Havanka Posted January 4, 2017 Posted January 4, 2017 16 godzin temu, Tola napisał: Aukcja suni na Siepomaga już gotowa, właśnie dostałam info od synowej - czeka tylko na aktywację! Super ! Tolu, podziękuj Synowej. To ogromna pomoc dla suni. Quote
Murka Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 Miła i Dolar, któremu sunia służy za wzór 1 Quote
Murka Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 Miłka powoli zaczyna interesować się zabawkami, tzn. aportem dokładnie - biegnie już za rzuconą piłeczką, ale jeszcze nie bardzo wie co z nią zrobić:) 2 Quote
KrystynaS Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 2 godziny temu, Murka napisał: Miłka powoli zaczyna interesować się zabawkami, tzn. aportem dokładnie - biegnie już za rzuconą piłeczką, ale jeszcze nie bardzo wie co z nią zrobić:) Może myśli "no to po co wyrzucasz jak ci potrzebne" Mróz coraz większy, jak dobrze, że Miłeczka najedzona, ma ciepłą budę i może zakopać się w czystym sianie czy słomie. Nie wszystkie psy mają takie szczęście. 1 Quote
Murka Posted January 7, 2017 Posted January 7, 2017 Miła w te mrozy grzeje się w boksie wewnętrznym. U nas wczoraj w nocy i dziś jest -23... W takich sytuacjach chowamy wszystkie psiaki z zewnątrz do boksów wewnętrznych i domu. Jest z tym sporo zamieszania (w domu Arka Noego), ale mamy pewność, że żaden pies nie marźnie. 3 Quote
jankamałpa Posted January 8, 2017 Posted January 8, 2017 poszła stała dla Milej - gdyby bylo coś nie tak, w sensie nie to konto - to dajcie znać. Bo ja dzisiaj wszystkie opłaty robię i mogło mi się coś pomylić. Quote
KrystynaS Posted January 8, 2017 Posted January 8, 2017 Murko to bardzo dobrze, że tak rozwiązujecie 'problem mrozów'. Jest to utrudnienie dla Was bezsprzecznie, ale psy nie trzęsą się z zimna. Za parę dni mróz ma odpuścić. Quote
elik Posted January 8, 2017 Posted January 8, 2017 12 godzin temu, Murka napisał: Miła w te mrozy grzeje się w boksie wewnętrznym. U nas wczoraj w nocy i dziś jest -23... W takich sytuacjach chowamy wszystkie psiaki z zewnątrz do boksów wewnętrznych i domu. Jest z tym sporo zamieszania (w domu Arka Noego), ale mamy pewność, że żaden pies nie marźnie. Oby wszyscy hotelarze tak dbali o powierzone im zwierzaki :) 1 Quote
Murka Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 Wydawałoby się, że psy ze schronisk są zahartowane i nie powinien im być straszny mróz, zwłaszcza jak mają trochę futra. Jednak na spacerach w takie mrozy wyraźnie widać, że psy nie czują się komfortowo, zwłaszcza jak niska temperatura się utrzymuje dłuższy czas. Niektóre podnoszą łapy, a np. Miła szybko chowała się do boksu i do swojej budki. Nie pomagało ciepłe jedzenie i wymienianie wody na ciepłą... Weekend mieliśmy ciężki, spaliśmy po parę godzin, ale taka nasza praca. Czasami dane jest się wyspać, a czasami nie:) najważniejsze, żeby sen był spokojny. Quote
elik Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 9 godzin temu, Murka napisał: Wydawałoby się, że psy ze schronisk są zahartowane i nie powinien im być straszny mróz, zwłaszcza jak mają trochę futra. Jednak na spacerach w takie mrozy wyraźnie widać, że psy nie czują się komfortowo, zwłaszcza jak niska temperatura się utrzymuje dłuższy czas. Niektóre podnoszą łapy, a np. Miła szybko chowała się do boksu i do swojej budki. Nie pomagało ciepłe jedzenie i wymienianie wody na ciepłą... Weekend mieliśmy ciężki, spaliśmy po parę godzin, ale taka nasza praca. Czasami dane jest się wyspać, a czasami nie:) najważniejsze, żeby sen był spokojny. To co te biedne zwierzaki przechodzą w schronach ? Ile z nich przetrwa? Myśl o tym boli Jestem katolikiem, ale czasem mam okropne chęci, gdy myślę o tych potworach w schronach Quote
