Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

niestety nie ma odpowiedzi na to pytanie
bo niestety wszystko od ludzi zależy
w schronach też :(

i dobrze wiemy jak w niektórych jest :placz:
jeszcze gorzej niż na ulicy...

edit:
przeskoczyłam asiemm

Posted

i wyobrazić sobie, że w niektórych schroniskach psy marzną tak samo jak te bezdomne, bo się pracownikom nie chce słomy sprzątać więc psy w gołych budach siedzą :cool1: dlatego czasem nie wiem czy bezdomnemu psu dokarmianemu przez kogoś regularnie nie jest lepiej na wolności niż zamkniętemu w boksie z pustą budą, a czasem i innymi agresywnymi psami

Posted

Też mi ich szkoda ale pocieszenie, że mają futro...
Ale w schronisku przynajmniej nie będzie mokry i zawsze można wtedy porobić mu ogłoszenia.
Dziewczyny ten plan nadal jest aktualny?
też trzymam kciuki za poniedziałkową akcję.

Posted

wanda szostek napisał(a):

Na ogłoszenia i moje zainteresowanie czeka 3-letni mały spanielek przetrzymywany na wsi w oborze, bo syn go się pozbył i przywiózł mamusi, która psów nie lubi. Na dwór udaje mu się czasami uciec między nogami właścicieli. A u mojego "miłego" sąsiada nowy mały piesek się pojawił tylko gdzieś mu uciekł w las. Znajdzie jak nie tego to innego i śmieje się, że sąsiadce podrzuci następnego. Z tym wszystkim jestem właściwie sama.

Czy są może fotki tego spanielka? Jakieś info o nim?
Mogę zrobić psiakowi Allegro. ;-)

Ponawiam pytanie. ;)

Posted

Charly napisał(a):
nie wiem jak u Was ale u nas zima jak się patrzy. Gdzie one teraz leżą....boże

czekam na tą akcję jutro. widział ktos psa dzis?

przed chwilą wróciłam do domu, Diego pod moim blokiem urzęduje tj.siedzi na skrzyżowaniu:roll:
zjadł bardzo niewiele- nie wiem czemu bo miałam sporo jedzenia dla niego, ale dziś pogłasiałam go po "całości" to jest szkielet:-( i na dodatek przemoczony.......

Posted

czyli kręci się tam u Ciebie :)
eniu, powiesz mi dokładnie gdzie to jest? gdzieś niedaleko rynku? mówiłaś okolice komendy? :)

tak akcja jutro
jeszcze konkretów nie ma

ogarnę się i coś zjem
i odezwę się do Pawła

Posted

enia napisał(a):
przed chwilą wróciłam do domu, Diego pod moim blokiem urzęduje tj.siedzi na skrzyżowaniu:roll:
zjadł bardzo niewiele- nie wiem czemu bo miałam sporo jedzenia dla niego, ale dziś pogłasiałam go po "całości" to jest szkielet:-( i na dodatek przemoczony.......

:-(:-(:-( Diego wytrzymaj jeszcze troszkę.

Posted

mru napisał(a):
czyli kręci się tam u Ciebie :)
eniu, powiesz mi dokładnie gdzie to jest? gdzieś niedaleko rynku? mówiłaś okolice komendy? :)

tak akcja jutro
jeszcze konkretów nie ma

ogarnę się i coś zjem
i odezwę się do Pawła

wróciłam ze spaceru wieczornego z suką,Diego nam towarzyszył, pojadł ciut, asiamm on chyba nocuje pod blokiem co byla "nasza" sunia ta biała u starszych ludzi, a czesto leży pod blokiem prostopadłym do mojego......
jutro po 6 jesli bedzie to go nakarmie jak będę szła do pracy i trzymam kciuki za "akcję";)

Posted

Generalnie mozna powiedziec,ze jesli pies jutro się znajdzie to ma b. duze szanse na dom. jesli natomiat nie - to nie. Ta jedna noc i jutrzejszy dzien zawazy na tym czy on przezyje czy tez nie.

Posted

ma ktoś z Was może jakiś wzór umowy adopcyjnej? przydałoby się coś takiego... a ja nie mam...

czy wystarczy napisać oświadczenie jakieś? tylko jakie?

Posted

mru napisał(a):
ma ktoś z Was może jakiś wzór umowy adopcyjnej? przydałoby się coś takiego... a ja nie mam...

czy wystarczy napisać oświadczenie jakieś? tylko jakie?

przesle Ci zaraz umowe na maila:)