Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Teo wczoraj wieczorem wymiotował, miał rozwolnienie, dzisiaj rano zobaczyliśmy łezkę krwi w kale, więc z psiakiem i próbką kupy udaliśmy się do weta. Spodziewaliśmy się albo pasożytów, albo podrażnionego żołądka. Psiak miał zbadany kał. Wyszło, że ma dużo pasożytów w sobie, które rozruszały się jak Teoś zaczął jeść dobre rzeczy. Dostał tabletki, które będziemy podawać mu przez kilka dni. Jeśli się nie poprawi, krew będzie nadal widoczna, to zrobimy badanie krwi.

Wolne chodzenie może być spowodowane ogólnym osłabieniem. W schronie został określony na pięciolatka i przez naszego weta też tak.

W związku z tym, że opłata będzie przelewem, faktura zostanie wystawiona po zakończonym badaniu.

Posted
Dnia 29.11.2017 o 10:35, anica napisał:

Dogomania to wspaniali ludzie i jak tu się nie uzależnić?  są tacy o których się po prostu ..modlę, żeby to wszystko "dobre co robią wokół siebie, powróciło do nich"serce.gif są to osoby o wielkim sercu, którym należy się powszechne uznanie i szacunek ,Poker na pewno należy do nich!  dzięki takim właśnie ludziom, Wraca wiara w człowiekaserduszka.gif

Oj wraca Aniu,wraca :)

22 godziny temu, Anula napisał:

Potwierdzam wpłatę 64,90zł.Pieniążki już są na moim koncie.Dziękuję.

Dziękujemy :)

20 godzin temu, szafirka napisał:

Teo wczoraj wieczorem wymiotował, miał rozwolnienie, dzisiaj rano zobaczyliśmy łezkę krwi w kale, więc z psiakiem i próbką kupy udaliśmy się do weta. Spodziewaliśmy się albo pasożytów, albo podrażnionego żołądka. Psiak miał zbadany kał. Wyszło, że ma dużo pasożytów w sobie, które rozruszały się jak Teoś zaczął jeść dobre rzeczy. Dostał tabletki, które będziemy podawać mu przez kilka dni. Jeśli się nie poprawi, krew będzie nadal widoczna, to zrobimy badanie krwi.

Wolne chodzenie może być spowodowane ogólnym osłabieniem. W schronie został określony na pięciolatka i przez naszego weta też tak.

W związku z tym, że opłata będzie przelewem, faktura zostanie wystawiona po zakończonym badaniu.

Bardzo dziękuję Szafirko za szybką reakcję ,za opiekę nad Teosiem (również innymi psiakami i kotkami)

Mam nadzieję że tabletki pomogą i już będzie OK.

Czy możesz zapyta przy następnej wizycie czy mały nie potrzebowałby czegoś na wzmocnienie organizmu aby postawić go  po schronisku i robalach na nogi?

20 godzin temu, anica napisał:

To są chyba... raczej dobre wieści :) po odrobaczeniu, będzie już tylko lepiej! pięć latek, to młodzieniaszek :)

5 latek to jeszcze przedszkolaczek ;)

20 godzin temu, Havanka napisał:

No i proszę; wyszło szydło z worka... Oby jak najszybciej Teoś pozbył się tych robali !

Jeśli on tak zarobaczony...to te biedaki w schronie pewnie też :(

20 godzin temu, anica napisał:

Wyszło, wyszło! ..i lepiej jeszcze będzie ,jak wyjdzie z Teosiaok.gif

Niech wychodzi i nie wraca!

Posted

Dobrze by było Teosiowi podać coś osłonowego na żołądek nawet ludzki lek osłonowy podawany przy antybiotykach.No i kleik z siemienia lnianego dodawać do karmy ale nie wiem czy Hania da radę zaparzać siemię bo ma sporo pracy przy psiakach.To bardzo dobrze robi na żołądek i na jelita. 

Mogę po Sawani podesłać AmylaDol ale dopiero w poniedziałek.

Posted
15 godzin temu, Anula napisał:

Dobrze by było Teosiowi podać coś osłonowego na żołądek nawet ludzki lek osłonowy podawany przy antybiotykach.No i kleik z siemienia lnianego dodawać do karmy ale nie wiem czy Hania da radę zaparzać siemię bo ma sporo pracy przy psiakach.To bardzo dobrze robi na żołądek i na jelita. 

Mogę po Sawani podesłać AmylaDol ale dopiero w poniedziałek.

Aniu poczekajmy do czasu zakończenia brania tabletek i kontroli. Wtedy będzie wiadomo czy to wszystko to tylko przez robale. Ale jeśli będzie OK to ja z chęcią odkupię leki dla Teosia i zwrócę za wysyłkę :)

Posted

Rozmawiałam z Hanią.

Musimy czekać do czasu zakończenia brania tabletek i kontrolnej wizyty. 

Oby to były tylko robale...

Tosiek pod opieką Hani ma się jak w raju :D

Posted

To, że Teoś miał ogromne szczęście, że został wypatrzony i trafił do szafirki to wiadome nie od dziś :)
Myślę, że i na domek nie będzie długo czekał jak już będzie gotowy do adopcji.

