mru Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Ala! dostałam taka wiadomość: W zoologicznej budce pod halą mirowską (kryte hale) wisi świeże ogłoszenie, ze ktoś znalazł takiego niedużego psa. Ten "budkowy" jest dosyć podobny, ale chyba ma bardziej srebrną kryzę. Przebywa najwyraźniej w jakimś domku jednorodzinnym bo ma zdjęcia w ogródku, przy furtce. Niestety niedługo wyjeżdżam i nie dam rady zerwać karteczki z nr telefonu a głupia wcześniej nie pomyślałam Może jakiś forumowicz mieszka w okolicy? Quote
alicjazar Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Właśnie wracam z tamtych okolic. :/ Padam na pysk. Jak się okaże, ze to nie on, to chyba będę wyć. Ja już ledwo chodzę. :/ Quote
Olga132 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Proponuję - abyście jeśli możecie rozesłały maila (w załączniku dając plakat Fiodora)np o treści jak poniżej do wszystkich znajomych z warszawy i okolic- ja juz tak zrobiłam Fiodor od ponad 3 lat mieszkał w warszawskim schronisku na Paluchu. Ot taki szaro-bury kundelek – nic specjalnego. Ale i do niego w końcu szczęście się uśmiechnęło - został adoptowany. Nowi opiekunowie wprost oszaleli na jego punkcie. Niestety 21 czerwca b.r. podczas spaceru na warszawskim Ursynowie przestraszył się wybuchu petard, zerwał ze smyczy, ruszył przed siebie…i zaginął. Poszukiwania trwają – ostatni raz widziany był na Stegnach, potem w Pyrach- ale tak naprawdę może być wszędzie. Dlatego też - Proszę Cię – otwórz załącznik, w którym wysyłam Ci plakat z Fiodorem-zobacz jak on wygląda, bo może okazać się, że taki pies kręci się gdzieś w Twojej okolicy. Na plakacie jest też nr telefonu do jego opiekunów – gdybyś zobaczył gdzieś Fiodora – zawiadom ich. Proszę Cię także abyś wysłał tego maila do osób, które mieszkają w Warszawie i okolicy – im więcej osób dowie się o Fiodorze – tym większa szansa na to, że go odnajdziemy. ZA POMOC W ODNALEZIENIU NAGRODA p.s. możesz tez wydrukować plakat i pomóc nam rozwieszać go w Warszawie WIERZĘ, ŻE NAM POMORZESZ – DZIĘKUJEMY w imieniu swoim i Fiodora Quote
boksiedwa Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Już to pisałam w tym drugim temacie, ale napiszę i tu bo chyba więcej osób zagląda. Może warto by było rozplakatować okolice "knajpek" w Pyrach jest MacDonald, Baszta i pewnie jeszcze jakieś inne się znajdą. Może on gdzieś tam szuka jedzenia? Jest też dość duży kościół odwiedzany przez sporą rzeszę ludzi, chyba ksiądz by nie protestował jak by powiesić plakacik? Quote
mru Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 co z tą halą Mirowską? Olga, dobre :) ja już wysyłam, chociaż kilku znajomym wysyłałam wcześniej tam jest jeszcze Siwy Dym pod Makiem zerwali wszystkie plakaty... pod kościołem się zdaje Ala też wieszała :roll: pod Basztą nie wiem. Quote
alicjazar Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Tradycyjnie już nie zdążylismy. Hale były zamknięte. Nie wiem czy to ogłoszenie jeszcze tam jest. Pavlik dziś sprawdzi czy jest w srodku czy też ktoś juz je zerwał... :/ Na knajpach nie wieszaliśmy. Powiesimy. Olu, pozwolę sobie rozpowszechniać napisany przez Ciebie tekst. Dziękuję. Quote
mru Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 dałam plakaty TZtowi, on tamtędty codziennie jeździ więc rozwiesi coś jeszcze myślicie, że w Piasecznie też powiesic? Quote
mru Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 DZIAŁAJĄCY LINK DO PLAKATU Z NAGRODĄ: YouSendIt - Send large files - transfer delivery - FTP Replacement Quote
