Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mały aniołeczek  poznał dom pełen miłości, to i się otworzył!

Aniołeczek jeszcze całkiem się  nie otworzył. Dopiero ciut uchylił drzwi do swej duszyczki.

Czyli imie ciut na wyrost ;) Giga, robisz olbrzymie postepy :)

Ano na wyrost. Musi pokonać GIGA strachy.

Posted

Na razie w skali mini ,a nawet trochę do tyłu.

Smarkula w ogóle nie chce jeść ,a ni gotowanego, ani suchego. Zrobiła sobie azyl z posłanka Loczki i leży obserwując co się dzieje w domu.  Co jakiś czas schodzi pół piętra, sprawdzi czy nic się nie zmieniło i szur na legowisko.

Dziś dopiero 3 tygodnie jak jest u nas. Niby tak długo ,ale dla takiego strachulca to jest krótko.

Posted

Widać czegoś się nadal boi. Lerka bała się sukienki(swojej) posterylkowej i ubrana, nie chciała ani jeść, ani być aktywną. Natychmiast po zdjęciu kiecki, wracał apetyt i aktywność. Po nałożeniu - znowu wszystko jej przechodziło. Inne moje dziewczynki, tak nie miały.

Posted

Z sunią jak w kalejdoskopie.

Wyprowadziłam ją na ogródek na sioo, puściłam ze smyczą, zrobiła i cała szczęśliwa , machając ogonkiem podbiegła do mnie chyba,żebym ją pochwaliła. Oczywiście chwaliłam ją ,ale na próbę głaskania odskakiwała. Jak udawałam ,że jej nie widzę, to podchodziła od tyłu i trącała mnie noskiem. Jak widzi ,że nasze futrzaki podbiegają się miziać, to ona za nimi.Wtedy daje się pomiziać ,a jak przestaję, to podaje łapkę i tak w kółko.

W pewnym momencie  zaczęła nawet podskakiwać delikatnie zaczepiając Dolarka do zabawy.

• Upvote 3
Posted

Z sunią jak w kalejdoskopie.

Wyprowadziłam ją na ogródek na sioo, puściłam ze smyczą, zrobiła i cała szczęśliwa , machając ogonkiem podbiegła do mnie chyba,żebym ją pochwaliła. Oczywiście chwaliłam ją ,ale na próbę głaskania odskakiwała. Jak udawałam ,że jej nie widzę, to podchodziła od tyłu i trącała mnie noskiem. Jak widzi ,że nasze futrzaki podbiegają się miziać, to ona za nimi.Wtedy daje się pomiziać ,a jak przestaję, to podaje łapkę i tak w kółko.

W pewnym momencie  zaczęła nawet podskakiwać delikatnie zaczepiając Dolarka do zabawy.

k,NDMyNzEzMTIsNDUwNjUxMDg=,f,0381.gifcudnie cudnie 

sciskam  malenka 

Guest Elżbieta481
Posted

Witaj Gryziu-Gryzeldo mała psino...Żebyś Ty suniu wiedziała jak niezwykłe imię nosisz...Takie imię zobowiązuje i jak Twoje imienniczki będziesz mądra,odważna i wszystko będzie dobrze.

E/W/R

Posted

Dziękuję za odwiedziny i pozdrowienia.

A u nas dzień jak zwykle. Panienka raczyła posisiać na ogródku, razem z psami zbiega po schodach i drze japę jak ktoś przychodzi  po czym  natychmiast nawiewa do swojego azylu w sypialni.

Dziś zjadła 2 posiłki podane sposobem czyli gotowane omaszczone  niezawodną pasztetową.

Podchodzi sama coraz bliżej ,ale widać jakim to jest dla niej wysiłkiem psychicznym. Idzie, siada  i dygocze ze strachu. Co w tej główce musi się dziać? To samo na ogródku. Idzie przy nodze sama i  dygocze.Podchodzi pod drzwi, przez które wpada do domu jak piorun kulisty. Ale tak miało u nas dużo dzikusek.Jakby się ościeżnica miała im na głowę zwalić.

Gigunia jest na takim etapie,że jest w stanie mnie ugryźć ze strachu. Cały czas muszę być czujna.gwałtowny ruch w stosunku do niej mógłby się zakończyć dla mnie przykro. A ona nie ostrzega.

Mąż jest na razie ostrożny , robi co jakiś czas podchody z głaskaniem.

Oj , dużo jeszcze przed nami pracy.

Posted

Oj , dużo jeszcze przed nami pracy.

Na to wygląda.

Niezmierzone pokłady cierpliwości masz w sobie Pokerku.

Podziwiam.

Posted

Na to wygląda.

Niezmierzone pokłady cierpliwości masz w sobie Pokerku.

Podziwiam.

Bez przesady ,a poza tym głównie  do zwierząt, hihihi

Posted

Kciukam z całej siły, żeby Giga jak najszybciej przełamała swoje leki i stał asie spokojnym, adopcyjnym psem. Podziwiam, Poker Waszą pracę - Twoją i Twojego TZta. Jak jak dotychczas, miałam szczęście do bezproblemowych tymczasów (fakt, mało ich u mnie było ;))