agat21 Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 Gorące głaski zatem dla Miłeczki cudnej. Niech te mroziska idą precz jak najszybciej! Jak słucham statystyk ile ludzi zamarzło, od razu mam myśl: "ale ile zwierząt zamarzło - to już nikogo nie obchodzi :(".. 2 Quote
Alaskan malamutte Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 Miłeczka na siepomaga https://www.siepomaga.pl/dla-milej Bardzo proszę o udostępnianie!! Quote
elik Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 50 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Miłeczka na siepomaga https://www.siepomaga.pl/dla-milej Bardzo proszę o udostępnianie!! Zrobione :) Quote
Havanka Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 Miłeczka odświeżana na OLX do 17 stycznia. Quote
Jo37 Posted January 10, 2017 Posted January 10, 2017 Przelałam z konta Miłej 12 zł na wyróżnienie ogłoszeń. Quote
Onaa Posted January 10, 2017 Author Posted January 10, 2017 Dnia 3.01.2017 o 18:44, Onaa napisał: W grudniu wpłynęła na moje stare konto kwota 30zł (dlatego nie zauważyłam wcześniej) dla Miłeczki od MikAga z Mikusią bardzo dziękuję za pomoc i za pamięć . Pieniążki przesłałam dzisiaj do skarbnika Miłeczki. W styczniu wpłynęło 50zł od pani Ani ze Szczekocin dla MIłeczki dziękujemy :), przekazałam pieniążki do skarbnika. Quote
Onaa Posted January 10, 2017 Author Posted January 10, 2017 Przed chwilą, Murka napisał: Wydawałoby się, że psy ze schronisk są zahartowane i nie powinien im być straszny mróz, zwłaszcza jak mają trochę futra. Jednak na spacerach w takie mrozy wyraźnie widać, że psy nie czują się komfortowo, zwłaszcza jak niska temperatura się utrzymuje dłuższy czas. Niektóre podnoszą łapy, a np. Miła szybko chowała się do boksu i do swojej budki. Nie pomagało ciepłe jedzenie i wymienianie wody na ciepłą... Weekend mieliśmy ciężki, spaliśmy po parę godzin, ale taka nasza praca. Czasami dane jest się wyspać, a czasami nie:) najważniejsze, żeby sen był spokojny. Jak sobie pomyślę jaka trudna byłaby ta zima dla Miłeczki w schronisku przez te ostatnie mrozy, przecież ona by pewnie nawet nie miała jak się schronić do budy tylko marzła by , to mi się łza w oku kręci - a i żal tych wszystkich biedaków które nie miały takiego szczęścia jak Miła. Quote
Onaa Posted January 10, 2017 Author Posted January 10, 2017 Bardzo dziękuję za "siepomaga" dla Miłeczki oraz za ogłoszenia Havanko :) . Serdecznie Dziękuję Wam że jesteście tutaj z Miłeczką . A podobno kolega z boksu Miłki Ergo już grzeje się w swoim własnym domku :), mam nadzieję że i Miłeczka niedługo będzie się cieszyć własnym domem, chociaż wiem że dzięki Mureczkom i tak czuje się szczęśliwa :). 2 Quote
teresaa118 Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 Poszla stala dla Mileczki na styczen i luty Quote
Onaa Posted January 11, 2017 Author Posted January 11, 2017 A jak tam nasza Miłeczka :) ? Jej kolega z boksu stary Ergo znalazł dom :), to pewnie teraz ma nowego sąsiada - Donalda ? Quote
Alaskan malamutte Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 I ja zaglądam do cudnej Miłeczki Quote
Tyśka) Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 Tak chciałabym, żeby niedługo znalazła dom. To taka rewelacyjna sunia! :) Quote
Recommended Posts