Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakie miłe wiadomości. Dodałam do Allegro Rudzi najnowsze zdjecie to z Murczatkiem , bo jest najładniuejsze i pokazuje ,że psiak nie jest agresywny w stosunku do dzieci:lol:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kilka istotnych informacji do ogłoszeń:

Rudzia może zamieszkać z kotami (nie zwraca na nie uwagi), dogaduje się z psami obu płci, nie jest agresywna wobec dzieci - naszą Hanię zdarzyło się jej liznąć w rączkę, ale przeważnie unika jej odchodząc. Większe dzieci już ją głaskały ;)
W domu jest super grzeczna (nie niszczy, nie hałasuje), zachowuje czystość, na smyczy chodzi jak po szkoleniu PT - nie ciągnie, nie zapiera się i skupia cały czas uwagę na przewodniku.
Nie przejawia już agresji lękowej, nie ma warczenia (nawet w sytuacjach jak oglądał ją wet, podchodzi ktoś obcy itp.) ani tym bardziej kłapania.

Do głasków i dotyku się już prawie całkiem przyzwyczaiła i często ich nawet nie unika i coraz częściej mam wrażenie, że zaczynają się jej podobać. Sama jednak się jeszcze o nie nie dopomina. Ale zdarza sie jej samej podejść do człowieka, np. jak przychodzi czas spaceru sama podchodzi, aby zapiąć ją na smycz.

Posted

Murko jestem pod wrazeniem tego co piszesz o Rudzi:loveu:
Z dzikuska zrobila sie psim idealem:crazyeye:
Jeszcze chwilka a taka bedzie, a to wszystko dzieki Tobie:lol:
Bardzo dziekuje w imieniu Rudki za ta szanse:buzi:

Posted

:crazyeye:Czytam z niedowierzaniem
Ogromne postępy u Ciebie poczyniła Rudka, brawo Murko!:multi:
Zatem więc suczka bezproblemowa, niegdyś dzika- dziś gzreczniutka i miziasta, teraz tylko dobry domek:loveu:

Posted

Miziasta jeszcze nie do końca, ale przed tym co było na początku jest ogromna różnica. Sama jestem zdziwiona, bo bałam się, że Rudzia zawsze będzie indywidualistką uciekającą od człowieka.

Tymczasem kolejny krok... Rudzia pozwala się podejść/złapać na przestrzeni (w ogrodzie). Trzeba troszkę konsekwentie za nią pochodzić, powołać ją i powyciągać rękę i za jakiś czas Rudzia robi siad i można ją wymiziać i złapać za obrożę ;)

Posted

Murka napisał(a):
Miziasta jeszcze nie do końca, ale przed tym co było na początku jest ogromna różnica. Sama jestem zdziwiona, bo bałam się, że Rudzia zawsze będzie indywidualistką uciekającą od człowieka.

Tymczasem kolejny krok... Rudzia pozwala się podejść/złapać na przestrzeni (w ogrodzie). Trzeba troszkę konsekwentie za nią pochodzić, powołać ją i powyciągać rękę i za jakiś czas Rudzia robi siad i można ją wymiziać i złapać za obrożę ;)

No i wszystko pięknie tylko gdzie ten wspaniały najlepszy kochający i rozpieszczający domek ???

Posted

Uzupełniłam swoje zobowiązania:eviltong:. Gdybyście uznali, że jest potrzeba przekazania środków na inne psiaki (np. z Bolechowic) to "nie widzę przeciwwskazań".