majqa Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Isadoruś, all....., al.g.., ...gro itd.... :sadCyber::modla::modla::modla: Quote
Lionees Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Poker napisał(a):100.letni ludzie tez łysieją :roll: Pewnie tak...ale generalnie chodziło mi o coś innego i Kikou udzieliła mi odpowiedzi adekwatnej do mojego pytania:-) Quote
kikou Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 wczoraj o godz. 23,25 :crazyeye: dzwoniła Pani w sprawie adopcji Promyka z naszej klasy..... ale ostatecznie chyba się nie zdecyduje... Pani mieszka na wsi i myślała, że Promyk mógłby sobie biegac po podwórku z innymi pieskami... ale on sie naprawde nie nie nadaje do biegania po dworze nawet tylko pare godzin... no nic.... ja szukam jakiegoś zastępstwa na czas mojego wyjazdu, damy rade;) Quote
Neris Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Mocno trafiona ta wątroba? Może spróbuję "załatwić" ornipural? Podaje się podskórnie, sama dałabyś radę. Quote
kikou Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 no pewnie...;) przecież w "geriatryku" co chwile któryś coś w ampułkach dostaje... a Rudziuszka codziennie insuline... watrobka dośc powaznie uszkodzona.... a co to za specyfik, o ktorym mówisz? Quote
Neris Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 To francuski lek, ludzie twierdzą że potrafi zdziałać cuda. Quote
orpha Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 kikou napisał(a):wczoraj o godz. 23,25 :crazyeye: dzwoniła Pani w sprawie adopcji Promyka z naszej klasy..... ale ostatecznie chyba się nie zdecyduje... Pani mieszka na wsi i myślała, że Promyk mógłby sobie biegac po podwórku z innymi pieskami... ale on sie naprawde nie nie nadaje do biegania po dworze nawet tylko pare godzin... no nic.... ja szukam jakiegoś zastępstwa na czas mojego wyjazdu, damy rade;) to jednak zadzwoniła , szkoda ze tym razem nie wyszlo ,ale bede dalej slac zaproszenia po ludziach moze wreszcie trafi sie ktos kto bedzie mogl sie podjac opieki nad Promykiem ,trzymam za to kciuki Quote
_ogonek_ Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Dziewczyny, będzie dobrze nie poddawajcie się :loveu: Quote
majqa Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 orpha napisał(a):to jednak zadzwoniła , szkoda ze tym razem nie wyszlo(...) Takie osoby warto przytrzymać choćby prośbą, że jeśli nie mogą zaadoptować psiaka, w miarę możliwości, serca i woli, niech dopomogą nagłośnieniem jego sprawy (jeśli piszę o oczywistościach, wybacz Kikou, proszę). Quote
Ewelina.w38 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 A moze by tej Pani zaproponować innego wesołego, lubiącego towarzystwo psiaka? Skoro Panią ruszyło, ze piesek stary i taki nieszczesny miałdo tej pory los, może innego staruszka albo jakąs pobitą bidę?oczywiscie o ile spełnia warunki!! Quote
Promyczek Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Długo mnie na dogo nie było a tu taka niespodzianka. Widzę, że mam imiennika :) Pogubiłam się w watku troszkę. To jaka jest na dzień dzisiejszy sytuacja Promyczka? Gdzie jest? Jak długo może tam być? Co jest najpilniej potrzebne? Domku niestety nie mam :( Mój Bruniak by go zamęczył :( Quote
majqa Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Promyczek napisał(a):(...)To jaka jest na dzień dzisiejszy sytuacja Promyczka? Gdzie jest? Jak długo może tam być? (...) Co do długości pobytu Promyczka u Kikou, ona sama musi się wypowiedzieć. Oba psiaki - Promyś i Skarbuś szukają domku. Potrzeba im domu i nagłośnienia ich sprawy na wszelkie możliwe sposoby. Promysiowi mogą być potrzebne leki, Kikou wspomniała o takowych, kosztownych, które mogą (choć rzecz jasna nie muszą ) mu pomóc, a dotyczą, o ile pamiętam, siusiaczka. Quote
fona Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 ok. 100 zl z mojego bazarku niedlugo bedzie na leki Quote
