Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Genialne! :D

No niestety, Lilunia sobie wczoraj nie odmówiła przyjemności wystąpienia w roli mojej sekretarki i telefon ucierpiał :( Na szczęście dzwonić można...

Posted

No jak nie odbieraj, jak akurat wczoraj dzwonił aż 8 razy! :(

Ja na jej miejscu bym nie odbierała! bo jak zadzwoni jakiś fajny dom i zechcecie ją wydać ?niech lepiej siedzi cicho i nie podnosi słuchawki - przekaż jej to proszę od cioci Kejciu :)

Posted

Kto się stęsknił za Helcią? ;)

P. Kasia była na wyjeździe, ale już wróciła i są wieści oraz foty! :D

Helcia miewa się świetnie, jest zagłaskiwana i noszona na rękach, a dziś wybiera się z wizytą zapoznawczą do lekarza rodzinnego, który uzupełni szczepienie na wirusówki ;)

Pies pracujący na michę, czyli Helcia pilnująca półki od auta p. Kasi podczas wymiany opon na zimowe

IMG_3941_zpsya4099vm.jpg

I żeby nie było wątpliwości, że nie ma się czego (znaczy kogo) bać! ;)

IMG_0415_zpspfaw8sly.jpg

Dama...

IMG_0712_zpslkabrqwn.jpg

Trudno działać w kuchni z psem na rękach...

IMG_8343_zpsdbdifqig.jpg

Ale kto się takiej oprze?

IMG_2671_zpsworwnkgp.jpg

Bo przecież nie ukochana p. Emilia! :D

IMG_1774_zpsuf4xzwyx.jpg

Posted

o matko, ale jej dobrze, znaczy Helusi. No i nie wiem dlaczego się szkaluje tak Liluchnę. Powinna powiedzieć tak jak mój syn "nie dość, że się coś zrobi, to jeszcze narzekasz" :D

a powiedzenia zapożyczam na stałe :)

Posted

O, chemia była od pierwszej sekundy! ;)

Helcia jest czesana przed wyjściem do weta - w końcu potargana na miasto do ludzi nie wyjdzie! :D

IMG_0100_zpsid7cusps.jpg

W poczekalni (gdzie ponoć do wszystkich się wdzięczyła, tylko wagę omijała z daleka ;))...

IMG_0103_zpsyorhdqw8.jpg

Tak się uśmiechała na myśl o poznaniu Pani Doktor :D

IMG_0105_zpsi9lzqlly.jpg

A tu już w domciu, po wszystkim, łącznie z konsumpcją otrzymanych od Pani Doktor smaczków ;)

IMG_8373_zpsi4hi6mwb.jpg

Posted

Helcia jak pączek w maśle tylko ptasiego mleczka jej brakuje. Obie dziewczyny szczęśliwe i o to chodziło.

Ta mina jest po prostu powalająca. IMG_0105_zpsi9lzqlly.jpg

Posted

Z doniesień p. Kasi wynika, że w pewnym sensie i ptasie mleczko jest w zasięgu Helci ;)

Czetusia leci jutro... Już mam drgawki! P. Kasia pisze, że najbardziej pracowity czas w pracy ma za sobą i już teraz tylko czeka na Cztuchnę :) Wygląda też na to, że zostaną w Finlandii na dłużej, więc Czetka będzie musiała polubić... śledzie :D No i p. Kasia widziała w sklepie super kolekcję psich kurteczek i jeśli zima będzie sroga (o co w Skandynawii przecież nie tak trudno ;)), Czetka będzie zadawała szyku w trendy kurteczce :)

Trzymajcie za nas jutro kciuki!!!! Za wszystkie TRZY!!!!!

A nasza Lilunia się chyba starzeje, skoro były jej potrzebne... okulary... Po wykorzystaniu niewiele z nich zostało :( Na szczęście Sławek kupuje okulary w Rossmanie za - nomen omen - psie grosze! ;)

20151126_160050_zpsexlpch0a.jpg

• Upvote 1
Posted

Trzymam mocno, mocno kciuki za wszystkie TRZY i za Sławka też, bo choć nie da tego po sobie poznać, to przecież też będzie przeżywał wyjazd Czetusi.

Ciekawe co Lili chciała poczytać...

• Upvote 1
Posted

Wiesz gdzie były? Na tym nowym kredensie, czyli wcale nie pod nosem! Musiała się naprawdę postarać, żeby tam sięgnąć :( No, ale wczoraj nic na wierzchu nie zostawiliśmy! ;)

Na szczęście te tanie okulary nie mają szkieł, tylko chyba plastik. Lepiej się obgryzało oprawkę :D

Posted

No proszę, a dotąd wszystko było na "moją" Kresię.

Robiąc szydełkiem ocieplacz na kubek (sznaucerkowy) trzymam mocno kciuki za podroż malutkiej i za to, żeby nie trzeba było podawać dziewczynce żadnych środków uspokajających. No i żeby Wam też nie trzeba było podawać.

A zdjęciami "wampirka" się zachwycam bez końca :)