yumanji Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 moge wziac szczeniaka lub dwa na tymczas,niestety ,nie z wirusowka ,bo mam znaleziona 8-mies .,nieszczepiona suczke. Quote
Ada-jeje Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Milo czytac ze chcecie dawac DT z gory zaznaczjac ze tylko zdrowe psy, niestety zabierajac psy z OL my nie mozemy tego zagwarantowac.:shake: Quote
hanek Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 Zainteresowanych losem Smarczka zapraszam na ten wątek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/smarczek-ofiara-schroniska-wyzdrowial-szuka-domu-128179/#post11521061[/url] Quote
hanek Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 [quote name='halbina']a szczeniaki tam też są? :-([/quote] Ostatnio były, jeden z przywiezionych przez Ulę umarł, drugi jest bardzo chory. Chyba jakieś zostały, ale czy jeszcze żyją... Quote
Saphira Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [quote name='Ada-jeje']Milo czytac ze chcecie dawac DT z gory zaznaczjac ze tylko zdrowe psy, niestety zabierajac psy z OL my nie mozemy tego zagwarantowac.:shake:[/quote] Trzeba by było poszukać pomieszczenia na kwarantannę :shake: Inaczej rzeczywiście może być ciężko o tymczasy :shake: Ja też bym się obawiała o moje psy, z których aż 3 to staruszki :shake: Quote
dusje Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [quote name='Ada-jeje']Dusje kazdy pies z OL najpierw musi jechac do lecznicy, a dopiero pozniej mozna przekazywac dalej do hotelikow, ale tez nie wszystike psy bo wiele z nich potrzebuje socjalizacji i wyprostowania psychiki psa czego nie mozna zrobic w hoteliku ( przynajmniej w wiekszosci).[/quote] Jasne, masz racje. Ja mialam jedynie na mysli stworzenie jakiejs bazy dla tych umeczonych psiakow, po ich wyleczeniu, bo wiadomo ze w klinice pozostac dlugo nie moga. Stad tez pomyslalam o tym ,zeby ewentualnie zorganizowac srodki finansowe i z nich pokryc koszty kojcow, bud itp w istniejacych juz hotelikach o ile te znow wyraza zgode na przyjmowanie psow z Ol. Moj Boze, ile tego nieszczescia:shake::-( Quote
hanek Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 Są DT dla suki airedale terrier i dla dalmata. [COLOR=Red][B]Czy ktoś jeszcze zgłaszał propozycję tymczasu?[/B][/COLOR] I przypominam: [SIZE=3][B]Na zielono psy widziane w schronisku 30 grudnia:[/B][/SIZE] pies/suka (bardziej prawdopodobne ze suka) w typie teriera, kolorystycznie [COLOR=Blue][B]Airedale Terrier[/B][/COLOR] [B][COLOR=Green](terier walijski?)[/COLOR][/B] dwa [B][COLOR=Blue]husky[/COLOR][/B] + [B][COLOR=Green]jeden na kwarantannie, łebek mu wystawał[/COLOR][/B] pies [B][COLOR=Blue]rottek[/COLOR][/B] [COLOR=Green][B]jest nadal[/B][/COLOR] suka [COLOR=Blue][B]owczarka srodkowoazjatyckiego [/B][/COLOR]czarno biala, ogon ciety rasowa badz bardzo w typie rasy [B][COLOR=Green]jest nadal! cudna, ale potwornie sie boi! [/COLOR] [/B] jest suka (lub jest to pies) [COLOR=Blue][B]wyzlowata [/B][/COLOR]ale niby wlasciciela [B][COLOR=Green]3 wyzlowate, jeden łysy[/COLOR][/B] masa pieknych [B][COLOR=Blue]owczarkowatych[/COLOR][/B], takze dlugowlosych suki [B][COLOR=Blue]bernardynowate[/COLOR][/B] [B][COLOR=Green]1 suka, 2 psy: jeden bardzo w typie (łaciaty) drugi mniej łaciaty[/COLOR][/B] duzo ladnych kudlatych malych pieskow i suczek (suczka o budowie [COLOR=Blue][B]grzywki[/B][/COLOR] z szorstkim rzadkim wlosem) byla kiedys suka [COLOR=Blue][B]chartowata[/B][/COLOR] [B][COLOR=Green]jest- pręgowana[/COLOR][/B] [COLOR=Green][B]bokserka amstaffka sznaucerka mini srebrna ratlerki 2 kremowe labkowate suczki i 1 pies[/B][/COLOR] [COLOR=Green][B]dobermanka z ogonem[/B][/COLOR] [COLOR=Green][B](lub beauceronka?)