Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Otrzymałam wpłaty od:

20 zł agat21

20 zł Havanka

20 zł anica

50 zł mar. gajko

20 zł Alaskan Malamutte

Wpisuję w rozliczenie i bardzo dziękuję za  wpłaty :)

Posted

Suńka jest zdecydowanie śmielsza, ogonek w górze, zaczyna nawet brykać i obskakiwać człowieka:)

Na razie jeszcze spaceruje na smyczy i idzie jej to już całkiem dobrze. Bardzo ładnie załatwia potrzeby na spacerach.

Nie jest agresywna wobec kotów i ogólnie jest bardzo łagodna. 

Minus ośmielenia Poli jest taki, że zaczęła trochę rozrabiać, np. ściągnęła sobie i zgryzła obróżkę (miała zaciskową, teraz ma już normalną), rozgryzła też miski (teraz ma metalowe, nie może ich pogryźć, ale ciągle wysypuje z nich karmę i wylewa wodę). Dałam jej zabawki - gryzaki i za jednego się zabrała.  Najbardziej się denerwuje, kiedy domowe psiaki wychodzą na ogród i ona nie może doczekać się na swoją kolej. 

• Upvote 1
Posted

Już tęsknię za widokiem brykającej Poli z ogonkiem w górze :) :)
Na razie jak magnes ciągnie mnie do  zdjęcie Poli z tymi pytającymi, smutnymi oczkami, wpatruje się w niego i samo mi się płacze - nie wiem czy ze szczęścia, ze wszystko co złe jużza nią, czy ze smutku, ze tyle wycierpiała.

Polinka - nie rozrabiaj, słuchaj Murki i ucz się pilnie wszystkiego, co przybliży cię do znalezienia wspaniałego domku!

Posted

A czy jest szansa na ustalenie kto zabrał córeczkę z pola i może daliby się nakłonić na jej sterylizację ? Nie o niej zapomnieć i nie mogę sobie darować, że nie zadzwoniłam do Ciebie Tolu  od razu jak napisałaś o tych suniach :(

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

A czy jest szansa na ustalenie kto zabrał córeczkę z pola i może daliby się nakłonić na jej sterylizację ? Nie o niej zapomnieć i nie mogę sobie darować, że nie zadzwoniłam do Ciebie Tolu  od razu jak napisałaś o tych suniach :(

Ja tam na razie nie jadę, może poproszę córkę tych ludzi, którzy dokarmiali suczki, może dowie się czegoś więcej, ale są małe szanse, to ktos z innej miejscowosci, nawet nie wiadomo, z jakiej  :(

Ja też nie mogę zapomnieć o malutkiej, może dlatego tak często patrzę w oczy Poli na tym zdjęciu, zabrakło tak niewiele :(

Posted

Kochana maleńka się ośmiela :) I zaczyna dokazywać! Ale dobre wieści (choć pewnie kłopotliwe dla Murki ;)

Córci szkoda, ale kto mógł wiedzieć, że akurat, gdy ratunek przybywał...ech..

Posted
13 minut temu, Tola napisał:

Ja tam na razie nie jadę, może poproszę córkę tych ludzi, którzy dokarmiali suczki, może dowie się czegoś więcej, ale są małe szanse, to ktos z innej miejscowosci, nawet nie wiadomo, z jakiej  :(

Ja też nie mogę zapomnieć o malutkiej, może dlatego tak często patrzę w oczy Poli na tym zdjęciu, zabrakło tak niewiele :(

Właśnie dlatego nie mogę sobie darować, że nie zadzwoniłam te kilka dni wcześniej  !!!!  Musiałam uzgodnić kilka spraw z mężem i dlatego tak wyszło :( Okropnie się z tym czuję :( :(

Może jednak uda się ją odnaleźć.

12 minut temu, agat21 napisał:

Kochana maleńka się ośmiela :) I zaczyna dokazywać! Ale dobre wieści (choć pewnie kłopotliwe dla Murki ;)

Córci szkoda, ale kto mógł wiedzieć, że akurat, gdy ratunek przybywał...ech..

Żeby chociaż była wysterylizowana, żeby nie rodziła co  cieczkę :( :( :(

12 minut temu, Tola napisał:

bead45f6ffe6c122gen.jpg

Polinko... :(

Posted
5 godzin temu, terra napisał:

Szkoda, że szczeniaczek nie miał szczęścia. 

