Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, elik napisał:

Ja przepraszam, że tak rzadko bywam, ale jeszcze odrabiam zaległości z okresu kiedy pracowałam. Jak tylko "się odrobię" będę bywać codziennie :)

przeciez to znane jest, ze emeryt nie ma czasu na nic, jest tyle jeszcze do zrobienia...

Posted
Przed chwilą, teresaa118 napisał:

przeciez to znane jest, ze emeryt nie ma czasu na nic, jest tyle jeszcze do zrobienia...

No właśnie :) Ja nie wiem czy to ja wszystko dwa razy dłużej robię, czy co ?  A tak na poważnie, to jeszcze chwilę potrwa, zanim nadrobię zaległości.

Posted

I ja zaglądam do naszej Beniusi, serdeczności zostawić :) Elu ja podobnie, zauważam.. że wszystko idzie mi dwa razy wolniej!.. a jak chcę przyspieszyć... to efekty znaszplacze.gif

Posted
6 godzin temu, Elisabeta napisał:

Do Beni zaglądam w sobotnie południe. :-)

Witaj u Beni :)  A ja dzisiaj znowu zaniedbałam inne pieski, bo wyprawiałam Bubę/Zorke do DS.

5 godzin temu, anica napisał:

I ja zaglądam do naszej Beniusi, serdeczności zostawić :) Elu ja podobnie, zauważam.. że wszystko idzie mi dwa razy wolniej!.. a jak chcę przyspieszyć... to efekty znaszplacze.gif

Oj niestety mi też się to zdarza.   Ale to normalka  :)

4 godziny temu, Hendra napisał:

Najprawdziwsza prawda

i Oczywista oczywistość :")

Posted

Poznałam dzisiaj wreszcie małą Benię. Jest śliczna, ale bardzo, bardzo płochliwa.  Taka z tych, co to chciałabym, a boję się. Wiele razy zbiegała ze schodów, żeby zobaczyć co się na parterze domu dzieje, ale w popłochu uciekała z powrotem na piętro. Miała ochotę na smaczki, bo widziała jak inne psiaki pałaszują, ale nie odważyła się podejść na tyle blisko, żeby choćby złapać i uciec ze smaczkiem.

Nie dała szansy na zrobienie jej zdjęć :( Nie udało mi się. Moniczka, która przyjechała adoptować Bubę, robiła zdjęcia, może Jej udało się uchwycić Benię w kadrze.

Będzie wymagała sporo czasu i pracy, żeby nadawała się do adopcji.

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

To dopiero pierwsze dni w DT. Miłość czyni cuda:) A, że jest ciekawska, to wróży otwarcie się na ludzi. Tylko potrzebuje troszkę czasu. Trzymam kciuki.

Przed chwilą, Elisabeta napisał:

Wierzę w Benię i trzymam kciuki razem z Tysią. :-)

Sunia jest w DT od 13 listopada więc już 3 tygodnie.  Choć moja Kika jest u mnie już 7 miesięcy i nadal nie nadaje się do adopcji, ale to wyjątkowo trudny przypadek.

Posted
14 godzin temu, anica napisał:

I jeszcze ze mną! ;)

12 godzin temu, iwstar58 napisał:

Ja przecież też wierzę, że Benia raz dwa ogarnie swoje lęki. Poszła deklaracja dla suni za 3 m-ce :)

12 godzin temu, b-b napisał:

i ja dołączę się do cioć trzymających kciuki! :)

12 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

elik, 3 tygodnie to niewiele... aklimatyzacja psiaków trwa około 4tygodnie... takie wrażliwce potrzebują więcej czasu... jestem dobrej myśli!

Macie rację, 3 tygodnie to niewiele. Nie wiadomo jak długo sunia żyła w ciągłym stresie. Teraz musi potrwać zanim odreaguje, uwierzy, że nic jej nie grozi, że ludzie są dla niej dobrzy.

Posted
3 godziny temu, Elisabeta napisał:

Zaglądam do Beni jeszcze w porannych ciemnościach.

Dobrej, leniwej niedzieli dla Wszystkich. :-)

A Ty jak zwykle ranny ptaszek, choć lepiej brzmiałoby poranny :)

1 godzinę temu, Gusiaczek napisał:

Dzień dobry, miłego dnia :)

Miłego :)

Posted
8 godzin temu, elik napisał:

5a23b535a35ba_naniedziel2.jpg.8b7203e56e5eff8cd9a3e9510f3d418f.jpg

"Fsysko" oprócz dogo !

A z Benią...no cóż, nikt nie mówił, że będzie łatwo, ale jestem z tymi, co wierzą, ze sunia w końcu przestanie się bać i pokocha człowieka na nowo.

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, Havanka napisał:

"Fsysko" oprócz dogo !

A z Benią...no cóż, nikt nie mówił, że będzie łatwo, ale jestem z tymi, co wierzą, ze sunia w końcu przestanie się bać i pokocha człowieka na nowo.

Też w to wierzę :) Nie ma innej opcji :)