Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zeby choc jakies miejsce gdzie psiak moze przezimowac (kojec, buda... do wiosny może dom by się znalazl...alb i nie...(?):roll::-(. Nie mozna wszystkich bezdomnych umiescic gdzies...Ale tego jednego czy tych dwoch to akurat najmniej obchodzi...Ech ...

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

mnie wkurw.....moja bezsilność, że oprócz jedzenia nie moge im pomóc:-(
nawet przetrzymać nie moge, nie ma nas po 12 godzin dziennie, moja suka u teściowej przesiaduje codziennie :shake:

Posted

przepraszam, ale jesli czeka je śmierć, to nie lepiej złapac i zawieżć np na paluch czy gdzieś? tam na pewno nie umra z głodu, ani z zimna, a reszta to juz palec boży.. mając je w schronie można robić zdjęcia, odkarmić, zaszczepic, leczyć, ogłaszać. wiadomo, ze to nie bajka, ale czy lepiej umrzeć z zimna na 100% w grudniu? bo tak sie stanie.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
przepraszam, ale jesli czeka je śmierć, to nie lepiej złapac i zawieżć np na paluch czy gdzieś? tam na pewno nie umra z głodu, ani z zimna, a reszta to juz palec boży.. mając je w schronie można robić zdjęcia, odkarmić, zaszczepic, leczyć, ogłaszać. wiadomo, ze to nie bajka, ale czy lepiej umrzeć z zimna na 100% w grudniu? bo tak sie stanie.

W tej syt. chyba cioteczka ma rację :placz:

Posted

sleepingbyday napisał(a):

gmina miała kiedyś z Krzyczkami umowe, teraz to nie wiem czy w ogóle gdzieś , skoro tyle ich jest:shake:

Posted

a może rozglądajcie się, może znajdziecie gdzieś po drodze jakieś godpodarstwo zaniedbane, tzw po PGRowskie. To często własność skarbu państwa , mozna przerobić na jakąś przystań dla bezdomnych - kurcze chyba zagalopowałam sie w marzeniach.

Posted

Spotkałam dzisiaj rano Pana Szorstka pod Marc Polem :placz: zziębnięty, przemoczony a jego przednie łapki pozostawiają wiele do życzenia, całe spuchnięte i poduszki także :shake: Kupiłam mu karmę, troszkę z nim postałam...pogadaliśmy, straszny przytulak z niego :-(
Zdjęcia kiepskie bo z telefonu niestety :roll:

Posted

jest cudowny! piękny! matko!

choleraaa nie dajmy mu umrzeć :(:(

gdyby jakieś na zimę choćby schronienie... :shake: hotelik... :shake: aaaa!

ej ale co z Paluchem?
jak się mrozy zaczną takie na dobre?
dzwonimy na Paluch?

Ziutka, jak duży on jest?

Posted

mru napisał(a):

Ziutka, jak duży on jest?

Mi sięga pod kolano...ale ja nie z tych wysokich :evil_lol: bo mam tylko 162 cm wzrostu, nie jest jakiś bardzo duży :shake:

Posted

też uważam, że lepsze schronisko niż zimna ulica.
A jak będą na Paluchu to jest szansa, że ktoś adoptuje i znajdą kochający domek.
Co postanowiłyście?

Posted

Ziutka napisał(a):
Mi sięga pod kolano...ale ja nie z tych wysokich :evil_lol: bo mam tylko 162 cm wzrostu, nie jest jakiś bardzo duży :shake:

maluch...
dosłownie jak mój Gacek...

Posted

Charly napisał(a):
Nie wiem jak Wy- moze to bląd- ale ja bym na Paluch dzwonila. jest tak zimno. co myslicie?

Ale Paluch ich nie przyjmie z naszego terenu :shake: oni tylko i wyłącznie z Warszawy, jedyna opcja żeby psiaki tam umieścić to je zawieźć i powiedzieć, że zostały znalezione np. na takiej i takiej ulicy (oczywiście w Wawie) :cool1:

Posted

Julie napisał(a):
też uważam, że lepsze schronisko niż zimna ulica.
A jak będą na Paluchu to jest szansa, że ktoś adoptuje i znajdą kochający domek.
Co postanowiłyście?

tzn ja do konca tego pomyslu nie jestem pewna. w schronisku psy sie gryzą, walcza o wszyskto no i....zagryzają się. To normalka. ale taka zima- jakie maja szanse na zewnątrz.

Posted

Charly napisał(a):
tzn ja do konca tego pomyslu nie jestem pewna. w schronisku psy sie gryzą, walcza o wszyskto no i....zagryzają się. To normalka. ale taka zima- jakie maja szanse na zewnątrz.

dokładnie :placz:
ale zima gorsza... jedzenie nie będzie..
zimno...

a on może by i szybko znalazł dom... chyba stary nie jest?
ładny jest, nie za duży...
boże :(

myśle jeszcze o dt czy czyms...
czekajcie
(ale o czym tu myśleć boże!)

Posted

mru napisał(a):
Ziutka i to samiec, nie?

Tak...samiec - dokładnie olukałam :diabloti:

On ma strasznie piękne oczy :placz: takie jasne...złote dosłownie :-(

Posted

Chyba nikt z nas nie jest do tego pomysłu w 100% przekonany.
Jeszcze jakby to była wiosna, lato a to jest zima
a jak same piszecie psy dobrze bie wyglądają one umierają
powoli ale umierają:-(

Posted

jesli schron to trzeba bedzie robic wzmozone ogloszenia i zdawac sobie sprawe, ze mozemy sie dowiedziec, ze nie zyje, bo....zagryziony. Mialam tak kilka miesiecy temu i tego trzeba byc swiadomym.To jest spore obciązenie psychiczne. Tyle tylko. Ale oczywiscie tu nie ma co gdybac

Posted

:placz:

czy ktoś tu się zajmuje Nasza-klasą?

proszę jeśli tak - dodajcie go! może ktoś go wypatrzy
napiszcie, że PILNIE szuka choćby schronienia na zimę
że umrze inaczej :(

i może... allegro zrobić?
napiszę tekst i zapłacę za wyróżnienie....

Posted

ja nie wiem jak to dziala z n-k/ . nie wiem jak sie zaprasza ludzie na profi czy rozsyla psa. ale moge wystawic allegro. jak będziesz chciala wyslij mi tekst albo tutaj wstaw i wystawie. no i zdjecia jakie. Ale moze izadora bedzie miala czas wystawic, jak jej wzystko przygotujesz. wiesz jakie ona piękne robi