Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz Klauduś..my tam nic nie kombinujemy, ale jakoś tak się składa, że Mikuś, chyba przed świętami (podobno dopiero w święta Psiaki mówią ludzkim głosem-ale my wszystkie wiemy, że to kłamstwo, bo mówią zawsze- w każdym razie do nas "na okrągło":eviltong:),no właśnie, więc Mikuś napisał mi maila, że nigdzie się od Ciebie nie wybiera i w ogóle nie może zrozumieć, że ktoś mu szuka domek, wszak domeczek to on już ma:lol:...Smiem twierdzić, że rozesłał tą wiadomość tez do innych cioteczek..Idąc więc tym tropem pomyślałyśmy, że on Tobie też o tym powiedział, tylko Ty nie chcesz sie nam tu chwalić, więc "wybiegłyśmy przed orkiestrę"...tak, że by Cie Kochana po prostu ośmielić:eviltong:.Nie ukrywaj więc dłuzej i gadaj nam tu prędko co i jak. A Mikusia wymiziaj mi tam osobno, bo On to ma tego miziania pod dostatkiem i na bank nie wie, ktore to mizianie ode mnie, wię Mu tam proszę szepnij;)..No..to miłego dnia życzę:loveu:

Posted

Właśnie skończyłam czyścić Mikiemu uszy... :crazyeye: Nie miał prawa słyszeć...
Masakra...
Nasmarowałam Mu uszy Syntarpenem - ten antybiotyk podaje się pięć dni... Mam nadzieję,że po tych pięciu dniach zobaczę poprawę...
Chyba,że zmiany bakteryjne są już zbyt daleko posunięte...
Biedaczysko... Strasznie Go wymęczyłam...

Posted

[quote name='Klaudus__']Właśnie skończyłam czyścić Mikiemu uszy... :crazyeye: Nie miał prawa słyszeć...
Masakra...
Nasmarowałam Mu uszy Syntarpenem - ten antybiotyk podaje się pięć dni... Mam nadzieję,że po tych pięciu dniach zobaczę poprawę...
Chyba,że zmiany bakteryjne są już zbyt daleko posunięte...
Biedaczysko... Strasznie Go wymęczyłam...

Jak czytam jak piszesz o Mikusiu to mi łezka w oczach sie kręci. Piszesz z taką czułością, z miłością wręcz. Niby normalne zdania, bez egzaltacji. Ale na odległość widać uczucie.

Posted

A Klauduś nas tu zagaduje i udaje, że nie widzi co piszemy:eviltong: Nawet Isadora już zauważyła (zresztą do Niej na pewno Mikuś też już dawno się odezwał;))..ale wiesz Isadora..Ty wcale nie jesteś gorsza od Klauduś, czytałam nie raz Twoje posty i doskonale znam Twoja miłosc do Jamników ( i nie tylko oczywiście)..no ale fakt pozostaje faktem- to jest wątek Mikusia i..już Klaudus, więc to co my tu czytamy o działaniach tej cioteczki- na nowo uczy kochać...ja myślałam, że ja jestem zwariowana na punkcie tych istotek..ale teraz widzę, że ja to jestem "pikuś"...(przepraszając wszystkie Pikusie)..ja tu naprawdę ze swoją miłością to dopiero raczkuję...kiedy nauczę się chodzić???hmmmm..pewnie nieprędko..może nawet nigdy nie bedę umiała chodzić takim pewnym krokiem jak niektóre z Was cioteczki...ale szkoła, do której się obecnie zapisałam- to najlepsza ze szkół w jakiej dotąd się uczyłam:multi::multi::multi::multi:

Posted

Oto uśmiech dla pamiętających o mnie Cioteczek!

A to ze specjalną dedykacją dla Cioteczki Bubu [ zobacz jak ładnie leże :loveu:]

A teraz tak ogólnie zobaczcie jaka ta Klaudia głupia :evil_lol: różowym kocykiem mnie przykrywa :lol:

Posted

Musze ci powiedzieć Klaudus że Mikuś na tych zdjęciach wcale nie wygląda na wymenczonego biedaka, chyba mu jednak to czyszczenie uszu przypasował :eviltong: A może to dlatego że to ty mu uszy czyściłaś, a tobie wszystko wybaczy :evil_lol::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Klaudus__']

