Jolanta08 Posted December 27, 2016 Posted December 27, 2016 Śliczna Polunia...mam nadzieję,że podróż minęła szczęśliwie no i ciekawe co u Polci Quote
Havanka Posted December 27, 2016 Posted December 27, 2016 Też jestem bardzo ciekawa, jak minęła podróż, czy Pola była bardzo zestresowana, kiedy odjeżdżała z Hoteliku? Na zdjeciach jest taka szczęśliwa. Chciałabym, zeby fotki z nowego domu, wyglądały podobnie. Jutro wieczorem postaram się zadzwonić do Pani. Murko, jaki jest koszt transportu Poli do Łomianek? Szeleczki bardzo " twarzowe". Quote
agat21 Posted December 27, 2016 Posted December 27, 2016 Bardzo jestem ciekawa jak tam Polusia sobie radzi w nowym domu Quote
elik Posted December 27, 2016 Posted December 27, 2016 3 godziny temu, Murka napisał: Na drogę założyłam jej szelki, które mają na szyi półzacisk - nie ma szansy, aby Pola się z nim wysmyknęła lub je zdjęła. Pola jest piękna, a Murka kochana. Świetnie zabezpieczyła Polunię :) Z pewnością na początku będzie zestresowana, musi się upewnić, że nic złego jej nie spotka w nowym domu, musi nabrać zaufania. Potem już będzie tylko dobrze :) Quote
Havanka Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 16 godzin temu, agat21 napisał: Bardzo jestem ciekawa jak tam Polusia sobie radzi w nowym domu Pierwsze wieści z nowego domu Poli: Pani napisała, że Pola trochę przestraszona, ale i zainteresowana. Po przyjeździe była na spacerze - nic nie zrobiła (pewnie stres), potem wypiła trochę wody i położyla się na posłaniu. W dalszym ciągu trochę się boi. 15 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Quote
agat21 Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 No tak - nowe miejsce po tylu miesiącach u Murki to nie lada wyzwanie dla suni. Ale na pewno szybko się przekona przy dobrych ludziach Quote
ulu Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Dzień dobry wszystkim Paniom , które tak bardzo , przejmują się losem , już naszej Poli . Wczoraj wieczorem przyjechała z nami do swojego nowego domu. Najpierw był spacer, a potem wejście do domu. O dziwo, nasze kocisko przyjęło Polcię całkiem spokojnie. Pewnie dlatego , że tylko trochę większa niż on. Widać , że jest zdezorientowana. Nowe miejsce, obcy ludzie. Jeszcze ok 22 wyszłam z nią na spacer i udało się pierwsze siku. Zjadła też troszkę karmy, ale nie dawałam dużo, w obawie przed biegunką. Pola towarzyszyła mi w łazience, w czasie prysznica. Noc przebiegła spokojnie, pod czujnym okiem kota Marleja. O 5 spacer i znowu siku. Zjadła ode mnie z ręki troszkę karmy. W południe poszliśmy w trójkę na bardzo długi spacer ok 5 km. Polcia przestraszyła się pani, która szła "na kijki ". Po powrocie obeszła całe mieszkanie i troszkę przełamała lody z Panem i zjadła od niego z ręki karkówkę, wcześniej go ignorowała. Niedawno zjadła mi z ręki prawie całą porcję karmy . Chyba jej smakuje. Niedługo pójdziemy na spacer i mam nadzieję na kupę, w końcu. To tyle z pierwszej doby. Serdecznie pozdrawiamy. 5 Quote