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

To, że Teoś miał ogromne szczęście, że został wypatrzony i trafił do szafirki to wiadome nie od dziś :)
Myślę, że i na domek nie będzie długo czekał jak już będzie gotowy do adopcji.

Trzymam Cię Tysiu za słowo! ;)

Lajka nie mogę dać....bo mi się skończył :(

Edit: Już mogę ;)

Posted
2 godziny temu, Onaa napisał:

Miziaczki dla słodziaka :D.

Dziękujemy :)

Haniu prosimy o wymizianie naszego słodziaka :)

Posted
Dnia 29.11.2017 o 20:54, b-b napisał:

Aniu poczekajmy do czasu zakończenia brania tabletek i kontroli. Wtedy będzie wiadomo czy to wszystko to tylko przez robale. Ale jeśli będzie OK to ja z chęcią odkupię leki dla Teosia i zwrócę za wysyłkę :)

Ja osobiście bym już podawała siemię i Amyladol osłonowo aby ochronić żołądek i jelita.Nie wiem jakie tabletki ma podawane Teoś ale podając jakiekolwiek to jest to trucizna,która na bank nie sprzyja jelitom ani żołądkowi.No ale decyzja należy do Was.

Nie musisz odkupywać,Teoś dostanie je ode mnie tylko muszę wiedzieć czy decyzja będzie na tak.

• Upvote 1
Posted
8 godzin temu, Anula napisał:

Nie musisz odkupywać,Teoś dostanie je ode mnie tylko muszę wiedzieć czy decyzja będzie na tak.

Prosimy Aniu o wysyłkę i bardzo dziękujemy :)

Posted
13 godzin temu, Anula napisał:

Ja osobiście bym już podawała siemię i Amyladol osłonowo aby ochronić żołądek i jelita.Nie wiem jakie tabletki ma podawane Teoś ale podając jakiekolwiek to jest to trucizna,która na bank nie sprzyja jelitom ani żołądkowi.No ale decyzja należy do Was.

Siemię potrafi czynić cuda, ja bardzo wierzę w jego leczniczą moc!ja sama od lat stosuję ,przy różnych kuracjach :)

• Upvote 1
Posted
4 godziny temu, b-b napisał:

Prosimy Aniu o wysyłkę i bardzo dziękujemy :)

W poniedziałek wyślę.W opakowaniu jest mniej tabletek ale dla Teosia w zupełności starczy.Nie trzeba zużyć całości.Ja myślę,że przez tydzień podawać w trakcie tabletek na robale i jeszcze przez kilka dni po tabletach.Jeżeli kupki będą zwięzłe to zaniechać.Ja na tej zasadzie podawałam Sawani.A siemię to sypałam do pokarmu mokrego na okrągło.

Posted
5 godzin temu, Anula napisał:

W poniedziałek wyślę.W opakowaniu jest mniej tabletek ale dla Teosia w zupełności starczy.Nie trzeba zużyć całości.Ja myślę,że przez tydzień podawać w trakcie tabletek na robale i jeszcze przez kilka dni po tabletach.Jeżeli kupki będą zwięzłe to zaniechać.Ja na tej zasadzie podawałam Sawani.A siemię to sypałam do pokarmu mokrego na okrągło.

Dziękuję Anulko :) A siemię to mielone się daje?

Posted

Zaglądam wieczorową porą i ślę dobre fluidy wszystkim dobrym duszyczkom na wątku. Dla Teosia super mizianko proszę :)

• Upvote 1
Posted
27 minut temu, elik napisał:

Dzisiaj tj. 1.12. na konto Teosia wpłynęła kwota 20,00 zł od renatka_s

Bardzo serdecznie dziękujemy

5a219c7d66b46_kwiatki6.gif.b4e6f3d555c20c48e8f1bddba4fc7720.gif

Już dopisuję i pięknie dziękujemy! :D

Posted
3 godziny temu, b-b napisał:

Dziękuję Anulko :) A siemię to mielone się daje?

Ja sypałam nie mielone do mokrego pokarmu.Jak chorowała to zalewałam wrzątkiem mielone i to dodawałam.

• Upvote 1
Posted
59 minut temu, Bogusik napisał:

Ja sypałam nie mielone do mokrego pokarmu.Jak chorowała to zalewałam wrzątkiem mielone i to dodawałam.

Dziękuję Bogusiu :)

Posted
Dnia 1.12.2017 o 11:32, Anula napisał:

... dokładnie! można na okrągło, mniej więcej z małymi przerwami/ jak się zapomniało kupić/oczko2.gif

15 godzin temu, Bogusik napisał:

... tak naprawdę, to chyba pod każdą postacią jest dobre! kiedyś przeczytałam ,że mielone jest łatwo przyswajalne?! pod warunkiem ,że jest .. świeżo zmielone! to ,jednak dość kłopotliweoczy.gif ja swoim dziewczynkom, bo wszystkimok2.gif podawałam pod każdą postacią, mielony, ziarenka i gotowany/ i chyba każda ciągnęła 'gluta;, ze smakiem lub z odrobiną ,czegoś dobrego np mięska :)  ja mam problemy żołądkowe, często sobie parzę i dzielę się z Taksunią, zalewam, np karmę ,'glutem' czy ziarnkami ;)

• Upvote 1