Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Parys na szczęście czuje się lepiej,zaczął jeść i pić.Jutro po pracy odbieram go z lecznicy.Czekam również niecierpliwie i trochę ze strachem na informacje o Hiltonie.   

Posted

To dobrze,ze ten maluch...bo 4kg to mniej niż mój kot, czuje się lepiej. Ponoć 3 pozostałe też lepiej, tylko największy a moze najbardziej puchaty Hilton .....Co z nim po nocy?...

Posted

Wieści będą może wieczorem jeśli doris66 da radę jeszcze i ustali co z Hiltonem. Dzisiaj od bladego świtu jest w drodze do Olsztyna i z powrotem z trzema maluchami, które tam znalazły tymczasowe schronienie. 

Posted

Napisze tylko tyle, szczeniaki ogarnięte z grubsza,Teraz tylko zdobre domy im znaleźc zostało. Hilton pozostanie w fundacji i oni zajma sie szukaniem domu dla niego jesli powróci do zdrowia ( jak z nim jest nie wiem, jest niedziela   nie moge sie dodzwonic do kliniki a byłam umówiona z nimi, ze jesli stan sie pogorszy powiadomia mnie. Nie dzwonia wiec jest albo lepiej albo tak samo jak wczoraj. W klinice w warszawie był tez też Kacperek, brat szczeniaków, on tam trafił najwcześniej w ubiegła niedziele w stanie skrajnego zagłodzenia, nie miał babeszjozy wiec juz od wczoraj jest w dt fundacyjnym i oni zajma się też szukaniem domu stałego dla Kacperka. Parys na szczęście lepiej, jutro Ana 10 zabiera go do domu tymczasowego. w Białymstoku i i tak jak pisałam Parysa biore na siebie, mam nadzieję, ze pomożecie mi ogarmnac utrzymanie i szczepienia Paryska. Za chwilę zakładam mu oddzielny wątek aby nie zaśmiecac watku Perełki i Śnieżki.  Trzy szczeniaki są od dziś w dt  na Mazurach i ich adopcją tez zajmą sie inne osoby. Mnie będzie lżej. Fundacja serce dla Zwierząt która ratuje Hiltona i uratowała Kacperka prosi o wsparcie w zebraniu pieniedzy aby starczyło na leczenie. Hilton pociagnie sporo pieniedzy bo sama transfuzja krwi jest bardzo droga,  koszt leczenia Kacperka wyniósł 850zł. Parys z kolei jest leczony na Fundację jedno Serce nie da Rady i oni tez prosza o pomoc w opłaceniu kosztów leczenia.  Za leczenie trzech pozostałych szczyli zapłaci albo miasto albo osoba prywatna, jeszcze nie wiem do końca. Koszty transportu Hiltona do Warszawy i trzech maluchów dziś na Mazury  ( razem ponad 900 km przejechanych )uregulowałam  bo osoba, która byłą kierowca i udostepniła auto i poświęciła swój czas nie moze tego zasponsorować. Jeśli ktos zechce mi w tym pomóc będę wdzięczna bardzo. Jutro kolejny cieżki tydzień w pracy a ja czuję się tak jakbym od pięciu lat nie miała ani jednego wolnego dnia do odpoczynku, od czwartku na adrenalinie i w akcji. Nie wiem jak dam sobie rade w pracy, padam dosłownie na twarz a w głowie haos.

• Upvote 1
Posted

Mam wieści z domu Śnieżki i juz jestem o nią spokojna.

Wieści z domu Śnieżki są optymistyczne . Sunia sie przywiązuje do opiekunów błyskawicznie. Wczoraj podróżowała z nimi autem, daleko i była mega grzeczna , wcale nie wystraszona w miejscu gdzie byli również ok, Akceptuje to co akceptują jej opiekunowie. Dzis była z nimi w stadninie koni i tez było fajnie. Spacery ok, ogonek w górze. I teraz najważniejsze......zakrada sie do nich do łózka aby z nimi spać. Bardzo sie ich pilnuje a w obcym miejscu jest smutna i chce wracać do domu, po powrocie szaleje z radości że wróciła. Boi sie stracić dom i  jeszcze nie jest pewna, ze niewazne gdzie bedzie z opiekunami podrózowała zawsze do domu wróci. Tuli sie bardzo do nich jak wraca do domu. Śnieżka ma cudowny dom i dziękuje Pani Dominice za to.

