Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czytam sobie z boku dla sekundy relaxu-Klaudia-zrób mu badanie moczu-bo on stale sika, kołdra pomoczona-woła Cię na dwór-po prostu ma chory pęchcerz albo jeszcze gorzej-to nie szczeniak-u starych psów-zdrowych oczywiście to nie jest normalny objaw. Badanie moczu łatwo samcowi złapac trudniej suczce. Pojemnik trzeba schowac do lodówki tuż po złapaniu i zawieźc-tj. schowac do lodówki jeśli nie zawieziesz go w przeciągu godziny-a koszt. tylko 15 zł.

a z dobrych nowin-zdajesz sobie sprawę że on zostanie u Ciebie dożywotnio?:cool1:
pa:lol:

Posted

Mocz mogę sprawdzić,ale mi się wydaję,że powodem posikanych kołderek może być fakt [bo na czymś podobnym Go przyłapałam] że Miki przednimi łapkami stoi na ziemi,a tylnymi na posłanku i sika - tak jakby myślał,że już na posłanku nie jest [głównie w nocy tak się dzieje] Ale odnośnie moczu to już ostatnio nad tymi badaniami myślałam,ponieważ jak pierwszy raz byłam z Pinczerka u Mikiego to bardzo mnie ten Jego mocz zainteresował [:evil_lol: wiem wiem - może dziwne mam zainteresowania :evil_lol: hehe] bo miał strasznie nienaturalny kolor. I dziwną woń wydawał :eviltong: Teraz już kolor i jest ok. ale może faktycznie zrbię dla pewności.

Posted

Cześć Słodziaku!!!Jak tam dziś u Ciebie???Klaudus...i reszta cioteczek...alarm bojowy...prosze o modlitwe i wolanie w sprawie adopcji Milusia- Jacusia-niezwyklego psiaka...Wy tam na pewno na górze z racji swoich zasług- macie ogromne poparcie i wsparcie św. Franciszka...Wam nie odmówią tam na bank:eviltong:Gdyby się udało, ten błagający wzrok (ktorego ani na chwilę nie mogę zapomnieć)zostałby wreszcie po tylu latach zaspokojony..a i ja mialabym okazje przytulic wreszcie jakiegos Psiunia z dogo...:lol:Prosze o wsparcie..bardzo prosze:roll:

Posted

Gonia!
banerek Jacusia jest w Twoim podpisie, z napisem ... "pomocy?"
To ten piesek?
Bo dziwne rzeczy sie dzieją,Jak się na ten banerek kliknie, otwiera się wątek nie Jacusia a bokserki...????
Chyba że u mnie coś nawala..?

A Jacusiowi posyłamy dobre myśli...Musi się udać!!!!!

Posted

Tak właśnie wiem togaa, że tak siędzieje ale to moja wina, bo ja dopiero uczyłam się wklejać banerki i coś namotałam...a boję się,. że jak teraz zacznę naprawiać, to w ogóle może mi zniknąć banerek Jausia:razz:Ale wątek ma tytuł NIEZWYKŁY PIES..zesztą wystarczy spojrzeć na te oczy z banerku...:cool3:No ale poki co wszystko powoli jest na dobrej drodze..ale to przecież wątek naszego Mikulińskiego, nie będę tu zagadywała mu "miejsca" i zagarniała terenu:eviltong:jeszcze Słodziak mnie chapsnie i dopiero będzie...Na szczesście o Mikusia się nie martwie nic a nic..(wybacz Klauduś, ale naprawdę się nie martwie...bo wiem na 100% ze nie mam powodów:roll:)...takiego domku jak ma nasz chlopak ze świecą szukać (chociaż już tu na dogo kilka(naście) cioteczek takowe ma...wiem wiem:lol:)..niestety(tzn całkiem całkiem stety) domek dla Mikusia jest tylko JEDEN..prawda Klauduś???:eviltong:

Posted

[quote name='Klaudus__']
Mocz mogę sprawdzić,ale mi się wydaję,że powodem posikanych kołderek może być fakt [bo na czymś podobnym Go przyłapałam] że Miki przednimi łapkami stoi na ziemi,a tylnymi na posłanku i sika - tak jakby myślał,że już na posłanku nie jest [głównie w nocy tak się dzieje] Ale odnośnie moczu to już ostatnio nad tymi badaniami myślałam,ponieważ jak pierwszy raz byłam z Pinczerka u Mikiego to bardzo mnie ten Jego mocz zainteresował [:evil_lol: wiem wiem - może dziwne mam zainteresowania :evil_lol: hehe] bo miał strasznie nienaturalny kolor. I dziwną woń wydawał :eviltong: Teraz już kolor i jest ok. ale może faktycznie zrbię dla pewności.

to czerwony alarm! mój Dyzio tak miał-złapałam mu mocz od ręki na drugi dzień i poleciałam do analizy-oczywiście Furaginę dostał-na szczęście obyło się bez antybiotyku-czasem Furagina nie wystarcza.

