Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie ma jeszcze niczego oprócz cierpliwości i serca naszego. Dziś pójdę do sklepu i jak będzie ,to zakupię obróżkę albo psikadło.

Posted

Nie ma jeszcze niczego oprócz cierpliwości i serca naszego. Dziś pójdę do sklepu i jak będzie ,to zakupię obróżkę albo psikadło.

Popatrz na allegro bo z wysyłką jest dużo taniej niż w sklepie zoologicznym czy u weta.

jesli nie masz konta na allegro daj znać to jak chcesz to poszukam  :)

Posted

Kupiłam ADAPTIL spray czyli D.A.P. . Już rozpyliłam na jej posłanko i na podgardle.Zobaczymy.

Kupiłam też smyczkę łańcuszkową. W sunie zapłaciłam 92,98 zł.

Posted

Kiedyś to wreszcie nastąpi! jestem o tym mocno przekonana. Nie, żeby przestała się w ogóle bać, tylko, przestanie się bać Ciebie. Potem będzie się musiała jeszcze nauczyć nie bać innych.

Otóż to... Ale nie poddajemy się ;)

Posted

Mam nadzieję, że podgardle oznacza bandamkę. I trzeba poczekać minimum 15 min po napsikaniu przed założeniem jej psu :)

Nie, napsikałam na sierść. Nie da rady założyć jej bandamki. Dlaczego trzeba czekać 15 minut?

Posted

Czeka się te 15 min, żeby nośnik wyparował. Na sierść się nie pryska, a bandanka,jest  zamiast obroży z feromonami - równie skuteczne, a taniej. Jak nie daje sobie nałożyć bandanki, to psikaj na te miejsca w domu, gdzie chcesz, aby Giga się czuła bezpiecznie, bo wtedy będzie spokojniejsza.  Możesz popsikać na rękawiczki, które nakładasz na ręce, jak masz jej "coś zrobić" - ale tez odczekaj, żeby pachniało to, co ma pachnieć :). Psika się na transporterek, na siedzenia w samochodzie(przed podróżą). Niektórzy weci (a czasem i ja ;)), psikają sobie na ręce(też odczekują), jeżeli chcą dotknąć płochliwego psa.

U mnie na poprzedniej suni, która bała się nowego mieszkania(spsikałam wszystkie miejsca w których się kładła), zadziałało fenomenalnie. Oby tak było w tym przypadku :)

Posted

Ten płyn nie ma w ogóle zapachu, więc nie jest na alkoholu.  Gdyby ją podrażnił, to by prychała i pozostałe zwierzaki ,a one nic. Popsikałam na sierść , bo będzie sobie oddychać zapaszkiem. Myślę ,ze sierści nic się nie stanie, na skórę się nie dostało.

Spsikałam posłanie , na którym najczęściej śpi. W domu jest 5 posłań, ale nie popsikam wszystkich, bo butelkę zużyję w ciągu 2. dni.Zalecają stosować co 4 - 5 godzin.

Ja nie nakładam do niej rękawiczek.

Posted

Doczytałam ulotkę .Macie oczywiście rację.Tylko dlaczego ja nie czuję alkoholu ,ani ona nie prychała?

w takim razie psikać na legowisko, na którym najczęściej  przebywa.

Posted

Doczytałam ulotkę .Macie oczywiście rację.Tylko dlaczego ja nie czuję alkoholu ,ani ona nie prychała?

w takim razie psikać na legowisko, na którym najczęściej  przebywa.

He, he - witam koleżankę. Ja też z tych, którzy ulotki czytają post factum ;). A zamiast bandanki, możesz jej napsikać na szerszą wstążkę i jakoś zawiązać na szyi. Co kilka dni(5-6), wstążkę zmienić na następną popsikaną

Posted

Dzwoniłam oczygwizdek do opiekunki.Nie jest najgorzej.

W pierwszy wieczór panie bawiły się  w berka,bo pani chciała Gigę wyprowadzić na ogródek. Ale po ganianym po salonie właściwie to nie było potrzeby, bo sunia uciekając gubiła  bobki po całym pokoju. Na szczęście je i pomału przekonuje się do pani.Nawet daje się głaskać.

Potem było już lepiej, Giga nie ucieka jak szalona tylko daje przypiąć drugą smyczkę. W domu teraz są 4 psy i kota.Pani zabrała swojego łeścika, musi go cały czas mieć na oku, bo chłopak ma cukrzycę.Wszystkie futrzaki żyją zgodnie ,a pani śpi obłożona Loczką i Habusiem.

Tęsknimy za naszymi mordkami.

• Upvote 1