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Co z Hiltonem ?

Z Hiltonem lepiej, właśnie przed chwila otrzymałam wiadomość. Lepiej w sensie, ze na tę chwilę jego zyciu nie zagraża już niebezpieczeństwo. Jest jednak bardzo słabiutki i oby nie przyplatało się jakieś kolejne cholerstwo. Do  bebeszjozy i anemii, doszła jeszcze żółtaczka ( prawdopodobnie od kleszczy ). Kleszcze nadal sypią się z niego , teraz już martwe. Lekarze z kliniki są w szoku, od dawna nie widzieli takiej masy kleszczy na jednym psie, zwłaszcza tak malutkim jak Hilton. Jeśli dodamy do tego ilość napitych kleszczy, którą my zdjęliśmy z Hiltona zanim trafił do klinik to ten psiak chyba pobił rekordy zakleszczenia.   

Posted
1 godzinę temu, elficzkowa napisał:

Brawo Hilton, dzielny pies z Ciebie, zdrówka !

Dzis w klinice tam gdzie jest Hilton umarła malutka suczka Frania - 9 tygodni. Powikłania po szczepieniu. . Przegrała walkę. Oby Hilton wyszedł zwycięsko.

Posted

Wpłynęły kolejne pieniażki - stałe deklaracje  dla Perełki juz wlaściwie,  od Buniaaga , Dulskiej i Agat21. Dziekujemy pięknie.

Posted
57 minut temu, doris66 napisał:

Wpłynęły kolejne pieniażki - stałe deklaracje  dla Perełki juz wlaściwie,  od Buniaaga , Dulskiej i Agat21. Dziekujemy pięknie.

W sumie to były deklaracje dla obu suniek:) A ponieważ Śnieżka jest już w domu, to może sunie podzieliłyby się kasą z Parysem, którego Doris musi sama utrzymać? 

Posted

Hilton się trzyma, bo obiecał doris66 na ucho,że przeżyje dla Niej....Ona ( ja też ...) zakochała się w nim od 1 wejrzenia a miłość czyni cuda...Babeszja, anemia,żółtaczka....jejku!....tyle złego na to maleństwo...

Posted
2 godziny temu, doris66 napisał:

Hotel dla Perełki za IV opłacony  - 320zł odejmuję z jej konta.

Dorotko, a kiedy trzeba suni kupić obrożę przeciwkleszczową? Chciałabym kupić Perełce obrożę Foresto. Ewentualnie ustalic z Paulą co u niej bardziej się sprawdza - Foresto, czy Kiltix.  

Posted
1 godzinę temu, Ewa Marta napisał:

Dorotko, a kiedy trzeba suni kupić obrożę przeciwkleszczową? Chciałabym kupić Perełce obrożę Foresto. Ewentualnie ustalic z Paulą co u niej bardziej się sprawdza - Foresto, czy Kiltix.  

Ewa Perełka ma już obrożę, prezent od Pauli.

Posted

Relacja z domu Śnieżki.

"Śnieżka z dnia na dzień ma się coraz lepiej 1f642.png:). Codziennie rano wskakuje nam do łóżka na przywitanie, na spacerach merda ogonem i biegnie chętnie do przodu! Podburkuje z zainteresowaniem do innych psów oraz skacze wielkimi susami do ptaków 1f603.png:D Usilnie próbuje zaprzyjaźnić się z królikami, ale zdaje się, że jej gabaryty i dynamika przerastają króliczą strefę komfortu"

Prosze jednak nie mysleć, ze Śniezka chce króliki zjeść, nie, nic z tych rzeczy , chce sie z nimi bawic i ganiać ale tak po psiemu.......a one po króliczemu kicaja zamiast biegać.

17796494_10209266376727524_6896745566293

17799916_10209266438929079_4503237182333

• Upvote 6