madcat1981 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Nic więcej o Merlinie jeszcze nie wiem:oops::oops::oops: Quote
madcat1981 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 panbazyl napisał(a):Podoba mi sie ten wesoły autobus!!! Tyle, ze do mnie musiałby skręcić nieco na wschód.... mniej więcej w połowie drogi między Warszawą a Lwowem, blisko granicy z Roztoczem, obok teatru Gardzienice, za 3 górką. Traficie???? Trafimy, trafimy:) Jaka wycieczka krajoznawcza hehehe:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
agata51 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Dziewczyny, oświećcie mnie, bo całkiem się pogubiłam. Mam wysyłać kasę na Konga czy nie? :oops: Quote
Grzecho Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Wszyskim miłośnikom czworonożnej gadziny życzymy Wesołych Świąt i wiadra wody w Śmigusa Dyngusa Podpisali: Grzecho, Grazyna9915, Dawixx, dwie beagelki (Sunia i Luna), stały tymczas Yoko i futrzaki(Skarpetka, Łatka, Pinokio, Barbie, Perełka, Majka i Bethowen), i jeszcze drobna dzikuska na tymczasie - Aria. Quote
madcat1981 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Nie jest co prawda z czekolady:razz:, ale za to z głębi serca: Życzę wspaniałych świąt wielkanocnych Kongowi i jego nowej wspaniałej rodzinie! Quote
magda z. Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 a ja mam pytanie, bo na tym wątku są właściciele labradorów, a nie znalazłam watku o takich psach w potzrebie, lolka pisała na watku dłużyńskim, ze jest 4 latni chłopak z rodowodem do oddania, bo włascicielka w ciąży, macie dojścia do osób zorientowanych wśród tych psów, aby nie trafił w pierwsze lepsze ręce? edit to golden, ale ze mnie zakręt Quote
panbazyl Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 magda z. napisał(a):a ja mam pytanie, bo na tym wątku są właściciele labradorów, a nie znalazłam watku o takich psach w potzrebie, lolka pisała na watku dłużyńskim, ze jest 4 latni chłopak z rodowodem do oddania, bo włascicielka w ciąży, macie dojścia do osób zorientowanych wśród tych psów, aby nie trafił w pierwsze lepsze ręce? edit to golden, ale ze mnie zakręt jest wątek labradory w potrzebie A ciąża to nie choroba!!!!! Ja podczas pierwszej ciąży swojej miałam 2 psy (lab i qundliczka), w czasie drugiej tyle samo psów, a później jeszcze + jedna labka. Ciąża to nie choroba!!!!! I psa można mieć!!!! A nawet kilka! A jak ktoś się boi chorob przenoszonych przez zwierzęta to niech porządnie je przebada, ale i siebie i rodzine przy okazji też - bo nigdy nie wiadomo kto bardziej może kogo zarazić.... Pies człowieka czy człowiek psa... A 4 letni lab to już ustatkowany zwierzak. Tylko pytanie - czemu brali tego psa a teraz go oddają???? Z dzieckiem zrobią to samo jak zechcą mieć dugie????? Quote
agata51 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Kocham takie ściemy! Pamiętam, jak paniusie z podwórka straszyły mnie przeróżnymi choróbskami, kiedy wychodziłam na spacer z moim psem, będąc w ciąży. Eh, wspomnienia... wesołych czekoladowych świąt!!! Quote
bumel Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 [quote name='magda z.'] macie dojścia do osób zorientowanych wśród tych psów, aby nie trafił w pierwsze lepsze ręce? edit to golden, ale ze mnie zakręt Madziu, jest fundacja pomocy goldenom "AUREA", jak wpisuję tutaj linka, to mi go dogo wygwiazdkowuje:angryy:. ALe na pewno łatwo wyguglacie:p Quote
bumel Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 [quote name='agata51']Dziewczyny, oświećcie mnie, bo całkiem się pogubiłam. Mam wysyłać kasę na Konga czy nie? :oops: Do Agatki51 i Madzi222 (bo obie Kochane Dziewczyny deklarowały się, że dołożą do zabiegu Kongusia): w chwili obecnej mamy 107 zł w skarpetce Konga. Wstępnie założyłam, że zabieg kastracji i usunięcia kamienia nazębnego wyniesie nas ok. 150 zł, ale ile nam dokładnie brakuje, to nie wiemy jeszcze... Mam taką propozycję: wstrzymajcie się może obydwie z wpłatami. Poczekamy co powie po świętach Lolka, jak już dowie się od swojego weterynarza, ile faktycznie wyniesie zabieg (bo może być to mniej niż te wspomniane 150 zł). Quote
