Jump to content
Dogomania

2024 - już za TM :(. Cuda się zdarzają stara 11 letnia Miłeczka bez oczka znalazła kochający domek i śpi na kanapie :D, a starszy Rabarbar też znalazł domek :).

Recommended Posts

Posted

Tak sobie oglądam zdjęcia i filmiki z Miłką i nie mogę powstrzymać łez..to taka radosna, cudowna sunia!! Do schroniska trafiła w 2010 roku, czyli miała wtedy TYLKO trzy latka. 

6 długich, zmarnowanych lat w schronisku.....

4 godziny temu, Havanka napisał:

Miłeczki nie oddamy na łańcuch ani do kojca !

Nigdy w życiu!!! Ona tak kocha człowieka i kontakt z nim. 

Posted

Nic dziwnego, że sunia tak się cieszy swobodą...

b1f9f7c432e8acbfgen.jpg

e3ad52fd4bc30992gen.jpg

92a0716b8f1f8a61gen.jpg

67d779fd7bf2d2c2gen.jpg

Suńka miała kiedyś oba uszka stojące, ale jedno uszko jest załamane (jak widać na zdjęciu powyżej), bo jest naderwane...

bb46494040960c3egen.jpg

Posted

Miłka jest niesamowita, jaka metamorfoza w stosunku do tej suni ze zdjęć ze schroniska. Szczęśliwa, cudna sunieczka. Oby Cię ktoś pokochał tak prawdziwie...

Posted

Bardzo się cieszę, że zaczęliśmy wyciągać te większe psiaki. Okazuje się, że one tkwią latami w schronie

i tylko my możemy dać im szansę na lepsze życie.

• Upvote 2
Posted

Kochani :) jak tutaj tłoczno :). Miłeczka dziękuje że jesteście z nami :). Przepraszam ale ja od wczoraj nie mam netu, dzisiaj z komórki piszę. 

Miłeczka śliczna, szczęśliwa nareszcie :), po tych sześciu latach bez spacerów, bez glaskania człowieka. 

Murko, teraz zapłacimy za pobyt suni w listopadzie tak żeby liczyć potem pełne m-ce kalendarzowe. I mam jeszcze pytanko czy Miłka akceptuje i psy i suczki ?

Xcat bardzo  dziękujemy :).

Hawanko :), piękny tekst do ogłoszeń, bardzo  dziękuję :). Stopniowo będziemy dawać więcej info w ogłoszeniach jak będzie więcej o suni wiadomo.

Posted
22 godzin temu, elik napisał:

Wybite oczko, poszarpane uszko... :( Bidulka ma za sobą dużo bolesnych przeżyć  płacz 1.gif

Tak biedulka z niej , teraz wreszcie jest jej dobrze.

Może w tytule napisać "wybite oko, poszarpane ucho, a mimo to zachowała w sobie  radość i miłość do człowieka" ?

Jak myślicie?

Posted
11 godzin temu, Onaa napisał:

Tak biedulka z niej , teraz wreszcie jest jej dobrze.

Może w tytule napisać "wybite oko, poszarpane ucho, a mimo to zachowała w sobie  radość i miłość do człowieka" ?

Jak myślicie?

Właśnie o tym też pomyślałam. Tylko taką informację chciałabym dopisać do tekstu.

Posted
O 27.11.2016 o 20:42, Onaa napisał:

Murko, teraz zapłacimy za pobyt suni w listopadzie tak żeby liczyć potem pełne m-ce kalendarzowe. I mam jeszcze pytanko czy Miłka akceptuje i psy i suczki ?

Z psami nie ma problemu żadnego, suczek jeszcze nie "testowaliśmy", ale ona raczej nie jest zaczepna (chyba, że z czasem zważnieje:) ).

Ogólnie to bezskutecznie próbuję ją zainteresować zabawkami, nawet jak się rzuci to ją nie interesuje (choć drugi pies biegnie), tylko patrzy się na mnie ze zdziwieniem po co ja tam coś rzucam, zamiast ją głaskać:) Uwielbia być przy człowieku. A jak gdzieś usiądę na chwilkę to już w ogóle istne szaleństwo, odpocząć nie ma szansy:)

Nie ma lęku przed boksem, często nie zdążę ją nawet zawołać, a ona już jest w środku. Wyraźnie czuje się tam bezpiecznie. Lubi też zwiedzać sąsiednie boksy (jeśli są otwarte) i sprawdzać czy tam aby lepszej karmy nie ma w miskach:)

Aż się wierzyć nie chce, że ten kontaktowy, wesoły psiak tkwił 6 lat w schronisku bez spacerów itd.

Posted
6 godzin temu, Murka napisał:

. . .

Nie ma lęku przed boksem, często nie zdążę ją nawet zawołać, a ona już jest w środku. Wyraźnie czuje się tam bezpiecznie. Lubi też zwiedzać sąsiednie boksy (jeśli są otwarte) i sprawdzać czy tam aby lepszej karmy nie ma w miskach:)

Aż się wierzyć nie chce, że ten kontaktowy, wesoły psiak tkwił 6 lat w schronisku bez spacerów itd.

I że jak widać, nie pozostawiło to  śladów w psychice suni. Na szczęście :)