Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SŁUCHAJCIE, MAM NEWSA!

dzwoniła jakaś pani do Ali
i mówi, że widziała na 100% Fiedkę w sobotę (niestety...) 27 czerwca
w GRABOWIE
(to jest ak Puławska na wysokości REALA - nawet bliżej Ursynowa)

jest to jakiś ślad
mimo, że stary :(

Teraz prośba !

Tam w Grabowie jest Marcpol
czy ktoś mógłby powiesić tam ogłoszenie teraz jakoś?
może ktoś coś wie

Ala może dopiero po pracy, około 18

ha, więc jednak to, że był widziany w Pyrach nie było zmyślone! ulotki działają...! nie traćmy wiary!

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

strasznie był smutny ten telefon Ali :(

bo ta pani mówiła, że Fiedka był zupełnie spokojny, miał spokojne oczy i patrzył na nią
miał śliczną zadbaną sierść....

pani podejrzewa, że ktoś nawet mógł go przygarnąć wiec trzeba obkleić okolicę

Posted

Tu Pavel. Właściciel Fiodora. Mam pytanie, ktoś pisał o faksach do schronisk - czy oni zostali wysłane w końcu? Bo juz nie za długo minie 15 dni trza być pewnym z jego niema w tych schroniskach bo może go ktoś inny zaadoptować.
P.s. Bardzo wam wszystkim dziękuję za to co robicię.

Posted

mru napisał(a):
strasznie był smutny ten telefon Ali :(

bo ta pani mówiła, że Fiedka był zupełnie spokojny, miał spokojne oczy i patrzył na nią
miał śliczną zadbaną sierść....

pani podejrzewa, że ktoś nawet mógł go przygarnąć wiec trzeba obkleić okolicę

jesteście niesamowite z tą akcją. on sie musi odnaleść.

Posted

Pavel napisał(a):
Tu Pavel. Właściciel Fiodora. Mam pytanie, ktoś pisał o faksach do schronisk - czy oni zostali wysłane w końcu? Bo juz nie za długo minie 15 dni trza być pewnym z jego niema w tych schroniskach bo może go ktoś inny zaadoptować.
P.s. Bardzo wam wszystkim dziękuję za to co robicię.

oh, Paweł, cześć

właśnie, trzeba koniecznie ruszyć z akcją sprawdzania schronów w mazowieckim

faksy zdaje sie nie zostały wysłane?

tylko wiecie... generalnie dzwonienie i faksowanie do wielu szczególnie mniejszych schronów nic nie daje :( nawet jak pies tam est to pracownikowi może się nie chcieć sprawdzić np...

moim zdaniem trzeba będzie osobiście w miarę możliwości pojeździć po tych strasznych schronach... :(

Posted

faksy zostały wysłane do : Celestynowa, Na Paluch, Do Azylu pod Psim Aniołem i do Radomia
bo tylko te schroniska w wykazie schroniska w woj maz miały działajace faksy- jeśli macie jeszcze jakies faksy do schronisk to padajcie- wyślę

Posted

moim zdaniem zasadne jest rozdanie ulotek w Grabowie - i okolicach i trzeba chodzić i go głośno wołać - może przyjdzie - może leży gdzieś w krzakach- usłyszy i wyjdzie

Posted

OK, tylko ja drukarkę mam niesprawną, bo tuszu brak, zostały mi tylko 3 plakaciki od Mru, jeszcze bez wpisanej nagrody. Jakby ktoś mógł dla mnie druknąć :oops:

Posted

A ja mam pytanie do osoby, która rozsyłała pw (Mru? nie jestem już pewna :oops:)
Czy pisałaś do Agnes (z Natolina), asher (Natolin/Kabaty), gagaty (Natolin), alive (chyba też Natolin) odJuki czy jakoś tak (Ursynów/Mokotów), Bonsai (Mokotów)?
Jeśli nie, napiszę do nich, tylko nie chcę się powtarzać :)

Posted

Dziś wyjątkowo jestem wcześniej.
I zamierzam to wykorzystać. :]

Choć mam wątpliwości co do tego telefonu. Bo jak pies może mieć zadbaną sierść po tylu dniach tułaczki?! Przecież to jego gęste futerko z puchatym podszerstkiem trzeba było czesać conajmniej raz dziennie.. A przecież od tylu dni nikt go nie czesze...

