzwyczaja się do wielu rzeczy i zaczyna je traktować jako coś naturalnego i nie stwarzającego zagrożenia. W towarzystwie miłego psa czuje się zdecydowanie lepiej i ma lepszy stosunek do człowieka. Potrafi mnie nawet polizać w rękę i nieśmiało się cieszyć. Gorzej, gdy jest sam na sam z człowiekiem. Traci dobre samopoczucie i zaczyna być ostrożna. 

Posted
23 godziny temu, hop! napisał:

Mika miała gorsze dni, ale to już za nami. Powolutku idzie do przodu, przyzwyczaja się do wielu rzeczy i zaczyna je traktować jako coś naturalnego i nie stwarzającego zagrożenia. W towarzystwie miłego psa czuje się zdecydowanie lepiej i ma lepszy stosunek do człowieka. Potrafi mnie nawet polizać w rękę i nieśmiało się cieszyć. Gorzej, gdy jest sam na sam z człowiekiem. Traci dobre samopoczucie i zaczyna być ostrożna. 

To tak jaka ja ostatnio . Mam nadzieję, ze nie przesyłam jej złej energii.

Miałam doi Was dzwonić...i wychodzi mi to kiepsko. Niestety.

Mikuniu ja o wszystko zadbam a ty się dziewczyno pilnie ucz i przyzwyczajaj do ludzi i otoczenia.

22 godziny temu, KrzystofGan napisał:

Miejmy nadzieje że się przyzwyczai.

Trzymamy za to kciuki!

17 godzin temu, hop! napisał:

Dotarła obroża foresto. Mika już przystrojona. ;-))

No to dziewczyna zabezpieczona :)

13 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Jak zareagowała na nową obróżkę? :) Dała sobie założyć bez problemu?

Też o to chciałam zapytać:)

Z bazarku na zwrot pożyczki za transport Miki do Hop! uzbieraliśmy 42zł :)

Jak Ela - skarbnik wróci to potwierdzi,że ma pieniążki na koncie :)

Posted

Witamy się piąteczkowo, dobrego dnia wszystkim życzębiggrin.gif Mikunia, będzie miała jeszcze długo dobre i niestety złe dni... oby tych pierwszych było jak najwięcej! :)

Posted
14 godzin temu, anica napisał:

Witamy się piąteczkowo, dobrego dnia wszystkim życzębiggrin.gif Mikunia, będzie miała jeszcze długo dobre i niestety złe dni... oby tych pierwszych było jak najwięcej! :)

Oby Aniu :)

Posted

elik, b-b, będę krzyczeć :) Czemu nie upomniałyście się o alimenty Mikusi? Zapomniałam Wam wpłacić w kwietniu, a to już prawie maj... aj! ;) Następnym razem bijcie mnie solidnie, jestem zabiegana i zakręcona, więc się zapominam, gdzie wpłaciłam już, a gdzie nie. ;)

Wpłacę po weekendzie za zaległy miesiąc i maj:)

Posted
Dnia 15.04.2018 o 11:30, Alaskan malamutte napisał:

Miki na Kalisz? a bobika zostawić na Zieloną Górę?

my ogłaszamy psy z przytuliska na Kalisz....ostatnia adopcja do tego miasta była ponad rok temu:( czasem ktoś dzwoni z Kalisza (bardzo rzadko) ale nie jest brany pod uwage (zwykle na podwórko pies potrzebny albo do pilnowania). Szczerze, nie polecam ogłaszać na Kalisz....ale oczywiście to Wasza decyzja zawsze:)

Posted
5 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

elik, b-b, będę krzyczeć :) Czemu nie upomniałyście się o alimenty Mikusi? Zapomniałam Wam wpłacić w kwietniu, a to już prawie maj... aj! ;) Następnym razem bijcie mnie solidnie, jestem zabiegana i zakręcona, więc się zapominam, gdzie wpłaciłam już, a gdzie nie. ;)

Wpłacę po weekendzie za zaległy miesiąc i maj:)

Nie krzycz Tośka, nie krzycz ;)

8 minut temu, kiyoshi napisał:

my ogłaszamy psy z przytuliska na Kalisz....ostatnia adopcja do tego miasta była ponad rok temu:( czasem ktoś dzwoni z Kalisza (bardzo rzadko) ale nie jest brany pod uwage (zwykle na podwórko pies potrzebny albo do pilnowania). Szczerze, nie polecam ogłaszać na Kalisz....ale oczywiście to Wasza decyzja zawsze:)

Dziękujemy za radę. 