[/B][/COLOR] [COLOR=Green][B]mix beagle lub posokowca[/B][/COLOR] byly 4 nieduze [COLOR=Blue][B]szczeniaczki[/B][/COLOR] [COLOR=Green][B]zostały z nich 2 czarne[/B][/COLOR], [COLOR=Green]które mamy[/COLOR] dodatkowo jeden szorstkowlosy na dluzszych lapkami był, [B][COLOR=Green]już nie ma[/COLOR][/B] :placz:[COLOR=Green] sa : [B]2 maluszki słabe, będą mieć dłższy włos, maluszek długawy, będzie mały, troszkę starszy szczeniak śmieszny, jakby corgi tricolor[/B][/COLOR] oraz suka z malymi [COLOR=Green][B]wychudzona i robi kupy z krwią![/B][/COLOR] pilnie potrzebna pomoc dla [COLOR=Blue][B]KOTOW[/B][/COLOR] one maja tam ciezko caly czas na zewnatrz plus drewniane budki jak ktorys podlapie katar to po nim bo sie po prostu zakleja i umiera z glodu przed swietami zabralysmy kocieta i 3 dorosle kotki w najgorszym stanie ale to bylo tydzien temu wiec moze i inne sa juz w ciezkim stanie [COLOR=Green]koty są biedne, wyglądają jakby nie miały oczu[/COLOR] Quote
Ada-jeje Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Bedziemy w przyszlym tygodniu u p. Tomka w Wieliczce zapytamy co mozna by u niego ewntualnie wymyslic. Quote
gameta Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [quote name='hanek']Są DT dla suki airedale terrier i dla dalmata. [COLOR=red][B]Czy ktoś jeszcze zgłaszał propozycję tymczasu?[/B][/COLOR] I przypominam: [SIZE=3][B]Na zielono psy widziane w schronisku 30 grudnia:[/B][/SIZE] pies/suka (bardziej prawdopodobne ze suka) w typie teriera, kolorystycznie [COLOR=blue][B]Airedale Terrier[/B][/COLOR] [B][COLOR=green](terier walijski?)[/COLOR][/B] dwa [B][COLOR=blue]husky[/COLOR][/B] + [B][COLOR=green]jeden na kwarantannie, łebek mu wystawał[/COLOR][/B] pies [B][COLOR=blue]rottek[/COLOR][/B] [COLOR=green][B]jest nadal[/B][/COLOR] suka [COLOR=blue][B]owczarka srodkowoazjatyckiego [/B][/COLOR]czarno biala, ogon ciety rasowa badz bardzo w typie rasy [B][COLOR=green]jest nadal! cudna, ale potwornie sie boi! [/COLOR][/B] jest suka (lub jest to pies) [COLOR=blue][B]wyzlowata [/B][/COLOR]ale niby wlasciciela [B][COLOR=green]3 wyzlowate, jeden łysy[/COLOR][/B] masa pieknych [B][COLOR=blue]owczarkowatych[/COLOR][/B], takze dlugowlosych suki [B][COLOR=blue]bernardynowate[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]1 suka, 2 psy: jeden bardzo w typie (łaciaty) drugi mniej łaciaty[/COLOR][/B] duzo ladnych kudlatych malych pieskow i suczek (suczka o budowie [COLOR=blue][B]grzywki[/B][/COLOR] z szorstkim rzadkim wlosem) byla kiedys suka [COLOR=blue][B]chartowata[/B][/COLOR] [B][COLOR=green]jest- pręgowana[/COLOR][/B] [COLOR=green][B]bokserka[/B][/COLOR] [B][COLOR=green]amstaffka[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]sznaucerka mini srebrna[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]ratlerki[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]2 kremowe labkowate suczki i 1 pies[/COLOR][/B] [COLOR=green][B]dobermanka z ogonem[/B][/COLOR] [COLOR=green][B](lub beauceronka?)[/B][/COLOR] [COLOR=green][B]mix beagle lub posokowca[/B][/COLOR] byly 4 nieduze [COLOR=blue][B]szczeniaczki[/B][/COLOR] [COLOR=green][B]zostały z nich 2 czarne[/B][/COLOR], [COLOR=green]które mamy[/COLOR] dodatkowo jeden szorstkowlosy na dluzszych lapkami był, [B][COLOR=green]już nie ma[/COLOR][/B] :placz:[COLOR=green] sa : [B]2 maluszki słabe, będą mieć dłższy włos, maluszek długawy, będzie mały, troszkę starszy szczeniak śmieszny, jakby corgi tricolor[/B][/COLOR] oraz suka z malymi [COLOR=green][B]wychudzona i robi kupy z krwią![/B][/COLOR] pilnie potrzebna pomoc dla [COLOR=blue][B]KOTOW[/B][/COLOR] one maja tam ciezko caly czas na zewnatrz plus drewniane budki jak ktorys podlapie katar to po nim bo sie po prostu zakleja i umiera z glodu przed swietami zabralysmy kocieta i 3 dorosle kotki w najgorszym stanie ale to bylo tydzien temu wiec moze i inne sa juz w ciezkim stanie [COLOR=green]koty są biedne, wyglądają jakby nie miały oczu[/COLOR][/quote] Hanek, były jeszcze: [B]&Gloria&-[/B][COLOR=darkgreen][SIZE=4][COLOR=black][SIZE=2] szczeniak, lub kociak - niezakaźny[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR] [B]yumanji[/B]- szczeniak(i) No ale dla "zdrowych"... Quote
