Tyśka) Posted July 15, 2018 Author Posted July 15, 2018 Mimi dostała kolejnego olx''a - tym razem od swojej Cioci, czyli Kasi Czesiowej :) https://www.olx.pl/oferta/malutka-porzucona-mimi-szuka-domu-CID103-IDwJXZw.html - właśnie z tego ogłoszenia Pani zadzwoniła. Quote
Alaskan malamutte Posted July 15, 2018 Posted July 15, 2018 Mam zapytanie o Mimi: Witam jestem zainteresowana tym cudnym psiakiem. Mimi jest w naszym typie. Jak mogę się o nią starać Oczywiście odpisałam, żeby pani Paulina zadzwoniła pod podany numer telefonu... Quote
Alaskan malamutte Posted July 15, 2018 Posted July 15, 2018 7 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Mimi dostała kolejnego olx''a - tym razem od swojej Cioci, czyli Kasi Czesiowej :) https://www.olx.pl/oferta/malutka-porzucona-mimi-szuka-domu-CID103-IDwJXZw.html - właśnie z tego ogłoszenia Pani zadzwoniła. Cieszę się, że skorzystała z mojego tekstu :-))) Quote
Tyśka) Posted July 15, 2018 Author Posted July 15, 2018 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Mam zapytanie o Mimi: Witam jestem zainteresowana tym cudnym psiakiem. Mimi jest w naszym typie. Jak mogę się o nią starać Oczywiście odpisałam, żeby pani Paulina zadzwoniła pod podany numer telefonu... Na razie nikt nie dzwonił, zobaczymy jutro ;) 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Cieszę się, że skorzystała z mojego tekstu :-))) Bardzo, bardzo się jej spodobał :) I wcale mnie to nie dziwi. Jej ogłoszenie, Twój opis - i Mimi ma szansę na dom. Liczę, że Pani się odezwie. Quote
Nesiowata Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 Witaj małe diablątko - zaczynasz robić furorę w wielkim świecie. 1 Quote
jaguska Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 Dzień dobry Wczoraj Mimi zasłużyła na nagrodę. Pierwszy raz odkąd jest u mnie (5 miesięcy), to nie piłka goniła Mimisię, tylko Mimi piłkę :) Taki mały kroczek a jak cieszy :) 2 4 Quote
Sowa Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 To jest ogromny krok. To wstep do zabawy w polowanie razem z czlowiekiem. Quote
elficzkowa Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 Wpłynęła deklaracja dla Mimisi od elik za VII i VIII - 40 zł Mimisia dziękuje Quote
Alaskan malamutte Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 Tysiu, a o Mimi nikt nie dzwoni? Jest tyle wejść i sporo pobrań telefonu. Ja znowu wyzerowałam licznik.... Quote
Tyśka) Posted July 17, 2018 Author Posted July 17, 2018 2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Tysiu, a o Mimi nikt nie dzwoni? Jest tyle wejść i sporo pobrań telefonu. Ja znowu wyzerowałam licznik.... Dzwonią, dzwonią, ale tacy co chcą pinczerka za darmo... na nic tłumaczenia, że Mimi to żaden pinczer. I do dzieci się nie nadaje. Już trochę mnie zwyzywano przez telefon, że nawiedzona jestem i takie tam :-) Quote
Alaskan malamutte Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 3 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Dzwonią, dzwonią, ale tacy co chcą pinczerka za darmo... na nic tłumaczenia, że Mimi to żaden pinczer. I do dzieci się nie nadaje. Już trochę mnie zwyzywano przez telefon, że nawiedzona jestem i takie tam :-) Oj....to niefajnie..:-((( Wierzę, że w końcu zadzwoni TEN telefon i za to kciuki trzymam... a tymi co dzwonią i tak się zachowują, to się nie przejmuj... Quote
Tyśka) Posted July 17, 2018 Author Posted July 17, 2018 1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał: Oj....to niefajnie..:-((( Wierzę, że w końcu zadzwoni TEN telefon i za to kciuki trzymam... a tymi co dzwonią i tak się zachowują, to się nie przejmuj... Nie przejmuję, ale jedynie to się nabawię traumy rozmawiania przez telefon. :D A no i pijaczki dzwonią, ale to już norma u mnie jak są jakieś malutkie psy. Quote
jaguska Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 Myślę że trzeba na początku ogłoszeń napisać że ma siedem kilogramów i jest wysoka jak na swoją wagę, ludziska myślą że to jakiś miniaturowy ratlerek, a Mimisia jest najwyższa z moich psów, mimo że wagowo zaraz po Psotce. POżarła mi japonki, kapcie się nie dają ;) Tysiu, współczuję durnych telefonów. Quote