[quote name='Nika_88']Musze ci powiedzieć Klaudus że Mikuś na tych zdjęciach wcale nie wygląda na wymenczonego biedaka, chyba mu jednak to czyszczenie uszu przypasował :eviltong: A może to dlatego że to ty mu uszy czyściłaś, a tobie wszystko wybaczy :evil_lol::loveu::loveu::loveu:

zwłaszcza na tym zdjęciu widac jak fajne jest czyszczenie uszu :diabloti:sadystka normalnie :evil_lol:. ale przynajmniej wzieli ten różowy kocyk!! to był skandal. pakuje się i wyprowadzam :roll:;).

klaudus i inne ciotki. miki jest NAPRAWDĘ przystojnym psem :loveu:
klaudus, normalnie aj law ju :oops:

Posted

Wogóle to tamto zdjęcie jak leży to oglądajcie i podziwiajcie! :razz: Bo początkowo to nie było opcjii,żeby w ten sposób Miki leżał. Coś Go ograniczało - pewnie ból,a na dzień dzisiejszy tak ładnie się kładzie... Początkowo jak się kładł to jak to Bubu idealnie opsiała "plackiem na boku".

Posted

Nie...no ja nie mogę...Klauduś Ty naprawdę jesteś Aniołem..a mikuś....hmmmm...hmmmmm....co ja tam będę się produkowała...normalnie słow brak i tyle...Dzięki Klaudiś za rozweselenie mnie w tą pochmurną zimową niedzielę..Kochana jesteś i już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu:

Posted

Hmmmmm..ja juz nie wiem kogo kocham mocniej..Klauduś, czy Mikusia...:loveu:Przecież po tym psie nie widać nawet krzty nieszczęścia i tragedii jakiej doświadczył...gdyby nie siwy pyszczek-to w ogóle wyglądałby na najszczęśliwszego młodzieniaszka pod Słońcem:lol:Klauduś....eh..Klauduś....:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='togaa']Dwa dni temu Budrysek od Frania pytała mnie o budę....koszt, możliwość zrobienia.....
To może myślała o Franiu????!!!

chodziło mi o zrobienie bud do schronu

Posted

Dobranoc Mikuliński, dobranoc cioteczki:lol:Udało mi się dzis zrobić pierwszy raz w zyciu 4 aukcje dla kolegów Mikusia i jestem bardzo szczęśliwa, ze choc taki sposób znalazłam na pomoc (póki- co oczywiście, potem naucze sie wiecej:eviltong:)Dla Mikusia na szczęście Allegro robić nie trzeba- no chyba, że trzeba z cegiełkami- jesli cos- służe pomocą od zaraz:lol:Do juterka:roll:

Posted

Żadnych,ale to absolutnie żadnych powodów do niepokoju nie ma ;-)
Poprostu dzisiaj z Mikim sprzątaliśmy garaż i trochę Nam to zeszło :evil_lol:
Bo Miki się przeprowadza... :lol: Już Mu się nie podoba miejsce które zasiedlał do tej pory i spodobało Mu się gdzie indziej... Nie... Nie bójcie się - nie w kojcu :lol::evil_lol::diabloti: Poprostu inna część garażu bardziej odpowiada wymaganią Mikiego i tam Go przeprowadziłam :eviltong:

Posted

AAAAAAAAAAAAA:lol:No to w takim razie insza inszosć:eviltong:..To ci dopiero Mikus jeden..wymagania stawia swojej Panci..nieźle już go tam ta nasza Klaudus rozpuściła:eviltong:..ale co tam..należy mu się iine życie- inaczej ciężko byloby Mikusiowi zapomnieć o złej przeszłości i strasznych przeżyciach..a teraz to już pewnie nic z tamtych dni nie pamięta...no ale powiedzcie kochane ciotki...przy takiej Klaudus, to każdy by sie zapomniał:eviltong:

Posted

A tak poważnie to serio Mikiemu się spodobało inne miejsce w garażu i tam też został przeniesiony :eviltong: Spokojniej tam śpi i często jak spaceruje to właśnie tam szedł i kładł się na ziemi. Więc co tam! Jak tamtejsza aura Mu bardziej odpowiada to proszę bardzo :] A tak wogóle to Miki przytył już 4 kg ;] Dzisiaj miał znowu pucowane uszka i powiem szczerze,że nie wyglądały źle. Ale Mik się troszkę denerwował przy czyszczeniu,które trwało o niebo krócej niż to pierwsze... :roll:
Teraz z 'uchami' będzie już tylko lepiej !

Posted

sleepingbyday napisał(a):
ciekawe, czy jka miki zazyczy sobie do pańskiej sypialni przeprowadzki, to klaudus też z pokorą pobiegnie przesuwac meble :cool3:?

to samo sobie pomyślałam. i mysle ze zrobi to z uśmiechem na twarzy jak bedzie trzeba ;)