Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i Szronik od kilku dni w swoim domu. Wszyscy przeszczęśliwi że mają nowego członka rodziny. Tak jak pisałam poprzednik odszedł w marcu po 18 latach wspólnego życia i Pani nie mogła się odnaleźć bez psiego przyjaciela. Przeglądała olx i ujrzała Szronika. Zaraz zadzwoniła - a gdy okazało się że mieszka bardzo blisko - za godzinkę zorganizowała sobie sąsiada z autem i już u nas byla. Wyściskała. wycałowała Szronika, robila mu zdjęcia , nagrała filmik....a Szronik jak to Szronik, przyjaciel wszystkich więc tulił się do Pani, podawał łapkę, wywalał brzucho.

Szronik zamieszkał na wsi ale wsi która ma kilka bloków 2-piętrowych. Blisko lasy, łąki jest gdzie szaleć z psiakiem. Mieszka na 2 piętrze z Panem Kotem, Panią która w ciągu dnia jest w domu, Panem który pracuje 3 tyg. za granicą a później przez tydzień pomieszkuje w domu i dwoma synami 10 i 15-letnim. Jestem z Panią w codziennym kontakcie i wiem że wszystko jest w porządku. Szronik elegancko chodzi na smyczy, zachowuje czystość, śpi z Państwem w łóżku, nie niszczy (przynajmniej na razie :D) Pani oczywiście jest uprzedzona o tym że może coś naszkudzić.  Zakolegował się już z kilkoma psiakami z osiedla, rozkochał w sobie koleżanki Pani. Na spacery chodzi często bo albo ze wszystkimi albo z każdym pojedynczo:) Do wczoraj z Panem Kotem była szorstka przyjaźń ale mam już zdjęcia jak razem tulą się w łóżku więc szorstkość znika :D Oczywiście Szronik bardzo chce się bawić z kotkiem ale ten jeszcze przed Szronikiem zabawowym ucieka - i wcale się nie dziwię :) Pani troszkę martwi się małym apetytem Szronika ale mówiłam Pani że Szronik miał zawsze mały apetyt i nigdy nie rzucał się na jedzenie ani nie jadł do końca. Panią też była ciekawa historii Szroinika więc ZADZWONIŁA do schroniska w Zamościu żeby coś się dowiedzieć o jego losach(!) I co się okazało. Pan Szronika jest z Hrubieszowa czyli z okolic Zamościa. I co....i Szronik został odłowiony także w Hrubieszowie. Więc w zasadzie ziomale :D

Imię zostaje chociaż Pani mówi o nim tak bardziej "po męsku" Szron.

Szronik ma super Dom. Mam nadzieję że nie zje im kanapy, fotela czy czegoś tam :)

Pan Kot

P1130642.jpg.2efc43dfc1fe0800a17859425590f7b6.jpg

P1130656.jpg.6fceb1c1bbd7f33ba3ab5186b38c78c7.jpg

Pierwsze chwile w domu

P1130641.jpg.662645a3c884a087dee60fd2557ddca2.jpg

P1130643.jpg.38bd93138cb7c519d1e40ee54d1a77b3.jpg

P1130644.jpg.b3c01f228e66ba7517c649943fa7b34e.jpg

• Upvote 2
Posted
4 godziny temu, pitusia napisał:

Mam łzy w oczach. Tak mi ten urwis zapadł w serducho od samego początku. Cudowne zdjęcia.

Ja zalałam łzami całą klawiaturę.

Opis i fotki nie wymagają komentarza.

Po prostu REWELACJA!!!

A te z Panem Kotem to już totalna petarda!!!

Pan Kot wygląda, jak brat bliźniak mojej Melci

Posted
3 godziny temu, kiyoshi napisał:

Ale milo nacieszyc oczy takimi zdjeciami!

Cudowne wiesci! Na kazdego pieska czeka gdzies ten jego kochajacy czlowiek :)

Tylko najpierw trzeba pieska pokazać światu.

Iza, Twoje ogłoszenia przynoszą psiaczkom szczęście!!!

• Upvote 1
Posted

Zeby tylko nie szalał za bardzo i nie tęsknił za psim towarzystwem do zabaw, bo ludzie wyglądają na spokojnych, nie na hiper aktywnych, a to ponoć wulkan energii, czas pokaze

Posted
18 godzin temu, anecik napisał:

Będzie dobrze Ciotki - nie martwcie się. Nie zjem im całego domu :D

P1130645.jpg.38d9802ca44886306ba0eb9758f07f1c.jpg

girl-smiley-in-love.png      oj tam jak kochają to wybaczą hi hi 

• Upvote 1
Posted
12 godzin temu, malagos napisał:

Aż nie do wiary! Taki wieści, ze za serce ściskają.... Rewelacja!

Faktycznie - nie do wiary!

Domek Szronika był tak bardzo wyczekiwany, a tu proszę - jest i to jaki!

Relację anecik czyta się jak  jak bajkę, bo i cała historia  jak z bajki!

Posted

Łałł!! Ale się człowiek naryczy na dogo :D Ale z takich powodów to ja mogę płakać choćby co dzień :)

Zdjęcia z nową rodzinką i kotem - absolutna rewelacja sezonu! :))

Posted

Wspaniale kochany Szroniku 0heart.gif :D!

Wprawdzie odetchnę dopiero za dwa, trzy tygodnie, ale teraz chciałam

Bardzo Wam 0heart.gif podziękować za wszelką pomoc dla Szronika w walce o jego szczęśliwe psie życie i dziękuję Anetko 0heart.gif za opiekę nad tym kochanym urwisem :D.

• Upvote 1
Posted
13 godzin temu, agat21 napisał:

Łałł!! Ale się człowiek naryczy na dogo :D Ale z takich powodów to ja mogę płakać choćby co dzień :)

Zdjęcia z nową rodzinką i kotem - absolutna rewelacja sezonu! :))

Popieram!!!

Posted
Dnia 17.08.2017 o 13:35, Tyś(ka) napisał:

Ależ rewelacja :) Byli sobie przeznaczeni :)

To prawda!!!

Obstawiam, że Rodzina Szronika jest nim na maksa zauroczona i w życiu by go nie oddali, nawet gdyby pół mieszkania pogryzł.

Z resztą Szronik chyba już o gryzieniu czegokolwiek nie myśli.

Jest szczęśliwy będąc w centrum uwagi.

• Upvote 1
Posted

U Szronika nadal wszystko w porządeczku :) Z Panem Kotem dzielą się kanapą - ofuczenie kocie już minęlo. Szronik był u weta, ma zakupiony nowy komplecik szelkowo - obróżkowy i nową adresatkę. Na razie dam już spokój Pani z telefonami  zadzwonię przed końcem miesiąca.

• Upvote 2
Posted

Przyszły pieniażki dla Szronika od iwstar580heart.gif (20zł), bardzo dziękuję. Zapłaciłam Anetce za dt za połowe sierpnia.

Nadal trzymam mocno kciuki za Szronika :).