Tyśka) Posted July 17, 2018 Author Posted July 17, 2018 jaguska, problem w tym, że już na wstępie w opisie jest, ile waży Mimi :) nie ma też ani słowa o pinczerze czy ratlerku. Pewnie najlepiej by było, aby zmierzyć Mimi w kłębie, ale pewnie to nierealne? ;) Chociaż to też pewnie za wiele nie da, ludzie nie czytają opisów. W sumie pada... pogoda mało letnia, japonki niepotrzebne. Quote
b-b Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 Durnych telefonów z ogłoszeń i mi los nie szczędzi - pocieszam Cię Justyś ;) Trafi maleńka na swojego...tylko pewnie tak jak u Miki ONI jeszcze tego nie wiedzą, że je chcą ;) Dnia 16.07.2018 o 07:33, jaguska napisał: Dzień dobry Wczoraj Mimi zasłużyła na nagrodę. Pierwszy raz odkąd jest u mnie (5 miesięcy), to nie piłka goniła Mimisię, tylko Mimi piłkę :) Taki mały kroczek a jak cieszy :) Mimisiu oby takich zmian było jak najwięcej! Quote
jaguska Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 I dlatego ja się nie nadaję do rozmów przez telefon, nie potrafię być uprzejma dla ludzi nie umiejących czytać ze zrozumieniem, lub w ogóle nie umiejących czytać ;) Mimisia jest jak rozbrykany kucyk, ciągle chodzi i kombinuje. My, to znaczy ja, Psotka i Yoshi lubimy drzemki ;), a ona się "przewala" po łóżku, turla, kokosi, skubie po rękach, łapach i uszach. Ma pamięć absolutną do przedmiotów, wystarczy cokolwiek przestawić i Mimi już zestrachana, dzisiaj się boi mojej lewej ręki, bo........założyłam zegarek ;) Quote
jaguska Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 A na dobranoc, Mimisia vel Szalejka grzeczna dziewczynka ;) 3 2 Quote
elik Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 1 godzinę temu, jaguska napisał: A na dobranoc, Mimisia vel Szalejka grzeczna dziewczynka ;) Jaka słodzizna, sam miód :) Czego ta jaguska od niej chce ? :) :) :) 1 Quote
b-b Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 46 minut temu, elik napisał: Jaka słodzizna, sam miód :) Czego ta jaguska od niej chce ? :) :) :) No właśnie? Czepia się i czepia ;) Na zdjęciach samo miodzio a duszyczka z różkami i podszyta strachem:D Quote
elik Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 11 minut temu, b-b napisał: No właśnie? Czepia się i czepia ;) No właśnie ! Quote
Elisabeta Posted July 18, 2018 Posted July 18, 2018 Jagusko, nie czepiaj się słodkiej i grzecznej Mimisi! Bardzo prosimy... 1 Quote
jaguska Posted July 18, 2018 Posted July 18, 2018 Jaguska Mimisi się wcale nie czepia jak się nie czepia, czepia się tylko wtedy kiedy się czepia ;) Jesiennie witamy się z rana, nawet szalony rudzielec nie miał zbyt wielkiej ochoty na spacerowanie, tylko przebieżka głównym ogrodowym szlakiem, zahaczonych kilka krzaczków i do chałupki, sama prowadziła. Muszę kupić mały gumowy młotek, Mimiśka wstaje najwcześniej i spać innym nie daje, skacze po łóżku, podgryza psiaki i nas, a tak, to Mimiśkę gumowym młoteczkiem puk w głowę i można by jeszcze pospać. 6 Quote
elik Posted July 18, 2018 Posted July 18, 2018 1 godzinę temu, jaguska napisał: Jaguska Mimisi się wcale nie czepia jak się nie czepia, czepia się tylko wtedy kiedy się czepia ;) Nawet Sokrates nie powstydziłby się tak filozoficznej wypowiedzi :) Super :) A pomysł z młoteczkiem godny realizacji hi, hi, hi Uśmiałam się setnie, jak to sobie wyobraziłam Quote
Nesiowata Posted July 19, 2018 Posted July 19, 2018 Witaj śliczna lisiczko. I uważaj, bo szykuje się na Ciebie zamach. Lepiej siedź cicho, zwłaszcza w nocy. 1 1 Quote
jaguska Posted July 19, 2018 Posted July 19, 2018 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: Witaj śliczna lisiczko. I uważaj, bo szykuje się na Ciebie zamach. Lepiej siedź cicho, zwłaszcza w nocy. Mimiśka chyba czyta dogo bo dzisiaj był spokój, dopiero przy słaniu łóżka szaleńczo mi "pomagała". Ciotulkom Elikowej i Nesiowatej, i tym ukrywającym się pod plusikami, Mimisia pięknie wyszczekuje >dzień dobry< i życzy miłego dnia. 2 Quote
Recommended Posts