Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

mru napisał(a):
:placz:

czy ktoś tu się zajmuje Nasza-klasą?

Kamila_s z dogo daje psiaki na naszą klasę - nasz Łatek z pożaru dzięki jej ogłoszeniu znalazł szybko dom...mru, napisz może do niej :roll:

Posted

Ziutka napisał(a):
Kamila_s z dogo daje psiaki na naszą klasę - nasz Łatek z pożaru dzięki jej ogłoszeniu znalazł szybko dom...mru, napisz może do niej :roll:

super :) napiszę już zaraz
bo mi to ostatnio nie wyszło
doo pa blada wyszła z tego :/ a nie domek

Posted

enia pisała że tego szorściaka to jakaś pani karmi, chudy nie jest ;)
mnie najbardziej ta mała szorstkowłosa sunia z pełnymi cycuchami martwi :-( ona taka drobniutka, delikatna, ciekawe gdzie się podziewa

Posted

te fotki, prawda?
(pytam, bo asiamm pisała, że spory ;) )

a ta sunia?
hmmm foty trzeba i to samo
n-k, allegro
trzeba coś ruszyć
zanim Paluch czy coś :roll:

Posted

asiamm napisał(a):
enia pisała że tego szorściaka to jakaś pani karmi, chudy nie jest ;)
mnie najbardziej ta mała szorstkowłosa sunia z pełnymi cycuchami martwi :-( ona taka drobniutka, delikatna, ciekawe gdzie się podziewa

tak ,latem widzialam jak taka staruszeczka go karmila, a potem spal pod blokiem ( kiedyś tu opisalam dokladnie gdzie) a teraz czesto go widać jak lata "na mieście" wczoraj wieczorem też leciał w jakimś amoku przed siebie, a ja za nim z parówkami, ale uciekł, Diego też nie bylo.....może przez deszcz?
a tej suni malej to gdzie szukać? bo jeszcze nie spotkałam.......

Posted

tu w ogóle nie ma co sie zastanawiac. jak nie paluch, to jakis inny schron, udajecie, że znalazłyście na tereniedziałania placówki i cześć. w schronie mają szanse, bezdomne - żadnych. zagryzione mogą byc i na tułaczce,a dodatkowo przejechane. nie mówiąc o agonii z powodu głodu i wyziębienia. mozna rozwieźć je po róznych (jak się je oczywiście złapie), żeby nie obciążac jednego schronu....

Posted

enia, to Ty tej Burci nie widziałaś nigdy? ja myślałam że o niej piszesz że z jakąś dużą suką tam koło kwiaciarni w stosie liści spała i pod Marc Polem żebrała :roll: ja to ją tylko raz widziałam -tam gdzie kiedyś centrala telefoniczna była.
sleepingbyday, ale schroniska nie chcą przyjmoać zwierząt od osób prywatnych :shake: jeśli już to trzeba by je wywieźć na teren gminy która ma podpisaną umowę z jakimś sensownym schroniskiem, ale wtedy też nie ma pewności, że ją hycel "upoluje" i tam odwiezie, a i z oczu nam zginie na zawsze :roll: co robić? :-(

Posted

Burci nie widziałam nigdy:shake:
duża suka karmiąca spała w stercie liści z dużym czarnym psem:-( tzn. każdy na swojej kupie liści......
a wczoraj pustki.......

Posted

dziewczyny co myślicie o allegro? takie info i odnośnie naszych bezdomnych psow i apel o domy i tymczasy? ciotka evita zrobi, ja tekst skrobne, umieścimy ich fotki........
i pytanie do ZIUTY;)
allegro musi być wiarygodne i namiary jakieś fundacyjne, jesteś wolo SdZ możemy Cie umieścić w kontaktach? oczywiście wsio bedziemy tu na wątku organizowały i omawiały......

Posted

enia napisał(a):
dziewczyny co myślicie o allegro? takie info i odnośnie naszych bezdomnych psow i apel o domy i tymczasy? ciotka evita zrobi, ja tekst skrobne, umieścimy ich fotki........

no właśnie super pomysł
ja już o allegro wspominałam :)
miałyśmy robić z Charly tylko teksty trzeba napisać

Posted

Dziewczyny-i jak z tym kontaktem, który zamieścimy na allegro ? Enia napisała już fajny tekścik, linkuję foty i mogłabym już wystawić aukcję. Tylko jaki kontakt ?

Posted

evita. napisał(a):
Dziewczyny-i jak z tym kontaktem, który zamieścimy na allegro ?Tylko jaki kontakt ?

No właśnie nie wiem :roll: jesteśmy z Luką w trakcie rejestrowania naszej Fundacji, więc PiSdZ odpada aby mnie pod to podpisać ;), więc wychodzi na to, że narazie jestem tak samo normalną wolontariuszką jak i Wy ;)

P.S. czy to musi być podpięte pod jakąś Fundację ? :roll:

Posted

wanda szostek napisał(a):
Na ogłoszenia i moje zainteresowanie czeka 3-letni mały spanielek przetrzymywany na wsi w oborze, bo syn go się pozbył i przywiózł mamusi, która psów nie lubi. Na dwór udaje mu się czasami uciec między nogami właścicieli. A u mojego "miłego" sąsiada nowy mały piesek się pojawił tylko gdzieś mu uciekł w las. Znajdzie jak nie tego to innego i śmieje się, że sąsiadce podrzuci następnego. Z tym wszystkim jestem właściwie sama.

Czy są może fotki tego spanielka? Jakieś info o nim?
Mogę zrobić psiakowi Allegro. ;)

Posted

Diego mokry jak siedem nieszczęść , dziś o 6.25 jak szłam do pksu to myslalam,że sie poryczę jak go zobaczyłam:-( a najgorsze,że on nie chce jedzenia........:shake:

Posted

Ja wiem, że tak z daleka to sobie można gadać a raczej pisać:roll:
Ciotki tu nie ma na co czekać! Może się umówcie na jakąś "łapankę" i odwieźcie go do schronu?
On zachwilę będzie chory!
Wtedy może jakiś bazarek zrobimy albo allegro cegiełkowe na hotelik?
Bedziemy go ratować!

Posted

hihi teraz nie ;)

Kamila mi nie odpisała nt tej naszej klasy :roll:
może napiszę do osoby poleconej przez wandę?

a właśnie
kojarzycie może nicki ludzi od psiaków w typie teriera?
bo może ich bym też poprosiła o ogłoszenia :roll: dla tego psiaka sprzed sklepu

Posted

gorący apel do wszystkich!

jest szansa na ten domek... :roll: co Paweł mówił....

tylko tak
trzeba Diego przetrzymać do PONIEDZIAŁKU RANO
gdziekolwiek
żeby się mu nic nie stało!
no i enia mówi, że jest w słabym stanie :(

jeśli ktoś ma taka możliwość.... to PROSZĘ BARDZO :(

jesteśmy też w stanie coś tam zapłacić - bo może hotelik?
3 dni... :shake: