teresaa118 Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 5 godzin temu, elik napisał: Ja przepraszam, że tak rzadko bywam, ale jeszcze odrabiam zaległości z okresu kiedy pracowałam. Jak tylko "się odrobię" będę bywać codziennie :) przeciez to znane jest, ze emeryt nie ma czasu na nic, jest tyle jeszcze do zrobienia... Quote
elik Posted December 1, 2017 Author Posted December 1, 2017 Przed chwilą, teresaa118 napisał: przeciez to znane jest, ze emeryt nie ma czasu na nic, jest tyle jeszcze do zrobienia... No właśnie :) Ja nie wiem czy to ja wszystko dwa razy dłużej robię, czy co ? A tak na poważnie, to jeszcze chwilę potrwa, zanim nadrobię zaległości. Quote
Elisabeta Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Do Beni zaglądam w sobotnie południe. :-) Quote
anica Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 I ja zaglądam do naszej Beniusi, serdeczności zostawić :) Elu ja podobnie, zauważam.. że wszystko idzie mi dwa razy wolniej!.. a jak chcę przyspieszyć... to efekty znasz Quote
Hendra Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 18 godzin temu, teresaa118 napisał: przeciez to znane jest, ze emeryt nie ma czasu na nic, jest tyle jeszcze do zrobienia... Najprawdziwsza prawda Quote
elik Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 6 godzin temu, Elisabeta napisał: Do Beni zaglądam w sobotnie południe. :-) Witaj u Beni :) A ja dzisiaj znowu zaniedbałam inne pieski, bo wyprawiałam Bubę/Zorke do DS. 5 godzin temu, anica napisał: I ja zaglądam do naszej Beniusi, serdeczności zostawić :) Elu ja podobnie, zauważam.. że wszystko idzie mi dwa razy wolniej!.. a jak chcę przyspieszyć... to efekty znasz Oj niestety mi też się to zdarza. Ale to normalka :) 4 godziny temu, Hendra napisał: Najprawdziwsza prawda i Oczywista oczywistość :") Quote
elik Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 Poznałam dzisiaj wreszcie małą Benię. Jest śliczna, ale bardzo, bardzo płochliwa. Taka z tych, co to chciałabym, a boję się. Wiele razy zbiegała ze schodów, żeby zobaczyć co się na parterze domu dzieje, ale w popłochu uciekała z powrotem na piętro. Miała ochotę na smaczki, bo widziała jak inne psiaki pałaszują, ale nie odważyła się podejść na tyle blisko, żeby choćby złapać i uciec ze smaczkiem. Nie dała szansy na zrobienie jej zdjęć :( Nie udało mi się. Moniczka, która przyjechała adoptować Bubę, robiła zdjęcia, może Jej udało się uchwycić Benię w kadrze. Będzie wymagała sporo czasu i pracy, żeby nadawała się do adopcji. Quote
Tyśka) Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 To dopiero pierwsze dni w DT. Miłość czyni cuda:) A, że jest ciekawska, to wróży otwarcie się na ludzi. Tylko potrzebuje troszkę czasu. Trzymam kciuki. Quote
Elisabeta Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Wierzę w Benię i trzymam kciuki razem z Tysią. :-) Quote
elik Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 1 minutę temu, Tyś(ka) napisał: To dopiero pierwsze dni w DT. Miłość czyni cuda:) A, że jest ciekawska, to wróży otwarcie się na ludzi. Tylko potrzebuje troszkę czasu. Trzymam kciuki. Przed chwilą, Elisabeta napisał: Wierzę w Benię i trzymam kciuki razem z Tysią. :-) Sunia jest w DT od 13 listopada więc już 3 tygodnie. Choć moja Kika jest u mnie już 7 miesięcy i nadal nie nadaje się do adopcji, ale to wyjątkowo trudny przypadek. Quote
anica Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 12 minut temu, Elisabeta napisał: Wierzę w Benię i trzymam kciuki razem z Tysią. :-) I jeszcze ze mną! ;) Quote
iwstar58 Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Ja przecież też wierzę, że Benia raz dwa ogarnie swoje lęki. Poszła deklaracja dla suni za 3 m-ce :) Quote
b-b Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 i ja dołączę się do cioć trzymających kciuki! :) Quote
Tyśka) Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 elik, 3 tygodnie to niewiele... aklimatyzacja psiaków trwa około 4tygodnie... takie wrażliwce potrzebują więcej czasu... jestem dobrej myśli! Quote
Elisabeta Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Zaglądam do Beni jeszcze w porannych ciemnościach. Dobrej, leniwej niedzieli dla Wszystkich. :-) Quote
elik Posted December 3, 2017 Author Posted December 3, 2017 14 godzin temu, anica napisał: I jeszcze ze mną! ;) 12 godzin temu, iwstar58 napisał: Ja przecież też wierzę, że Benia raz dwa ogarnie swoje lęki. Poszła deklaracja dla suni za 3 m-ce :) 12 godzin temu, b-b napisał: i ja dołączę się do cioć trzymających kciuki! :) 12 godzin temu, Tyś(ka) napisał: elik, 3 tygodnie to niewiele... aklimatyzacja psiaków trwa około 4tygodnie... takie wrażliwce potrzebują więcej czasu... jestem dobrej myśli! Macie rację, 3 tygodnie to niewiele. Nie wiadomo jak długo sunia żyła w ciągłym stresie. Teraz musi potrwać zanim odreaguje, uwierzy, że nic jej nie grozi, że ludzie są dla niej dobrzy. Quote
elik Posted December 3, 2017 Author Posted December 3, 2017 3 godziny temu, Elisabeta napisał: Zaglądam do Beni jeszcze w porannych ciemnościach. Dobrej, leniwej niedzieli dla Wszystkich. :-) A Ty jak zwykle ranny ptaszek, choć lepiej brzmiałoby poranny :) 1 godzinę temu, Gusiaczek napisał: Dzień dobry, miłego dnia :) Miłego :) Quote
Havanka Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 8 godzin temu, elik napisał: "Fsysko" oprócz dogo ! A z Benią...no cóż, nikt nie mówił, że będzie łatwo, ale jestem z tymi, co wierzą, ze sunia w końcu przestanie się bać i pokocha człowieka na nowo. 1 Quote
elik Posted December 3, 2017 Author Posted December 3, 2017 1 minutę temu, Havanka napisał: "Fsysko" oprócz dogo ! A z Benią...no cóż, nikt nie mówił, że będzie łatwo, ale jestem z tymi, co wierzą, ze sunia w końcu przestanie się bać i pokocha człowieka na nowo. Też w to wierzę :) Nie ma innej opcji :) Quote
Elisabeta Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 Dzień dobry. Poniedziałek najlepiej zacząc z naszą kochaną Benią. :-) Quote
Tyśka) Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 Cz Benia lubi śnieżek? Bo nawet we Wrocławiu dzisiaj sypało;) Miłego dnia. Quote
Recommended Posts