Ada-jeje Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Kochani ja rozumiem ze ktos kto daje DT ma juz chalupe zapsione ale pisanie na tym [SIZE=3][B]watku [/B][/SIZE]ze daje DT dla zdrowych jest dla nas zenujace i smutne :-(:placz:czyli nie daje DT dla psiakow z OL :shake: ale moze inne bidy skorzystaja. Quote
& Gloria & Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [quote name='gameta']Hanek, były jeszcze: [B]&Gloria&-[/B][COLOR=darkgreen][SIZE=4][COLOR=black][SIZE=2] szczeniak, lub kociak - niezakaźny[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR] [B]yumanji[/B]- szczeniak(i) No ale dla "zdrowych"...[/quote] Mam 6 kotówi 2 psy... zrozumcie nie mogę ryzykować. Nie mogę narazić swoich zwierząt. Jest problem z transportem :-( Quote
missieek Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='Ada-jeje']Kochani ja rozumiem ze ktos kto daje DT ma juz chalupe zapsione ale pisanie na tym [SIZE=3][B]watku [/B][/SIZE]ze daje DT dla zdrowych jest dla nas zenujace i smutne :-(:placz:czyli nie daje DT dla psiakow z OL :shake: ale moze inne bidy skorzystaja.[/quote] [COLOR=Red][B]jesli ktos chce ZDROWEGO psa na tymczas mozna takiego wziasc ode mnie np wymagajace socjalizacji: - nieduza 5-6 miesieczna [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/7-szczeniat-juz-2-robale-parwo-finka-dalej-szuka-120484/"]Finka[/URL], po OL - dorosla 20 kg [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/dzika-przerazona-wilczyca-wrocila-do-missieek-pomocy-118364/"]Negra[/URL] - wykastrowana, po OL - dorosla 20 kg [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/kasztanka-przezyla-w-piekle-stracila-dzieci-cudem-uratowana-u-missieek-126562/"]Kasztanka[/URL] - wykastrowana, po OL lub starsza bezproblemowa 34kg suczka [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/beauceron-zmieszany-ze-smokiem-starsza-sunia-juz-po-sterylce-szuka-domu-cudo-127701/"]Smoczek[/URL] - wykastrowana, mogla trafic do OL lub mix bulteriera [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/bullowata-mieszanka-bangi-super-sunia-szuka-super-domu-u-missieek-122548/"]Bangi[/URL] - wykastrowana, po OL lub wymagajaca leczenia (guzy sutkow, nie zakazne, kasa jest) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/ledwo-zywa-miedzy-samochodami-w-krk-powybijane-zeby-guzy-u-missieek-help-127192/"]Okami[/URL] - z Kr W ZAMIAN za dobry DT dla ktoregos psa moze do nas przyjechac pies z OL, nawet jakis najbardziej chory (jedyne wymaganie to to ze musi to byc suka bo nasz pies nie toleruje samcow) mamy u siebie wykastrowane DZIKIE KOTY jesli ktos ma jakies miejsce - stodola, budynki gospodarcze - gdzie takie koty molyby byc wypuszczone to takze prosimy o pomoc, chociaz dla jednego miejsce u nas sa w domu, bo nie mamy ich gdzie wypuscic i zajmuja miejsce na ich miejsce moga przyjechac inne koty ktore wyleczymy, wykastrujemy [/B][/COLOR] Quote
Kruszynka86 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='kruszynka86']ulaa pisałąś tam o sznaucerce mini rozumiem że jest to miniaturka? Bo znalazłam jeszcze cos o olbrzymim ale nie wiem czy to z tego schronu w każdym razie w jakim tak na oko jest wieku? Mam nieformalna zainteresowana ewentualnie ja sie zastanawiam tylko nie wiem co na to moj pies bo od zawsze sam sie wychowywuje i boje sie żeby nie pokazał że on żadzi na tym terytorium (męża jakoś przeżyje:razz:) dobra narazie czekam na info i cos podziałam[/quote] ponawiam zapytanie Quote
gameta Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='Kruszynka86']ponawiam zapytanie[/quote] Kruszynka, pisz do Hanek na pw - tu znowu zginie... Quote
