Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kikou napisz proszę nowy tekst do ogłoszeń to polecę jutro do reformy tych, co już ma ode mnie i może jakieś nowe wlepię.

A może wiesz, skąd Panie wzięły info o Promyczku?? Bo ja wstawiałam foty z łysymi pleckami i chyba samo to zdjęcie powinno podsunąć, że nie jest całkowicie zdrowy...

• Replies 877
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kikou napisał(a):
Wiesz, od lekarza w schronie dostał coś przeciwzapalnego ale moja wetka powiedziała, że już nie potrzeba.... wczoraj też zamieniłyśmy mu ten hepatil na essentiale... od wczoraj nie było nowych wymiotów... może się poprawi... więc w tej chwili dostaje tylko na wątrobe i bcomplex

Będzie dobrze musi :loveu:
Tekst dla kogo?
Zgłaszam się na ochotnika ;)

Posted

nie mąćcie Kobietki... przecież tekst jest od dawna...

tylko prosze o podrzucenie linka
( najlepiej obydwa allegra dla obu psiaków)...
bo tu troche tych wpisów jest i trudno znaleźć...

Ogłoszeń wszelkich potrzebuje Skarbuś!!!!

Jeśli chodzi o Promyka to do tego poruszającego sumienie tekstu trzebaby dodać dwa słowa o stanie zdrowia: że nie widzi, że nie słyszy, chora wątroba i ew. wypadający siusiak + dwa nieoperacyjne guzy....
ale Promyk w sumie jest bezpieczny, załatwiłam mu opiekę na ten mój wyjazd, może siedzieć u mnie....
(....tak naprawde to boje sie, że ktoś z ogłoszeń, a nie taki z dogo z 10 swoimi chorymi psami, nie bedzie się umiał nim zająć... bo jemu nawet trzeba pomagać robić kupke... on zapomina pić i zapomina sie załatwiać...i takie tam...)

Posted

cholera... właśnie zajrzałam ido Renatki na pierwszą strone i widze, że Skarbuś ma sporo ogłoszeń:
Ogłoszenia Skarbusia
allegro
alegratka
kup sprzedaj
adopcje
4 łapy
krakvet
kupie psa
mój pupil
psy pl
zwierzaki org
czworonogi eu
bono polska
pajęczyna
pineska
schronisko24
adopcje8p.pl
adopcje org
przygarnij zwierzaka
przygarnij.pl
dwukropek.pl
spacerek.net
ogłoszenia drobne pl.
nasi pupile

i nikt nie dzwonił do Iwonki?

to taki cudowny małutki, słodki pieseczek.....

co sie dzieje z tymi ludźmi?
rozumiem że z Promykiemto ciężka sprawa przez te choroby ale Skarbuś jest zdrowy i super fajny....

Posted

Nie było ani jednego telefonu ani maila w sprawie Skarbusia ....
Dorotka wspominała mi ,że chyba Allegro mu się skończyło - dobrze byłoby odnowić.:roll:

Posted

iwa77 napisał(a):
Dorotka wspominała mi ,że chyba Allegro mu się skończyło - dobrze byłoby odnowić.:roll:

jejku, gdyby to było możliwe to koniecznie....

Posted

Tekst uzupełniony o stan zdrowia Promyczka.

"Wyścig z eutanazją! Nie pozwólcie uśpić tego cuda!
Ma umrzeć. Koniec. Kropka.
Ma odejść. Taką decyzję podjął człowiek.
Niech nie zabiera powietrza, przestrzeni młodszym. Ot, droga twardej
selekcji. Czas, by ograniczone środki finansowe przeznaczyć na stworzenia, jakie z racji wieku zapewnią szybszą cyrkulację schroniskową.
Tak wygląda twarda rzeczywistość, w której dźwięk bicia konkretnego serca winien zamilknąć.
Nie jest istotne, że to serce pragnie bić z naturalnej woli życia. Bez znaczenia pozostaje fakt, iż czujący i myślący czterołapek nie spodziewa się, że klamka zapadła i lada moment do jego boksu wejdzie człowiek, który zamiast miski z jedzeniem beznamiętnie zanurzy dłonie w sierść, bynajmniej nie po to, by pogłaskać. Miękka przeszkoda zostanie odgarnięta, po niej nastapią dwa ukłucia, pomiędzy nimi wręcz metafizycznie zwolni czas, z nim oddech, do ostatniego tchnienia.
To będzie koniec Promyczka, psa, którego bezdomność i stojąca za nią jakaś podła, przyprawiająca o dreszcz przeszłość, przywiodła do psiej samotni.
Wyrok eutanazji, nie wizja (!), a konkretny wyrok, ma swoje jedno uzasadnienie - wiek i jego konsekwencje, problemy ze wzrokiem, słuchem, nieoperacyjne ale i nie utrudniające mu funkcjonowania guzy i wypadające prącie. Ten cudny, mały kudłaczek, łagodny wobec innych zwierząt, wtulający się w nie, gdy nadchodzi chłód nocy, łaknący bliskości człowieka i ufnie wpatrujący się w jego oczy, ZOSTANIE UKARANY ZA STAROŚĆ, do jakiej go zaszeregowano.
Wpisując mu w dokumentację schroniskową 20 lat, na podstawie śladów siwizny, zaklepano dla niego gratisowe miejsce w kolejce śmierci. Promyczek zasiadł w pierwszym wagoniku, szyny się zwężają z każdą godziną.