_ogonek_ Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 fona napisał(a):ok. 100 zl z mojego bazarku niedlugo bedzie na leki Gratuluję powodzenia bazarku :loveu: I bardzo serdecznie dziękuję :loveu: Quote
kikou Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 ja wyjeżdżam na jakieś 10 dni 1marca..... niemniej pracuje nad zastępstwem dla Promyka na czas mojej nieobecności, chyba kilka dni zajmie sie nim petsiterka, a potem przyjedzie Mama żeby go doglądać... jeśli chodzi o lek na siusiaka to nazywa się on Nivalin... jedna ampułka kosztuje ok. 30 zł.. potrzebna byłaby kuracja ok.2x5 ampułek... ale musze jeszcze dopytać czy ta kuracja nie szkodzi na wątrobe... bo chyba problem Promyka z watroba jest powazniejszy niz poczatkowo sadzilam....wymioty mimo diety i wdrożonych leków sie jednak pojawiają.... Quote
_ogonek_ Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 A czy on przyjmuje jeszcze inne leki (pomijając leki na wątrobę)? Quote
Lionees Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Jest juz to allegro dla Skarbusia,czy go gdzies przeoczyłam? Quote
Lionees Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Kochane staruszki niech Was zobaczą inne cioteczki i może któras będzie miała pomysł na domek?:loveu: Quote
kikou Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 dziewczyny....chyba potrzebne są małe reformy: 1. w ogłoszeniach Promyka nie ma ani słowa o jego stanie fizycznym, miałam kontakt z dwoma Paniami, które rozważały jego adopcje...były jednak zdumione jego stanem zdrowia... nie musze dodawać, że wiadomość, że nie widzi i nie słyszy mocno skomplikowała rozmowe...nawet nie musiałam dochodzić do wypadającego prącia.... 2. nie wiem czy może miałoby sens założenie osobnego wątka dla Skarbusia...bo jakoś ginie on tu w tłoku, a to taki cudowny, fajny, śliczny i bystry psiunio... odgryzłabym sobie sama chyba głowe jakbyśmy nie zdążyły mu pomóc, skierujmy wszystkie siły i ogłoszenia na niego...Promyk jest jakośtam "bezpieczny"... a źli ludzie nie śpią... w izolatce ze Skarbuniem siedzi już nowy biedak, który lada chwila bedzie kandydatem do Sw. Piotra: http://www.dogomania.pl/forum/f28/co-zrobic-ze-slepym-kundlem-wywalmy-go-do-kanalu-132157/#post11843875 Quote
kikou Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 przepraszam za zawracanie głowy... ten nowy piesek liskowaty umarł dzisiaj... niestety dowiedziałam sie już po założeniu tematu dla niego..... Quote
majqa Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Promyczek, ogłoszenia..hm...z nimi nastąpił start z mojej strony, gdy jeszcze nie było info o niedowidzeniu i niedosłyszeniu. :-( Przepraszam Kikou, że w związku z tym odbywasz bezsensowne rozmowy. Quote
kikou Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 to nie jest w żadnym razie pretensja z mojej strony... ja też nie znałam większości jego chorób... po prostu musimy się "przeorganizować" Quote
Lionees Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Czyli trzeba we wszystkich ogłoszeniach pododawać info o jego stanie zdrowia,bo tak jak Majqa wspomniała,ogłoszonka były juz wydziergane,zanim cokolwiek konkretnego wiedziałysmy o Promysiu W sumie mogłabym wziąźć Skarbusia na dt(żeby przypadkiem nie "korcił" złych ludzi w schronie),no ale ja mieszkam pod Warszawą-nie za daleka podróż dla dziadziowej malizny?....no i mam 6 psów(2 psy i 4 suczki)w domu....:roll: Quote
kikou Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 AdaK napisał(a):A czy on przyjmuje jeszcze inne leki (pomijając leki na wątrobę)? Wiesz, od lekarza w schronie dostał coś przeciwzapalnego ale moja wetka powiedziała, że już nie potrzeba.... wczoraj też zamieniłyśmy mu ten hepatil na essentiale... od wczoraj nie było nowych wymiotów... może się poprawi... więc w tej chwili dostaje tylko na wątrobe i bcomplex Quote
Recommended Posts