Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ala! dostałam taka wiadomość:

W zoologicznej budce pod halą mirowską (kryte hale) wisi świeże ogłoszenie, ze ktoś znalazł takiego niedużego psa. Ten "budkowy" jest dosyć podobny, ale chyba ma bardziej srebrną kryzę. Przebywa najwyraźniej w jakimś domku jednorodzinnym bo ma zdjęcia w ogródku, przy furtce. Niestety niedługo wyjeżdżam i nie dam rady zerwać karteczki z nr telefonu a głupia wcześniej nie pomyślałam Może jakiś forumowicz mieszka w okolicy?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proponuję - abyście jeśli możecie rozesłały maila (w załączniku dając plakat Fiodora)np o treści jak poniżej do wszystkich znajomych z warszawy i okolic- ja juz tak zrobiłam
Fiodor od ponad 3 lat mieszkał w warszawskim schronisku na Paluchu. Ot taki szaro-bury kundelek – nic specjalnego. Ale i do niego w końcu szczęście się uśmiechnęło - został adoptowany.
Nowi opiekunowie wprost oszaleli na jego punkcie. Niestety 21 czerwca b.r. podczas spaceru na warszawskim Ursynowie przestraszył się wybuchu petard, zerwał ze smyczy, ruszył przed siebie…i zaginął.
Poszukiwania trwają – ostatni raz widziany był na Stegnach, potem w Pyrach- ale tak naprawdę może być wszędzie.
Dlatego też - Proszę Cię – otwórz załącznik, w którym wysyłam Ci plakat z Fiodorem-zobacz jak on wygląda, bo może okazać się, że taki pies kręci się gdzieś w Twojej okolicy.
Na plakacie jest też nr telefonu do jego opiekunów – gdybyś zobaczył gdzieś Fiodora – zawiadom ich.

Proszę Cię także abyś wysłał tego maila do osób, które mieszkają w Warszawie i okolicy – im więcej osób dowie się o Fiodorze – tym większa szansa na to, że go odnajdziemy.

ZA POMOC W ODNALEZIENIU NAGRODA

p.s. możesz tez wydrukować plakat i pomóc nam rozwieszać go w Warszawie

WIERZĘ, ŻE NAM POMORZESZ – DZIĘKUJEMY w imieniu swoim i Fiodora

Posted

Już to pisałam w tym drugim temacie, ale napiszę i tu bo chyba więcej osób zagląda.
Może warto by było rozplakatować okolice "knajpek" w Pyrach jest MacDonald, Baszta i pewnie jeszcze jakieś inne się znajdą. Może on gdzieś tam szuka jedzenia? Jest też dość duży kościół odwiedzany przez sporą rzeszę ludzi, chyba ksiądz by nie protestował jak by powiesić plakacik?

Posted

co z tą halą Mirowską?

Olga, dobre :) ja już wysyłam, chociaż kilku znajomym wysyłałam wcześniej

tam jest jeszcze Siwy Dym
pod Makiem zerwali wszystkie plakaty... pod kościołem się zdaje Ala też wieszała :roll: pod Basztą nie wiem.

Posted

Tradycyjnie już nie zdążylismy. Hale były zamknięte. Nie wiem czy to ogłoszenie jeszcze tam jest. Pavlik dziś sprawdzi czy jest w srodku czy też ktoś juz je zerwał... :/

Na knajpach nie wieszaliśmy. Powiesimy.

Olu, pozwolę sobie rozpowszechniać napisany przez Ciebie tekst. Dziękuję.

Posted

Ja wtrące swoje 3 grosze...
W tym ogłoszeniu powinno byc "pomoŻesz".

Plakat o zaginieciu Fiodora wisi w lecznicy na Godebskiego. Chcialam przy okazji bytnosci tam powiesic, ale juz wisiał.

Posted

Oni pokazują na WOT tylko ZNALEZIONE zwierzątka.

Daliśmy znów ogłoszenie do Wyborczej, tym razem płatne. MUSZĄ to wydrukować.

Sąsiedzi się skarżą, że Gacuś pół dnia wył. :/

Do SITY nie mam zamiaru dzwonić. Fiedka żyje i czeka na nas.

Posted

kolezanka w odp na maila przesłala mi maila którego skolei ktoś jej przysłał z zapytaniem czy to nie ten pies

ID: 1573/09/P
Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] Masc: brązowo-czarna podpalana
Waga: 10,000
Skad: z ul. Ludwiki
Znaki: uszy klapnięte, ogon krótki

ale to jest ten pies z palucha który chyba okazał się suczka tak??? alicjazar sprawdzałaś to?

niemniej - dobry znak - znaczy że ludzie sie interesują losem Fiodorka !!!

Posted

alicjazar napisał(a):

Do SITY nie mam zamiaru dzwonić. Fiedka żyje i czeka na nas.

masz rację

alicjazar napisał(a):

Do metra też damy, a co! Juz raz Mru dawała. Bardzo ładnie wydrukowali...

tak ja go potem dałam chyba w podziałek czy coś, jak "był w Pyrach "
ale już nie druknęli :(