Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, Marlena:) napisał:

O nie! Jedna Carmen mi wystarczy - zdecydowanie :D
Mimo wszystko i tak będziemy ogromniaście tęsknić! Dzisiaj idziemy na ostatnią wlepkę do paszportu (odrobaczenie) i wyjazd już jutro!

Oby to jutro minęło jak najszybciej i Karmen i nam!

Trzymam kciuki baaaaaaaaaaaaaaaaardo mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie wiem jak jak przetrwać ten czas.

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Oby to jutro minęło jak najszybciej i Karmen i nam!

Trzymam kciuki baaaaaaaaaaaaaaaaardo mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie wiem jak jak przetrwać ten czas.

Tolu, nie tylko jutro, ale kolejne dwa dni i dwie noce. Karmen będzie na miejscu dopiero 12 maja, ok. 13-14 godziny. Taka informacja jest w mailu od przewoźnika. Jutro o tej porze będzie już w drodze. Marleno, uściskaj sunię od wiernych fanów i szepnij do uszka, ze ma być zdrowa i szczęśliwa !

Posted

Szepnę na pewno :)

Wszystko już gotowe, adresówki zamontowane "na wszelki wypadek" , teraz tylko czekamy do wieczora - przed wyjazdem jeszcze długi spacer i zabawa.
Wczoraj "Pieska Vena" jak nazywa ją mała nowa pańcia, szalała jak nigdy. Mało nas i siebie nie pozabijała skacząc po nas siedzących po łóżku niczym po narzucie. Mało mi zębów nie wybiła nie mówiąc o siniakach i tonie zadrapań. No ale to takie pożegnalne szaleństwo było. Musiałam ją mocno trzymać żeby się uspokoiła. Kradła kapcie, uciekała z nimi i w pełnym pędzie wpadała na ścianę na zakrętach. Sąsiedzi pomyśleli sobie pewnie, że nieźle popiliśmy :D

Ale uśmiech na mordce - bezcenny i wart bólu pokolizyjnego!

• Upvote 2
Posted
7 godzin temu, Marlena:) napisał:

Szepnę na pewno :)

Wszystko już gotowe, adresówki zamontowane "na wszelki wypadek" , teraz tylko czekamy do wieczora - przed wyjazdem jeszcze długi spacer i zabawa.
Wczoraj "Pieska Vena" jak nazywa ją mała nowa pańcia, szalała jak nigdy. Mało nas i siebie nie pozabijała skacząc po nas siedzących po łóżku niczym po narzucie. Mało mi zębów nie wybiła nie mówiąc o siniakach i tonie zadrapań. No ale to takie pożegnalne szaleństwo było. Musiałam ją mocno trzymać żeby się uspokoiła. Kradła kapcie, uciekała z nimi i w pełnym pędzie wpadała na ścianę na zakrętach. Sąsiedzi pomyśleli sobie pewnie, że nieźle popiliśmy :D

Ale uśmiech na mordce - bezcenny i wart bólu pokolizyjnego!

Pieska Vena aż kipi energią ! Na szczęście już niedługo będzie mogła bezkolizyjnie wyszaleć sie. Marleno, te siniaki i zadrapania, Karmen zostawia Ci na pamiątkę. Ona pewnie też zapamięta Was na długie lata, bo w Waszym domu miała okazję poznać inne życie i nauczyć się wielu rzeczy, co na pewno zaprocentuje w przyszłości.

Uśmiechnięta i szczęśliwa mordeczka psiaka, zawsze wynagradza wszelkie kolizje !

3 godziny temu, agat21 napisał:

Lubię takie "pijackie" imprezy ;) To najlepsza zabawa :)

Trzymam mocno kciuki za podróż!

Dołączam do Klubu takich imprezowiczów. Zwłaszcza, gdy są w nim właściciele merdających ogonków !

Karmen, kochana sunieczko, życzę Ci szczęśliwej drogi i dobrego, długiego życia !

• Upvote 1
Posted

Ruszyli! Powodzenia malutka!
Jutro będę dzwonić i dopytywać jak tam podróż. Na pierwszy rzut oka - świetna obsługa i wysoka jakość "usług".
Piękny samochód, woda w każdym transporterku, podkłady, mili opiekunowie i profesjonalne transporterki.

Trzymajcie kciuki! JESZCZE 2 DNI i Pieska Vena będzie w nowym domu :)

13112992_1281340375226582_72983352360960

• Upvote 3
Posted

I pozostały już tylko wspomnienia i zdjęcia... Marleno, dziękuję Tobie i Twojej drugiej połowie, za wspaniałą opiekę nad Karmen - Pieską Vene. To dzięki Wam ma szansę na wspaniałe życie. Duże i na dodatek czarne psy, trudno jest wyadoptować. Karmen oprócz tych cech miała jeszcze szczęście. Dziękuję też Toli i Jej TZ-owi za wyciągniecie suni ze schronu i wszelką pomoc, wszystkim darczyńcom i zaglądającym na wątek. Bez Was Karmen wciąż byłaby za kratami albo wisiała już na łańcuchu przy budzie.