I jeszcze mówiła, że nie miał obróżki.. Inni mówili, ze miał.

Fiodor ma ten problem, że nie wygląda na psa kanapowego i maskotkę domu. Wygląda jakby się komus urwał z budy. :( Ale jak mówiła pani z Grabowa: "może ktoś pomyślał, że go wyrzucono z domu ze względu na wyjazd i wziął go do siebie, tutaj każdy ma ogródek".

Dlatego warto zostawić plakaty. Jeżeli jednak nikt go nie wziął, to w weekend trzeba będzie obklejać juz miejscowości za miastem.

Co do drukarki - służę plakatami.

Posted

to czekamy na jakies newsy jak alicjazar wróci z poszukiwań - liczę że nie wróci sama !!!
w razie czego to widzimy sie jutro...tylko w którym miejscu sie spotykamy?

Posted

Wiadomości są raczej kiepskie. Ten cały Grabów to taka jakby wioska w środku miasta. Przyciąga wiele zaginionych zwierząt. Wszyscy zaczepieni przez nas ludzie tak mówili. Kręcił się tam, jakiś czas temu, wilkowaty olbrzym, znaleziono jamnika, widziano bardzo wychudzonego szaraka.

Dostaliśmy pozwolenie od kierowniczki miejscowego Marcpolu na przyklejenie ogłoszenia, więc może choć stamtąd nie zniknie. Rozwieszaliśmy plakaty, gdzie się dało. Pavlik zdecydował się pojechać jeszcze dalej. Może przywiezie późnym wieczorem jakieś inne wieści.

Jednym słowem - psiak widziany w Grabowie mógł nie być naszym Fiodorkiem.

Dzwonił szalenie miły pan z Natolina i zaoferował pomoc w plakatowaniu. Dziekujemy! Mało tego! Pan podrzucił mi myśl, żeby plakaty kserować, zamiast drukować. Tym sposobem mogę ich wyprodukować naprawdę dużo. :] I na plakatowaniu różnych dzielnic trzeba się skupić.

Posted

hihi no ja też na to wpadłam tylko w pracy łatwiej mi drukować, boję się iść do ksero hihi z czymś takim, jeszcze na kogos wpadnę :P

ostatnio i tak administrator wpadł a mi powypadały z drukarki wielkie czerwone plakaty "ZAGINĄŁ" :roll::oops::eviltong:

ale on był w Grabowie 27.06
a pod Makiem 28...

cholera jasna :( gdzie on jest

jedno jest raczej pewne - że on chyba woli iść do ludzi

głupie jest to, że pewnie praktycznie minął swój dom idąc ze Stegien do Pyr :(

Posted

mru napisał(a):

cholera jasna :( gdzie on jest

jedno jest raczej pewne - że on chyba woli iść do ludzi

głupie jest to, że pewnie praktycznie minął swój dom idąc ze Stegien do Pyr :(

Niekoniecznie. Mógł wsiąść w któryś bezpośredni autobus w Wilanowie i sobie podjechać te parę/kilkanaście przystanków. :/

Ja z nim jeździłam i metrem i autobusami. Nigdy się nie bał. Wsiadał pewnie i rozkładał się na podłodze.. Jak najbardziej prawdopodobne jest to, że podróżuje autobusami.

Jeśli wogóle pies z Pyr to był on. :(

Posted

Dzwoncie Na paluch, tylko jakos tak po 12 znowu jakies fajerwerki byly Nad Dolinka i grzmialo, duzo psow trafilo do Schroniska nimwejda zdjecia troche potrwa:roll:.