Anecik Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 3 minuty temu, ulu napisał: Dzień dobry wszystkim Paniom , które tak bardzo , przejmują się losem , już naszej Poli . Wczoraj wieczorem przyjechała z nami do swojego nowego domu. Najpierw był spacer, a potem wejście do domu. O dziwo, nasze kocisko przyjęło Polcię całkiem spokojnie. Pewnie dlatego , że tylko trochę większa niż on. Widać , że jest zdezorientowana. Nowe miejsce, obcy ludzie. Jeszcze ok 22 wyszłam z nią na spacer i udało się pierwsze siku. Zjadła też troszkę karmy, ale nie dawałam dużo, w obawie przed biegunką. Pola towarzyszyła mi w łazience, w czasie prysznica. Noc przebiegła spokojnie, pod czujnym okiem kota Marleja. O 5 spacer i znowu siku. Zjadła ode mnie z ręki troszkę karmy. W południe poszliśmy w trójkę na bardzo długi spacer ok 5 km. Polcia przestraszyła się pani, która szła "na kijki ". Po powrocie obeszła całe mieszkanie i troszkę przełamała lody z Panem i zjadła od niego z ręki karkówkę, wcześniej go ignorowała. Niedawno zjadła mi z ręki prawie całą porcję karmy . Chyba jej smakuje. Niedługo pójdziemy na spacer i mam nadzieję na kupę, w końcu. To tyle z pierwszej doby. Serdecznie pozdrawiamy. Witamy Panią Polusi :) Miło że zarejestrowałaś się na dogo, zawsze to wiadomości z pierwszej ręki. Trzymamy kciuki za pierwsze dni w domku :) Quote
elik Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Witam serdecznie Domrek Poluni :) Bardzo dziękujemy za relację :) Wszyscy tu bardzo kochamy Polunię i dlatego tak jesteśmy ciekawi jak przebiegało jej zapoznanie z Opiekunami i nowym miejscem :) Quote
ulu Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Dziękuję. Polcia na pewno się rozkręci, widać , że jest ciekawa nowego miejsca. Staramy się jej za bardzo nie niepokoić, żeby oswoiła się z nowym domem. Quote
elik Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 10 minut temu, ulu napisał: Dziękuję. Polcia na pewno się rozkręci, widać , że jest ciekawa nowego miejsca. Staramy się jej za bardzo nie niepokoić, żeby oswoiła się z nowym domem. Najlepszy sposób na zadomowienie się psiaka, to nie poganiać, nie przyspieszać, czekać spokojnie, aż psiak sam przyjdzie :) Quote
Anula Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Dla Poluni to jest coś nowego,nowe miejsce,zapachy i otoczenie.Pola wszystko to pozna a także zwyczaje jakie panują w domu i będzie wszystko dobrze.To jest cudowna sunia i sądzę,że Państwo ją pokochają i będzie oczkiem w głowie,a Pola odwdzięczy się swoim malutkim serduszkiem. Quote
Tyśka) Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 O patrzcie, a ja właśnie mialam pytać czy jest szansa, by domek się zarejestrował. Witamy Rodzinkę Poli! :) Bardzo cieszę się z wieści, nastrajają optymistycznie. Nieustannie trzymam kciuki za pierwsze chwile razem. Quote
agat21 Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Serdecznie witamy Domek Poli i bardzo dziękujemy za relację. Zawsze najlepsza relacja jest z pierwszej ręki :) Dużo radości przy wprowadzaniu nowego stworzonka do rodziny :) Quote
ulu Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Dziękujemy bardzo za serdeczne powitanie :-) Postaram się na bieżąco pisać o postępach naszej czwórki. 1 Quote
elik Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 3 minuty temu, ulu napisał: Dziękujemy bardzo za serdeczne powitanie :-) Postaram się na bieżąco pisać o postępach naszej czwórki. Bardzo na to liczymy, jak również na zdjęcia kochanej Poluni :) Quote
agusiazet Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Dobre wieści od Poli, będzie tylko lepiej:) Quote
