Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 877
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Kikou za obszerne info. Właśnie takie przeskanowanie Promyczka miałam na myśli. A jak mają się problemy z kupkami (załatwianie się w domu)? Zmieniło się coś na plus?

Posted

jeszcze ciągle nie mam wyników krwi (małe miasteczko), mają być jutro....

niemniej omówiłam u wet. wszystkie problemy piesia jeszcze raz gruntownie:

1. widoczne guzy zdają się być zdecydowanie łagodne, bez zagrożenia przerzutami...
2. serce i płuca w zadziwiająco dobrym stanie jak na jego wiek
3. doczyściliśmy uszy, w środku były jeszcze strasznie zapaćkane...(może teraz Promyk nawet coś usłyszy...;))
4. na łupieżyk piesio dostał jakiś specyfik do nałożenia dwa razy...
5. kamień na ząbkach, że jest wiemy nie od dziś...niemniej aplikowanie mu narkozy byłoby bardziej dla niego szkodliwe niż sam kamień..
6. problem chudości będziemy zgłębiać jak będą wyniki krwi...bo to może być od nerek, wątroby, tarczycy, nowotworu oraz zwykłego niedożywienia z powodu podawania złego pokarmu... bo Promyk wymiotuje wszystkim poza delikatną zupką ryżowo-kurczakową...innych rzeczy nie trawi...

....chociaż wczoraj z błyskiem tryumfu w swoich mętnych oczętach złapał ogryzek kości porzucony przez Rudzie i z wielkim zapałem i lubością...coś tam próbował ogryzać...nic tam zbyt do ogryzania nie było..sensacji żołądkowych też nie było...

7. na sprawy wypadającego siusiaka jest podobno specyfik, który nieco wzmacnia krążenie (już sama nie wiem co on tam dokładnie wzmacnia...ale aplikuje się go przy osłabieniu zwieraczy i innych takich sprawach siusiakowych...) niemniej 1 ampułka kosztuje ok. 30,- złotych potrzebna byłaby cała kuracjaa min. z 5-10 zastrzyków....i nie ma żadnej gwarancji, że pomoże na tyle by siusiak wcale nie wypadał...

decyzje w sprawie owego specyfiku odłożyłam na później bo jeśli jakiś wynik z badania krwi okazałby się mocno podwyższony to będą pilniejsze wydatki......

chłopczyk poza tym ma się bardzo przyzwoicie...nawet machał wesoło ogonkiem jak wróciłam po kilku godzinach nieobecności...
co z kolei mnie bardzo ucieszyło...

Posted

majqa napisał(a):
Dziękuję Kikou za obszerne info. Właśnie takie przeskanowanie Promyczka miałam na myśli. A jak mają się problemy z kupkami (załatwianie się w domu)? Zmieniło się coś na plus?

No właśnie Kasiu...jak przyszłaś do domu po kilku godzinach to Promyś wytrzymał z siusiu,czy gdzies tam było nasikane...

Posted

kikou napisał(a):
...już wcześniej pisałam, że on trzyma siku ładnie....
kilka godzin bez problemu,
raz nie było mnie naprawde długo to siknął pod drzwiami....
ale właśnie pod drzwiami, a więc pięknie próbował to kontrolować...
tylko siła wyższa...
z kupką to samo...trzeba tylko szybko reagować jak się kręci pod drzwiami...bo z tą sprawą to nie żarty;)...

...no i troche to potrwało zanim zaczął znajdować droge do drzwi...mam innego niewidomego pieska, który załapał rozkład mieszkania w 3 minuty...ale Promyczek jest taki troche nieporadny.. pierwsze dwa dni tak sie troche kręcił w kólko...czasem nie mógł znaleźć swojej poduszki.....
ale teraz już wszystko wie...

Kochane słoneczko z tego Promysia:loveu:
O Kasiu, a te braki w sierści to efekt jakiejs choroby,nidożywienia,czy po prostu ze starości mu wyszła siersć?

Posted

Renata5 napisał(a):
No właśnie Kasiu...jak przyszłaś do domu po kilku godzinach to Promyś wytrzymał z siusiu,czy gdzies tam było nasikane...

...już wcześniej pisałam, że on trzyma siku ładnie....
kilka godzin bez problemu,
raz nie było mnie naprawde długo to siknął pod drzwiami....
ale właśnie pod drzwiami, a więc pięknie próbował to kontrolować...
tylko siła wyższa...
z kupką to samo...trzeba tylko szybko reagować jak się kręci pod drzwiami...bo z tą sprawą to nie żarty;)...

...no i troche to potrwało zanim zaczął znajdować droge do drzwi...mam innego niewidomego pieska, który załapał rozkład mieszkania w 3 minuty...ale Promyczek jest taki troche nieporadny.. pierwsze dwa dni tak sie troche kręcił w kólko...czasem nie mógł znaleźć swojej poduszki.....
ale teraz już wszystko wie...

Posted

Renata5 napisał(a):
Kochane słoneczko z tego Promysia:loveu:
O Kasiu, a te braki w sierści to efekt jakiejs choroby,nidożywienia,czy po prostu ze starości mu wyszła siersć?

tego do końca nie wiadmo....żeby to wiedzieć dokładnie trzebaby zrobić jeszcze poziom hormonów i inne badania... w każdym razie nie ma choroby skóry, jakiś grzybic czy cos w tym stylu....

Posted

Dobra podziergałam trochę, ale musze sprawdzić. Prześpię sie wybaczcie dziadeczki, ale mam znowu taki zamordyzm w pracy że komputer mi uszami wychodzi. Prześpię sie i skończe aukcje.

Posted

kikou napisał(a):
j
....chociaż wczoraj z błyskiem tryumfu w swoich mętnych oczętach złapał ogryzek kości porzucony przez Rudzie i z wielkim zapałem i lubością...coś tam próbował ogryzać...nic tam zbyt do ogryzania nie było..sensacji żołądkowych też nie było...

Jak miło coś takiego czytać. Widać, że chłopak ma wolę życia i się tym życiem cieszy!:loveu:

Posted

Zgłaszają się ludzie z Allegro Promyczka ,ale nie oferują domku tylko chcą jakoś wspomóc - najczęściej finansowo .Jak na razie 3 telefony. .Przekierowuje do KASI z nadzieją ,że coś wpłacą ...kasa się Promysiowi przyda .

Posted

odebraliśmy wyniki.... nerki ok jak na jego wiek....
wątroba "trafiona"
no ale na szczęście wątroba ma lepsze szanse na regeneracje niż nerki wiec nie jest tragicznie....
czyli już wiemy, że jego przeraźliwa chudośc jest od wątroby,

przepisano nam hepatil, wit b complex i diete(no ale dietke i tak już trzymaliśmy....)

z rozmówczyń Iwonki owszem dzwoniła jakaś Pani w kwestii pomocy fin. wzięła nr konta i był jeden mail z ofertą pomocy rzeczowej