Edi100 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 [quote name='agata51']Śpij, Pianolku. I zdrowiej, chłopaku - warto - przed tobą kawał szczęśliwego żywota. :loveu:[/quote] Mam nadzieję, że tak będzie:loveu: Quote
gonia66 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='GoniaP'] Zdjęć bieżących nie ma, bo pies jest zbyt slaby by wychodzić poza teren szpitala, a do szpitala wstępu nie mam - regulamin kliniki. Wpłaty podam 7 dni po przejęciu psa - to chyba sprawiedliwe. Będę Wam podawać info, które usłyszę. Ale nie mogę zaproponować w tej chwili nic poza tym. [/quote] GoniuP....Oooo..właśnie o taką wiadomość chodziło od początku..tych kilka zdań w zupełności by wystarczyło..nigdzie nie napisalam że na cito mają być rozliczenia a info szczególowe...i że w ogole maja być..probowalam delikatnie zasugerowac( z góry zresztą przepraszając)- ot- nic więcej-dlatego mnie powaliła Twoja reakcja...ale ok...dosyć ma dzień swojej biedy..a ten już się kończy na szczęście..na szczęście też a może przede wszystkim Piano powoli dobrzeje..a tylko o to nam wszystkim chodzi...a, że przy okazji poznania takiego wspaniałego Psa jak Piano- uczymy sie siebie, uczymy sie tolerancji , cierpliwosci i życzliwości- tym bardziej chwalebna to sprawa:lol: Ja na pewno po dzisiejszym dniu nauczę sie cierpliwie czekać i nie "wychodzić przed orkiestre"...a Ty..??hmm...no to już pozostawiam do Twoich rozważań...:roll: Majqa..dzięki serdeczne..ulżyło mi...co ja gadam..juz mi całkiem dobrze:lol:..no to chyba trza spadać do łóżeczka...ferie sie kończą powoli;) Quote
majqa Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Witam, witam!!! Towarzystwo wyspane??? :loveu: Całusy Piano, przed Tobą weekend, chyba pierwszy spokojny!!! :loveu: Quote
bigos Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 biedaczek:-( Ucałujcie ode mnie i od Bigolka pycholka:loveu: Ciocia bigosik otwiera w weekend ze dwa bazarki dla pycholka-tyle mogę pomóc Trzymam kciuki i będę obserwować wątek Quote
sonikowa Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Dzien dobry, Pianusiu, jak minęło nocka? Mniej boli? Quote
Saphira Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Troszke go wsparłam finansowo, ale pewnie nie na dlugo to starczy :shake: Prosimy o pomoc dla Pianusia :placz::placz::placz: Quote
GoniaP Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ziarnko do ziarnka, i zbierze się miarka! Za wszystkie wpłaty bardzo dziękujemy!:loveu: Dziś jest dzień plakatowania Żmigrodu! Trzymajcie kciuki, by ktoś skusił się na nagrodę i wskazał palcem kata Pianusia! Znów czekam na telefon z kliniki :roll: Jak tylko do mnie oddzwonią, zaraz przekażę Wam info o stanie zdrowia naszego bidusia. Quote
Isadora7 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Witam Szanowne [B]TAP[/B] (Towarzystwo Adoracji Pianusia). Quote
Edi100 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 [quote name='GoniaP']Ziarnko do ziarnka, i zbierze się miarka! Za wszystkie wpłaty bardzo dziękujemy!:loveu: Dziś jest dzień plakatowania Żmigrodu! Trzymajcie kciuki, by ktoś skusił się na nagrodę i wskazał palcem kata Pianusia! Znów czekam na telefon z kliniki :roll: Jak tylko do mnie oddzwonią, zaraz przekażę Wam info o stanie zdrowia naszego bidusia.[/quote] Plakaty rozwieszę po pracy, czyli późnym popołudniem. Piano, mam wielką nadzieję, że dziś jest więcej siły w Twoim chudzieńkim ciałku! Quote
Saphira Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Witamy, witamy :multi::biggrina::Rose::hand::sweetCyb::sweetCyb::B-fly::ylsuper: Quote
zula131 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='GoniaP']Znów czekam na telefon z kliniki :roll: Jak tylko do mnie oddzwonią, zaraz przekażę Wam info o stanie zdrowia naszego bidusia.[/quote] Czekamy wszyscy :loveu: Trzymam kciuki za dobre wieści Quote
Edi100 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Własnie sie dowiedziałam, że w Zmigrodzie po raz pierwszy będzie sprawa za znęcanie się nad psem. Jakis koleś:angryy:, tak skopał swojego psiaka, że wypłynęło mu oko:placz:A przy okazji, że błąka się jakaś wychodzona suczyna:placz:Podejrzewam że nawiała od starej... Quote
ulvhedinn Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Spytaj weta, czy nie warto by mu podawać wyciagu z kasztanowca (np. Aescin), albo arniki. Jedno i drugie naprawdę pomaga przy urazach, szczególnie stłuczeniech i opuchnięciach... Quote
