Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zula dobrze, choć wystraszona mocno po tym zaginięciu. Boi się wszystkich hałasów, słyszy najodleglejsze stuknięcia (czasem to tylko okno), na spacerze patrzy w niebo!
Ale od 2 dni jest na działce, bardzo radosna, ma swoją gromadkę dzieci, ptaszki śpiewają i czuje się bezpieczna.
Tęskni za Fiodorem...

Posted

Olga132 napisał(a):
SŁuchajcie to co robimy z dzisiejszym dniem???
Spotykamy sie - plakatujemy i szukamy????

To jak? Spotykamy się na tym Grabowie?

Posted

Jestem! Przykro mi to stwierdzić, ale to nie ma sensu.

Byliśmy tam wczoraj. Nikt go nie widział. Już wiszą tam plakaty.

Apeluję o obklejanie Warszawy - "po omacku" - po drodze do pracy czy szkoły. Jak do tej pory ludzie reagowali tylko na plakaty. Więc błagam o ich wieszanie. Ponieważ przez tyle dni mógł zajść właściwie wszędzie, to w żadnej dzielnicy plakat nie będzie zbędny.

Fiodor jest dziś w Wyborczej (i to ze zdjęciem). Nakład wynosi 688 tysięcy sztuk, a ja nie miałam nawet jednego telefonu. (Rozpacz). Przepadł jak kamień w wodę!

Posted

Chyba trzeba będzie wynająć billboard. Na pewno są wśród Was kierowcy. Jaką lokalizację proponujecie? Pewnie dobrze byłoby wynająć tablicę gdzieś przy jakimś skrzyżowaniu, tak żeby zatrzymujący się na światłach kierowcy mieli czas się wczytać. Obawiam się też, że trzeba zamawiać billboardy z dużym wyprzedzeniem. :/

Posted

a ja pomyślałam o tablicy w metrze - tak dziś jechałam w metrze i sie bezmyślnie gapiłam na te reklamy i pomysłałam ze można by było jedna czy 2 tablice tam wykupić
z tym, że nie wiem jaki to koszt?

czy on miał juz ogłoszenia w gazecie metro?

Posted

juz wiem
nie jest to wcale az takie drogie jeśli chodzi o metro(300 zł za miesięczna reklamę)
firma która sie tym zajmuje

ams

oraz inne cenniki np bilbordów

ja bym chyba w to metro zainwestowała na twoim miejscu
nie wiem jakim funduszem na to dysponujesz - ale można by było np w 2 pociagach po jednym takim ogłoszeniu dać - setki osób jeżdża codziennie metrem i im sie nudzi więc czytają
myślę ze to bedzie skuteczniejsze niż bilbord

p.s. przyślij mi nr tel do Pavlika na pw bo nie znam

Posted

Olga132 napisał(a):
a ja pomyślałam o tablicy w metrze - tak dziś jechałam w metrze i sie bezmyślnie gapiłam na te reklamy i pomysłałam ze można by było jedna czy 2 tablice tam wykupić
z tym, że nie wiem jaki to koszt?

czy on miał juz ogłoszenia w gazecie metro?

Super pomysł :)

Posted

Pomysł super, ale jest jedno "ale" - rachunek prawdopodobieństwa. Składów jest wiele, w każdym z nich jest po kilka wagonów. Jeżeli wynajmę 2 tablice, to ktoś kto widział Fiedkę będzie mieć małą szansę na wejście do "odpowiedniego" pociągu i "odpowiedniego" wagonu i "odpowiedniej" jego części, gdzie akurat będzie wisieć tablica.
Dlatego wolałabym oddać więcej kasy, ale za dobrze usytuowany billboard.
Nie wiem, może nie mam racji.

Radio to też dobry pomysł! Choć przyznam sie bez bicia - nie słucham radia i nie mam pojęcia, w którą rozgłośnię "zainwestować", bo jest popularna.

Posted

Szukam Go też w Internecie (cały czas mam też nadzieję, że może ktoś go wziął i się ujawni) i patrzcie co znalazłam! Pies.pl

Znowu pomaga nam jakaś dobra dusza!

On się znajdzie! Wierzę w to jak małe dziecko.

Posted

No właśnie, miałam napisać jak byłam w pracy, ale wyleciało. Mnie się wydaje, że ktoś go wziął do domu z ogródkiem dlatego go nie widać, być może nawet wie, że go szukacie. No bo przecież nie mógł zapaść się pod ziemię :shake:

Posted

[quote name='izzie1983']Mnie się wydaje, że ktoś go wziął do domu z ogródkiem dlatego go nie widać, być może nawet wie, że go szukacie. No bo przecież nie mógł zapaść się pod ziemię :shake:

Wątpię. Nikt by nie był chyba tak okrutny. Chyba, że czeka aż podniesiemy stawkę. :P Jakby co - prosimy o kontakt telefoniczny. (Zapewniona dyskrecja). Ja i tak ponoszę straszne koszty emocjonalne. Zamiast na billboard mogę wydać więcej za oddanie mi Fiodorka.

Posted

alicja ale ja mysle ze tablica w metrze jest bardziej opłacalna z kilku powodów:
- ludzie jezdżący metrem mieszkają na Ursynowie - czyli w okolicy zaginięcia Fiodora
- częśc z piaseczna i pyr osób tez jeździ metrem bo zostawia samochód na parkingu
- mysle ze ludzie będą sobie przekazywali informację że jest takie ogłoszenie w metrze

no sama nie wiem ale mysłę ze lepiej zainwestować w metro bo jest większa rotacja ludzi więc większa szansa
a jedna ulica na ogół jada ci cami ludzie dzień w dzień i cięzko bedzie wytypować ją

Posted

ja sama nie wiem

dużo jest racji w tym, co mówi Ala, ale z drugiej strony gdzie umieścić taki billboard? trudny wybór. jak na Puławskiej to tylko tamta częśc miasta będzie wiedziała, może w metrze dać lepiej...

kurde! wow Pies.pl to dobre jest! kto to popełnił? :) suuuper.!

właśnie tak ma być - głośno! każdy powinien wiedzieć o Fiodorku!

Posted

A ja mam kolejną nockę "z głowy". Do Pavlika dzwoniła dziś wieczorem pani i twierdziła, że widziała podobnego psa na Chełmskiej (Mokotów). To by się nawet zgadzało (Chełmska jest obok Puławskiej), gdyby nie to, że mówiła, że psiak ma krótki ogonek.

Niedawno wysłała też smsa, że oglądała zdjęcia na zaginionych psach, i że psiak od tyłu wyglądał identycznie, a ogonek mógł być zwyczajnie podkulony.

Tak więc jedziemy i uczulamy, że jest jakiś (mimo, że niepewny) trop.

Posted

Od metra Pola Mokotowskie jechaliśmy poprzez Chodkiewicza, park Morskie Oko, wzdłuż Chełmskiej i uliczek, skwerów. Nawet nie zauważyłam, kiedy znalazłam sie na Marszałkowskiej. Byliśmy też na Polach Mokotowskich. Jeżeli dziś widziano Fiodorka, to znów był szybszy.

Trzeba plakatować dalszą okolicę, tak, żeby go ubiec. Np. plakatować centrum i dalsze rejony, gdzie mógł sie udać. Bo inaczej znowu będziemy krążyć po Chełmskiej, a on podrepcze spokojnie przed siebie.