Faktycznie miałam telefon dla psa na dwór. Kiedy powiedziałam,że nie oddajemy na łańcuch to pani oburzona powiedziała, ze nie na łańcuch tylko na podwórko, duży ogród i buda...się pani wysiliła.

Asiu proszę zmień na Koło:)

Posted

Odezwała się Pani, która chciałaby adoptować Bobiego. Ma sunię w jego wieku i po rozmowie z Hanią okazuje się,że zachowanie ich jest podobne - nie chodzi o wycie . Oboje nie lubią nachalnego zainteresowania innych psiaków. mają zawiechy... Psiaki nie będą zostawać same. Pani wie o wyciu Bobika i o jego niedosłuchu. Bobik wył pierwszego dnia po powrocie a później było już OK. 

No i najważniejsze . Bobik mieszkałby w Niemczech. Poprosiłam Bogusik o pomoc w przeprowadzeniu wizyty PA.

Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Odezwała się Pani, która chciałaby adoptować Bobiego. Ma sunię w jego wieku i po rozmowie z Hanią okazuje się,że zachowanie ich jest podobne - nie chodzi o wycie . Oboje nie lubią nachalnego zainteresowania innych psiaków. mają zawiechy... Psiaki nie będą zostawać same. Pani wie o wyciu Bobika i o jego niedosłuchu. Bobik wył pierwszego dnia po powrocie a później było już OK. 

No i najważniejsze . Bobik mieszkałby w Niemczech. Poprosiłam Bogusik o pomoc w przeprowadzeniu wizyty PA.

Bogduniu,jutro jeszcze zadzwonię do Pani i porozmawiam.Wizytę p/a jeżeli nie przeprowadzi osoba,którą o nią poprosiłam,to zrobię ale dopiero po 28.04.

• Like 1
Posted
Dnia 19.04.2018 o 19:46, Tyś(ka) napisał:

Jak zareagowała na nową obróżkę? :) Dała sobie założyć bez problemu?

Nie było żadnego problemu z założeniem i akceptacją obróżki. :-)

Posted
11 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Czy Pani jest gotowa na pracę nad wyciem oraz dogadaniem się dwóch indywiduum? 

Trzymam kciuki!

Została przez Hanię poinformowana o wszystkich wadach Bobiego i mimo to dzwoniła drugi raz i chce go zabrać. Ja chcę z Panią jeszcze pozozmawiać i zobaczymy.

11 godzin temu, Bogusik napisał:

Bogduniu,jutro jeszcze zadzwonię do Pani i porozmawiam.Wizytę p/a jeżeli nie przeprowadzi osoba,którą o nią poprosiłam,to zrobię ale dopiero po 28.04.

Dziękuję Bogusiu. Pani ma przyjechać najszybciej do Polski w połowie maja.

51 minut temu, hop! napisał:

Nie było żadnego problemu z założeniem i akceptacją obróżki. :-)

To już też jakiś postęp Mikusi :)

Posted

Poniedziałkowe serdeczności zostawiam na cały tydzieńbuzki.gif ale tu się dzieje! super domek się kroi dla Bobisia!   jak ma pani podobną sunię/ z charakterem/  to może ...na zasadzie... minus i minus daje plus!  albo będzie...głośny duecik;)  

cieszę się z każdego postepu Mikusi! ważne że krok do przoduhaha.gif

• Upvote 1
Posted
10 godzin temu, anica napisał:

Poniedziałkowe serdeczności zostawiam na cały tydzieńbuzki.gif ale tu się dzieje! super domek się kroi dla Bobisia!   jak ma pani podobną sunię/ z charakterem/  to może ...na zasadzie... minus i minus daje plus!  albo będzie...głośny duecik;)  

cieszę się z każdego postepu Mikusi! ważne że krok do przoduhaha.gif

Dziękujemy za serdeczności  :)

9 godzin temu, Poker napisał:

nadzieja na domek. Oby pani spełniła oczekiwane warunki dla Bobika

..ja jakoś...no nie wiem nie wierze, że to może być ten domek.

Zawiodłam się na Pani z Wrocławia i jakoś teraz już brak mi wiary.

3 godziny temu, Havanka napisał:

Zaciskam kciuki za potencjalny domek dla Bobika, no i za Mikusię. Żeby któregoś dnia, wszystkich mile zaskoczyła swoją metamorfozą w zachowaniu.

Ja też Elu. Ja też!

Posted
12 minut temu, Tola napisał:

Ja też mocno zaciskam kciuki za wspaniale domki dla Bobika i Miki - one gdzieś są, może tylko trzeba na nie dłużej poczekać...

Wierzę w to Tolu a czasu mamy ...chyba dużo :)