Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystko pięknie, ale dlaczego oskarża się tu Pokrzywkę o brak urody - zrozumieć nie mogę.

Jest urocza :)!

Zgadzam się z powyższym w 150%! Jest niezwykle wdzięczna,  takim "łobuzerskim" wdziękiem.

Posted

Pokrzywka jest jak Fiona Mazowszanki - względem tej skoczności. Pamiętacie?

Pamiętamy, pamiętamy :)

I mamy nadzieję, że nie będzie czekać na domek tak długo jak Fiona :)

Posted

Mattilu też mam taką nadzieję. Ani tak długo jak Alutka ;)

Popełniłam tekst do ogłoszeń. Może macie pomysł na jakiś oryginalny tytuł? Bo ten mi jakoś średnio pasuje a nie mam pomysłu na inny :)

Suczka na medal!
Łagodna, energiczna, skoczna, wesoła  i niezwykle spragniona kontaktu z człowiekiem - taka właśnie jest Pokrzywa. Ale oprócz tego jest też bezdomna…

Pomimo ponad dwóch lat spędzonych w schronisku, kiedy trafiła do domu tymczasowego błyskawicznie odnalazła się w warunkach domowych. Bardzo ładnie zachowuje czystość, zostaje sama w domu pod nieobecność opiekuna, umie chodzić na smyczy i spokojnie jeździ samochodem. Poza tym jest niezwykle wdzięczną sunią, wpatrzoną w człowieka i uwielbiającą pieszczoty. Dogaduje się z psami, kotami jest zainteresowana jedynie w celach pokojowych :)
No i ma niebywale oryginalną urodę - gęste, niezwykle przyjemne w dotyku szorstkie futerko i piękne oczy w kolorze miodu sprawiają, że jest naprawdę jedyna w swoim rodzaju. Jest psem średniej wielkości - waży 13kg i sięga tuż pod kolano.

Pokrzywa ma ok. 3,5 roku, jest zdrowa, zaszczepiona, zaczipowana, zabezpieczona przeciw pasożytom oraz wysterylizowana. Czeka na nową rodziną w domu tymczasowym pod Warszawą. Jeśli ta wyjątkowa suczka chwyciła Cię za serce - zadzwoń: ....

Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

Pokrzywa jesiennie :) Strasznie ciężko zrobić jej dobre zdjęcia bo ona na dworze właściwie bez przerwy biega a jak tylko kucnę leci żeby ją głaskać ;)

pokrzywa19.JPG

pokrzywa20.JPG

pokrzywa21.JPG

pokrzywa18.JPG

pokrzywa22.JPG

Posted

Tak, Marys Ty masz szczescie do urokliwych tymczasow. A wczoraj na spacerze w parku spotkalismy sobowtora Rudaska! Kubek w kubek :) Bardzo podobal sie moim dziewczynom, wdzieczyly sie do niego ;)

Posted

Dziękuję za komplementy dla "mojej" paskudy, oby jakiś potencjalny DS docenił jej urodę tak jak Wy ;)

A swoją drogą dzisiaj zdecydowałam, że raz kozie śmierć i... pozbawiłam Pokrzywę całej kryzy. Spod spodu wyszło futerko w całkiem innym kolorze, takie lekko beżowe! Na zdjęcie efektów musicie jeszcze poczekać, pokażę jak wytrymuję do końca (został jeszcze tył :)).

No proszę, kto by pomyślał, że nawet w Luksemburgu są takie "Rudaski" :D

Posted

Na to wygląda :D

A przy okazji zapraszam wszystkich do zaglądnięcia w wolnej chwili na bazarek dla Aresa: http://www.dogomania.com/forum/topic/333579-kolekcje-kwiaty-astrologia-historia-na-aresa-do-2010-godz-2000-zapraszamy/ :)

Posted

O wiele ładniej wygląda. Super, jak prawdziwa dama.

Witaj Nowa Pokrzywko

nie ma bata, by wyskubać twą urodę - i z kryzą i bez jesteś urocza :)

A ja ją wolę z kryzą, ale na szczęście...odrośnie ;)

No cóż, jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził ;) :D

A, zapomniałam napisać, że sterylka umówiona na piątek o 11 :)

Posted

Znajoma z Fb, podrzuciła mi info, że znajoma( z Warszawy) Jej znajomej, szuka średniej suni (co prawda w wieku 4-7 miesięcy), do towarzystwa dla swojego boksera, syna i męża, no i dla siebie. Przesłałam Jej linki do ogłoszeń Amisi i Pokrzywy. Może któraś się Pani spodoba?

Lerka się "nie łapie" na "średnią", więc jej nie proponowałam :)