Mam nadzieję, ze sunia szczęśliwie dojedzie na miejsce a w nowym domu będzie tak samo szczęśliwa jak u Marleny !

• Upvote 3
Posted

Dzwoniłam do przewoźnika. Wszystko zgodnie z planem, Vena bardzo grzecznie załatwia się na spacerach, więc nie jest tak mocno zestresowana (u nas na początku w ogóle był z tym problem jak pamiętacie) :) Dostała śniadanie, wszystko w porządku i powinni być na miejscu jutro (12.05) około 13 :)

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Marlena:) napisał:

Dzwoniłam do przewoźnika. Wszystko zgodnie z planem, Vena bardzo grzecznie załatwia się na spacerach, więc nie jest tak mocno zestresowana (u nas na początku w ogóle był z tym problem jak pamiętacie) :) Dostała śniadanie, wszystko w porządku i powinni być na miejscu jutro (12.05) około 13 :)

Wieści bardzo pozytywne i optymistyczne. Może po prostu Vena przyzwyczaja sie do zmian, bo w ostatnim czasie życie dostarcza ich sporo. Najważniejsze, że zmiany są na lepsze.

Posted
21 godzin temu, Havanka napisał:

I pozostały już tylko wspomnienia i zdjęcia... Marleno, dziękuję Tobie i Twojej drugiej połowie, za wspaniałą opiekę nad Karmen - Pieską Vene. To dzięki Wam ma szansę na wspaniałe życie. Duże i na dodatek czarne psy, trudno jest wyadoptować. Karmen oprócz tych cech miała jeszcze szczęście. Dziękuję też Toli i Jej TZ-owi za wyciągniecie suni ze schronu i wszelką pomoc, wszystkim darczyńcom i zaglądającym na wątek. Bez Was Karmen wciąż byłaby za kratami albo wisiała już na łańcuchu przy budzie.

Mam nadzieję, ze sunia szczęśliwie dojedzie na miejsce a w nowym domu będzie tak samo szczęśliwa jak u Marleny !

Ja też dołączam się do tych podziękowań! http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

To nie pierwszy zamojski psiak, i mam nadzieję, ze nie ostatni,  który w domu Marleny uczył się, co znaczy mieć "swoich" ludzi i swój dom.

"Ona im pierwsza pokazała księżyc..." http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Oglądam te zdjęcia z pożegnalnego spaceru, łzy kapię mi na klawiaturę, w sercu tęsknota i niepokój, ale przecież tego chcieliśmy dla Karmen/Weny - własnego domu!

I nic to, ze ten dom trochę daleko, najważniejsze, aby był tym jedynym.

Musi być dobrze!!!

• Upvote 2
Posted
Godzinę temu, wolf122 napisał:

Powodzenia suniu .Super sprawa Dziewczyny :) Szacunek.Dom Tymczasowy złoty medal za poświęcenie :)

To nic :) Największe poświęcenie to jest teraz - myślałam, że pierwszy raz w życiu popłaczę się przy oddawaniu podopiecznego do adopcji! Dałam radę, ale tęsknimy za tą wariatką :P

• Upvote 3
Posted
17 godzin temu, agat21 napisał:

Oby tak dalej wszystko dobrze :) :) :)

15 godzin temu, Poker napisał:

Przeczytałam z zapartym tchem. Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za szczęśliwe dotarcie suni na miejsce.

2 godziny temu, wolf122 napisał:

Powodzenia suniu .Super sprawa Dziewczyny :) Szacunek.Dom Tymczasowy złoty medal za poświęcenie :)

Godzinę temu, Marlena:) napisał:

To nic :) Największe poświęcenie to jest teraz - myślałam, że pierwszy raz w życiu popłaczę się przy oddawaniu podopiecznego do adopcji! Dałam radę, ale tęsknimy za tą wariatką :P

Dziękuję wam za kciuki, dobre myśli  za to, że jesteście !

Marleno, rozsądek wziął górę nad emocjami. Jesteś wyjątkowo dzielna ! Zazdroszczę Ci takich cech.

Dziś nasza Karmen będzie już w swoim domu. Ciekawa jestem, jak sunia przywita nową Rodzinę.

• Upvote 1
Posted

Nadrobiłam zaległości związane z wyjazdem - już Veny - do Domu. Piękne zdjęcia i nawet mnie łezka poleciała. Powodzenia :)

Posted

Rozmawiałam z nową rodzinką - około 14 mają być na miejscu.
Nie mogę się doczekać! :)

P.S. Właśnie sobie uświadomiłam, że jest coś takiego jak różnica czasu...
Teraz nie wiem, która to będzie 14! :D

• Upvote 1
Posted
Godzinę temu, Marlena:) napisał:

Dojechała!!!!

Są na pierwszym wspólnym spacerze - cała , większa o jednego członka - rodzina!
Czekam na dalsze wieści :)

Kamień z serca ! Vena jest juz z nową RODZINĄ ! My też czekamy na dalsze wieści z nowego domu a może i zdjęcia będą?