_bubu_ Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 ja jeszcze polecam do tabletek serek topiony ;) Quote
oktawia6 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 czytam sobie z boku dla sekundy relaxu-Klaudia-zrób mu badanie moczu-bo on stale sika, kołdra pomoczona-woła Cię na dwór-po prostu ma chory pęchcerz albo jeszcze gorzej-to nie szczeniak-u starych psów-zdrowych oczywiście to nie jest normalny objaw. Badanie moczu łatwo samcowi złapac trudniej suczce. Pojemnik trzeba schowac do lodówki tuż po złapaniu i zawieźc-tj. schowac do lodówki jeśli nie zawieziesz go w przeciągu godziny-a koszt. tylko 15 zł. a z dobrych nowin-zdajesz sobie sprawę że on zostanie u Ciebie dożywotnio?:cool1: pa:lol: Quote
sleepingbyday Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 oktawia niegłupio mówi,żeby mu ten mocz sprawdzić... ale się zdziwi chłopak, co ci ludzie wyprawiają....:evil_lol: no chyba, ze on wcale tak czesto nie sika, tylko o sikaniu najczęściej się tutaj gada.... Quote
Klaudus__ Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Mocz mogę sprawdzić,ale mi się wydaję,że powodem posikanych kołderek może być fakt [bo na czymś podobnym Go przyłapałam] że Miki przednimi łapkami stoi na ziemi,a tylnymi na posłanku i sika - tak jakby myślał,że już na posłanku nie jest [głównie w nocy tak się dzieje] Ale odnośnie moczu to już ostatnio nad tymi badaniami myślałam,ponieważ jak pierwszy raz byłam z Pinczerka u Mikiego to bardzo mnie ten Jego mocz zainteresował [:evil_lol: wiem wiem - może dziwne mam zainteresowania :evil_lol: hehe] bo miał strasznie nienaturalny kolor. I dziwną woń wydawał :eviltong: Teraz już kolor i jest ok. ale może faktycznie zrbię dla pewności. Quote
gonia66 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Cześć Słodziaku!!!Jak tam dziś u Ciebie???Klaudus...i reszta cioteczek...alarm bojowy...prosze o modlitwe i wolanie w sprawie adopcji Milusia- Jacusia-niezwyklego psiaka...Wy tam na pewno na górze z racji swoich zasług- macie ogromne poparcie i wsparcie św. Franciszka...Wam nie odmówią tam na bank:eviltong:Gdyby się udało, ten błagający wzrok (ktorego ani na chwilę nie mogę zapomnieć)zostałby wreszcie po tylu latach zaspokojony..a i ja mialabym okazje przytulic wreszcie jakiegos Psiunia z dogo...:lol:Prosze o wsparcie..bardzo prosze:roll: Quote
togaa Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Gonia! banerek Jacusia jest w Twoim podpisie, z napisem ... "pomocy?" To ten piesek? Bo dziwne rzeczy sie dzieją,Jak się na ten banerek kliknie, otwiera się wątek nie Jacusia a bokserki...???? Chyba że u mnie coś nawala..? A Jacusiowi posyłamy dobre myśli...Musi się udać!!!!! Quote
gonia66 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Tak właśnie wiem togaa, że tak siędzieje ale to moja wina, bo ja dopiero uczyłam się wklejać banerki i coś namotałam...a boję się,. że jak teraz zacznę naprawiać, to w ogóle może mi zniknąć banerek Jausia:razz:Ale wątek ma tytuł NIEZWYKŁY PIES..zesztą wystarczy spojrzeć na te oczy z banerku...:cool3:No ale poki co wszystko powoli jest na dobrej drodze..ale to przecież wątek naszego Mikulińskiego, nie będę tu zagadywała mu "miejsca" i zagarniała terenu:eviltong:jeszcze Słodziak mnie chapsnie i dopiero będzie...Na szczesście o Mikusia się nie martwie nic a nic..(wybacz Klauduś, ale naprawdę się nie martwie...bo wiem na 100% ze nie mam powodów:roll:)...takiego domku jak ma nasz chlopak ze świecą szukać (chociaż już tu na dogo kilka(naście) cioteczek takowe ma...wiem wiem:lol:)..niestety(tzn całkiem całkiem stety) domek dla Mikusia jest tylko JEDEN..prawda Klauduś???:eviltong: Quote
halbina Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-tragedia-erka-miala-wypadek-pomoc-dla-psow-erki-potrzebna-125841/ Erka (z Kielc) miała wypadek, psy pod jej opieką potrzebują pomocy, dogomaniacy musimy sie zjednoczyć w tej sprawie! Quote
magda222 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Odnowione,wyróznione allegro Mikiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=493920300 Quote
oktawia6 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='Klaudus__'] Mocz mogę sprawdzić,ale mi się wydaję,że powodem posikanych kołderek może być fakt [bo na czymś podobnym Go przyłapałam] że Miki przednimi łapkami stoi na ziemi,a tylnymi na posłanku i sika - tak jakby myślał,że już na posłanku nie jest [głównie w nocy tak się dzieje] Ale odnośnie moczu to już ostatnio nad tymi badaniami myślałam,ponieważ jak pierwszy raz byłam z Pinczerka u Mikiego to bardzo mnie ten Jego mocz zainteresował [:evil_lol: wiem wiem - może dziwne mam zainteresowania :evil_lol: hehe] bo miał strasznie nienaturalny kolor. I dziwną woń wydawał :eviltong: Teraz już kolor i jest ok. ale może faktycznie zrbię dla pewności. to czerwony alarm! mój Dyzio tak miał-złapałam mu mocz od ręki na drugi dzień i poleciałam do analizy-oczywiście Furaginę dostał-na szczęście obyło się bez antybiotyku-czasem Furagina nie wystarcza. Quote
