Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szlag mnie trafia jak pomyślę, że gdyby organizatorzy zachowali podstawowe środki ostrożności i oznaczyli teren to prawdopodobnie by tego nie było! :angryy: Ciekawe czy nieoznaczenie niebezpiecznego miejsca w ogóle jest legalne...

Posted

Ala ma rację : Nie wiem czy nie lepiej by było, żeby każdy szukał w innym miejscu i pytał ludzi... I szukać w kupie dopiero jak czegoś się dowiemy.

10osobowa akcja miałaby sens we wtorek-środę
teraz trzeba ludzi do dzielnic dalej, ludzi do plakatowania i rzecz jasna szukania

może umówmy się co do dzielnic.
plakaty rozwieszacie wy, my, Ninti... kto jeszcze może?

tylko nie mam teraz siły. Alicja, gdzie będziecie jeździć?
Sadyba, Wilanów, Siekierki... Powsin też. Ursynów też można z tamtego brzega obkleić
i jeszcze może Sielce? Dolny Mokotów?

Posted

Ninti może Ursynów zaczynając z tamtej strony? i jeśli będziesz miała czas to Stegny dalej, za Bonifacego np.

my wszystko jedno - mamy auto więc możemy np Wilanów obkleić? no i jeszcze Stegny jeśli Ninti nie da rady

Ala, wy może idąc dalej - Sadybę?

Posted

ludzi z miau zna zofia-sasza. kota ma :p, to zna.

kurde, zaochana jestem w ten weekend jak poranny autobus, chwili czasu nie mam. w poniedziałek po pracy bym mogła, ale zakładam, ze to już nie będzie potrzebne :cool3:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
ale zakładam, ze to już nie będzie potrzebne :cool3:

na pewno nie będzie!

Ala zadzwoniła do mnie z pomysłem rozdawania ulotek w Centrum (tam sie przewija tyle ludzi ze wszystkich dzielnic!)
kto bywa w Centrum mógłby także plakaty rozwiesić tam i pilnować, żeby nie zdzierali (znaczy nie stać przy nich hihi tylko jak nie ma to znów przykleić, niestety u nas w Polsce zadziwiająco szybko znikaja plakaty dotyczące psów a bardzo długo, miesiącami wisi "wymiana okien" czy coś...)

TZ mi też powiedział, że jak kiedyś ludzie zgubli w Mińsku ONka
to zrobili baner, taki wielki i powiesili na płocie przy trasie, żeby każdy - chce czy nie - widział.
to też jest idea :roll:

Posted

dobra, piszę po prośbie do ludzi - Wy też, proszę piszcie do ludzi z warszawy. może zechcą przyjechać pomóc z plakatami. :roll:

podsumowując: Fiodor zaginął na pograniczu Usynowa/Mokotowa i Wilanowa

gminy jakie nas interesują to:
Ursynów Centrum, Stary Służew (Ursynów)
Służew, Stegny, Sadyba, może nawet Sielce i Czerniaków (Mokotów),
Wilanów Wysoki, Wilanów Niski, Królewski, Powsinek, Błonia Wilanowskie... (Wilanów)

o matko :roll:

mapki daję, jak ktoś woli graficznie!

ja wolę ;)

Posted

No i dopisałam się do Miau, mam tam konto, chociaż z niego nie korzystałam właściwie, coś tam kiedyś napisałam... A teraz się przyda może.
Za godzinę jadę rozwieszać.

Posted

na gronie też mam :) YouSendIt - Send large files - transfer delivery - FTP Replacement

napisałam do jakichś 60 osób z dogo z wawy :roll: serio... mam z dzis 76 wiadomości w wysłanych...

napisałam z prosbą o pomoc choćby w plakatowaniu
otrzymałam na razie kilka odpowiedzi

robie ulotki. Ala będzie rozdawać je jutro w Centrum
czy ktoś jeszcze mógłby to robić?

na SGGW plakaty są :)

so SITY może znów zadzwonić? :roll:

kurde gdzie jesteś, Fio!

link do ulotek: YouSendIt - Send large files - transfer delivery - FTP Replacement

Posted

Kochani! Pavlik obstawia dziś rejony Bonifacego i działek wilanowskich. Ale coś mi się wydaje, że Fiedka już sobie dawno podreptał powolutku daaaaaaalej.

Jutro będę rozdawać ulotki przy metrze centrum. Mam zamiar zrobić sobie "obciach" życia i przyodziać się w koszulkę własnej produkcji z info o zaginięciu.

W metro w kierunku kabat wsiadają całe potoki ludzi, którzy mieszkają na wszystkich tych stegnach, ursynowach, wilanowach itp.. Tzw patelnia przy metrze to chyba najbardziej zatłoczone miejsce w Warszawie.. Stawiam na kontakt wzrokowy z potencjalnymi znalazcami i ich współczucie...

P.S. Zaraz pójdę po Wyborczą i sprawdzę czy jest tam Fiedka....

P.P.S. Jesli ktoś ma ochotę porozdawać ulotki ze mną, to serdecznie zapraszam.

P.P.S. Mru- billboard to świetny pomysł, ale wstrzmajmy się z tym jeszcze.

Posted

Obkleiłam Ursynów Północny, ale jeszcze trochę śmietników mi zostało :eviltong:
Myślę, że jutro po skończeniu tego terenu zajmę się okolicami kościołów - Św. Katarzyny i tego na Św. Bonifacego, nie wiem, co to za parafia. Wszak zaraz niedziela i 90% ludzi powędruje do kościoła. Może rozejrzą się wokół...

Ciągnie mnie na te łąki, które są za ul. Przy Grobli, tam są domki i ludzie mieszkają, rozpytywałam tam 2 dni temu, ale teraz powiesiłabym ogłoszenia, jeżeli jeszcze nie wiszą.
To jest dobre miejsce dla przerażonego psa, który boi się ludzi.

Posted

jesteście super, dzieki !

ja z ulotek odpadam niestety jutro :roll: za to będę na Siekierkach - obkleję.

nie wiem jak daleko on może być... no i w jakim kierunku sie udał, cholera!

był w GW?

Posted

chciałam jeszcze tylko napisac, że jestem pod wrażeniem zaangazowania Ali i Pawła. znaczy tak powinno właśnie być :) to powinna być norma

niestety nie jest... oj nie jest :(

dlatego się cieszę. dlatego warto coś robić

dobranoc! Tobie też, Fiedka. Czekaj, znajdziemy Cię.