Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 9.09.2017 o 12:45, Nesiowata napisał:

Dziś faktycznie jest piękna pogoda. Ale rano brat wrócił z pracy i mały czort śp;i razem z nim. Do mnie zagląda kiedy chce wyjść na dwór. Już całkowicie zapomniała o tym, że trzeba miskę omija się łukiem. Chyba domyśliła się, że piszę o niej bo już zameldowała się po moim krzesłem, chociaż niedawno wychodziliśmy na siusiu... Zresztą - wszystkie trzy otoczyły krzesło. Mam nadzieję, że do wieczora pogoda nie zmieni się i pójdziemy w wysoką trawę. Teraz psy są zmęczone i muszą sobie pospać, a pani niech się bierze za robotę. 

Nesiowata, a co Twój brat sądzi o Laleczce? jakie ma o niej zdanie? 

Posted
Dnia 9.09.2017 o 22:06, Havanka napisał:

Masz rację. Przegapiłam, bo głosów Usiatej nie zsumowałam od razu, tylko zapisałam 2 razy po 5 głosów. Stąd ta pomyłka. Usiata, wybacz ! Już wszędzie poprawiłam.

Havanko, proszę Cię, żadne "wybacz" Kwadr 

zwykłe ludzkie, małe, chwilowe niedopatrzenie, nawet nie ma o czym pisać (ja nie zwracam uwagi na takie drobiazgi)  Papa2 

Posted
26 minut temu, Usiata napisał:

Havanko, proszę Cię, żadne "wybacz" Kwadr 

zwykłe ludzkie, małe, chwilowe niedopatrzenie, nawet nie ma o czym pisać (ja nie zwracam uwagi na takie drobiazgi)  Papa2 

Znalezione obrazy dla zapytania gify buziaczki
Posted
1 godzinę temu, Usiata napisał:

Nesiowata, a co Twój brat sądzi o Laleczce? jakie ma o niej zdanie? 

Zadowolony - ma kumpla do spania (w miejsce Miśka) i psa, który "pomaga" mu we wszystkim. Coraz bardziej przywiązuje się do niej mimo, że Nesia zawsze wsadza między nich swój nosek. 

Dziś zostawiłam cała trójkę w domu, wróciłam po 2 godz. i wszystkie były całe!

Oczywiście rano by problemy z wyjściem na dwór - czego od nas chcesz, skoro za  drzwiami mokro? Teraz zrobiło się nawet przyjemnie i trzeba będzie czterołape zaprosić na mały spacer. 

Lal zmieniła sobie pory jadania. Śniadanie dobre jest po południu, a kolacja - w nocy. Wczoraj wieczorem nie chciała jeść, więc jej miseczka wylądowała na stole w kuchni. Rano była pusta, a tylko lalunia wskakuje na krzesło i zagląda na stół. Mała spryciula. 

• Upvote 2
Posted
1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał:

Z tego co czytam, Lalunia idealnie wpasowała się w rodzinkę i wie, jak "uwieść" faceta k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig

Danusiu, dzisiaj wysyłam przesyłkę do Ciebie, z fantami i gratisikami dla Laluni i pozostałych psiaczków. Daj znać, jak dotrze. 

Oczywiście.

Posted

Ostatnio niemal stale  pada, na spacerki trzeba wyskakiwać jak tylko jest okazja. Chociaż wczoraj wieczorem jak wyszliśmy - akurat zaczęło mżyć. I jakoś nie przestało. A my poszliśmy akurat w miejsce, gdzie jest ona dość wysoka (niestety -  drogowcy nie popisali się i kiedy było ciepło nie skosili). Miałam  wodę w klapkach, ale psy były zadowolone. Lalunia skakała jak zając, zaczepiała Neskę, Misiek ma swoje tempo, jest niezależny.

A dziś rano brat wrócił z pracy i mała urzęduje (tzn. śpi) razem z nim. Dziś spała ze mną, ale następną noc już na pewno spędzi z nim.