Havanka Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Ulu, witaj w "naszym świecie" ! Bardzo się cieszę, ze dotarłaś do nas, bo to daje nadzieje na informacje o Poli z pierwszej ręki, no i dużą szansę na zdjecia. Tak już mamy, że bardzo przeżywamy każdą adopcję, a najbardziej w początkowym okresie. Chętnie zobaczyłabym też zdjęcie Marleja, bo piszesz, ze wielkością jest prawie taki sam, jak Pola. Po cichu marzę o ich przyjaźni, bo wtedy czas oczekiwania na Wasz powrót z pracy, nie będzie się tak dłużył. Mam nadzieję, ze wkrótce wszystko się dobrze poukłada a czas zrobi swoje... 1 Quote
Tola Posted December 29, 2016 Author Posted December 29, 2016 Ja również witam nowy domek Polinki, na który tak bardzo czekała Ile tu było nerwów, niepokoju - taka cudna malizna i bez własnej rodziny. Ale teraz już wiadomo, na kogo Polinka tak czekała Bardzo, bardzo się cieszę z domku dla Poli, dziękuję ulu i Jej Rodzinie za taką decyzję, mam nadzieję, ze będzie coraz lepiej! A jak dzisiaj mała księżniczka? Jestem teraz zajęta swoimi problemami, rzadziej tu zaglądam, nawet nie podziękowałam Wam kochane za prawie roczną pomoc i obecność na wątku Poli, za wpłaty, bazarki, ogłoszenia, skarbnikowanie, pomoc przy szukaniu osoby do wizyty, wizytę PA, za słowa otuchy, wiarę w dobra przyszłość dla suni itd.....- więc robię to teraz - DZIĘKUJĘ 1 Quote
ulu Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Witam Panie bardzo serdecznie i jeszcze raz dziękuję za miłe powitanie. Dzisiejszy dzień minął spokojnie. W domu jest bardzo spokojna, cały czas jeszcze wystraszona. Spacery widać sprawiają jej przyjemność i zwykle po powrocie troszkę zwiedza mieszkanie. Na pewno minie sporo czasu aż poczuje się pewniej. Mam jednak nadzieję, że zaufa nam i że zdołamy przeżyte traumy wymazać z jej pamięci. Zdjęcia postaramy się zamieścić jutro. 1 Quote
Murka Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Mam nadzieję, że Polcia zaklimatyzuje się w nowym miejsce szybko i bezboleśnie:) ulu, macie wielkie serca:) To ja rozliczam ostatecznie: Stan konta na 4 grudnia wynosił -460,84 zł Wpłaty: +460,84 zł anecik Razem: 0 zł Koszty: -230 zł hotelowanie 5-27.12 -275 zł transport do Łomianek Razem: -505 zł Pozostałość po hotelowaniu Poli wynosi -505 zł. Quote
Alaskan malamutte Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Witam serdecznie domek Poluni . Jak większość kibicujących malutkiej suczce, bardzo się cieszę, że będą informacje z "pierwszej ręki' . Czekam z niecierpliwością na zdjęcia. Quote
Tola Posted December 30, 2016 Author Posted December 30, 2016 13 godzin temu, Murka napisał: Mam nadzieję, że Polcia zaklimatyzuje się w nowym miejsce szybko i bezboleśnie:) ulu, macie wielkie serca:) To ja rozliczam ostatecznie: Stan konta na 4 grudnia wynosił -460,84 zł Wpłaty: +460,84 zł anecik Razem: 0 zł Koszty: -230 zł hotelowanie 5-27.12 -275 zł transport do Łomianek Razem: -505 zł Pozostałość po hotelowaniu Poli wynosi -505 zł. Bardzo dziękuję za to końcowe rozliczenie, za wszystkie poprzednie no i za wspaniała opiekę nad Polunią przez ten długi czas - za pokazanie suni, jak wygląda to godne życie . Quote
Tola Posted December 30, 2016 Author Posted December 30, 2016 13 godzin temu, ulu napisał: Witam Panie bardzo serdecznie i jeszcze raz dziękuję za miłe powitanie. Dzisiejszy dzień minął spokojnie. W domu jest bardzo spokojna, cały czas jeszcze wystraszona. Spacery widać sprawiają jej przyjemność i zwykle po powrocie troszkę zwiedza mieszkanie. Na pewno minie sporo czasu aż poczuje się pewniej. Mam jednak nadzieję, że zaufa nam i że zdołamy przeżyte traumy wymazać z jej pamięci. Zdjęcia postaramy się zamieścić jutro. Czekamy z niecierpliwością Quote
Recommended Posts