Jump to content
Dogomania

Pomóż mi - proszę - mój wygląd powie Ci wszystko - Halinka/Bajka ma swój dom na zawsze! Bajka za TM - odeszła 15.05. 2022:(

Recommended Posts

Posted
14 minut temu, elik napisał:

Tolu...

Tola będzie troszeczkę później i wszystko napisze. Teraz jedziemy do pani Krysi, która ma siedem piesków i cztery kotki pod opieką, z karmą dla zwierzaczków, Fundacja ZEA  nie zostawiła pani Krysi bez pomocy  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig

• Upvote 1
Posted

Dziękuję  za pomoc dla zamojskich psiaków i  kociaków w potrzebie :) .  I ja je wspieram,  jak mogę,  ale to zbyt mało na takie stadko. Warto też  pomówić z Panią o kastracji i ogłaszaniu do adopcji nibylabka :). Chętnie dorzucę 50%  do kosztów kastracji. 

Posted
15 minut temu, rozi napisał:

No jak przycięłam w Paint, to wlazły. Wysłałam Ci na maila normalne.

DSC02992.JPG     DSC02993.JPG

Myślę, że to zdjęcie z lewej strony będzie lepsze :)

Jesteś zdecydowana przeznaczyć te kolczyki na nagrodę na bazarku imiennym ?

Posted

To z prawej jest wyraźniejsze, dałabym oba.

Jestem zdecydowana przeznaczyć je dla tej psiny, imienny bardzo potrzebny.  Oczywiście wysyłka gratis.

Posted
1 minutę temu, rozi napisał:

To z prawej jest wyraźniejsze, dałabym oba.

Jestem zdecydowana przeznaczyć je dla tej psiny, imienny bardzo potrzebny.  Oczywiście wysyłka gratis.

Super, dzięki :)

Postaram się zorganizować bazarek jak najszybciej :)

Posted

Wróciłam po tygodniowej nieobecności.

Fajnie ,że coś dzieje się u suni. Jestem za umieszczeniem u Murki.

Dopiero jak poznamy sunię będzie można pomyśleć o domowym DT.

Posted

Przyszłam na wątek bo zainteresował mnie tytuł - biedna psina ...

Deklaruję 20 zł stałej bezterminowo czyli dopóki sunia nie znajdzie DS :)

Proszę o nr konta.

Posted
4 minuty temu, Livka napisał:

Proszę o nr konta.

Witaj na wątku i wielkie dzięki za deklarowaną pomoc  dla suni Zdjęcie:

Księgową suni jest anecik więc poczekajmy jak pojawi się na wątku. Pewnie jest w pracy :)

Posted

O jakie dublowane powitanie ;)

Nie ma problemu zaczekam.

Sunia śliczna, uwielbiam czarnulki z białą łatką :) Moja 10-letnia Livcia też tak ma, jeszcze skarpetusie białe ma :)

Posted
3 minuty temu, Livka napisał:

O jakie dublowane powitanie ;)

Nie ma problemu zaczekam.

Sunia śliczna, uwielbiam czarnulki z białą łatką :) Moja 10-letnia Livcia też tak ma, jeszcze skarpetusie białe ma :)

Zdarza się czasem :)

Już kasuję to drugie :)

Posted

Serdecznie zapraszam na bazarek imieninowy dla Dredzi :)

Proszę bardzo, uczestniczcie w bazarku i wysyłajcie zaproszenia do znajomych.

Proszę o ewentualne podpowiedzi co dodać lub zmienić w bazarku.

Posted
2 godziny temu, konfirm31 napisał:

Warto też  pomówić z Panią o kastracji i ogłaszaniu do adopcji nibylabka :). Chętnie dorzucę 50%  do kosztów kastracji. 

Z Panią o kastracji i adopcji Baldo (pieska w typie labradora) rozmawiałam w trakcie pierwszej wizyty. Mamy zgodę Pani na jedno i drugie. Tola porobiła cudne zdjęcia Baldo i będziemy chłopaka intensywnie ogłaszać. Kastracja w najbliższym, możliwym czasie.  