Posted

Słuchajcie,mam pytanie w sprawie Mikiego:

Witam,
Telefonowałem przed chwilą zapytać o tego pieska.
Mamy jednego psa w domu (suczkę, jamnika) i mógłbym zaoferować budę dla Mikiego, jeżeli nadaje się do takich warunków. (Buda, dodam, jest ocieplona - podwójna warstwa desek, w środku wełna mineralna. Została po kundelku teściów, który dożył tam kilkunastu lat.) Poproszę o kontakt.
Pozdrawiam

Co Wy na to?

Posted

Miki niestety nie nadaje się do budy. On musi mieszkać w ogrzewanym pomieszczeniu. Ale może zaproponować jakiegoś innego psiaka ? szkoda żeby dom się zmarnował.

Posted

Miki potrzebuje też stałej opieki - a mieszkając na polku raczej by Jej nie miał... Mógłby się przewrócić w nocy i zamarznąć... Bo czasami łapeczki Mu słabsze się robią i poradzi się zachwiać. Ja nim idę spać to jeszcze kilka razy schodzę do Niego sprawdzić czy nie śpi na ziemi.
I jeszcze kołderkami dooopsko przykrywam,żeby nie marzło w nocy! :loveu:
A jak zejde sprawdzić w nocy i odkryty leży to :mad: swoje usłyszy... :evil_lol:

Posted

[quote name='magda222']Słuchajcie,mam pytanie w sprawie Mikiego:

Witam,
Telefonowałem przed chwilą zapytać o tego pieska.
Mamy jednego psa w domu (suczkę, jamnika) i mógłbym zaoferować budę dla Mikiego, jeżeli nadaje się do takich warunków. (Buda, dodam, jest ocieplona - podwójna warstwa desek, w środku wełna mineralna. Została po kundelku teściów, który dożył tam kilkunastu lat.) Poproszę o kontakt.
Pozdrawiam

Co Wy na to?

A pomyślał ktoś o Franiu??? Też z Żywca:evil_lol:
To też piesek w potrzebie,a na szczęście przyzwyczajony do warunków...zewnętrznych! I do tego bez jakichś choróbsk:lol:
Dla niego ta cieplutka buda,jedzenie,spokój i własny człowiek...rodzina... to będzie...raj!!!
http://www.dogomania.pl/forum/f28/franio-znowu-w-schronie-125025/

Posted

Dwa dni temu Budrysek od Frania pytała mnie o budę....koszt, możliwość zrobienia.....
To może myślała o Franiu????!!!

Zapodziałam gdzieś jej telefon..

Posted

[quote name='togaa']Dwa dni temu Budrysek od Frania pytała mnie o budę....koszt, możliwość zrobienia.....
To może myślała o Franiu????!!!

Zapodziałam gdzieś jej telefon..

Wskocz na allegro do Klemensika i...jest !
A link do tej aukcji u mnie w podpisie.

Posted

HAhaha:lol::lol::lol:nie było mnie dziś dlugo i do połudia nie odwiedzałam Mikusia..wchodzę teraz, czytam sobie pierwszy post (ten o propozycji domeczku w budzie) i od razu, nim skończyłam czytać myśle sobie:"Taaaaa, już ja widzę, jak Klaudus Mikusia odda..i to jeszcze do budy"....nie skończyłam nawet myśleć a tu widzę natychmiastowy odzew Klaudus..."Nie ma takiej opcji..."uśmiałam się nieźle...Cioteczki...proszę WAs..może jednak dajmy sobie spokój z szukaniem domeczku dla Mikusia, bo ja sobie nie wyobrazam go nigdzie indziej jak tylko z Klauduś i u Klaudus...no to po pierwsze, a po drugie,..naprawdę myślicie, że Klauduś odda komuś Słodziaka- Pieszczocha???Już ja to widzę...;)Klauduś...no kurde..przyznaj się wreszcie, że to Twoja Miłość i Pupil...czy może ja jestem durna jakaś i źle oceniam sytuacje???Miukś...Ty u innej Panci???taaaaaaaaaaaaaaaaa:razz: