Murka Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Aha czy suńki mają jakiś wątek na dogo? :razz: Quote
ewelinka_m Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 [COLOR=Green][B]Bera już w drodze do krakowa do liryki!:multi: Wielkie buziaki i podziękowania dla Fiony i Gema, którzy zabrali Bercię ze sobą :buzi:! [/B][/COLOR] Quote
ewelinka_m Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Murka, sunie nie miały osobnych wątków, info o nich było na naszym wątku ogólnym [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-alarm-blagamy-o-domy-tymczasowe-info-str-1-a-112282/[/url] [COLOR=SeaGreen][B]wielkie podziękowania należą się również Murce i jej TZ-owi! :buzi:[/B][/COLOR] Quote
Rudzia-Bianca Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 :multi::multi::multi::multi: żeby tylko takie wieści na dogo były , no poza szaleństwami Rudki :evil_lol: Bercia będzie moją sąsiadką ( no prawie :razz:) Quote
Od-Nowa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Biedna Rudka, nie dość,że tak bliskich kontaktów z człowiekiem nie miała to jeszcze takie przeżycia sama sobie funduje :mad::evil_lol: niech odpoczywają a potem do roboty! :cool3: Quote
Linssi Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Dziekujemy Murce i Jej TZ-towi!! Jestescie wspaniali! I wszystkim , ktorzy brali udzial w dzisiejszej lapance! :loveu::multi: Quote
betel Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Rozmawiałam z Murką. Rana na rece jej męża opatrzona , na szczęście nie trzeba było zszywać. Sunie już dostały 2 budę , więc każda u siebie. Rudaka na razie uparcie tkwi w budzie , a Lenka jest jeszcze pod wpływem uspakajaczy. Myślę ,że niedługo trzeba będzie obu pannom zrobić osobne wątki, żeby znaleźć dla nich domy. Quote
*zaba* Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Tylko jedno slowo: SZACUNEK. Jestescie wspaniali. Quote
Poker Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Jesteście niesamowici :loveu: Wiecie co? Niewiele jest osób ,które by ludzi tak ratowało,a co dopiero psy . Człowiek nabiera wiary w ludzi :evil_lol: Quote
Linssi Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Poker, ja Ci powiem szczerze ze mam wiecej szacunku do zwierzat niz do ludzi... Ale fakt jest faktem - dziewczyny sa niesamowite :lol: Quote
Murka Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Nie macie za co nam dziękować, dziękować trzeba Jo37 że udostępniła swoją kolej oraz biance0 za pomoc w zorganizowaniu budy. Buda jest duża, piękna i super ocieplana! Reszta to... nasza praca ;) Dziewuszki już się podzieliły budami i wszystko jest ok. Mam nadzieję, że nie będzie zgrzytów przy jedzeniu :cool3: Jeśli można prosiłabym o zalożenie im wątków lub jednego wspólnego. Nie ma z tym pośpiechu, bo kilka dni musimy im dać na aklimatyzację więc nic się szczególnego nie będzie działo :roll: Quote
Od-Nowa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 jak to nic się nie będzie działo??? myślę,że każdy tu na wątku będzie czekał na wiadomość: "suki wyszły z budy" :lol: przecież to będzie kolejny wielki krok;) Quote
Od-Nowa Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 czyli pierwsze wieści bardzo dobre!! :multi: zostały dziewczyny rzucone na głęboką wodę ;) Quote
Murka Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 No to uwaga :lol: Rudka zmieniła budę :lol: Dzisiaj rano wystawiła łepek z budy w której była Lenka :razz: Lenka natomiast wychodzi z budy jak tylko usłyszy szczęk otwieranego kojca. Lenka jest spokojna, daje się głaskać itp. Może dzisiaj spróbujemy ją oprowadzić po nowym terenie :roll: Quote
Linssi Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Dobrych wiadomosci nigdy za wiele!!!:multi: Quote
Od-Nowa Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 i ogromny problem z Frankiem- Murzynkiem, który traci dt i natychmiast trzeba mu innego lokum. przecież do zakładu wrócić nie może teraz :roll: Quote
