wanda szostek Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Wspieram Was dziewczyny i trzymam kciuki. Pomóc inaczej nie mogę, bo sama się ze swoimi psami nie mogę uporać. Quote
mru Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 rozumiemy :) ja drżę aż jak myślę o poniedziałku :roll: o reszcie psiaków nie wspominając :placz: Quote
Charly Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 snieg spadl, niby jest cieplej. nie wiem czy to gorzej czy lepiej dla bezdomnych zwierząt:placz::placz: Mam wielką nadzieję, ze plan wyjdzie...tak do końca Quote
mru Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 śnieg mały jeszcze ale ziąb się robi konkretny :shake: cholera nie wyobrażam sobie, że na takim zimnie można przezyć Quote
mru Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 niestety nie ma odpowiedzi na to pytanie bo niestety wszystko od ludzi zależy w schronach też :( i dobrze wiemy jak w niektórych jest :placz: jeszcze gorzej niż na ulicy... edit: przeskoczyłam asiemm Quote
asiamm Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 i wyobrazić sobie, że w niektórych schroniskach psy marzną tak samo jak te bezdomne, bo się pracownikom nie chce słomy sprzątać więc psy w gołych budach siedzą :cool1: dlatego czasem nie wiem czy bezdomnemu psu dokarmianemu przez kogoś regularnie nie jest lepiej na wolności niż zamkniętemu w boksie z pustą budą, a czasem i innymi agresywnymi psami Quote
Julie Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Też mi ich szkoda ale pocieszenie, że mają futro... Ale w schronisku przynajmniej nie będzie mokry i zawsze można wtedy porobić mu ogłoszenia. Dziewczyny ten plan nadal jest aktualny? też trzymam kciuki za poniedziałkową akcję. Quote
Miśka84 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 U nas śnieg pada i pada :shake: Pełno tego badziewia! Quote
Asia & Ginger Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 wanda szostek napisał(a): Na ogłoszenia i moje zainteresowanie czeka 3-letni mały spanielek przetrzymywany na wsi w oborze, bo syn go się pozbył i przywiózł mamusi, która psów nie lubi. Na dwór udaje mu się czasami uciec między nogami właścicieli. A u mojego "miłego" sąsiada nowy mały piesek się pojawił tylko gdzieś mu uciekł w las. Znajdzie jak nie tego to innego i śmieje się, że sąsiadce podrzuci następnego. Z tym wszystkim jestem właściwie sama. Czy są może fotki tego spanielka? Jakieś info o nim? Mogę zrobić psiakowi Allegro. ;-) Ponawiam pytanie. ;) Quote
Charly Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 nie wiem jak u Was ale u nas zima jak się patrzy. Gdzie one teraz leżą....boże czekam na tą akcję jutro. widział ktos psa dzis? Quote
asiamm Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 u nas też sypie, drobny ale cały czas i biało wokoło. enia, widujesz go jeszcze w swoich okolicach?? Quote
enia Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Charly napisał(a):nie wiem jak u Was ale u nas zima jak się patrzy. Gdzie one teraz leżą....boże czekam na tą akcję jutro. widział ktos psa dzis? przed chwilą wróciłam do domu, Diego pod moim blokiem urzęduje tj.siedzi na skrzyżowaniu:roll: zjadł bardzo niewiele- nie wiem czemu bo miałam sporo jedzenia dla niego, ale dziś pogłasiałam go po "całości" to jest szkielet:-( i na dodatek przemoczony....... Quote
mru Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 czyli kręci się tam u Ciebie :) eniu, powiesz mi dokładnie gdzie to jest? gdzieś niedaleko rynku? mówiłaś okolice komendy? :) tak akcja jutro jeszcze konkretów nie ma ogarnę się i coś zjem i odezwę się do Pawła Quote
Miśka84 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 enia napisał(a):przed chwilą wróciłam do domu, Diego pod moim blokiem urzęduje tj.siedzi na skrzyżowaniu:roll: zjadł bardzo niewiele- nie wiem czemu bo miałam sporo jedzenia dla niego, ale dziś pogłasiałam go po "całości" to jest szkielet:-( i na dodatek przemoczony....... :-(:-(:-( Diego wytrzymaj jeszcze troszkę. Quote
mru Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 u nas zimno :( w szkole widziałam jak śnieg sypał... teraz już nie ale wiatr okropny :shake: Quote
enia Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 mru napisał(a):czyli kręci się tam u Ciebie :) eniu, powiesz mi dokładnie gdzie to jest? gdzieś niedaleko rynku? mówiłaś okolice komendy? :) tak akcja jutro jeszcze konkretów nie ma ogarnę się i coś zjem i odezwę się do Pawła wróciłam ze spaceru wieczornego z suką,Diego nam towarzyszył, pojadł ciut, asiamm on chyba nocuje pod blokiem co byla "nasza" sunia ta biała u starszych ludzi, a czesto leży pod blokiem prostopadłym do mojego...... jutro po 6 jesli bedzie to go nakarmie jak będę szła do pracy i trzymam kciuki za "akcję";) Quote
Charly Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Eniu a jakbys mu tam cos rzucila chociazby karton (jesli masz albo gazete..) tak zeby wiedzial ze ma tam czekac. Ze to jego miejsce...:roll: Quote
sleepingbyday Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 może go w piwnicy zamknąć na noc.. wiecie jak to jest, pies łazi w okolicy non-sto, a w dzień akcji nagle znika gdzieś... tfu tfu! Quote
Charly Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Generalnie mozna powiedziec,ze jesli pies jutro się znajdzie to ma b. duze szanse na dom. jesli natomiat nie - to nie. Ta jedna noc i jutrzejszy dzien zawazy na tym czy on przezyje czy tez nie. Quote
mru Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 ma ktoś z Was może jakiś wzór umowy adopcyjnej? przydałoby się coś takiego... a ja nie mam... czy wystarczy napisać oświadczenie jakieś? tylko jakie? Quote
sleepingbyday Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 mru, jest wątek z różnymi umowami - w bodaj wolontariuszach, schroniskach... nie pamiętam. przyklejony.... a jak nie, to na stronach schrniks często są, można skopiować.... Quote
Charly Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 mru napisał(a):ma ktoś z Was może jakiś wzór umowy adopcyjnej? przydałoby się coś takiego... a ja nie mam... czy wystarczy napisać oświadczenie jakieś? tylko jakie? przesle Ci zaraz umowe na maila:) Quote
Recommended Posts