2 godziny temu, konfirm31 napisał:

Dla mnie  była,  jest i będzie Dredzią,  niezależnie  od przyszłego SPA i takie imię będę  obstawiać na bazarku ;). 

Dla mnie podobnie   k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,06_69_orig. 

Posted

Super :). Chętnie pooglądam fotki  Pięknego Baldo :) i wpłacę 50% na jego odjajczenie. To ostatnie,  z bólem serca,  ale z pełnym przekonaniem.  Za dużo  jest psów w potrzebie, wyrzuconych,  niekochanych.....   

Posted
19 godzin temu, agat21 napisał:

Po powrocie z urlopu przedzieram się na nowo przez wątki dogo i trafiłam i tutaj. Deklaruję 20 zł miesięcznie dla Dredzi. Poszukam też czegoś na bazarek. Eliku, czy jeszcze będziesz miała możliwość dołożenia czegoś?

9 godzin temu, Agniesiulka K. napisał:

Dopiero dotarłam do Dredzi. Niestety stałą deklaracją nie będę mogła jej wspomóc na ten moment, ale jakąś jednorazową chętnie podeślę. Eliku, podrzuć proszę PW z danymi do wpłaty. 

Spojrzałam na post rozliczeniowy, ale coś mi się tam nie zgardza w deklaracjach stałych, bo po podliczeniu wychodzi mi 250, a nie 270zł???? 

4 godziny temu, Livka napisał:

Proszę o nr konta.

Pięknie dziękuję w imieniu suni za te deklaracje ,to kolejna ogromna pomoc dla bidulki.

Oczywiście, że jest pomyłka w podliczeniu deklaracji stałych, być może podliczyłam z deklaracją agat21, nie wiem, jak to zrobiłam, dlatego  skarbnikiem byłabym kiepskim.

Elik - bardzo dziękuję za bazarek, sunia wreszcie dostanie imię.

Rozi - kolczyki na pewno będą piękną nagrodą  - ja również bardzo dziękuję.

A teraz pozostała sprawa naszej Dredzi i dalszych jej losów - ciężko mi decydować, ale tak trzeba, bo inaczej nie ruszymy z miejsca.

Chciałam znalezc suni  przyjazne miejsce, gdzie spokojnie będzie mogła  na nowo uczyć się człowieka, ale z uwzględnieniem funduszy, jakimi  dysponujemy no stanu suczki ( starszego wieku i dużej lękliwości), który na długo może uniemożliwiać przyszłą adopcję.

Marzeniem był więc BDT, ale to może kiedyś...

Myślę że teraz, biorąc pod uwagę opinie tu wyrażone i ilość zebranych deklaracji, trzeba oszczędzać każdy przysłowiowy grosz; najlepszym rozwiązaniem jest chyba hotelik u Murki - blisko suni, więc  oszczędzimy  na transporcie.  

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Z Panią o kastracji i adopcji Baldo (pieska w typie labradora) rozmawiałam w trakcie pierwszej wizyty. Mamy zgodę Pani na jedno i drugie. Tola porobiła cudne zdjęcia Baldo i będziemy chłopaka intensywnie ogłaszać. Kastracja w najbliższym, możliwym czasie.  

Z|djęcia Baldo zaczynam wrzucać na wątek zamojski.

Nasza wetka jest na urlopie do 16.08, więc dopiero wtedy poznamy datę kastracji chłopaka.

Posted
6 minut temu, Agniesiulka K. napisał:

Tolu, a Murka ma miejsce dla suni? 

Gdyby była potrzeba, to my 16go jesteśmy w Lublinie, więc możemy ją ewentualnie przewieźć do Murków gdyby były z tym jakieś kłopoty.

Na razie nie ma miejsca, trzeba poczekać, nie wiadomo, kiedy się zwolni.

Myślę, ze  Murka zechce też najpierw dać sunię do weta na przebadanie i odrobaczenie, tak jak zawsze to stosuje.

Posted
4 minuty temu, Tola napisał:

Na razie nie ma miejsca, trzeba poczekać, nie wiadomo, kiedy się zwolni.

Więc pozostaje uzbroić się w cierpliwość. Biedna Dredzia, dla niej po tylu latach w schronie każdy dzień jest na wagę złota :(