malagos Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='malagos']Czekam wiec na odpowiedź, czy i kiedy mój tymczas sie przyda. Powtarzam, 1 sredni pies (suka) albo 2 małe.[/quote] zacytuję siebie po raz kilejny, moze te[B] ratlerki?[/B] mogą być chore, kojec mam z dala od swoich psow. Quote
Malwla Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Czy dlal tego rottka jest organizowana jakać pomoc? Czy ktoś się zgłosił? Czy ten pies jest młody czy raczej starszy? Czy macie jakieś jego zdjęcie? Nie mam czasu przeglądać całego wątku, może ktoś z Was obecnych tutaj wie? Quote
Saphira Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Jest miejsce, ale w kojcu z budą w hoteliku u Ani koło Brodnicy. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-dla-psow-brodnica-woj-kuj-pom-niesiemy-pomoc-dogomaniackim-psiakom-126059/[/URL] Nie ma dostepu do netu dlatego w razie czego dzwońcie. Co do ratlerków to idą mrozy i myślę, ze one nie przetrwaja w budzie. Lepszy byłby taki hotelik jak u Pati gdzie psiaki mieszkaja w domu. Quote
__Lara Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='dorixx']z 6 na 7 stycznia zapowiadają mrozy nawet do -20 stopni :-( biedne psinki, kotki zabierajcie je stamtąd kto może :placz:[/quote] :-( wolę o tym nie myśleć, niech się ta zima już skończy, dla dobra zwierzaków. Quote
dorixx Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 z 6 na 7 stycznia zapowiadają mrozy nawet do -20 stopni :-( biedne psinki, kotki zabierajcie je stamtąd kto może :placz: Quote
Karmi Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='hanek']Są DT dla suki airedale terrier i dla dalmata. [COLOR=red][B]Czy ktoś jeszcze zgłaszał propozycję tymczasu?[/B][/COLOR] I przypominam: [SIZE=3][B]Na zielono psy widziane w schronisku 30 grudnia:[/B][/SIZE] [B][COLOR=green][/COLOR][/B] [COLOR=green][B]dobermanka z ogonem[/B][/COLOR] [COLOR=green][B](lub beauceronka?)[/B][/COLOR] [/quote] Czy mogę prosić o więcej informacji na temat tej suni? Quote
gonia66 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='malagos']zacytuję siebie po raz kilejny, moze te[B] ratlerki?[/B] mogą być chore, kojec mam z dala od swoich psow.[/quote] Dzeiwczyny...piszecie o ratlerkach...malagos kilka razy mowi o DT...no proszę WAs...bo ja nic nie rozumiem czasami...wiem, ze bałagan sie zrobił..ale to chyba ważna informacja..zwłaszcza w obliczu tych mrozów:-(...tam mogą iść az 2pieski!!! Quote
andzia69 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='Malwla']Czy dlal tego rottka jest organizowana jakać pomoc? Czy ktoś się zgłosił? Czy ten pies jest młody czy raczej starszy? Czy macie jakieś jego zdjęcie? Nie mam czasu przeglądać całego wątku, może ktoś z Was obecnych tutaj wie?[/quote] rottka zgłosiłam na forum rottkowym( [url]www.forum.rottweiler.sky.pl)...ale[/url] jak na razie nie ma konkretnych ofert pomocy:-( w sumie...nie ma żadnych....:shake: Quote
mtf zalesie Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 czy sa jeszcze koty-moge spytac przytulisko w konstancinie kolo w-wy moze wezma jednego bo podczas akcji krzyczkowej wyrazali taka chec Quote
Ulaa Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Przed sylwestrem był zabrany owczarek, obecnie w szpitalu, później będzie wątek, oraz 2 szczeniaczki, o których już było wcześniej (jeden za TM). Dzisiaj była zabrana bokserka, 5 kotów i 9 szczeniąt. Szczenięta są chwilowo rozparcelowane, ale pilnie potrzebne dla nich DT. Są to 5 tyg ONkowate i ok 8 tyg mix berneńczyki. Bokserka zabiła moje świnki morskie :placz::placz::placz: Wywaliła drzwi od łazienki, zdemolowała mieszkanie i zabiła Myszka a Rudzia zginęła i pewnie gdzieś umarła ze strachu a ja nie umiem jej znaleźć :placz: To największy koszmar w moim życiu. [SIZE=4]A panią ze schroniska zapraszamy do rejestracji i napisania "czegoś" na dogo, skoro i tak siedzi i czyta wszystko na bieżąco.[/SIZE] Quote
Recommended Posts