kika22 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Super wieści o suniach:loveu::loveu::loveu: Murka dla Ciebie i TZ :buzi: Oby teraz już był lepiej. Podziękowania dla Gema i dla Fiony za transport Brey:loveu: Aż wraca wiara w to co się robi :sweetCyb: Teraz pozostał tylko problem z Tola? Quote
Rybka_39 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Super wieści:loveu: Może za jakiś czas rude da się głaskać:cool3: Quote
ewab Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 [quote name='kika22']Super wieści o suniach:loveu::loveu::loveu: Murka dla Ciebie i TZ :buzi: Oby teraz już był lepiej. Podziękowania dla Gema i dla Fiony za transport Brey:loveu: Aż wraca wiara w to co się robi :sweetCyb: Teraz pozostał tylko problem z Tola?[/quote] Problem z Tolą, ale też z Franiem. Macie jakieś pomysły? Quote
betel Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Z Farankiem sutuacja jest patowa! Wiem, że Zulugula nie ma juz sił zajmować się nim, ale uważam,że skoro się tego podjęła, powinna zakończyć choć jeden etap jego leczenia - zęby- i zdobyć sie na cierpliwośc, bo niestety dla psa nie ma w tej chwili żadnej alternatywy poza ulicą lub uśpieniem. My natomiast musimy szukać mu domu . Nie sadzę, jednak ,aby teraz- w okresie przedświatecznym- było możliwe takie szybkie zorganizowanie czegoś sensownego. Quote
ewab Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Pomiędzy tym co powinno być a co jest często bywa przepaść. Słuchajcie Franio to też psiak od Erki. Spróbujmy wykrzesać z siebie trochę energii aby rozwiązać problem, zwłaszcza w tym przedświątecznym okresie. Rozumiem, że pies ma jeszcze w swojej szkatułce nieco pieniędzy, więc może dałoby się zorganizować jakiś dt lub choćby hotelik. Deklaruję swoją pomoc w chodzeniu do weta. Niestety nie mogę wziąć go do domu, że względu na moje zwierzaki. Musimy coś zrobić, nie można tego psiaka zmarnować. Quote
betel Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 To niezupełnie tak, choć nie dzieliłabym psów na te Erki lub nie. Erka przez lata opiekowała się samotnie bezdomnym stadkiem ,które teraz zostało zabezpieczone i po socjalizacji w DT lub u Murki będzie potrzebowało domów na stałe. Z Franiem to jeszcze inna historia. Oczywiście pomóc trzeba i jemu , ale nie zrobi się tego od zaraz. Hotelik w jego przypadku jest tylko odwleczeniem wyroku - powinien trafić od razu do domu i to takiego , gdzie przyjmą go z jego wszystkimi wadami. Pisać sobie możemy różne rzeczy ,ale zapewniam Cię Ewab - że to naprawdę problem znaleźć dom dla zdrowegi psa , a co dopiero dla psiaka z takimi problemami, tym bardziej po ostatnim poście Zuluguli. Możesz oczywiście podjąć się akcji szukania mu domu. Nam kończą się pomysły. Birma już 2 zimę spędza na działce, a to zdrowa , niekłopotliwa i bardzo sympatyczna psica. Z DS wraca Fago - ręce opadają. Można spróbować umieścić psiaka w hoteliku Pati- tylko to wymaga środków - minimum 300 złotych jeśli nie 450 na miesiąc ( a pod uwagę trzeba wziąć wiele miesięcy). Quote
MaJa 75 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Niestety, muszę zgodzić się z Betel. Zawiozłam Frania do Zuluguli, więc sprawa jest mi bardzo bliska. Przez ponad miesiąc wszystko było w największym porządku i nagle (nie wspominając, że połączyło się to z wypadkiem Erki i szukaniem na gwałtu rety domów dla jej podopiecznych) Franio jest do zwrotu. Powiem tak - Franio miał być u Zuluguli do czasu znalezienia mu DS. Wiadomo było, że mogą pojawić się problemy i zdrowotne i behawioralne. Dom tymczasowy musi być na to gotowy. Z jednej strony rozzumiem Zulugulę, bo nie daje rady i ma przez Franka problemy z TZ-em, ale do cholery nie można tak stawiać sprawy!!! Quote
MaJa 75 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Po pierwsze nie robię z Zuluguli potwora. Znam ją osobiście i mam do niej wielki szacunek. Miałam jednak nadzieję, że Zulugula zajmie się jego leczeniem i pies przeczeka u niej do czasu znalezienia DS. Nie mam do niej żadnych pretensji. Po prostu nie wiem co robić w takiej sytuacji. Quote
Recommended Posts