Olga132 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 mru napisał(a):dałam plakaty TZtowi, on tamtędty codziennie jeździ więc rozwiesi coś jeszcze myślicie, że w Piasecznie też powiesic? tak - ludzie z piaseczna moga do pracy przez pyry jeździć dodałam Fiodora tu: http://fundacja-emir.org/schronisko/KSIEGAGOSCI/ogloszeniaZaginione.htm Quote
elmira Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Ja wtrące swoje 3 grosze... W tym ogłoszeniu powinno byc "pomoŻesz". Plakat o zaginieciu Fiodora wisi w lecznicy na Godebskiego. Chcialam przy okazji bytnosci tam powiesic, ale juz wisiał. Quote
sleepingbyday Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 A ja trzytmam za was kciuki. jutro o świcie wyjeżdżam - plisss, dajcie znać, jak juz go znajdziecie, bo do wtorku będę out of dogo. mru ma telefon do mnie. Quote
mru Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 czy zgłoszenia na SM są sprawdzane na bieżąco? czy dzwoniliście drugi raz do SITY? :roll: Quote
sleepingbyday Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 warszawski ośrodek telewizyjny, zdjęcie, miejsca możlwiego pobytu, kontakty - zgłoście, pokażą w tiwi! Quote
alicjazar Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Oni pokazują na WOT tylko ZNALEZIONE zwierzątka. Daliśmy znów ogłoszenie do Wyborczej, tym razem płatne. MUSZĄ to wydrukować. Sąsiedzi się skarżą, że Gacuś pół dnia wył. :/ Do SITY nie mam zamiaru dzwonić. Fiedka żyje i czeka na nas. Quote
Olga132 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 a myślałaś zeby dać ogłoszenie w tych bezpłatnych gazetach rozdawanych w metrze? dużo osób to czyta w ofercie można bezpłanie zamieścic ogłoszenie http://www.oferta.pl/kupon/dz/50/ Quote
Ninti Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 A co z tą budką przy Hali Mirowskiej i ogłoszeniem, że ktoś znalazł podobnego psa? Quote
Ninti Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 A, już doczytałam, że to DZISIAJ nie zdążyliście... Czas za szybko leci :shake: Quote
alicjazar Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Nie, wczoraj nie zdążyliśmy. Dziś się udało, ale pies nie jest nasz. :shake: Do metra też damy, a co! Juz raz Mru dawała. Bardzo ładnie wydrukowali... Quote
Olga132 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 kolezanka w odp na maila przesłala mi maila którego skolei ktoś jej przysłał z zapytaniem czy to nie ten pies ID: 1573/09/P Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] Masc: brązowo-czarna podpalana Waga: 10,000 Skad: z ul. Ludwiki Znaki: uszy klapnięte, ogon krótki ale to jest ten pies z palucha który chyba okazał się suczka tak??? alicjazar sprawdzałaś to? niemniej - dobry znak - znaczy że ludzie sie interesują losem Fiodorka !!! Quote
Kora Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 1573/09 to nie Fiodor to sunia na cienkich lapkach z cietym ogonkiem. Quote
mru Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 alicjazar napisał(a): Do SITY nie mam zamiaru dzwonić. Fiedka żyje i czeka na nas. masz rację alicjazar napisał(a): Do metra też damy, a co! Juz raz Mru dawała. Bardzo ładnie wydrukowali... tak ja go potem dałam chyba w podziałek czy coś, jak "był w Pyrach " ale już nie druknęli :( Quote
M@d Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 My tu się martwimy, a Fiodorowi się na zwiedzanie zebrało :mad: Fiodor nie wygłupiaj się, wracaj... Quote
izzie1983 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Dokładnie, i jeszcze bawi się Fiodor w chowanego :angryy: Quote
Recommended Posts