Jump to content
Dogomania

Z rowu, lękliwa lisia Mimisia: skradła serce Jaguski i Jej Połówka i zakotwiczyła u nich na stałe <3 DZIĘKUJĘ!!!

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Mam zapytanie o Mimi:

Witam jestem zainteresowana tym cudnym psiakiem. Mimi jest w naszym typie. Jak mogę się o nią starać

Oczywiście odpisałam, żeby pani Paulina zadzwoniła pod podany numer telefonu...

Na razie nikt nie dzwonił, zobaczymy jutro ;)

2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Cieszę się, że skorzystała z mojego tekstu :-)))

Bardzo, bardzo się jej spodobał :) I wcale mnie to nie dziwi.
Jej ogłoszenie, Twój opis - i Mimi ma szansę na dom. Liczę, że Pani się odezwie.

Posted

Dzień dobry dzien-dobry-ruchomy-obrazek-0031.gif

Wczoraj Mimi zasłużyła na nagrodę. Pierwszy raz odkąd jest u mnie (5 miesięcy), to nie piłka goniła Mimisię, tylko Mimi piłkę :)

Taki mały kroczek a jak cieszy :)

• Like 2
  • Upvote 4
Posted
2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Tysiu, a o Mimi nikt nie dzwoni? Jest tyle wejść i sporo pobrań telefonu. Ja znowu wyzerowałam licznik....

Dzwonią, dzwonią, ale tacy co chcą pinczerka za darmo... na nic tłumaczenia, że Mimi to żaden pinczer. I do dzieci się nie nadaje. Już trochę mnie zwyzywano przez telefon, że nawiedzona jestem i takie tam :-)

Posted
3 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Dzwonią, dzwonią, ale tacy co chcą pinczerka za darmo... na nic tłumaczenia, że Mimi to żaden pinczer. I do dzieci się nie nadaje. Już trochę mnie zwyzywano przez telefon, że nawiedzona jestem i takie tam :-)

Oj....to niefajnie..:-((( Wierzę, że w końcu zadzwoni TEN telefon i za to kciuki trzymam... a tymi co dzwonią i tak się zachowują, to się nie przejmuj...

Posted
1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał:

Oj....to niefajnie..:-((( Wierzę, że w końcu zadzwoni TEN telefon i za to kciuki trzymam... a tymi co dzwonią i tak się zachowują, to się nie przejmuj...

Nie przejmuję, ale jedynie to się nabawię traumy rozmawiania przez telefon. :D
A no i pijaczki dzwonią, ale to już norma u mnie jak są jakieś malutkie psy.

Posted

Myślę że trzeba na początku ogłoszeń napisać że ma siedem kilogramów i jest wysoka jak na swoją wagę, ludziska myślą że to jakiś miniaturowy ratlerek, a Mimisia jest najwyższa z moich psów, mimo że wagowo zaraz po Psotce.

POżarła mi japonki, kapcie się nie dają ;)

Tysiu, współczuję durnych telefonów.

Posted

jaguska, problem w tym, że już na wstępie w opisie jest, ile waży Mimi :) nie ma też ani słowa o pinczerze czy ratlerku. Pewnie najlepiej by było, aby zmierzyć Mimi w kłębie, ale pewnie to nierealne? ;) Chociaż to też pewnie za wiele nie da, ludzie nie czytają opisów.

W sumie pada... pogoda mało letnia, japonki niepotrzebne.

Posted

Durnych telefonów z ogłoszeń i mi los nie szczędzi  - pocieszam Cię Justyś ;)  

Trafi maleńka na swojego...tylko pewnie tak jak u Miki ONI jeszcze tego nie wiedzą, że je chcą  ;)

Dnia ‎16‎.‎07‎.‎2018 o 07:33, jaguska napisał:

Dzień dobry dzien-dobry-ruchomy-obrazek-0031.gif

Wczoraj Mimi zasłużyła na nagrodę. Pierwszy raz odkąd jest u mnie (5 miesięcy), to nie piłka goniła Mimisię, tylko Mimi piłkę :)

Taki mały kroczek a jak cieszy :)

Mimisiu oby takich zmian było jak najwięcej!

Posted

I dlatego ja się nie nadaję do rozmów przez telefon, nie potrafię być uprzejma dla ludzi nie umiejących czytać ze zrozumieniem, lub w ogóle nie umiejących czytać ;)

Mimisia jest jak rozbrykany kucyk, ciągle chodzi i kombinuje. My, to znaczy ja, Psotka i Yoshi lubimy drzemki ;), a ona się "przewala" po łóżku, turla, kokosi, skubie po rękach, łapach  i uszach.lup.gif

Ma pamięć absolutną do przedmiotów, wystarczy cokolwiek przestawić i Mimi już zestrachana, dzisiaj się boi mojej lewej ręki, bo........założyłam zegarek ;)

Posted
1 godzinę temu, jaguska napisał:

A na dobranoc,

Mimisia vel Szalejka grzeczna dziewczynka ;)

_20180717_141631.JPG

_20180717_175157.JPG

Jaka słodzizna, sam miód :) Czego ta jaguska od niej chce ? :) :) :)

• Upvote 1
Posted
46 minut temu, elik napisał:

Jaka słodzizna, sam miód :) Czego ta jaguska od niej chce ? :) :) :)

No właśnie? Czepia się i czepia ;)

Na zdjęciach samo miodzio a duszyczka z różkami i podszyta strachem:D

Posted

Jaguska Mimisi się wcale nie czepia jak się nie czepia, czepia się tylko wtedy kiedy się czepia ;)

Jesiennie witamy się z rana, nawet szalony rudzielec nie miał zbyt wielkiej ochoty na spacerowanie, tylko przebieżka głównym ogrodowym szlakiem, zahaczonych kilka krzaczków i do chałupki, sama prowadziła.

Muszę kupić mały gumowy młotek, Mimiśka wstaje najwcześniej i spać innym nie daje, skacze po łóżku, podgryza psiaki i nas, a tak, to Mimiśkę gumowym młoteczkiem puk w głowę i można by jeszcze pospać.

mlotek-ruchomy-obrazek-0019.gif

• Like 6
Posted
1 godzinę temu, jaguska napisał:

Jaguska Mimisi się wcale nie czepia jak się nie czepia, czepia się tylko wtedy kiedy się czepia ;)

Nawet Sokrates nie powstydziłby się tak filozoficznej wypowiedzi :) Super :)

A pomysł z młoteczkiem godny realizacji hi, hi, hi   2127080523_ksiukiok3.jpg.7c4746c38719fe6347f724573da9470b.jpg  Uśmiałam się setnie, jak to sobie wyobraziłam  1973843593_miech7.gif.d1a5099b9a237e73d325262c828ba30f.gif

Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Witaj śliczna lisiczko. I uważaj, bo szykuje się na Ciebie zamach. Lepiej siedź cicho, zwłaszcza w nocy.

Mimiśka chyba czyta dogo bo dzisiaj był spokój, dopiero przy słaniu łóżka szaleńczo mi "pomagała".

Ciotulkom Elikowej i Nesiowatej, i tym ukrywającym się pod plusikami, Mimisia pięknie wyszczekuje >dzień dobry< i życzy miłego dnia.

dzien-dobry-ruchomy-obrazek-0002.gif

• Like 2