Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Rudzi na razie jakichś wielkich zmian nie ma, często wypuszczamy ją bez smyczy, aby zażyła trochę ruchu (potem sama wraca do kojca), ale muszę stwierdzić, że nie jest to coś czego bardzo potrzebuje, bo bryknie raz lub dwa razy i potem łazi za mną lub siada przed kojcami i obserwuje mnie :roll:

Dom nam się znów zapchał psami, ale teraz przy pierwszej sposobności Rudzia się wprowadza i będzie próbowali ją oddziczać dalej :cool3:

Jeśli się nie przełamie to myślę, że nie ma sensu oswajać jej na siłę i będziemy szukać jej domu z ogrodem, gdzie ktoś potrzebuje psa, który zaszczeka gdy go coś zaniepokoi (Rudka jest czujna), a nie ma czasu na zabawy i pieszczoty z psem :roll:

Dzwoniła dziś p. Joanna od Lenki. Wszystko u niej dobrze, zaklimatyzowała się błyskawicznie, już pilnuje terenu, zaczyna czuć się ważna :cool3: Na razie w pełni akceptuje tylko p. Jaonnę, jej męża się trochę obawia i nie chce brać od niego jedzenia z ręki (u nas też Lenka najpierw zaakceptowała mnie, dopiero potem TZa). Obcych obszczekuje i warczy :cool3: a pokoju Daniela, synka p.Joanny broni jak lwica :lol: nikt obcy nie ma prawa tam wejść ;)
Pakuje się też na łóżko... najchętniej spałaby z Danielem ;) Ale na razie p.Joanna jej na to nie pozwala, aby Lenka najpierw poznała zasady panujące w domu i wiedziała gdzie jej miejsce w hierarchii.
Lenka fajnie reaguje na Daniela, obwąchuje go i trąca nosem. Tylko kiedy p.Joanna się z nim bawi i np. Daniel krzyknie to wtedy Lenka podchodzi i... warczy :mad:
Ale po moim telefonie p.Joanna ją przy takim zachowaniu wyprowadziła z pokoju i potem już Lenka leżała grzecznie. Także powinna załapać, że nikt sobie nie życzy jej interwencji.

Posted

Nie wiem czy zauważyliście, że kolega Rudki nie ma łapki :cool3:
Co ciekawe Rudka wcale nie dogaduje się z psami tak super jakby się wydawało, tzn. nie chodzi o agresje czy coś w tym stylu, tylko o kontakty. Nie biegnie do każdego psa z machającym ogonem, najczęściej olewa je, unika. Kandydat na jej towarzysza do zabaw musi się trochę napracować zanim Rudka go zaakceptuje :razz:

Nie przesadzajcie z tym wypięknieniem Rudki, po prostu ładne zdjęcia w słoneczku ;)

Posted

Czas na rozliczonko...

Stan na 5 marzec wynosił +781,40 zł.

Koszty:
436 zł hotelowanie: 06-22.03 - 18 zł/doba (306 zł); 23.03-04.04 - 10 zł/doba (130 zł)

781,40 zł - 436 zł = 345,40 zł
Stan konta na 4 kwiecień wynosi +345,40 zł.

Posted

[quote name='Murka']Czas na rozliczonko...

Stan na 5 marzec wynosił +781,40 zł.

Koszty:
436 zł hotelowanie: 06-22.03 - 18 zł/doba (306 zł); 23.03-04.04 - 10 zł/doba (130 zł)

781,40 zł - 436 zł = 345,40 zł
Stan konta na 4 kwiecień wynosi +345,40 zł.

Mureczko - ile jeszcze trzeba dopłacić do kwietnia za Rudzie?...bo ja nie wyznaje się...