Chyba ma ochotę zaprzyjaźnić się z kotami, ale one nie wyrażają zainteresowania. Natomiast małą interesują kury. Dobrze, że chodzi na smyczy, bo przecież trzeba gonić wszystko co ucieka. No i pory jedzenia sama sobie ustala. Już od kilku dni trzymam jej miskę na stole w kuchni i je wtedy, kiedy chce.

A w ogóle to sama wskakuje na kolana, ciekawi ją komputer i wyglądanie prze okno. Bardzo domaga się głaskania i uwielbia lizanie ludzi, bez względu na to czy mają na to ochotę czy nie (wtedy jest trochę rozczarowana i tylko się przytula). Z sąsiadką witała się przez siatkę ogrodzenia  a i tak wylizała jej ręce (bardzo jej się spodobała).

Zaraz podam nr konta.

Posted

Bardzo się cieszę, że wiadomo co u czwartego maluszka i że wszystko dobrze :)

A Sunieczka- Cwanieczka coraz lepiej sobie radzi i rządzi w domu ;) Mała ciałkiem, ale wielka duchem :)

• Upvote 1
Posted

Na bazarku imiennym zebraliśmy dla Lali 422 zł. Taką kwotę wysłałam na konto skarbnika suni - Alaskan malamutte. Po otrzymaniu, proszę o potwierdzenie otrzymania pieniędzy, na wątku bazarkowym, no i oczywiście na tym.

Posted
4 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Przypomnij mi, na kiedy planowany jest zabieg sterylizacji? 

Około 25 września mamy zrobić badania krwi i  wtedy lekarze zdecydują na kiedy sterylizacja. Jeszcze trochę trzeba poczekać.

Posted
2 minuty temu, Nesiowata napisał:

Około 25 września mamy zrobić badania krwi i  wtedy lekarze zdecydują na kiedy sterylizacja. Jeszcze trochę trzeba poczekać.

Dobrze. Czekam w takim razie na podanie całkowitych kosztów zabiegu (badania krwi, usunięcie guzów listwy i przepuklina?), wtedy przeleje pieniążki. 

A dzisiaj wysyłam za szczepienie. 

Posted
1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał:

Dobrze. Czekam w takim razie na podanie całkowitych kosztów zabiegu (badania krwi, usunięcie guzów listwy i przepuklina?), wtedy przeleje pieniążki. 

A dzisiaj wysyłam za szczepienie. 

W porządku.                   

Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Nie ma co się spieszyć, do 25 września Lala jeszcze bardziej się wzmocni, a to bardzo ważne przed operacją.

Trzymam wciąż kciuki za Lalunię i i jej nowe życie:)

• Upvote 1
Posted

Lala bawi się miśkiem - biega z nim, podrzuca sobie, łapie i szarpie we wszystkie strony. Nawet na krzesło z nim wskakuje. Ma uciechę! Nie myślałam, że sama zacznie się bawić - mądra dziewczynka. I pilnuje go na każdym kroku. Kiedy wzięłam do ręki - zaczęła podskakiwać i próbowała mi odebrać. W końcu jej rzuciłam i zaczęła zabawę na nowo.

Posted
4 minuty temu, Nesiowata napisał:

Lala bawi się miśkiem - biega z nim, podrzuca sobie, łapie i szarpie we wszystkie strony. Nawet na krzesło z nim wskakuje. Ma uciechę! Nie myślałam, że sama zacznie się bawić - mądra dziewczynka. I pilnuje go na każdym kroku. Kiedy wzięłam do ręki - zaczęła podskakiwać i próbowała mi odebrać. W końcu jej rzuciłam i zaczęła zabawę na nowo.

Super!!! Bardzo się cieszę, że maskotki przypadły do gustu Lali k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,35_gV_orig. Być może, to pierwszy pluszak w jej życiu..cudnie, ze potrafi się bawić!! 

• Upvote 1