To ogłoszenie jest dramatyczną próbą zaapelowania do Państwa o ratunek, o powstrzymanie tego przejawu okrucieństwa! Jeśli kolejka Promyczka wjedzie w swój tunel przeznaczenia i usłyszymy jej pożegnalny gwizd, nie będzie już drogi odwrotu. Nie skazujmy delikatnego, wciąż uroczego, starszego psiego pana na przejście w nieznane, którego my sami tak bardzo się boimy.
Czemu z taką łatwością wyprawiamy tam inne, zależne od nas
istoty???????????
Szanujemy własne życie, kurczowo się go trzymamy, wygłaszamy slogany o poszanowaniu wszelkich żywych istnień i...kolorycie jesieni życia...
Nie prosimy o nic więcej ponad uszanowanie tego, tym razem tego jednego, skazanego na naszą łaskę, psiego życia!

Osoby zainteresowane pomocą Promyczkowi proszone są o kontakt z Panią Iwoną, dzwoniąc na numer 605546486 lub pisząc na adres mailowy [email protected] "

Posted

iwa77 napisał(a):

To Skarbuś ma allegro??? Czemu ja o tym nic nie wiem:hmmmm::mad:

Posted

Renata5 napisał(a):
To Skarbuś ma allegro??? Czemu ja o tym nic nie wiem:hmmmm::mad:

przejrzałam teraz wstecz kilka stron, Skarbuś w końcu chyba nigdy nie miał allegra... albo ja nie znalazłam...ale raczej nie miał..

Posted

Isadora miała zrobić Skarbusiowi allegro ale wiem, że od paru dni ma problemy z komputerem, z trudem odrabia zaległości. Podsumowując, Promyczek miał dwa, Skarbuś żadnego.

Posted

Sorry - to nieporozumienie z tym Allegro dla Skarbusia.
Skarbuś nie miał i nie ma nadal Allegro - tak jak napisała Majqa.

Skarbuś prosi pilnie o Allegro !!!

Posted

Renata5 napisał(a):
Czy Skarbuś jest bezpieczny w schronisku?
Czy możemy być pewne,że włos z głowy mu nie spadnie póki nie znajdzie domku?

A może by zmieni tytuł? Promyczek w DT, maleńki Skarbuś chce uciec strzykawce. - lub coś w podobie?

Posted

czy dla Skarbusia nie ma miejsca w tym hoteliku gdzie jest Majki?

a ...i
offa musze, musze wkleic...nie gniewajcie sie, ale Szami jest sama z tym tematem w Nowym Saczu, konieczna pomoc

30 psow same po smierci wlasciciela - trzeba im znalezc domy
szpicowate i pinczerkowate - przyjazne bardzo - jest filmik w watku i fotki
a jedna suczka malenka w zaawansowanej ciazy

oto link
http://www.dogomania.pl/forum/f28/nowy-sacz-wlasciciel-zmarl-30-psiakow-do-adopcji-132311/index3.html#post11858246

Posted

jeśli masz na myśli dla Skarbka przytulisko Pani Jeżyk to myślę, że jeszcze w tej chwili nie ma sensu zamiana schroniska na schronisko...
Pani Jeżyk i tak ma zbyt wiele piesków..., jeszcze jest troche czasu...nikt mu tak z marszu łepka nie urwie...wiedzą w schronisku, że szukamy mu domu, w momencie kiedy psiak jest w dt zainteresowanie wszystkich spada do zera i psiunio już nigdy nie znajdzie domu....
a tak łudzę się, że może jednak mu się uda....

ponieważ Promyk otrzymał dwa przelewy
(jeden chyba od kogoś od Iwonki z Allegro, a jeden od duszka z dogo)
założyłam mu post rozliczeniowy pierwszy post na drugiej stronie...
dziękuje za wsparcie na dziaduszka

Posted

Kilkanaście dni temu pisałam, że mogę dorzucić Promyczkowi parę groszy, ale on był wtedy na DT u NaamahsChild, która odpowiedziała, że wyrabia finansowo i na razie niczego nie potrzebuje. Ale widzę, że jednak zbieracie pieniążki na Promyczka i Skarbusia, dlatego chciałabym się dorzucić :)

Prosiłabym tylko o informację, który z psiaków jest teraz w większej potrzebie i komu przekazać pieniążki.

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
(...) chciałabym się dorzucić :) Prosiłabym tylko o informację, który z psiaków jest teraz w większej potrzebie i komu przekazać pieniążki.

Kikou, zobacz, kolejny dar nieba/ dar serduszka! :loveu: Działaj!!!