Poleńka śliczna.

Proszę o numer konta, wspomogę grosikiem.

Niestety nie mogę Ci wysłać wiadomości - skrzyneczka pełna :)

Posted
6 godzin temu, anecik napisał:

Niestety nie mogę Ci wysłać wiadomości - skrzyneczka pełna :)

Opróżniona, można słać wiadomość :)

Posted

Tolu, jesteś tak wspaniałą osobą, że wogóle nie myśl o tym co było!... po prostu! jeśli znajdziesz jakąś chwilkę ,albo wpadnie Ci do głowy jakiś pomysł?! cokolwiek?!

jak popytać o córeczkę Poli?  to ... wiesz co masz robić!

emotikonka serce bije do Ciebie
Posted

Dzisiaj TZ zabrał kotkę spod Kauflandu, która ktoś wyrzucił 2 dni temu.

Zaraz po powrocie dowiedzieliśmy  się o malej suczce ze szczeniakami (chłopczyk i 2 suczki) porzuconej ok tygodnia temu pod tartak w jednej z podzamojskich wsi.

Dziewczyny - ja poddaję się :( :(:(

DSCN1937(1).JPG.072d54b697e77bf8d0d6c842

DSCN1940.JPG.54a79bde7791c92521c43ac7636

Posted

Tolu, nie. Nie poddasz się. One zginą bez Twojej pomocy. Wiem, ze taki nawał potrzebujących zwierząt, może załamać. Całe szczęście, że zebrała się grupa osób, na którą można liczyć. Sama nie dałabyś rady. Najgorsze jest to, ze nie ma gdzie przetrzymać tych maluszków i ich mamy. Może jednak wspólnie coś wymyślimy...

Posted
12 godzin temu, terra napisał:

Opróżniona, można słać wiadomość :)

Poszło

28 minut temu, Tola napisał:

Dzisiaj TZ zabrał kotkę spod Kauflandu, która ktoś wyrzucił 2 dni temu.

Zaraz po powrocie dowiedzieliśmy  się o malej suczce ze szczeniakami (chłopczyk i 2 suczki) porzuconej ok tygodnia temu pod tartak w jednej z podzamojskich wsi.

Dziewczyny - ja poddaję się :( :(:(

DSCN1937(1).JPG.072d54b697e77bf8d0d6c842

DSCN1940.JPG.54a79bde7791c92521c43ac7636

O Matulu i co tu robić?????

Posted

Tolu, a może jakoś wejść w porozumienie z tymi ludźmi co są w tartaku. Zawieźć jeść,odrobaczyć,  poszczepić maluchy, ale zobowiązać, żeby pilnowali, żeby nikt nie zabrał. A, że za miesiąc czy tam ile jak będzie miejsce to się zabierze. Tylko przed hotelem, to koniecznie zaszczepić trzeba.

Posted
4 minuty temu, mar.gajko napisał:

Tolu, a może jakoś wejść w porozumienie z tymi ludźmi co są w tartaku. Zawieźć jeść,odrobaczyć,  poszczepić maluchy, ale zobowiązać, żeby pilnowali, żeby nikt nie zabrał. A, że za miesiąc czy tam ile jak będzie miejsce to się zabierze. Tylko przed hotelem, to koniecznie zaszczepić trzeba.

One jedzenie na razie mają, ale to teren bezludny, z dala od wsi, tam nikt psów nie będzie pilnował :(

Przed południem jest paru facetów - potem jadą do domu.

Problemem jest tez brak kasy na hotelik :(

A na miejsce czeka już Arielka no i molosowata sunia :(

Posted
33 minut temu, mdk8 napisał:

niepłatny. Gdzieś miałam telefon. Postaram się poszukać.

Ok. bardzo dziękuję, jutro zadzwonię

9 minut temu, rozi napisał:

Tola, ta suczka to jest mieszaniec jagdterriera, to są świetne psy.

Wiem, jakiś czas temu mieliśmy sunię w typie jagdterierki, starszą, mialam problem ze znalezieniem jej domu, bo dzwonili sami myśliwi, ale wreszcie się udało.