magda z. Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 bumel napisał(a):Madziu, jest fundacja pomocy goldenom "AUREA", jak wpisuję tutaj linka, to mi go dogo wygwiazdkowuje:angryy:. ALe na pewno łatwo wyguglacie:p dzięki za info, ja już założyłam mu watek na szansie, a jak będą foty po swiętach to ruszymy na maksa, bo lolka teraz wyjeżdza, szkoda aby psiak do schronu trafił, oprócz niego mamy też pudla i beagla 9 miesięcznego w kolejce do schornu, pierwszy drapie panele i już jest w jakieś komórce, a drugi za ruchliwy, oprócz tego piekny owczarek długowłosy od wczoraj-masakra jakaś. Moja mama urodziła mego brata, gdy nasz jamniol miał rok, potem pies spał w łózeczku, jak nikogo nie było, a młodzian w żłobku:evil_lol: i hubert jako jedyny w rodzinie nie ma alergii, no i nic nie przeszkadzało, że pies mu kradł jedzenie;) to zawsze jest ściema, ktoś odpowiedzialny tak psa wychowa, aby to z niczym nie kolidowało Wesołego świętowania wszystkim życzę:loveu: Quote
agata51 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 [quote name='bumel']Do Agatki51 i Madzi222 (bo obie Kochane Dziewczyny deklarowały się, że dołożą do zabiegu Kongusia): w chwili obecnej mamy 107 zł w skarpetce Konga. Wstępnie założyłam, że zabieg kastracji i usunięcia kamienia nazębnego wyniesie nas ok. 150 zł, ale ile nam dokładnie brakuje, to nie wiemy jeszcze... Mam taką propozycję: wstrzymajcie się może obydwie z wpłatami. Poczekamy co powie po świętach Lolka, jak już dowie się od swojego weterynarza, ile faktycznie wyniesie zabieg (bo może być to mniej niż te wspomniane 150 zł). Ok. Czekam na wiadomość. Quote
panbazyl Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 to może jeszcze trochę zo tych ściemach psio-dziecięcych. Jak mój synek miał trochę ponad rok nie chciał nic jeść poza psimi chrupkami (suche jedzenie). Poszłam z nim więc do lekarki od dzieci i powiedziałam, ze małolat nic poza tymi psimi chrupkami nie je. A ona mi na to - to proszę lepsze chrupki gatunkowo kupować psu to i dziecko się podkarmi.... Wesołych Świąt!!!! Quote
Onaa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Czy to ten piesek ? Myślicie, że Merlin ma jakieś szanse - tak jak Timuś I Konguś ???!!! Quote
magda z. Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 każdy psiak ma szanse, tylko trzeba go wyprać, porobić świetne foty i dokładnie opisać, a wcześniej poznać jego zachowanie. Tym bardziej, że z mojego oglądu coraz więcej mamy tutaj drastycznych przypadków, jak też na allegro, a niektórzy chcą normalnego, zwyczajnego psa, czego nie można im odmówić, bo nie każdy ma fundusze czy też czuje się na siłach, aby leczyć czy socjalizować zwierzaka, dlatego też wydaje mi się, że warto próbować, bo jeśli ten znajdzie szybko dom, to można kolejnego brać w obroty;) Quote
panbazyl Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 z takim imieniem, z tym czarnoksięskim błyskiem w oczach - no jasne! I to wielkie szanse!!! on jest śliczny! Quote
agata51 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='magda z.']każdy psiak ma szanse, tylko trzeba go wyprać, porobić świetne foty i dokładnie opisać, a wcześniej poznać jego zachowanie. Tym bardziej, że z mojego oglądu coraz więcej mamy tutaj drastycznych przypadków, jak też na allegro, a niektórzy chcą normalnego, zwyczajnego psa, czego nie można im odmówić, bo nie każdy ma fundusze czy też czuje się na siłach, aby leczyć czy socjalizować zwierzaka, dlatego też wydaje mi się, że warto próbować, bo jeśli ten znajdzie szybko dom, to można kolejnego brać w obroty;) Różnie to bywa. Mnie Mixer ujął właśnie tym, że był taki smutny, biedny i wycofany. To co? Następne wyzwanie? Quote
magda z. Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Bo my tutaj to jesteśmy dla ogółu i tak odrębnym zbiorem, jeśli chodzi o podejście do zwierzaków, ja też zaadoptowałam jedno wielkie nieszczęscie, dlatego też ma imię, które miało mu dodać odwagi i wzbudzać respekt:evil_lol: ale też wiem, ze niektórzy wolą "normalnego" psiaka, co też nei stwarza problemu, bo takich również jest masa;) Mixer fajniutki, taka terrierkowata mordka Quote
Onaa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Myślę, że większe psie bidy zasługują na szanse ale też takie mniej biedne pieski czekają na dom a w schroniskach nie mają czasami szansy, żeby je ktoś wypatrzył. Zapytam więc za Agatą51 : "To co? Następne wyzwanie?". Quote
agata51 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Teraz Mixer wygląda tak. Ludzie pytają, czy to wilczarz. :evil_lol: Quote
magda z. Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 dopiero teraz zauważyłam, ze to Twój psiak:loveu:ja myślałam, że on następny do kolejki;) to ja tez się pochwalę, a co http://www.dogomania.pl/forum/f85/zloty-kami-pobity-pogryziony-ma-cuuudny-dom-nowe-imie-bismarck-32873/ Quote
Onaa Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Wspaniałe macie pieski i najważniejsze, że teraz z Wami kochane i szczęśliwe. Quote
Recommended Posts