magda222 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Słuchajcie,mam pytanie w sprawie Mikiego: Witam, Telefonowałem przed chwilą zapytać o tego pieska. Mamy jednego psa w domu (suczkę, jamnika) i mógłbym zaoferować budę dla Mikiego, jeżeli nadaje się do takich warunków. (Buda, dodam, jest ocieplona - podwójna warstwa desek, w środku wełna mineralna. Została po kundelku teściów, który dożył tam kilkunastu lat.) Poproszę o kontakt. Pozdrawiam Co Wy na to? Quote
Klaudus__ Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Miki nie nadaje się do budy. Nie ma nawet takiej opcjii - może jakiś inny psiunek skorzysta... Quote
_bubu_ Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 Miki niestety nie nadaje się do budy. On musi mieszkać w ogrzewanym pomieszczeniu. Ale może zaproponować jakiegoś innego psiaka ? szkoda żeby dom się zmarnował. Quote
Klaudus__ Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Miki potrzebuje też stałej opieki - a mieszkając na polku raczej by Jej nie miał... Mógłby się przewrócić w nocy i zamarznąć... Bo czasami łapeczki Mu słabsze się robią i poradzi się zachwiać. Ja nim idę spać to jeszcze kilka razy schodzę do Niego sprawdzić czy nie śpi na ziemi. I jeszcze kołderkami dooopsko przykrywam,żeby nie marzło w nocy! :loveu: A jak zejde sprawdzić w nocy i odkryty leży to :mad: swoje usłyszy... :evil_lol: Quote
zuzlikowa Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='magda222']Słuchajcie,mam pytanie w sprawie Mikiego: Witam, Telefonowałem przed chwilą zapytać o tego pieska. Mamy jednego psa w domu (suczkę, jamnika) i mógłbym zaoferować budę dla Mikiego, jeżeli nadaje się do takich warunków. (Buda, dodam, jest ocieplona - podwójna warstwa desek, w środku wełna mineralna. Została po kundelku teściów, który dożył tam kilkunastu lat.) Poproszę o kontakt. Pozdrawiam Co Wy na to? A pomyślał ktoś o Franiu??? Też z Żywca:evil_lol: To też piesek w potrzebie,a na szczęście przyzwyczajony do warunków...zewnętrznych! I do tego bez jakichś choróbsk:lol: Dla niego ta cieplutka buda,jedzenie,spokój i własny człowiek...rodzina... to będzie...raj!!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/franio-znowu-w-schronie-125025/ Quote
magda222 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Wysłałam maila do Państwa zainteresowanych Mikim. Czekamy na odpowiedź... Quote
zuzlikowa Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 magda222 napisał(a):Wysłałam maila do Państwa zainteresowanych Mikim. Czekamy na odpowiedź... Dzięki:loveu:...też czekam!!! Quote
*zaba* Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ale by bylo fajnie,jakby Pan sie zgodzil na Frania.... Quote
togaa Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Dwa dni temu Budrysek od Frania pytała mnie o budę....koszt, możliwość zrobienia..... To może myślała o Franiu????!!! Zapodziałam gdzieś jej telefon.. Quote
zuzlikowa Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='togaa']Dwa dni temu Budrysek od Frania pytała mnie o budę....koszt, możliwość zrobienia..... To może myślała o Franiu????!!! Zapodziałam gdzieś jej telefon.. Wskocz na allegro do Klemensika i...jest ! A link do tej aukcji u mnie w podpisie. Quote
gonia66 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 HAhaha:lol::lol::lol:nie było mnie dziś dlugo i do połudia nie odwiedzałam Mikusia..wchodzę teraz, czytam sobie pierwszy post (ten o propozycji domeczku w budzie) i od razu, nim skończyłam czytać myśle sobie:"Taaaaa, już ja widzę, jak Klaudus Mikusia odda..i to jeszcze do budy"....nie skończyłam nawet myśleć a tu widzę natychmiastowy odzew Klaudus..."Nie ma takiej opcji..."uśmiałam się nieźle...Cioteczki...proszę WAs..może jednak dajmy sobie spokój z szukaniem domeczku dla Mikusia, bo ja sobie nie wyobrazam go nigdzie indziej jak tylko z Klauduś i u Klaudus...no to po pierwsze, a po drugie,..naprawdę myślicie, że Klauduś odda komuś Słodziaka- Pieszczocha???Już ja to widzę...;)Klauduś...no kurde..przyznaj się wreszcie, że to Twoja Miłość i Pupil...czy może ja jestem durna jakaś i źle oceniam sytuacje???Miukś...Ty u innej Panci???taaaaaaaaaaaaaaaaa:razz: Quote
gonia66 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 ale Franiu..to byloby szczeście dla niego..oby się udało:multi::multi::multi: Quote
agaga21 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 natychmiastowa odpowiedź klaudus też nasunęła mi taką myśl-że tak naprawdę dziewczyna juz nie chce oddać mikusia!:evil_lol: ale może się mylę:cool3: ? może ktoś kupi płytę na hotel dla Dropsika i ogromny dług za leczenie Duszka http://www.dogomania.pl/forum/f99/gry-pc-muza-koledy-dla-dropsika-zywiec-dlug-po-duszku-125943/#post11334461 Quote
Klaudus__ Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Wy podstępne Ciotki! :mad: Wy mi tu nie kombinujcie :eviltong: Quote
Recommended Posts