GoniaP Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Wieści z kliniki: Piano był konsultowany u ortopedy. Badanie wskazuje na to, że kości łap i miednicy są całe, i że ból promieniuje przede wszystkim od ogona... Piano jest zbyt słaby by wprowadzać go w narkozę i robić mu zdjęcia RTG, więc z tym zaczekamy. I tak żadna operacja nie byłaby w tym stanie możliwa. Kat Pianusia musiał go kopać lub czymś okładać, bo jest cały obolały i utrzymuje się na ciele opuchlizna. Nasz dzielny psiak usiłuje chodzić, ale zarzuca mu tył strasznie, więc spacery są niewskazane. Nadal jest nawadniany i wzmacniany Combivitem. Dostaje leki p. bólowe i p.zapalne. Na szczęście apetyt ma cały czas wilczy, a to dobrze rokuje. Trzymaj sie psinko. Quote
Edi100 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 [quote name='GoniaP']Wieści z kliniki: Piano był konsultowany u ortopedy. Badanie wskazuje na to, że kości łap i miednicy są całe, i że ból promieniuje przede wszystkim od ogona... Piano jest zbyt słaby by wprowadzać go w narkozę i robić mu zdjęcia RTG, więc z tym zaczekamy. I tak żadna operacja nie byłaby w tym stanie możliwa. Kat Pianusia musiał go kopać lub czymś okładać, bo jest cały obolały i utrzymuje się na ciele opuchlizna. Nasz dzielny psiak usiłuje chodzić, ale zarzuca mu tył strasznie, więc spacery są niewskazane. Nadal jest nawadniany i wzmacniany Combivitem. Dostaje leki p. bólowe i p.zapalne. Na szczęście apetyt ma cały czas wilczy, a to dobrze rokuje. Trzymaj sie psinko.[/quote] Bosz:placz::placz::placz: Piano Kochany, mam nadzieję że za kilka dni będzie mniej bolało. Wytrzymaj dzielny Piesku. GoniuP, Kochana może jest szansa by Piano pobył dłużej pod ta bardzo fachową opieką niż do poniedziałku? Jak myślisz? Quote
sonikowa Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='Edi100']GoniuP, Kochana może jest szansa by Piano pobył dłużej pod ta bardzo fachową opieką niż do poniedziałku? Jak myślisz?[/quote] Może faktycznie? Byłoby to możliwe? On naprawdę jest w kiepskim stanie, ze względu na ogólne osłabienie, nie daj Boże coś wyskoczy... Oczywiście, na miejscu wiecie lepiej, ale może by się udało? Jak z finansami? Tak się ciesze, że Pianuś próbuje wstawać, to znaczy, że chce żyć, że walczy.. Biedna psinka! Quote
KropkaKropka Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 No, kochany, wracaj do zdrówka szybko, bo ciotki ze Żmigrodu chcą Cię odwiedzić :diabloti: :loveu::loveu: Quote
GoniaP Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Urząd Miasta w Żmigrodzie zrobił wielki ukłon w stronę Piano i nas. Popatrzcie: [url=http://www.zmigrod.com.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&menu=2&artykul=728&akcja=artykul]Urząd Miejski w Żmigrodzie[/url] Quote
Edi100 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 [quote name='GoniaP']Urząd Miasta w Żmigrodzie zrobił wielki ukłon w stronę Piano i nas. Popatrzcie: [URL="http://www.zmigrod.com.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&menu=2&artykul=728&akcja=artykul"]Urząd Miejski w Żmigrodzie[/URL][/quote] Bardzo dziekuję redaktorom i Kasi, mojej znajomej, która była u mnie wczoraj i cierpliwie mnie wysłuchała. Quote
agat21 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='GoniaP']Urząd Miasta w Żmigrodzie zrobił wielki ukłon w stronę Piano i nas. Popatrzcie: [URL="http://www.zmigrod.com.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&menu=2&artykul=728&akcja=artykul"]Urząd Miejski w Żmigrodzie[/URL][/quote] Wielkie dzięki za wrażliwość! :modla: Quote
maarit Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Piano zdrowiej piesku. Tyle osób trzyma kciuki za ciebie:loveu: Quote
Edi100 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 [quote name='GoniaP'][URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=51b33a9932c7d061"][IMG]http://images34.fotosik.pl/448/51b33a9932c7d061m.jpg[/IMG][/URL][/quote] Wydrukowałam w drukarni większy plakat i powiesiłam w oknie sklepu w którym pracuję. To centrum miasta. Mam juz małe A4 podrukowane i po pracy smignę na "miasto" Quote
basia0607 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='GoniaP'][URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=51b33a9932c7d061"][IMG]http://images34.fotosik.pl/448/51b33a9932c7d061m.jpg[/IMG][/URL][/quote] Dobra robota ! Quote
Recommended Posts