Jump to content
Dogomania

2024 - już za TM :(. Cuda się zdarzają stara 11 letnia Miłeczka bez oczka znalazła kochający domek i śpi na kanapie :D, a starszy Rabarbar też znalazł domek :).

Recommended Posts

Posted
22 godzin temu, Onaa napisał:

Dziękuję Murko :).

Ależ piękna i kochana ta nasza Miłeczka :).

Teraz bardzo proszę czy ktoś mógłby porobić ogłoszenia dla sunieczki ?

Obiecałam Miłeczce ogłoszenia. Mogę już zrobić. Onaa, czy kontakt na Ciebie? Jeśli tak, to proszę, prześlij mi nr tel. na pw.

Posted

Sprawdźcie czy dr Garncarz nie ma przypadkiem konsultacji w Lublinie.  Ja bym nic nie robiła z okiem

zanim nie będzie konsultacji .

Posted
7 godzin temu, Tola napisał:

Można pomyśleć o wystawieniu Miłki na Siepomaga - celem byłby zabieg zaszycia oczodołu...

Bardzo dobry pomysł :)

Posted
4 godziny temu, Jo37 napisał:

Sprawdźcie czy dr Garncarz nie ma przypadkiem konsultacji w Lublinie.  Ja bym nic nie robiła z okiem

zanim nie będzie konsultacji .

Też myślę, że ostatecznie decyzję o tym czy zaszyć oczko, czy nie  powinien podjąć wet okulista :)

Posted

A propos ogłoszeń , Murko mam pytanie, czy gdyby ktoś dzwonił i chciał się dowiedzieć coś o suni to mogę podać Twój numer tel. ? 

I proszę spójrz jeszcze raz Murko na info o Miłeczce, można już coś powiedzieć o suni , jest już poza schroniskiem prawie miesiąc :)

Podstawowe info o Miłeczce:

- sunia wiek ok. 9 lat

- wielkość: większa, waga 30 kg

- stan zdrowia ogólnie dobry, uszka w leczeniu - jak uszka ?

- wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona

- łagodna do ludzi, bardzo spragniona kontaktu z nimi, radosna, nastawiona tylko na człowieka, jego bliskość i przytulanie

- do psów - ok. a do  innych suczek  ?

- zachowanie czystości ?

- jak spacery na smyczy ?

- jak reaguje na dzieci ?

- na koty reaguje neutralnie

- jest ciekawa czy obawia się nowych rzeczy ?

- dużo szczeka ?

Czu sunia wchodzi do domu ? Jest zainteresowana tym ?

Havanko :D , bardzo dziękuję  :D .

Posted

Oczywiście, można podawać mój tel. zainteresowanym:)

Uszka już wyleczone, do suczek raczej ok, z czystością są jeszcze wpadki, ale zdarzają się coraz rzadziej i sunia ma zdrowy odruch: wychodzi z boksu i od razu załatwia co trzeba, więc myślę, że nie będzie problemu w mieszkaniu. Na smyczy chodzi ładnie, do kotów to bym nawet powiedziała, że się cieszy:) Jest ciekawa wszystkiego nowego, ale ostrożna i nie jest nachalna: po mojemu w sam raz:) Szczeka trochę, ale bez przesady - jest bardzo czujna i daje od razu znać gdy się ktoś za ogrodzeniem kręci.

Do domu weszła na razie raz na zapoznanie z koteckami - zrobiło to bez żadnego strachu i bardzo chętnie. W domu była wszystkiego ciekawa, czuła się całkiem dobrze, wszystko chciała zobaczyć i powąchać:) Z dziecięciem naszym nie miała jeszcze kontaktu (trochę nam się pochorowało dziecię), ale powinno być ok.

Posted
5 godzin temu, WiosnaA napisał:

Przypominam,że czekam na potwierdzenie ...bazarkowe pieniążki wysłałam  dla Miłki 8.12.16......czyżby jeszcze nie dotarły?

Dzisiaj sprawdzę konto i potwierdzę.

Posted
3 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Czyli morał taki, że Miłeczka to ideał. Nic, tylko brac i kochać :)
Trzymam kciuki, by ktoś ją wypatrzył.

trzymam kciuki tęż i domku MIłeczce wspaniałego życzę !!!

Posted
6 minut temu, agat21 napisał:

Strasznie mi się Miłeczka podoba :) Serce moje podbiła raz-dwa :)

Musi co Ci głęboko w serducho weszła, że aż wierszem piszesz :)

Posted
2 godziny temu, Janka@ napisał:

Ja nie w sprawie Miłki,ale potrzebna jest pomoc. Andzia69 szuka, czy mamy kogoś w Skierniewicach do pa? chciałabym sprawdzić ten dom na wątku: 

Dla "mojej" Sagi w Skierniewicach wizytę zrobiła bakusiowa...