Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak ładny, bo to był ładny pies :) Oby tylko nie rozrabiał. Na razie coś potłukł i na spacerach szaleje na widok innych psów. Panie boją się, że może być agresywny a on tak reagował kiedy chciał się bawić z innym psami.

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted
Dnia ‎30‎.‎03‎.‎2018 o 11:33, agat21 napisał:

Coś słychać z domu Amorka? jak on się sprawuje? Grzeczniejszy?

Niestety Amor sprawia problemy na spacerach. Na widok innego psa zaczyna strasznie szczekać i trudno nad nim zapanować. Okoliczni właściciele psów boją się kontaktów z Amorem. Zaproponowałam Pani spotkania z behawiorystą. W tym tygodniu Mają się umówić. Postanowiłyśmy pokryć koszty tych konsultacji. Zachowanie psa jest dziwne ponieważ w hotelu uwielbiał kontakty z innymi psami.

Posted

Amor pokonał lęk separacyjny. Jednak spotkanie z psami stanowi wyzwanie! Amor bardzo się denerwuje. Bardzo potrzebuje kontaktu z psami ale na widok psa szczeka a nawet warczy. Nic dziwnego, że ludzie nie chcą żeby podchodził do ich pupili. Jemu potrzebny jest kontakt ze spokojnym, zrównoważonym psem. Czy  jest na dogo ktoś z tamtych okolic?

83e132539b13df5dmed.jpg

39a499616cfa06cdmed.jpg

Amorek w nowym domu.

• Like 1
Posted

Obserwowałam kiedyś na Psiej Łączce jak pani ćwiczy takiego psa. Gdy inny pies zbliżał sie pani rzucała komendę siad i dawała smaczka. To go wyciszało i uspokajało.

Posted
17 godzin temu, Madie napisał:

Ja mieszkam w Józefosławiu z moja Sadzą. Ale wczoraj wysłałam psa na wakacje i wraca dopiero 12 sierpnia 

Dzięki  Madie, że się odezwałaś. Do 12 sierpnia czas szybko zleci. Skontaktuję się z paniami i przekażę, że jest ktoś z dogomanii, kto chce się z nimi spotkać.

Myślę, że uda się pokonać wszystkie strachy Amorka :)

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Otrzymałam fakturę za konsultacje behawiorystki u Amorka w wysokości 660zł. 

Muszę ją opłacić. Proszę o pomoc choćby w bazarku:)

Posted

Spory rachunek :(. A czy terapia przyniosła sukces? Moja córka, też korzystała z pomocy Pani behawiorystki, pet sitterki i rozmaitych szkoleń w zwalczaniu lęku separacyjnego u psa adoptowanego z przytuliska. Może faktycznie jakiś bazarek? 

Posted

Niezły rachunek.  Czy wysokość kosztów była uzgadniana z Tobą?

Chyba nie można robić bazarków na psy domne.

Może zmień tytuł wątku  i umieść prośbę o pomoc finansową. 660 zł to naprawdę duży wydatek na jedną osobę.